Şimdi Ara

46 C 650 ve MKV filmler üzerine...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar ben kısa süre önce paralelden 46c650 aldım.Film arşivimimin %95 i mkv uzantılı blu-ray rip filmler.Filmleri wd tv live ile kaliteli bi hdmi kabloyla bağlayarak izliyorum.Hdd IOMEGA 2,5" 500 gb prestige.Herşeyden şüphelendiğim için sesi de optikle dz-680 e verdiğimi de yazayım

Filmleri wd nin ayarlarında 1080p 60 hz. (aslında 60 fps herhalde) olarak ayarladım.
    Tv de 100 Hz. MotionPlus ayarlarını kişisele alıp sonuna kadar açtım.

Gelelim soruna ; 1080p ve 720p filmlerde ince bi çubuk veya bi el hareketi olan sahnelerde televizyon bölgesel olarak takılmalar yaşıyor.Örneğin bir savaş sahnesinde mızraklar varsa o mızrakların hareket ettiği bölümler resmen 50 hz. gibi çalışıyor.Veya birden bi el hareketi olan bir sahnede benzer bi takılma oluyor.Büyük görüntülerin akışkanlığında hiçbir sorun yokken ufak görüntülerde takılmalar yaşıyorum.

Elektroworld de televizyon bölümünde çalışıyorum ve aynı videoları Samsung C 8000 , Philips 42PFL7685 ve LG LE 5300 de denedim ve aynı görüntü sıkıntısı bu cihazlarda da mevcut.

Aklıma birçok şey geliyor ama bir türlü çözüme ulaşamıyorum.
    Konuyla ilgili çok değerli bilgilerinizi paylaşırsanız minnettar olurum.

• Kimsenin bu konuda bilgisi yok mu ?
  • tv nin mkv desteği var zaten mp le ne uğraşıyon dahili kaliteler daha ii..
  • Televizyonun kendi player ında da aynı durum mevcut kerimcem.
  • şimdi anladım 10.000 tl lik sharpın tv si var tr ye getirldi tanıtım için onda dene arkdaşım evet bu sorunların tamemen kalkması ve fiyatlarının düşmesi için biraz yaşlanmak zorundasın..:) teklonojisi boyle...tüplü al:)
  • yorumun için teşekkürler.
  • bendede dile getiremediğim bu sorun vardı ama en son olarak vardığım düşünce Riplerin kalitesi gib igeliyor :)
    Ama pc ile izliyorum görüntüler sanki daha iyi :) TV de sorun vardır diyeceğim bu seferde PC HDMI dan YV görüntü aktardığımda mükemmel bir sonuç :)

Bu kadar işin içine düştükten sonra anladığım tek şey. Sorgulamicaksın fazla kafanı takmicaksın :)

umarım sizi rahatlatan bir kaç kelime içerir :)
  • Büyük ihtimale tearing sorunudur. Ekranda aynı anda 2 kare olmasından kaynaklanan bi sorun o. Karışık sahnelerde anlaşılmaz. Hızlı basit sahnelerde bariz fark edilir. Düzeltmen için kaynağın rip in kaç kare olduğunu öğren. 25 kare ise. TV ni ve playerini PAL e al. Taramada pal 25hz(50i) olsun. rip film eğer 23.976 ve 29.97 ise ozaman ikisinide NTSC al 59.94 hz dir ntsc. 100hz tvler palde 100 ntscde ve atscd 120 çalışırlar zaten. Sorunda burda tahmin edeceğinden ekranda göstermesi gerekenden farklı kare olması riplerde bu sorun olur. En doğrusu 24 karede dir 24p destekli tvler o yüzden var. Tüm filmler 24 kare çekilir. O yüzden tvlde filmlerde bu sorunlar oluşur.
  • Hard disk 2.5" 5400 rpm.

Acaba bundan kaynaklanıyor olabilir mi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.