Şimdi Ara

4500-5000 tl arası sistem topladım. Tavsiyeleriniz benim için önemli.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  4500-5000 tl arası sistem topladım. Tavsiyeleriniz benim için önemli.

Merhaba arkadaşlar , 2 ile 3 gün içerisinde 4000-5000 tl arası bir sistem topluycam. 4000 seviyesine çekebilirsem ek olarak kod yazmak için laptop almayı da düşünüyorum. Beklentim oyun performansı yüksek bir bilgisayar. Daha önce hiç dekstop pc kullanmadım. Eğer bir hata yaptıysam maruz görün . Monster marka laptop kullandım, msi marka olanları da araştırdım fakat 4500 tl verdikten sonra masaüstü bilgisayardan cok daha iyi performans alabileceğimi gördüm.

Topladığım sistem fiyatı 4800tl.

• Swntzky kullanıcısına yanıt
    Ssd yi arttırıp sıvı soğutma yaosan iyi olur işlemci zaten iyi ekran kartı da iyi en az 4 yıl oyunları yüksek veya çok yüksekte kaldırır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha once nvidia kullanicisi olarak sectigim ekran kartina supheli yaklasiyorum bu konudaki fikirleriniz nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Swntzky

Daha once nvidia kullanicisi olarak sectigim ekran kartina supheli yaklasiyorum bu konudaki fikirleriniz nedir ?

Amd kartları nvidia kadar iyidir seçtiğniz kart 970in rakibidir daha iyidir.Ama şu sistemede bir bakın
    İ5 6600k
    Msi z170a gaming m5
    2x8 2666mhz kingston
    R9 390
    1tb harddisk
    Dark n10
    Seasonic m12ıı 850w
    H110i gtx sivi sogutma 4.5 falan yapar bu sistem

• Hatalarınızı da yazayım görmüş olun.

Kasanızda zaten 600w psu var 750w ekstradan almışsınız yapmanız gereken boş psusuz bir kasa alıp 750w 80+ bir psuyu ayrıyetten almak ayrıca çarpan kilidi kapalı bir işlemci o K ibaresi bulunmayan işlemcilerde stok soğutucu olur ve gayet yeterlidir soğutucuyu çıkarın ve daha kaliteli bir kasa seçin

• Merhaba hocam bahsettiğiniz şekilde değişiklikler yapmaya çalıştım. Psu' suz bir kasa seçtim 750w 80+güç kaynağı seçtim. SSD yi hafıza olarak iki kartına çıkardım. Anakart olarak daha iyisini tercih ettim(gereklimidir emin değilim.) . BenQ nun gaming monitörünü tercih ettim. İşlemci soğutucuyu çıkardım , sana zahmet bir bakarsan sevinirim :).

Edit = Şu an ki fiyat 5100 tl oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Swntzky -- 26 Mart 2016; 21:02:43 >

• quote:

Merhaba hocam bahsettiğiniz şekilde değişiklikler yapmaya çalıştım. Psu' suz bir kasa seçtim 750w 80+güç kaynağı seçtim. SSD yi hafıza olarak iki kartına çıkardım. Anakart olarak daha iyisini tercih ettim(gereklimidir emin değilim.) . BenQ nun gaming monitörünü tercih ettim. İşlemci soğutucuyu çıkardım , sana zahmet bir bakarsan sevinirim :).

Edit = Şu an ki fiyat 5100 tl oldu

Oc yapmayacaksın tahminimce yapmayacaksan o anakart gereksiz msi b150 gaming m3 yapın kasayı dark n10 yapın şık ve kalitelidir
    Bütçe kaldıysa psuyu seasonic m12ii 850w yapmaya calisin gerisi gayet güzel ayrıca ek kasa fanınada gerek kalmaz ramlarıda 2133mhz yapın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naak98 -- 26 Mart 2016; 21:09:34 >

• Daha önce desktop kullanmadığım için sıvı soğutmanın ne işe yaradığını pek bilmiyorum. Attığım 2. sistemde sıvı soğutma yok, bu bi sıkıntı yaratır mı? Bahsettiğiniz şekilde düzenlemeler yapıcam şimdi.
  • Kasayı kırmızı led sevdiğim için dark n10 yapmak istemedim .
  • quote:

Daha önce desktop kullanmadığım için sıvı soğutmanın ne işe yaradığını pek bilmiyorum. Attığım 2. sistemde sıvı soğutma yok, bu bi sıkıntı yaratır mı? Bahsettiğiniz şekilde düzenlemeler yapıcam şimdi.

Dostum ilk defa masaüstü kullanacaksın sana şöyle anlatayım

İşlemcilerde K ibaresi varsa hızaşırtmaya uygun olur hız aşırtma işlemcinin frekans değerini arttırdigimiz islem 3.2ghzyi 4.5 ghz yapmak gibi sıvı sogutma hava sogutmadan daha iyidir o yüzden tercih edilir ama senin işlemcin 6600k değil 6600 yani sivi sogutma sacmalik olur senin alacagin islemciden sogutucu cikicak zaten ve o sogutucu yeterli ve sessizdir

• Anladım , yardımların için çok teşekkür ederim. Overclock felan istemiyorum. Beklentim şu yönde alacağim pc beni 3 sene götürsün yeterli sonrasında ufak kardeşime bırakıcam . Dediğin şekilde değişiklikler yaptım , içim rahat etmedi ekran kartını msi gtx970 yaptım.

Şu anki sistem fiyatı : 4820 tl oldu.

Edit: dark n10 kasayı psu lu seçmişim yanlışlıkla onu düzeltirim :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Swntzky -- 26 Mart 2016; 21:27:12 >

390 önerme sebebim oyunlardaki bellek ihtiyacının 4gbye dayanması 3 yıl gibi bir süre için 8gb bellekli 390 daha iyi olabilirdi ama 970te çok güzeldir aklına takılan herhangi bir soruda tek pm uzağındayım iyi forumlar

Edit: anakartı b150 gaming m3 yapın ayrıca demeden geçemeyeceğim msi gtx970e 1400tl vereceğiniz yerde 390X alınabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naak98 -- 26 Mart 2016; 21:32:06 >
  • O bütçeye en az bir 390x ya da 980 şart. Bu ekran kartları etrafında sistemi şekillendirmeye çalış.

• Bu şekilde bir sistem toplayabilirsin. ; Ek olarak , şu an vatan bilgisayarda gtx 900 serisinde elden gidip alırsanız yüzde 10 indirim var ay sonuna kadar. Ben zotac gtx 970'i 1,254 tl'ye aldım haberiniz olsun. Bu şekilde 150 tl kadar daha az para ödemiş olursunuz. Anakartı da kısmak isterseniz , MSI H110M Pro-Vh alabilirsiniz.

[simage]
    [/simage]

• 5000 TL ye kadar PC toplayabiliyorsanız an az GTX980 almanız gerekir.
  • ezio4141 kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgilendirme için cok teşekkür ederim büyük ihtimalle pazartesi günü gidip alıcam. Konuya yazan diğer arkadaşların da dediği gibi bir üst seviye ekran kartlarına odaklanmaya çalışıcam.

980 serisi veya r9 390x.
    Bende bu fikirdeyim 5000 tl veriyosan 980 yada 390x in asası olmamalıdır bence. Kasa olarak Zalman z3 plus öneririm. Hava sirkilasyonun gerçekten çok iyi yapan kasadır. 4 adet 120 mm fan bulunmaktadır içinde.
  • benim şahsi fikrim gtx970den yana çünkü yeni kartlar çıkıcak ve satması en kolay kart gtx 970 yeni kartların piyasaya çıkması fiyatın normale düşmesi ve yeni sistemin oturması sene sonunu bulur tahminimce.970 kullanırsın sene sonuna dogru kartı satarsın yeni seri bi ekran kartı alırsın bende bugun aldım pc
    https://store.donanimhaber.com/bd/74/72/bd7472206e9e89bd48c5a1d6c6241807.jpg
    Resimdekilerden farklı olarak Ram :2666 CL15 oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.