Şimdi Ara

Yaklaşık 20.000 tl'ye kasa topladım, tavsiyeleriniz var mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhabalar. Şu şekilde bir kasa topladım. Ürünler arasında uyumluluk problemi varsa veya tavsiyeleriniz varsa yazabilir misiniz acaba?

Bilgisayarı çoğunlukla yazılım için kullanacağım. Fazla oyun oynayan birisi değilim ama arada ekran kartının yettiği oyunları denemeyi düşünüyorum.

MSI MPG Gungnir 110M Temperli Cam Mid Tower ATX Bilgisayar Kasa

G.Skill RipjawsV 32GB (2x16GB) 3200MHz DDR4 Ram F4-3200C16D-32GVK

Intel Core i9 10900 Soket 1200 2.8GHz 20MB Cache 14nm İşlemci BX8070110900

MSI MAG B460M MORTAR WIFI SOKET 1200 DDR4 2933

Asus ROG Strix 550G 80+ Gold 550W Power Supply

Asus GeForce GTX 1650 OC 4GB 1785MHz GDDR6 DX(12) PCI-Express 3.0 Ekran Kartı (TUF-GTX1650-O4GD6-P-GAMING)

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ênigma -- 11 Aralık 2021; 21:34:35 >

• süper olmuş 2 tane alın. bu kadar zamandır sistem toplarım bu kadar saçmasını hiç toplamadım. başarılar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20.000 tl'ye sistem'de GTX 1650 vay be

yerinde olsam uygun fiyatlara satılan hazır sistemlere bakardım

• Aerosol 34 kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Uyumsuzluk problemi mi gördünüz, tavsiyeniz var mıdır, hangi parçalar değiştirilmelidir?

• Merhaba,

Sistem ne amaçla kullanılacak ?

Bütçe nedir?

İşlemciye bakıyorum sonra ekran kartına bakıyorum.Ne amaçla toplandığını anlayamadım.İntel , amd tercihinizide belirtirseniz daha rahat yardımcı olabilir arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FA5T -- 11 Aralık 2021; 21:29:50 >
  • FA5T kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam,

Üründe yazılım yapılacak ve arada bir oyun oynanacak. Gamer değilim ama arada bir fps'in çok düşük olmadığı oyunları deneyebilirim.

Selamlar.

• ênigma kullanıcısına yanıt

Piyasa çok kötü özellikle ekran kartlarında.Gtx 1650 ile maalesef keyif alabileceğinizi düşünmüyorum.İlk olarak sistemdeki 550 W psu yu 750W - 850W kaliteli (Corsair RM vb.) bir psu ile değiştirmekle başlayabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    30.000 TL'ye laptop önerisi
    geçen yıl önce açıldı
    20.000 Tl'ye Laptop Önerisi
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Cevabınız için teşekkürler hocam.

Bu sistem için max 400W psu öneriliyor watt hesaplayıcı sitelerde. 750W aşırı olmaz mı?

• Psu'yu %100 %80 yükte kullanmak sağlıklı değil hocam.Ayrıca yarın rtx 3060ti bile takayım deseniz psu'yuda değiştirmeniz gerekecek.

• Bence sıfır yerine 2.el kovalayın şu fiyatlardan ucuza denk gelebiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ênigma kullanıcısına yanıt

Hangi yazilimi kullaniyorsunuz? Multicore performansi bu kadar fark ediyor mu? Misal 16 cekirdekli i7 yetmez mi? Diger yandan kasa ve psu secimi tekrar düsünülebilir. Fiyat Performans olarak bu sistem pek basarili olmamis suan.

Anladım hocam teşekkür ederim. Hesaplayıcı sitelerde öyle demişler ben de 550W eklemiştim. Biraz yükselteyim o halde.

1650'nin oynattığı oyunlar bana fazla bile hocam. O yönden sorun olmaz.

Diğer ürünler hakkında ne düşünüyorsunuz hocam? Eksiklik veya uyumsuzluk var mıdır? Araştırdığım kadarıyla herhangi bir problem görünmüyor.

• kunGFu kullanıcısına yanıt

Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Visual Studio, SQL Server gibi programlar kullanıyorum. Sizin önerdiğiniz işlemciler hangileridir?

• ccc123 C kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkürler hocam. Dediğiniz gibi ikinci eller çok makul görünüyor aslında ama insan güvenemiyor...

Kim diyor bunu? Ben 10700f ve rtx 3070 i 500w lik güc kaynagi ile kullaniyorum. Overclock yapilmadigi, insan gibi kullanildigi müddetce bu bir problem olusturmaz. Hele hele asus strix gibi bir model. Burda 1500 lira bu modele verilip verilmeyecegi disinda birseyin tartisilmamasi gerekir.

• kunGFu kullanıcısına yanıt

Selamlar hocam. PSU dışında sistemde beğenmediğiniz, yanlış olduğunu düşündüğünüz bir seçim var mı?

• Merhaba hocam, cevabınız için teşekkür ederim. İki tane alayım birini size yollayayım adresinizi yazarsanız. Kullanmasanız da satarsınız.

Selamlar.

• 10900 ile 3200mhz ram  

• imfatalty kullanıcısına yanıt

Öneriniz nedir?

• yahu ben size dahili bileşenlerimle yazıyorum siz beni ikinci el ile vuruyorsunuz. Allah şahit şuan sistem verseniz kabul etmem evde 2 pc, 1 laptop, 1 xbox series var yeter artık hanım evden kovacak beni.

şu sistemi almanızı dilerim :
    sinerji.gen.tr
    Sinerji DA-S1 Ryzen 5 5600X 16GB 500GB NVMe M.2 SSD RTX3060Ti [Gaming PC]
    https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-da-s1-ryzen-5-5600x-16gb-500gb-nvme-m2-ssd-rtx3060ti-gaming-pc-p-40535

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.