32gb almak yerine daha iyi, yüksek mhz, düşük gecikmeli 2*8 16gb ram olabilir bütçeyi zorlamak istemiyorsanız. 32gb o sistem için fazla. |
Yaklaşık 20.000 tl'ye kasa topladım, tavsiyeleriniz var mıdır? (2. sayfa)
-
-
Cevabınız için sağolun hocam.
İncelediğim kadarıyla sinerji'deki bilgisayarlar piyasaya göre çok uygun. Neden böyle bunun sebebi nedir bir bilginiz var mıdır?
-
açıkcası sinerjide fiyatlar takip ettiğim ve alışveriş yaptığım son 3-4 yıl gibi hep uygun zaten. güvenilirler bu konuda kafanız karışmasın 100 bin tl lik ürün almışımdır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dostum zaman geçse de değiştirmeyeceğin parçalar vardır kolay kolay. Kasa gibi, psu gibi. Bunları uzun vadeli yatırım gibi düşün iyi bir şeyler al illa kendim toplayacağım diyorsan.
Sana asıl tavsiyem ise git ve hazır bir kasa al bu zamanda. Ekran kartı vs durumlarından ötürü çok iyi bir bütçen yoksa tek tek parça alıp kasa toplamak mantıksız. Hazır sistemler daha uyguna geliyor.
İyi forumlar.
-
Monitör nedir?
-
Yorumun için teşekkür ediyorum hocam. Dediğin gibi ilginç bir şekilde hazır sistemler uyguna geliyor. Yukarıdaki arkadaş önermeseydi benim hiç haberim yoktu bu kadar uygun fiyata hazır sistemler olduğundan. Galiba onlara yönelmek gerekiyor şu durumda. Peki fiyatlar neden bu kadar uygun hocam bir bilgin var mı?
-
Şu an iki tane monitörüm var hocam onları kullanıyorum:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ênigma -- 12 Aralık 2021; 3:36:42 >
-
Bir bakacağım hazır sistemlere hocam. Fakat nasıl fiyatları bu kadar uyguna geliyor orasını anlamadım. Fiyatlar gerçekten iyi.
-
Ekrankartini kendi sistemlerinde kullanirlarken baska fiyattan sana bana satarken baska fiyattan hesapliyorlar. Piyasadaki ekrankarti fiyatlari normal degil. Birde hazir sistemlerdeki anakart, ssd, psu, kasa falan hep giris seviye oluyor, cpu sogutucu stok falan yani oyle kaliteli pek yok ama bu yokluk ve pahalilikta alinir. Sadece ekrankarti fiyatina sistem aliniyor neredeyse. Ekrankartsiz sistem istersen (non game), 5600g amd apu yahut i5 11400 islemcisi yeterli olur. Bu ekrankartsiz sistemlerin maliyeti, 11bin civari olur, parcalar iyilerden secilir. Ama iki monitör icin extra ekrankarti lazim olur sanirim, bu sebeple hazir sistemler yine avantajli oluyor senin icin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
GTX 1650 ne hocam igpu kullansaydınız direk
yazılım ile oyun diyince sizin ne yazılım kullancağınıza bağlı öneri yapmak çok zor ama oyun için ise 1650 iyi değil 5 sene önceki gtx 1060 dan daha yavaş bir kart
yazılım diyosunuz kullancağınız yazılım 32gb ram mi istiyor oyunlar için hızlı 16gb olsa daha iyi daha çok bütçe de kalır diğer şeylere yazılım 10 çekirdek mi istiyor yani işlemci seçiminizde bilemiyorum yazılım da diyince öneri çok zor oluyor kulandığınız yazılım nasıl bir şey
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 12 Aralık 2021; 7:7:39 > -
Yazılım diyorsan para kazanıcaksın demek ne kadar kazanacaksın eğer dolar üzerinden kazanıyorsan direk 50 60bin TLlere çık en iyisini topla en az 5 yıl üst seviyede götürsün ve işini de en iyi şekilde yap.
-
kabalık etmişsiniz diyecektim ama sonra sisteme baktım. gerçekten sorunlar var
- 10900 alıp b460m'e takmazsınız
- 2500 liraya b460 alınmaz
- 550W Gold psu'ya bu kadar verilmez, 550w psu alınmaz hele yükte 300w gören işlemcilerle hiç alınmaz. ileride yükseltme ihtimaliniz 0 olur
- oyun oynanmayacaksa gtx1650 gibi bir karta 6000 lira verilmez, 9000 liraya 3060 bulunuyor. igpu ile idare edilir. secure boot/w11 şart değilse bir süreliğine 300-400 lira ekran kartı kullanabilirsiniz. stok takip konusunda 9000 liraya 3060 denk getirilebiliyor
- 2933 anakarta 3200 mhz ram yetersiz olur
konuyu açan arkadaşa sorularım var.
- sanallaştırma yapacak mısınız? sürekli açık kalacak sanal makinneniz olacak mı? ayrı nvme atama ihtimaliniz var mı?
- raid yapacak mısınız?
- 32gb ram yazılım için yetersiz kalabiliyor. hızdan ödün vererek 64 yapabiliyorsanız yapın derim
- bir süre dahili ekran kartıyla idare etme şansınız var mı?
buradaki çoğu arkadaş oyun odaklı düşündüğü için ucuz bir ryzen alıp tüm parayı ekran kartına ayırmayı tercih eder. ben yine intelden şaşmamanız gerektiğini düşünüyorum. ryzen 3600 kullandım çok sorun yaşadım. 1 yıldan uzun süre 10900k kullandım, linux kullanırken amd'de olduğu gibi sorun yaşamadım, windows server 2019 üzerinde 4 farklı işletim sistemini 10c20t işlemciyle 6-7 ay boyunca sunucu gibi kullanarak server alma ihtiyacımı ortadan kaldırdım. üstelik tüm bunları yaparken 3600 günlük kullanımından daha az elektrik tüketti. giriş seviyesi işlemciyle amiral gemisini karşılaştırmak doğru olmaz ama 3600 beklentilerimi karşılasaydı hiç yönelmeyecektim
-
asla kabalaşmak yada kötü konuşmak istemem. öyle bir niyette asla değilim.
intel istiyorsak bu sistemde çok mantıklı. site güvenilir epey alışverişi oldu. parçalar kaliteli ve gerçekten seçme olmuş. kendime alır gibi tavsiye ederim.
https://www.gaming.gen.tr/urun/95875/tuana-yilmaz-gg-intel-core-i5-11600-tray-asus-geforce-tuf-rtx-3060-v2-oc-12gb-16gb-ram-500-gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Şu zamanda pc toplanmaz alacaksanız hazır sistem alın kampanyaları kovalayın denk geldiğinde tereddüt etmeden alın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yazılım için bu işlemci ve anakartı almak daha doğru olur.
https://www.hepsiburada.com/msi-b460m-pro-vdh-b460m-2933-ddr4-soket-1200-matx-vga-dvi-hdmi-m-2-usb-3-2-p-HBCV00000DRAIO
-
İkinci elde bu fiyata daha iyi sistemler var.
Ayrıca RTX 3060 hazır sistemlere bakılması bence daha iyi. Bir de B460 anakarta 10900 takılmaz.
-
bu sistem nası hocam
sahibinden.comİNTEL i7 10700F(Turbo 4.60 Ghz) 27" LED +32 GB DDR4 RAM+GTX 1650 - Toplama Masaüstü Modeller İlanları sahibinden.com'da - 933127539https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-intel-i7-10700f-turbo-4.60-ghz-27-led-plus32-gb-ddr4-ram-plusgtx-1650-933127539/detay -
Parasına göre iyi değil.
Bu olabilir, gerçi biraz daha pahalı. https://forum.donanimhaber.com/sifir-rx6900xt-ve-ryzen-5900x-sistem--152260497
Veya 28k olarak bu: https://forum.donanimhaber.com/ryzen-9-5900x-rtx-3060ti-x570-asus-tuf-anakart-16-gb-ddr4-ram--152141866
-
Bu iyi galiba
sinerji.gen.trSinerji AES Intel i5 11400F 16GB 500GB NVMe M.2 SSD RTX3060 [Oyun Bilgisayarı]https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-aes-intel-i5-11400f-16gb-500gb-nvme-m2-ssd-rtx3060-oyun-bilgisayari-p-42320
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X