Şimdi Ara

4460/4590 için en sessiz soğutucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "H100i al çıt çıkmaz o işlemcide." cevabı verecek arkadaşları konu dışına alabilir miyiz? Teşekkürler.

K olmayan işlemciler için izin verilen 0.3-0.5 ghz oc izni var diye biliyorum. Onu yapacağım büyük ihtimal. Ama voltaj konusuna elleyemeyeceğim için sıcaklığı çok etkileyeceğini sanmıyorum. Ne alırsam alayım stoktan kötü olamayacağını biliyorum, o yüzden sessiz bir soğutucu arıyorum. Sıvı, çift fanlı üç fanlı kule herhangi bir kriterim yok. Tek kriterim çok sessiz olması, ve fiyatının işlemcinin yanında sırıtmaması. En fazla 4590'a takacağım sonuçta.

• Hava soğutma daha mantıklı olur. Sıvı soğutmaya işlemci kadar para vermenin mantığı yok.

Normal bi soğutucu alıp corsairin en sessiz modellerinden fan takabilirsin
  • Inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6611
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

Inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6611

"H100i al çıt çıkmaz o işlemcide." cevabı verecek arkadaşları konu dışına alabilir miyiz?"

Yanılmamışım. Hadi içeriği okumuyorsunuz anladım da, ilk cümleyi de mi okumuyorsun birader?
  • Her şeyden önce h100i sessiz bir soğutucu değil.

Oc yapılamıyor o işlemcilere diye biliyorum.Sandy bridge ve ivy bridge işlemcilerde k model olmasa bile bir miktar yapılıyordu fakat haswellerde o olay yok diye biliyorum ki forumda da görmedim.

http://www.hepsiburada.com/xigmatek-gaia-ii-tum-775-islemci-fani-sd1283-p-BD801467

http://www.webdenal.com/deepcool-gammaxx-s40_713486.html?gclid=CjwKEAjw8qetBRCj6vKH8IC_kwoSJADGQ8dS4VNSs234dGB-p_Js2BGJPhR1mjV_t8NG9ndPFV_d4xoC-Ffw_wcB

İkisi de sessiz.Kasanın iç hacminde sıkıntı yoksa gaiayı tavsiye ederim, diğerine göre daha iyi soğutur.S40 biraz daha düşük profil bir soğutucu boy olarak, fakat onun da soğutması iyidir.İki soğutucu da i5 4460-4590-4690 a yeter yani.

• H100i'ı ben de pek sessiz değil diye biliyorum ama sonuçta 4460'a takınca uyuyarak bile soğutur diye düşünüyorum.

Bazıları 4690 almaya çok da gerek yok 4590 alın çarpan kilidini size verilen sınırlar dahilinde değiştirerek 4690 yaparsınız demişler. Ha 4690 ile de yapıp daha ileriye taşırız, o ayrı konu. Gerçi konumuz bu da değil zaten şu anda, çok da önemli değil bu olay.

Xigmatek Deepcool tarzı firmalara pek sıcak bakmıyorum ama f/p oranı yüksek ürünler sanırım.
  • Hocam hava soğutma bu neyine sıcak bakmıyorsunuz anlamadım.Soğutması iyi ve sesi düşük olduktan sonra markasının pek bir önemi yok bence çünkü hava soğutma pek bozulan bir şey değil.Bunların yerine de önerilecek bir şey gelmiyor aklıma.Cooler Master önermiyorum çünkü fiyatlarını hak etmiyorlar.Üstelik sanıldığı gibi Premium bir marka değil, xigmatek deep cool neyse cooler masterın soğutmaları da o.Türkiyede satılan ve Premium marka olan bir tek noctua var benim bildiğim ki onların fiyatları da çok pahalı ve overclock dışında pek gerek yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kule tipi ve 12cm fanları olan en ucuz modeli alabilirsin. Fanının devrini de 1000 rpmye sabitlersin olur biter. Hava soğutmada markaya bakılmaz, metal blok ve fandan ibaret sonuçta.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.