Şimdi Ara

45.000TLlik araba bir gün geçince 53.500TLye nasıl çıkar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam okey diyorsanız hemen msj atayım cidden
  • satamasın inşallah böyle fırsatçılar para falan kazanamasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: armany

quote:

Orijinalden alıntı: gncttyslgr

Hocam mesaj atalım adama taciz edelim illa almak istiyorsanız, " daha ki gün önce 43tü la nooldu da 53 oldu, doğurdu mu araban, ne ayaksın sen, eski fiyata çek şunu " gibisinden

Ne güzel olurdu hocam ya hep beraber bi el atalım olmazsa, dh kardeşliği sayesinde istediğimi arabaya kavuşayım

Ben de sinir oldum şimdi cidden isterseniz hemen arayalım nasılsa artık herkesin her yöne bol bol dakikası var gsm operatörleri saolsun

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Sıradan 3 yaşından büyük arabalara 50-60.000TL vermek komik geliyor bana.

159 ? Sıradan ?
    Sana 70000 liraya corolla öneriyorum
  • Bu aralar sıkça araç değiştirdik. Etrafımdada araba satmaya veya almaya çalışan arkadaşlarım var. Bana göre sahibinden.com a Dh otomobil konusundaki arkadaşlar kadar bilinçliler giremeyebiliyor. Örnek amcam anlamaz bana aç bakalım kaça gidiyor diyor. Bakıyoruz 40 bin yoksa benim arabam daha çok eder hem ne tutturursak hesabına getiriyor. Şu an bence her araç 2 bin tl asıl fiyatının üzerinde. Bilinç kalmadı adam kafasına göre piyasa yapıyor. İnsanlarımızın bu mal ne kadar eder ben bun kaça satmalıyım diye bakarak bu tür alım satım işlemleri yapmalı. Örnek vererek sonlandırıyorum arkadaşıma yana yana 2004 Vectra bakıyoruz. Adam 87000 km demi 2004 model comfort vectrasına 28.500 diyor. Kimse beni bu fiyata inandıramaz. Biraz daha insaflı. Lütfen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibinin hislerini anlıyorum. Sonuçta tam niyetlenmişken...Bu arada, araba da yılan gibiymiş. Koltuklar falan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TürkogluTürk

quote:

Orijinalden alıntı: SchwarzMoto

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-tr-de-daha-temizi-yok-stock-3,30i-130010814/detay/

bunu 48.000 e bırakmışlardı bana. çok zeki olan memleketim insanından birisi alıp ilana bu şekilde koymuş. çok akıllıyız ya.

Bu arabayı ne zamandır yazdığı fiyatın yüksekliğinden dolayı takip ederim bi satamadı şu arabayı

48e birakilan araci 58e satmaya calisirsa olacagi bu.
    hadi hep beraber forumca 45bin teklif edelim:))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Sürekli olarak full donanımlı alfa 159 takip ediyorum, evvelki akşam aşağıda linkini paylaştığım aracı gördüm ilan aynı gün verilmişti bende üye girişi yapıp favorilerime ekleyeyim ertesi sabah ararım diye düşünürken o esnada ilanın kalktığını gördüm (5dk sürmedi), kesin birisi temiz buldu hemen aldı yakında 3-4bin lira karla satılığa çıkarır dedim ki bugün ne göreyim 8500lira kar koymuşlar
    Serbest piyasa tabi isteyen istediği fiyatı çeker ama bu kadarda olmamalıydı bence, siz olsanız ne teklif verirdiniz?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-alfa-center-dan-2008-159-1.9-jtd-distinctive-plus-q-tronic-full-135759574/detay

sunrooflu olsa ve arka tamponu boyalı olmasa 57-58 bine düşünmeden alırdım ben.. maaşallahı var aracın..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: matematikcimm

Ben bazen hayretler içinde okuyorum bu forumu.
    Vay efendim bu fiyat mı olur?
    Vay efendim bu kadar kar mı olur?
    Vay efendim bunlar nasıl can verecek?
    Vay efendim nasılsa satamayacak, falan filan.
    Yahu size ne? İşinize geliyorsa alırsınız gelmiyorsa almazsınız. Bu adamı burda ifşa etmekten beklenti nedir ya? Adam satıcıdan zorla mı almış 45'e? Silah mı dayamış, tehdit mi etmiş? Şimdi size 53 e zorlamı satıyor? Tehdit mi ediyor sizi? Veya malınızı mı gaspetti? Kimileri nasıl hesap verecek demiş ya. Eğer adam nakit aldıysa bugün yarın dilediği fiyata satar. İslama aykırı bir konu yok burda. Çünkü zorbalık yok, zorlama yok, hiç bişey yok. Alan razı, satan razı.

Bende bu tarz bir cvp geleceğini bildiğim için ilk msja "Serbest piyasa tabi isteyen istediği fiyatı çeker ama bu kadarda olmamalıydı bence" şeklinde yazmıştım ama fayda etmemiş demek.
    Bende bazen hayretler içinde okuyorum bu forumu, istediğimiz düşünceyi yazamayacakmıyız? Başlık açarken kriterimizi kime göre neye belirleyeceğizde herkesi memnun edeceğiz?
    Velhasıl bir daha yazayım, serbest piyasa isterse 2katı fiyat çeker, lakin mesele o değil, almaya niyetlendiğim bir aracı belkide dakikalar içinde kaçırıp 1gün sonra 8500lira fazla fahiş fiyatla satıldığını görüp üzüntüyle paylaşmamdır ki sahibinden.com da alenen herkesin göreceği bir ilanı buraya taşımak neyin ifşası oluyormuş onuda anlamış değilim.

Hocam öncelikle sizin kısmetiniz değilmiş araç ve hakkınıza hayırlı olan buymuş. Böyle düşünmek lazım diye düşünüyorum. İfşa edilmesine takılmamdaki sebep aracı burda bu başlık altında görenin bir tanıdığı belki araca müşteri çıkacak ve adamın ticareti bu sebeple bozulabilir değil mi? Ticaretin içinde kimse kimsenin hakkını yemiyorsa hak birbirine geçmiyorsa ve en önemlisi helal ise herşey mübahtır. Neyse meramımı umarım anlatabilmişimdir. Hakkınıza hayırlı olan olsun ve inşallah hayırlısıyla hayalinizdekinin bile üstündeki araçlara sahip olursunuz.

• quote:

Sürekli olarak full donanımlı alfa 159 takip ediyorum, evvelki akşam aşağıda linkini paylaştığım aracı gördüm ilan aynı gün verilmişti bende üye girişi yapıp favorilerime ekleyeyim ertesi sabah ararım diye düşünürken o esnada ilanın kalktığını gördüm (5dk sürmedi), kesin birisi temiz buldu hemen aldı yakında 3-4bin lira karla satılığa çıkarır dedim ki bugün ne göreyim 8500lira kar koymuşlar
    Serbest piyasa tabi isteyen istediği fiyatı çeker ama bu kadarda olmamalıydı bence, siz olsanız ne teklif verirdiniz?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-alfa-center-dan-2008-159-1.9-jtd-distinctive-plus-q-tronic-full-135759574/detay

Arabada iyiymiş,kötü kaçırmışsın.
    Takibe devam

• quote:

Orijinalden alıntı: burock1997

Ya hadi piyasası 46 bin lira saysak. Sen 38 bin liraya al da 46 bin liraya sat 8 bin liranı kazan evine ekmek götür anlarım da. Piyasası 46 olan aracı 45'e alıp 53.500'e satmak çok garip. Öbür dünyada nasıl verecek ki bunun hesabını, serbest piyasaydı kazıkladım din kardeşimi mi diyecek

Hesap vermelik bir durum yok. İslama aykırı bir durum da yok. Bilip bilmeden atıp tutmayın. İsteyen istediği rakama satar, ticarettir bu..

• quote:

Yahu size ne? İşinize geliyorsa alırsınız gelmiyorsa almazsınız. Bu adamı burda ifşa etmekten beklenti nedir ya? Adam satıcıdan zorla mı almış 45'e? Silah mı dayamış, tehdit mi etmiş? Şimdi size 53 e zorlamı satıyor? Tehdit mi ediyor sizi? Veya malınızı mı gaspetti? Kimileri nasıl hesap verecek demiş ya. Eğer adam nakit aldıysa bugün yarın dilediği fiyata satar. İslama aykırı bir konu yok burda. Çünkü zorbalık yok, zorlama yok, hiç bişey yok. Alan razı, satan razı.

İfşa ne demek, yazar mısınız?
  • jay jay justified kullanıcısına yanıt
    Çok merak ediyorsanız sözlüklerden bakınız veya google dan aratınız.
  • quote:

Çok merak ediyorsanız sözlüklerden bakınız veya google dan aratınız.

Merak etmiyorum, size soruyorum. Attınız bir şey, şimdi kenardan kenardan sıvışmaya çalışıyorsunuz.
  • JasoNBuraK kullanıcısına yanıt
    http://www.ahmetsahin.org/makaledetay.asp?id=517
  • jay jay justified kullanıcısına yanıt
    Beni sınıyorsunuz yani? Ne hadle çok merak ettim!
  • quote:

Orijinalden alıntı: burock1997

http://www.ahmetsahin.org/makaledetay.asp?id=517

quote:

Ancak helal kârın miktarı dondurulup ta şu kadardır, denmemiştir. Çünkü kâr, semtine ve mevsimine göre değişir. O yüzden kâr haddini o malın satıldığı muhitin örfü, adeti, makul kârla satış yaptığı bilinen yaygın tüccarlar topluluğu tespit ederler. Çevrenin tespit ettiği bu kâr nispeti esas alınır, müşterinin bilgisizliğinden istifade ile kârı daha da yukarı çekip de fahiş kazanca gidilmez. Fazlası helal kazanca haram katmak olur.

Olması gereken kar miktarı belli mı, hayır. Alan müşterinin bilgisizliğinden mı faydalaniliyor, hayır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 29 Ağustos 2013; 23:47:15 >

• quote:

mazda 6 vardı bi tane 41.250 adam muhtemelen 40 almıştır aydında 49.250 aynı aracı satışa çıkarmış ama satamaz ederi 40 zaten

• quote:

quote:

quote:

Bende bu tarz bir cvp geleceğini bildiğim için ilk msja "Serbest piyasa tabi isteyen istediği fiyatı çeker ama bu kadarda olmamalıydı bence" şeklinde yazmıştım ama fayda etmemiş demek.
    Bende bazen hayretler içinde okuyorum bu forumu, istediğimiz düşünceyi yazamayacakmıyız? Başlık açarken kriterimizi kime göre neye belirleyeceğizde herkesi memnun edeceğiz?
    Velhasıl bir daha yazayım, serbest piyasa isterse 2katı fiyat çeker, lakin mesele o değil, almaya niyetlendiğim bir aracı belkide dakikalar içinde kaçırıp 1gün sonra 8500lira fazla fahiş fiyatla satıldığını görüp üzüntüyle paylaşmamdır ki sahibinden.com da alenen herkesin göreceği bir ilanı buraya taşımak neyin ifşası oluyormuş onuda anlamış değilim.

Hocam öncelikle sizin kısmetiniz değilmiş araç ve hakkınıza hayırlı olan buymuş. Böyle düşünmek lazım diye düşünüyorum. İfşa edilmesine takılmamdaki sebep aracı burda bu başlık altında görenin bir tanıdığı belki araca müşteri çıkacak ve adamın ticareti bu sebeple bozulabilir değil mi? Ticaretin içinde kimse kimsenin hakkını yemiyorsa hak birbirine geçmiyorsa ve en önemlisi helal ise herşey mübahtır. Neyse meramımı umarım anlatabilmişimdir. Hakkınıza hayırlı olan olsun ve inşallah hayırlısıyla hayalinizdekinin bile üstündeki araçlara sahip olursunuz.

Anladım hocam eyvallah, nasipte yokmuş diyorum bende zaten..

• gncttyslgr G kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar sağolun ama napalım nasip işte, etik değerleri unutup artık ticareti bu hale getirenler utansın.. Bu tarz satıcılar yüzünden sıfır araba almaya yakınlaşmaya başladım, büyük konuşmayımda ikinci el alacak olursamda daha ucuza verse bile galericilerden almayacağım, benim paramla kazanmasınlar
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.