Şimdi Ara

46HX920 ekranda çizgiler var. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
2.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: crack_hasan

quote:

Orijinalden alıntı: pocemonmutlu

Daha önce açılmış ve tekrar bantlanmış yerleri hemen anlarsınız. Orijinal band geniş şeffaf ve tek banttır, fakat daha önce açıldıysa ve tekrar kapatıldıysa bandı orijinal bandın üstüne çekerler eninde sonunda fire verir (yamuk çekilmiş hava yapmış vs.). Orijinal band kutudan söküldüyse açıldığı her şekilde belli eder...

Sony ile görüştüm. HX920 serisinin kutusu alttan açılıyor dedi. Bundan dolayı açılıp açılmadığı kesinlikle anlaşılamaz dedi. Diğer serilerde bant var anlaşılır, ama bunda kimse anlayamaz dedi. Nasıl iştir bu anlamadım.

Doğru HX72/82/92 serilerinin hepsinde normalde alttta 4 adet mandal vardır, bu mandalları açarak kutu yukarı doğru çekilir (tercihe göre değişir). Fakat içindeki kullanım klavuz kumanda vs. aparatlar kutunun en üstünde yer alır bunun içinde üst kapaklar açılır.

72 (üçüncü rakam 0-3-5-9 olarak ülkeye ve özelliklere göre değişir)
    http://www.youtube.com/watch?v=S_mwWdG2tuQ

82
    http://www.youtube.com/watch?v=0zeqc_1dfjU

92
    http://www.youtube.com/watch?v=fOEJxNXSk6Y

Peki ilk gelen 920 nasıl açıldı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: crack_hasan

quote:

Daha önce açılmış ve tekrar bantlanmış yerleri hemen anlarsınız. Orijinal band geniş şeffaf ve tek banttır, fakat daha önce açıldıysa ve tekrar kapatıldıysa bandı orijinal bandın üstüne çekerler eninde sonunda fire verir (yamuk çekilmiş hava yapmış vs.). Orijinal band kutudan söküldüyse açıldığı her şekilde belli eder...

Sony ile görüştüm. HX920 serisinin kutusu alttan açılıyor dedi. Bundan dolayı açılıp açılmadığı kesinlikle anlaşılamaz dedi. Diğer serilerde bant var anlaşılır, ama bunda kimse anlayamaz dedi. Nasıl iştir bu anlamadım.

Doğru HX72/82/92 serilerinin hepsinde normalde alttta 4 adet mandal vardır, bu mandalları açarak kutu yukarı doğru çekilir (tercihe göre değişir). Fakat içindeki kullanım klavuz kumanda vs. aparatlar kutunun en üstünde yer alır bunun içinde üst kapaklar açılır.

72 (üçüncü rakam 0-3-5-9 olarak ülkeye ve özelliklere göre değişir)
    http://www.youtube.com/watch?v=S_mwWdG2tuQ

82
    http://www.youtube.com/watch?v=0zeqc_1dfjU

92
    http://www.youtube.com/watch?v=fOEJxNXSk6Y

Peki ilk gelen 920 nasıl açıldı?

Buradan sadece mandalı çıkarıyorlar. yani hiçbir güvenlik bandı yok altında. İlk gelen de aynı şekilde üstü bantlı duruyordu. alttan çıkardılar herşeyy
    http://www.youtube.com/watch?v=zxn-MR6kLmM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crack_hasan -- 28 Ocak 2013; 16:21:33 >

• Bazıları üstten açıyor bazıları alttan açıyor, o zaman TV geldiğinde kasasına ve panel önündeki GorillaGlass camına bakıp kontrol edip kararınızı vereceksiniz...
  • Hasan sendeki panelin durumu nedir sen ona bak öncelikle kardeşim????ya da kafan neye takıldı senin??

Ayrıca bazı panellerin kutusu(örneğin 920 gibi) o geçme mandallar ile kutuya konur,ama bilenler değil de bilmeyenler bazı şeyleri yalnış
    ve bilmeden yorumlarıkları için de,vatandaşın kafasını karıştırmaktan başka bir işe yaramazlar

Örneğin benim Tosh SV de böyledir!! hatta bana panel TNB den özel gönderilmişti,ana depodan ve kutunun da altı haşat gibiydi ama bunu çok
    büyük olasılıkla kazma Kargocular yaptı ayrıca bu paneller ana depolarda v.s bir şekilde 50 defa bile ellenir ve yeri değiştirilir ve bazende bu işleri
    çuval gibi atar halinede getirirler,bende çok yaptım iyi biliyorum bu işleri

Bana gelen kutuyu bu halde görünce,Kargocuyu yinede hemen postaladım,4 adet mandalı çıkardım,çünkü kafamda bir "acaba" sorunu o anda gelişmişti,
    ülen benide mi yoksa "yediler" diye
    İşin devamı daha boktan idi,kasanın arkası bunlar da piano-black olduğu için en ufak leke görülür! ülen panelin arkası paso el izleri ile doluydu,ön panelde
    bile koca koca izler vardı,heifler demekki panelin hertafında el üstünde gezmişler neyse açtım ve kurdum paneli,kafamdaki "acaba" sorusu beni
    ciddi rahatsız etmişti çünkü! SM den girip baktım panel "sıfır KM" de!!

Şimdi buraya kadar aslında benim bildiğim zamanında çalıştığım v.s işler olduğu,bende panik olmaz! ama "acaba" diyede aklımdan geçer açıkçası sonra sildim
    temizledim leş gibi paneli,hata ertesi gün panelin arkasını açtım bazı yerlerini söktüm(çünkü panel kullanılmış olursa bu bazı özel bölgelerde toz olur,bende bunları
    "yemem" tabiki ama öyle bir sorunda yoktu,olsada benim için yinede onu kullanır bir şey demezdim!)

Burada ilk durum bazı panellerin bu mandal takılmalı olmaları panelin teşhir sıfır durumunu anlaşılmaz hale getirebilir,ama işi bilen yinede bunu anlar yani "yemez"!
    Diğer durum ise bu panellerin "Avrupa kıtası" montajlarının tamamı(bazı/çoğu Sharp lar hariç) Polonya/Pomanya/Slovakya/Çek Cum./Macaristan/Letonya vs gibi ülkelerde
    yapılmaktadır! ancak burada yapılan işçilik kalitesi biraz düşük hatta ciddi düşüktür Marka adı vermiyeyim ama bazı markalarda kalite-kontrol neredeyse hiç
    yoktur P/QC sticker larıda gözü kapalı basılır ya elle yada makine ile(bende çok yaptım bu işleri) herif gelene basar "kaliteyi"

Ancak Çin de toplanan PWB/MB/B/TCon/Board/Drivers v.s v.s dizilimi ve tüm CKD montajları çok düzgün yapılmaktadır! genelde bilinenin tam aksine,dandik Çin işi
    değildir bu CKD üretimi Çin de!!! ama SKD,Finishing "Assemebling"(kısaca yarı montaj dan-SKD ve nihai ürüne kadarki süreç)çok iyi değildir,KORE lier burada özellikle
    ciddi kötüdür(özellikle QC kısmı neredeyse yoktur,ne çıkarsa aynen koliye olur!) bu arada KORE lier eskiden böyle değildi,hatta ciddi temiz iş çıkarırlardı ama günümüzde
    ciddi kötü oldular!

Dolayısıyla size çıkan panellerde bir şekilde çizik(örneğin benim öndeki katman içerden çiziktir ve bu belliki o kazma montajcının hatasıdır çünkü "katmanlar sıfır" hala geliyor!)
    lekeler veya ezik vuruk v.s olabilir,ama bu paneller aslında gerçek sıfırdır ama vatandaş bunları gürdümü teşhir diyor doğal olarak!

Ve tabi bir de bizde şu hala değişmeyen çirkin zihniyet ve varsa aynen sıfır diye kakalama işleri bu da haliyle vatandaşı zor duruma sokuyor,benim gibi işi bienler
    için teşhir veya bazı şeylerin olması normaldir ama sıfır ürün diye mal alan adamın da aslında malının da gerçekten sıfır olması gerekiyor!!

Çünkü teşhir ürün adı üstünde bir kere ucuz olmak zorundadır ama adam sıfır parası veriyor,teşhir ürünü alıyor bu olmaz Beyler!!!
    sonrada eve gelip sürekli acaba macaba filanmı diye düşünüyor haklı olarak!

++

Hasan senin panelin zaten 24ay Garantilidir!(ayrıca ilave süreli bir Garanti yapmadıysan süren 24 aydır ve bu süre ilk paneli aldığın günden başlar!!!)
    ancak bazı istisnai durumlar veya müteri memnuniyeti kapsamın da olarak,bu süre 2.panelin gelmesiyle de başlar/başlayabilir ama tüm dünyada panel içindeki
    başlanıç KM si ilk fatura/kurulm tarihiyle başlamaktadır!

++

Not;ayrıca teşhir v.s paneller istenirse "sıfır" hale de gelir,kimse çakmaz,ben bile
    daha fazla açık etmiyeyim ama "çakallık" işi isenirse her safhada yapılır!

VE,2011 Model 920 hala piyasanın TFT-LCD kulvarındaki "güncel paneller" içinde en iyisidir

Şimdi sende panel ile ilgili teknik bir sorun varsa bana sor ok++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 28 Ocak 2013; 16:56:34 >

• Albani hocam, yorumlarını uzun zamandır beğeniyle takip ediyorum. 46HX850 düşünüyorum. Bir sony center'da 3.600 TL'ye buldum. Sonra media markt'ta 46HX920'yi 3.990 TL'ye görünce kafam karıştı Satıcıya 50 defa sordum, ürün gerçekten sıfır mı, müşteriden dönen panel almak istemiyorum diye. Bana söylediği kesinlikle sıfır ve kapalı kutu olduğu şeklinde. Daha önceki bazı yazılarında bu ürünü alacaksanız media markttan almayın dediğini hatırlıyorum. Ne dersin? Riski alıp 300 TL gibi makul bir farkla full led 920 mi, yoksa sony center'dan 850 mi? Bu arada genel olarak bu fiyatlar sence nasıl? Açıkcası TV için acelem yok ve 4.000 merbelerine gelebiliyorsam hiç olmazsa 55'' olsun diye de düşünüyorum. Öte yandan son 920'leri de bu fiyattan kaçırmak istemiyorum

• Ben 920 derim tabiki!

Fiyatının bu şekilde olması ise,örneğin 920 nin 2011 Model olmasına karşılık neden 2012 Model den daha pahalı o zaman akloınıza gelebiliyor haklı olarak!

-Bu panelin "maliyeti" hem daha yüksek,hem de dolayısıyla SE ye girişi de daha yüksek!
    ancak aradan 1/1,5 yıl geçip de hala bu kadar yüksek olmasının sebebi ise,bize haz malum bazı durumlar ile alakalıdır!

USA/Avrupada bu panel biteli çok uzun zaman oldu ama biz de fiyat çizgisi bazı Markalarda farklı eğriler çizerek gider!
    Gerisini de siz anlayın artık ne manaya geliyor diye!

-Ama ben bu iki seçenekten 920 yi direk tercih ederim,zaten bu varken/bulunurken de 850 hiç bakmam bile!

-MM konusunu tam hatırlamadım ama,bu heriflerin çok garip bir fiyat politikası vardır ve hala çözemedim!çünkü bazı panelleri
    herifler 2011 veya 2012 deki çıkış fiyatlarından gibi satıyorlar,tam "keriz" avına çıkmış herhalde herifler
    Ben Kızımı panel alırkan kafamda ilk tercih Pany PDP vardı(2011 Model)orada bazı modelleri gördüm ama fiyatlar tam absürt idi
    Bu durumu sorduğumda ise ....haklısınız ama durum böyle işte... diye cevap vermişlerdi!
    Ancak bazen de çok ucuz bir panel bulunabiliyor bunlar da ve sanırım değişim işleri de MM de çok rahat veya sorunsuz v.s oluyor ki bu da bir yerde
    avantaj olabilir! açıkçası ben bu malum Mağazalar için net yorum yapamam,çünkü hala kafam basmıyor bunları "atraksiyınlarına!!

-SE eskiden beri böyledir ve bu heriflerin çizgileri hiç değişmeden gidiyor;adamlar her devirde "tok satıcı" fiyatım da budur diyor ve alırsan
    al almazsan deyip geçip gidiyor

-Paralelci veya Netten bir sürü adı bile duyulmamış yerlerden amann uzak durun böyle paneller için,maceraya gerek yok
    Sony Center lar(SE Garantili satan yerler)OK dir,bunlar zaten özellikle Sony panel alımında çok daha doğru tercih edilir yerlerdir
    bu heriflerin genel yapıları sebebiyle! diğer Markalar için böyle demem ama SE Garantili Sony paneli Sony Bayilerinden almak her zaman
    daha iyidir,tabiki o fiyatlar da sizi kesiyorsa tabiki!

-Modeline takılmayın,çoğu insan bazı özel durumlarını bilmediği için Araba gibi Modeline göre bakıp yorum yapıyor;YALNIŞ(bazı paneller
    için bunu diyorum,her panel için değil tabiki ve örneğin 920 serisine de bu kritere bakılması gereken bir paneldir!)

--46" seni kesiyormu,işin bir de bu durumu var ve kesmiyorsa o zaman kendini de kasma?
    --55" bugün için artık çok daha doğru bir ebattır ama,Sony de 55"ler çok pahalı hala!

++
    Sen TF den bildiğim "metu" musun acaba Odtü lü??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 28 Ocak 2013; 18:28:16 >

• Cok dogru bir noktaya deginmissin. 920'yi cok istememe ragmen 46 degil 55" in beni kesecegine karar verdim:) ( gerçi izleme mesafem 2,5m ) 55" 850 veya 920 icin 4.500 seviyelerini gorursem alirim:) şu an gercekten cok pahali fiyatlari var ama o goruntu netligi bana göre en iyi sony'de var. Ayrıca "tv'yi tv yapan elle sesle kumanda, şıklık falan değil verdiği görüntüdür diyen ustadlarin yorumlari sonucunda SE'den vazgecemiyor insan...Cok para verdigini bilmesine ragmen:)

Evet odtu mezunuyum ancak TF nedir bilemedim ustad:)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TF dediğim forum turkey forum dan bahsetmiştim,"metu" bana yabancı gelmedi de ondan sordum

Artık paneller büyüdü,gözler de daha büyüğünü istiyor!

Ben 920 yi özellikle çok iyi bir panel olması sebebiyle ilk tercih yaptım,ancak artık günümüzde ebat da çok önemli bir kriter haline geldi ve 1/2 sene öncesinin
    46 sı neyse bugün o ebat 55 oldu artık!

Diğer yandan 920 yi de sıfır bulmak artık imkansız gibi,bu seriden kalmadı sayılır! her geçen zaman 920 için aleyhte olur!
    850 gördüğüm kadarıyla "rötuşlanıp" devam edecektir!

"HW" kalitesi ise giderek düşüyor! ancak verilan yalan-dolan ve özellikle "hileli bilgiler" ile bu uzatmalar TFT-LCD ler de belliki daha bir süre devam edecektir!

Malum sorunların tetiklenmesinin örneğin en büyük sebebi de budur;ama bunu bile insanlar bilemeyecek kadar kafalarında ön yargı ile ve özellikle net ortamından
    edindikleri külliyen yalan-yalnış bilgiler ile gittikleri için yaw amma sorun var,eskiden böyle değildi diyorlar ama kafayı kullanıp da neden böyle olduğunu
    hiç düşünemiyor bile,aslında biraz düşünse biraz da fizik+matematik hatta kimya da gerekli bunu bilse soruyu çözecek

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Hasan sendeki panelin durumu nedir sen ona bak öncelikle kardeşim????ya da kafan neye takıldı senin??

Ayrıca bazı panellerin kutusu(örneğin 920 gibi) o geçme mandallar ile kutuya konur,ama bilenler değil de bilmeyenler bazı şeyleri yalnış
    ve bilmeden yorumlarıkları için de,vatandaşın kafasını karıştırmaktan başka bir işe yaramazlar

Örneğin benim Tosh SV de böyledir!! hatta bana panel TNB den özel gönderilmişti,ana depodan ve kutunun da altı haşat gibiydi ama bunu çok
    büyük olasılıkla kazma Kargocular yaptı ayrıca bu paneller ana depolarda v.s bir şekilde 50 defa bile ellenir ve yeri değiştirilir ve bazende bu işleri
    çuval gibi atar halinede getirirler,bende çok yaptım iyi biliyorum bu işleri

Bana gelen kutuyu bu halde görünce,Kargocuyu yinede hemen postaladım,4 adet mandalı çıkardım,çünkü kafamda bir "acaba" sorunu o anda gelişmişti,
    ülen benide mi yoksa "yediler" diye
    İşin devamı daha boktan idi,kasanın arkası bunlar da piano-black olduğu için en ufak leke görülür! ülen panelin arkası paso el izleri ile doluydu,ön panelde
    bile koca koca izler vardı,heifler demekki panelin hertafında el üstünde gezmişler neyse açtım ve kurdum paneli,kafamdaki "acaba" sorusu beni
    ciddi rahatsız etmişti çünkü! SM den girip baktım panel "sıfır KM" de!!

Şimdi buraya kadar aslında benim bildiğim zamanında çalıştığım v.s işler olduğu,bende panik olmaz! ama "acaba" diyede aklımdan geçer açıkçası sonra sildim
    temizledim leş gibi paneli,hata ertesi gün panelin arkasını açtım bazı yerlerini söktüm(çünkü panel kullanılmış olursa bu bazı özel bölgelerde toz olur,bende bunları
    "yemem" tabiki ama öyle bir sorunda yoktu,olsada benim için yinede onu kullanır bir şey demezdim!)

Burada ilk durum bazı panellerin bu mandal takılmalı olmaları panelin teşhir sıfır durumunu anlaşılmaz hale getirebilir,ama işi bilen yinede bunu anlar yani "yemez"!
    Diğer durum ise bu panellerin "Avrupa kıtası" montajlarının tamamı(bazı/çoğu Sharp lar hariç) Polonya/Pomanya/Slovakya/Çek Cum./Macaristan/Letonya vs gibi ülkelerde
    yapılmaktadır! ancak burada yapılan işçilik kalitesi biraz düşük hatta ciddi düşüktür Marka adı vermiyeyim ama bazı markalarda kalite-kontrol neredeyse hiç
    yoktur P/QC sticker larıda gözü kapalı basılır ya elle yada makine ile(bende çok yaptım bu işleri) herif gelene basar "kaliteyi"

Ancak Çin de toplanan PWB/MB/B/TCon/Board/Drivers v.s v.s dizilimi ve tüm CKD montajları çok düzgün yapılmaktadır! genelde bilinenin tam aksine,dandik Çin işi
    değildir bu CKD üretimi Çin de!!! ama SKD,Finishing "Assemebling"(kısaca yarı montaj dan-SKD ve nihai ürüne kadarki süreç)çok iyi değildir,KORE lier burada özellikle
    ciddi kötüdür(özellikle QC kısmı neredeyse yoktur,ne çıkarsa aynen koliye olur!) bu arada KORE lier eskiden böyle değildi,hatta ciddi temiz iş çıkarırlardı ama günümüzde
    ciddi kötü oldular!

Dolayısıyla size çıkan panellerde bir şekilde çizik(örneğin benim öndeki katman içerden çiziktir ve bu belliki o kazma montajcının hatasıdır çünkü "katmanlar sıfır" hala geliyor!)
    lekeler veya ezik vuruk v.s olabilir,ama bu paneller aslında gerçek sıfırdır ama vatandaş bunları gürdümü teşhir diyor doğal olarak!

Ve tabi bir de bizde şu hala değişmeyen çirkin zihniyet ve varsa aynen sıfır diye kakalama işleri bu da haliyle vatandaşı zor duruma sokuyor,benim gibi işi bienler
    için teşhir veya bazı şeylerin olması normaldir ama sıfır ürün diye mal alan adamın da aslında malının da gerçekten sıfır olması gerekiyor!!

Çünkü teşhir ürün adı üstünde bir kere ucuz olmak zorundadır ama adam sıfır parası veriyor,teşhir ürünü alıyor bu olmaz Beyler!!!
    sonrada eve gelip sürekli acaba macaba filanmı diye düşünüyor haklı olarak!

++

Hasan senin panelin zaten 24ay Garantilidir!(ayrıca ilave süreli bir Garanti yapmadıysan süren 24 aydır ve bu süre ilk paneli aldığın günden başlar!!!)
    ancak bazı istisnai durumlar veya müteri memnuniyeti kapsamın da olarak,bu süre 2.panelin gelmesiyle de başlar/başlayabilir ama tüm dünyada panel içindeki
    başlanıç KM si ilk fatura/kurulm tarihiyle başlamaktadır!

++

Not;ayrıca teşhir v.s paneller istenirse "sıfır" hale de gelir,kimse çakmaz,ben bile
    daha fazla açık etmiyeyim ama "çakallık" işi isenirse her safhada yapılır!

VE,2011 Model 920 hala piyasanın TFT-LCD kulvarındaki "güncel paneller" içinde en iyisidir

Şimdi sende panel ile ilgili teknik bir sorun varsa bana sor ok++

Can abi oncelikle ayrıntılı, açıklayıcı, net ve kesin ifadelerle bezenmiş ve yaşanmış deneyimlerinle yazdığın bu güzel mesaj için teşekkür ederim. Ellerine saglık.

Durumu önceki mesajlarda az çok belirtmiştim zaten. Şu anda bir panel bekliyorum. 15 güne gelir dediler. Bir hafta geçti. Malum kendileri de kabul ettiler zaten bana teşhir ürün verdiklerini. Gecen gün Sony center a gittim. Durumu anlattım. Benim panel aldığım bu mağaza hakkında yalan dolanın çok olduğunu, ve bir çok insanın bundan şikayetçi olduğunu, ve Sony centerin sonyden 5000 liraya aldığı cihazı bunların bana nasıl daha ucuz verdigini bir türlü anlamadıklarını dile getirdiler. Sony center da ki kişi, hx920 serisinin sanki el yapımı gibi kıymetli ve kaliteli bir cihaz olduğunu, ve hata çıkma olasılığının binde bir olduğunu ve bu ihtimalde de bana çıkmayacağını söyledi. Bana neden hatalı çıktı dediğimde de ürün ilk aldığın ürün de sonraki gelen gibi teşhir olabilir dedi. Ayrıca yeni cihazı 15 gün sonra getireceklermis dedim. Onlarda Türkiye'de yoktur dediler. Avrupa'da ki mağazalarından getiriyorlardir dediler. Yani Türkiye'den gelecek olsa idi 2 günde gelirdi dediler. Yani durum çok alengirli. Bakalım cihaz nasıl gelecek. Aslında su anki elimdeki teşhir cihazın ekranının çizik olması durumu dışında bir problemi yok. Diğer gelecek cihaz sığır olduğu halde arıza olursa çok üzülürüm. Umarım media markt bu sefer beni üzmez.

Beni üzen biktiran, usandiran husus aldatmaları. Gözümün icine baka baka sıfır dediler. Sonra ben ekranda çizik tespit edince kusura bakmayın elimizde olmayınca teşhir verdik size dediler. Ben bunu kabul edemiyorum. Sindiremiyorum. Mediarkta hakikaten çok guvenirdim. Şimdiki aklım olsaydı yetkili Sony Centerdan alırdım. Pahalı da olsa.

On sefer cihaz alsam yine hx920 serisi alırdım ama. Görüntüsü gercekten kaliteli. Kimsenin eşyasına malına Tv'sine diyeceğim yok. Kotuleyemem. Ama hx920 bence on numara.

Adama neden teşhir verdin dediğimde, zaten sen kampanyadan ucuz almıştın diyor. Ben senin boğazına yapısip bana ucuz vereceksin mı dedim. Kampanya yapmış almışim. Birde bana sen böyle teşhiri kullan ben sana 100 liralık hediye ceki vereyim diyor. Ben 4000 kusur liralık sıfır tv parası ödeyeyim 100 milyona mı tav olacağım. Kısacası çok yordular beni.

Alırken ek garanti de yaptırmıştım. Media dan 400 milyona. Ama sanırım o media garantisi imiş. Gerçi ondan pek bir beklentimde kalmadı. Sıfır alırken teşhir veren, alengirli isler yapan bir firma 4 yıl sonra nasıl bir hizmet verecek ki bana. Anlayacağınız ben çok yoruldum. Bu sefer cihazim sag salim gelirse memnun olup teşekkür edeceğim. Yine sorun olursa artık yapacak birşey yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hasan

Satıcılari itele gitsin kardeşim,adı üstün"de "SATICI" ama biz de bu işler bir sürü nedenden dolayı aynen "çakallık" işine tam uygun hale gelmiş
    Heriflerin söylediklerinin çoğu sallama,ayrıca onlar dışındaki bazı gelişmeleri de bilmeyip yine sallamışlar!

Bunlar hep "işi bilmemek den" kaynaklanıyor,ama beri yandan herif çakallık işini de işin içine sokunca,olan ürünü alana oluyor!
    Sana bir sürü hikaye anlatmışlar,geç bunları bir kalem,ayrıca MM de matah bir değilki! gerçi bunların neredeyse hepsi aynı ot!!

Şimdi senin panel SE Garantili değilmidir?? veya aradaki bu işlemi direk MM mi hallediyor,işin burası bana biraz alengirli geldi yaw

Senin elinde "24aylık normal Garanti" varsa,senin panelini bir şekilde değişim/para iadesi/tamir v.s şeklinde kanun gereği zaten kendileri
    yerine getirecektir,MM de bu malı SE denmi aldı acaba diye de aklıma gelmiyor değil,çünkü bu Mağazaların bazıları daha ucuz olması sebebiyle
    Paralelci denen uyanıkların ithal ettikleri panelleri alıyor!!!MM böyle bir şey yapıyor diye de bir sürü kişi zamanında bunu burada dile getirmişti!

Bu Paralelci malı ise ve SE değilse o zaman buna net bir şey diyemem,bu heriflerin malları sadece ucuzdur ama iş böyle durumlara geldimi ciddi sıkıntılıdır!

15günde gelir demeleri bana SE değilde Paralelci işi gibi geldi biraz???

Neticede elinde Garanti olduğu müddetçe sorun olmaz ama sıkıntı verir!

++

Ben bir dünya kişiye Sony aldırdım ama hep SE Garantili,sana örnek veriyorum şimdi

-SE de bazı paneller ki bunlar Hi-End olanlardır ve senin panelde bu sınıfa giriyor(9 Serisi)
    ve Model eski ise ve bir sorun çıktığı zaman,bazen "Modül"(panel)ellerinde bulunamıyor!! şayet bir tamir durumu gerekiyorsa
    ve bu yola gitmek gerekiyorsa ki genelde bir kaç senelik panellerin Modülleri İst.Merkez de bulunmaz ve direk Sony nin ana stok
    deposu olan Belçikadan isteniyor!!burada genelde herşey bulunur ve Avrupada bu konuda en gelişmiş ve güzel çalışan tek üreticide
    Sony dir!!! uyanık KORE liler gibi Kore den parça bekleniyor numaraları Sony de olmaz!!LGE/Samy için vida gerekse,herifler KORE
    den parça bekliyoruz derler

Modül en fazla 2/3 gün içinde İstanbula geliyor;şayet panel Hi-End ise ve Modül bulunamıyorsa,o zaman SE sana iki teklif sunuyor

1-Panel değişimi ki genelde bu ya muadil Seri veya bir üst seri olabiliyor;ancak sen de şimdi böyle bir durum oluşşsa 920 den bir üstü
    henüz yoktur ve muadil olarak sana 850 gelecektir!

2-Direk para iadesi

Bir diğer durum ise bazen sana sormadan direk para iadesi yapıyorlar ve sistem Sony de senelerdir bu şekilde başarılı yürümektedir

Not;Modül değişim işi oldukça zordur ve çoğu Servis bunu yapmıyor veya yapamıyor panel direk İst.Merkez de bu işlemi yapabiliyor!
    Ancak SE Merkez bu konuda senelerdir çok çok iyi tecrübeli ve donanımlıdır

Diğer Servisler veya Merkezler bu işi kolay kolay yapmazlar çünkü sonra dağıttıkları paneli toplayamıyorlar dolayısıyla
    direk paneli yani TV yi değiştirmek onlar için daha hesaplı oluyor!

Kısaca senin panelde bir "filim" çevirmişler ama ama ne filmi onu anlayamadım

Ayrıca seni diğer forumdan da tanıyorum ama senin olayını takip edemedim,ne oldu ne bitti çok hızlı geçti yaw,hergün böyle bir dünya sorun
    ile uğraşıyorum!

Veya ta en baştan bana olayı net anlatsaydın,ilk aldığın zamandan olay belkide böyle olmayabilirdi veya bu denli sinir olmazdın,yaw piyasa da
    bu işinde olanların çoğu çakal kardeşim,senelerdir yazarım ben bunu,işten anlamayan,panelin içini görse bomba var bunda diye söyleyecek,
    haybeciler o kadar fazla bu memlekette ama herles panel uzmanı olmuş çıkmış yaw

Benim yeni aldığım 42lik Tosh panelim de;geçenlerde bu bölgeye Yıldırım düşmesi sonucu hemen herkeste(bize çok yakın olan)bir şekilde bazı veya çoğu
    cihazların yandı
    Benim PC açıktı,GCard ın 2 adet DVI portundan Panele bağlı olan portu da yandı! Panelinde 3.no lu HDMI portuna bağlıydı ve paneldeki o port da yandı!
    Ertesi gün bizim Servis arkadaşımı aradım geldi Paneli aldı,MB sini değiştirin bunun dedim ve gittiler ama TNB den paneli geri istemişler,MB yok demiş herifler
    paneli değiştireceğiz demişler! 9 gündür bekliyorum TNB den yeni panel gelecek diye!ellerinde MB de yok! işin yoksa bekle,ama benim için bunlar stres olmuyor
    tabiki işi bildiğim için,ama bilmeyen adam sinir olur,bizde bu işleri yapanlar da işi adam gibi bilmiyor ve yeterli bazı stokları Merkezde bulundurmuyor,yaw MB nasıl olmaz
    kardeşim,en çok sorun bundan çıkar ama Tosh paneller çok çok az sorun çıkardıkları içinde bu herifler ellerinde hiç malzeme bulundurmazlar! genelde direk
    paneli değiştirirler,ülen bir MB için panelimi değişir kardeşim

Ben eskisini yollasınlar diyorum,Merkez yeni gelecek diyor aslında benim gayem şu;elimdeki bu panel de ne ışık sızması ne Mura efekti ne homojenite
    sorunu ne de banding cart-curt v.s hiç bir şey yok,tek kelimeyle süper bir paneldi bu hususta,yarın yenisi gelecek,belki bu sorunlar az veya çok bir şekilde
    çıkacak veya çıkabilir gibi bir risk de var,gerçi ben onuda hallederim ama şimdilik bekliyorum,veya bana direk MB yi yollasalar,kendim açar ve 3 dakikada
    değiştiririm,benim için arka kapaktaki 16 tane vidayı sökmek ve kapağı açmak daha zor bir iş yaw yoksa panelin parçalarını dağıtmak
    değiştirmek sonra toplamak v.s çocuk oyuncağı

Sen bana gerekiyorsa eMail den ulaş,belki başka şeyler aklıma gelir ona göre durumu takip ederiz!

++

• Albani hocam selamlar,

Konu dağılmasın diye PM atmaya çalıştım, ama sanırım PM olayını kapatmışsın Tavsiyene ihtiyacım var. Bimekste 55PFL7007 modelini 3.750 TL + %10 hediye çeki ile görünce kararsız kaldım. Sen ne dersin? Bu iki model arasında 2.000 TL'lik fark var mıdır? Sony Center'lar HX850 için 5.700 TL diyor, çoğunda da ürün yok zaten :(
    7007 için de güzel yorumlar okuyorum. Film izlerken performansı, siyah seviyesi, doğal renk vermesi (vivid olmasın) benim için önemli.

Bu arada ben aşağıdaki ağırlıklarda kullanmak için televizyon düşünüyorum.

1-) %25 SD yayınlar
    2-) %25 HD yayınlar
    3-) %20 WD media player üzerinden HD film izleme
    4-) %15 PS3
    5-) %15 3D filmler

Smart TV falan o kadar önemli değil. Markası sağlam olsun, servisi ürünün arkasında dursun istiyorum. O yüzden SONY ve Phil arasında kaldım. LG ve Samsung düşünmüyorum.

Receiver olarak Atlanta HD Box kullanıyorum.

İlgin için şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: metu02

Albani hocam selamlar,

Konu dağılmasın diye PM atmaya çalıştım, ama sanırım PM olayını kapatmışsın Tavsiyene ihtiyacım var. Bimekste 55PFL7007 modelini 3.750 TL + %10 hediye çeki ile görünce kararsız kaldım. Sen ne dersin? Bu iki model arasında 2.000 TL'lik fark var mıdır? Sony Center'lar HX850 için 5.700 TL diyor, çoğunda da ürün yok zaten :(
    7007 için de güzel yorumlar okuyorum. Film izlerken performansı, siyah seviyesi, doğal renk vermesi (vivid olmasın) benim için önemli.

Bu arada ben aşağıdaki ağırlıklarda kullanmak için televizyon düşünüyorum.

1-) %25 SD yayınlar
    2-) %25 HD yayınlar
    3-) %20 WD media player üzerinden HD film izleme
    4-) %15 PS3
    5-) %15 3D filmler

Smart TV falan o kadar önemli değil. Markası sağlam olsun, servisi ürünün arkasında dursun istiyorum. O yüzden SONY ve Phil arasında kaldım. LG ve Samsung düşünmüyorum.

Receiver olarak Atlanta HD Box kullanıyorum.

İlgin için şimdiden teşekkürler.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crack_hasan -- 12 Şubat 2013; 14:45:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Hasan

Satıcılari itele gitsin kardeşim,adı üstün"de "SATICI" ama biz de bu işler bir sürü nedenden dolayı aynen "çakallık" işine tam uygun hale gelmiş
    Heriflerin söylediklerinin çoğu sallama,ayrıca onlar dışındaki bazı gelişmeleri de bilmeyip yine sallamışlar!

Bunlar hep "işi bilmemek den" kaynaklanıyor,ama beri yandan herif çakallık işini de işin içine sokunca,olan ürünü alana oluyor!
    Sana bir sürü hikaye anlatmışlar,geç bunları bir kalem,ayrıca MM de matah bir değilki! gerçi bunların neredeyse hepsi aynı ot!!

Şimdi senin panel SE Garantili değilmidir?? veya aradaki bu işlemi direk MM mi hallediyor,işin burası bana biraz alengirli geldi yaw

Senin elinde "24aylık normal Garanti" varsa,senin panelini bir şekilde değişim/para iadesi/tamir v.s şeklinde kanun gereği zaten kendileri
    yerine getirecektir,MM de bu malı SE denmi aldı acaba diye de aklıma gelmiyor değil,çünkü bu Mağazaların bazıları daha ucuz olması sebebiyle
    Paralelci denen uyanıkların ithal ettikleri panelleri alıyor!!!MM böyle bir şey yapıyor diye de bir sürü kişi zamanında bunu burada dile getirmişti!

Bu Paralelci malı ise ve SE değilse o zaman buna net bir şey diyemem,bu heriflerin malları sadece ucuzdur ama iş böyle durumlara geldimi ciddi sıkıntılıdır!

15günde gelir demeleri bana SE değilde Paralelci işi gibi geldi biraz???

Neticede elinde Garanti olduğu müddetçe sorun olmaz ama sıkıntı verir!

++

Ben bir dünya kişiye Sony aldırdım ama hep SE Garantili,sana örnek veriyorum şimdi

-SE de bazı paneller ki bunlar Hi-End olanlardır ve senin panelde bu sınıfa giriyor(9 Serisi)
    ve Model eski ise ve bir sorun çıktığı zaman,bazen "Modül"(panel)ellerinde bulunamıyor!! şayet bir tamir durumu gerekiyorsa
    ve bu yola gitmek gerekiyorsa ki genelde bir kaç senelik panellerin Modülleri İst.Merkez de bulunmaz ve direk Sony nin ana stok
    deposu olan Belçikadan isteniyor!!burada genelde herşey bulunur ve Avrupada bu konuda en gelişmiş ve güzel çalışan tek üreticide
    Sony dir!!! uyanık KORE liler gibi Kore den parça bekleniyor numaraları Sony de olmaz!!LGE/Samy için vida gerekse,herifler KORE
    den parça bekliyoruz derler

Modül en fazla 2/3 gün içinde İstanbula geliyor;şayet panel Hi-End ise ve Modül bulunamıyorsa,o zaman SE sana iki teklif sunuyor

1-Panel değişimi ki genelde bu ya muadil Seri veya bir üst seri olabiliyor;ancak sen de şimdi böyle bir durum oluşşsa 920 den bir üstü
    henüz yoktur ve muadil olarak sana 850 gelecektir!

2-Direk para iadesi

Bir diğer durum ise bazen sana sormadan direk para iadesi yapıyorlar ve sistem Sony de senelerdir bu şekilde başarılı yürümektedir

Not;Modül değişim işi oldukça zordur ve çoğu Servis bunu yapmıyor veya yapamıyor panel direk İst.Merkez de bu işlemi yapabiliyor!
    Ancak SE Merkez bu konuda senelerdir çok çok iyi tecrübeli ve donanımlıdır

Diğer Servisler veya Merkezler bu işi kolay kolay yapmazlar çünkü sonra dağıttıkları paneli toplayamıyorlar dolayısıyla
    direk paneli yani TV yi değiştirmek onlar için daha hesaplı oluyor!

Kısaca senin panelde bir "filim" çevirmişler ama ama ne filmi onu anlayamadım

Ayrıca seni diğer forumdan da tanıyorum ama senin olayını takip edemedim,ne oldu ne bitti çok hızlı geçti yaw,hergün böyle bir dünya sorun
    ile uğraşıyorum!

Veya ta en baştan bana olayı net anlatsaydın,ilk aldığın zamandan olay belkide böyle olmayabilirdi veya bu denli sinir olmazdın,yaw piyasa da
    bu işinde olanların çoğu çakal kardeşim,senelerdir yazarım ben bunu,işten anlamayan,panelin içini görse bomba var bunda diye söyleyecek,
    haybeciler o kadar fazla bu memlekette ama herles panel uzmanı olmuş çıkmış yaw

Benim yeni aldığım 42lik Tosh panelim de;geçenlerde bu bölgeye Yıldırım düşmesi sonucu hemen herkeste(bize çok yakın olan)bir şekilde bazı veya çoğu
    cihazların yandı
    Benim PC açıktı,GCard ın 2 adet DVI portundan Panele bağlı olan portu da yandı! Panelinde 3.no lu HDMI portuna bağlıydı ve paneldeki o port da yandı!
    Ertesi gün bizim Servis arkadaşımı aradım geldi Paneli aldı,MB sini değiştirin bunun dedim ve gittiler ama TNB den paneli geri istemişler,MB yok demiş herifler
    paneli değiştireceğiz demişler! 9 gündür bekliyorum TNB den yeni panel gelecek diye!ellerinde MB de yok! işin yoksa bekle,ama benim için bunlar stres olmuyor
    tabiki işi bildiğim için,ama bilmeyen adam sinir olur,bizde bu işleri yapanlar da işi adam gibi bilmiyor ve yeterli bazı stokları Merkezde bulundurmuyor,yaw MB nasıl olmaz
    kardeşim,en çok sorun bundan çıkar ama Tosh paneller çok çok az sorun çıkardıkları içinde bu herifler ellerinde hiç malzeme bulundurmazlar! genelde direk
    paneli değiştirirler,ülen bir MB için panelimi değişir kardeşim

Ben eskisini yollasınlar diyorum,Merkez yeni gelecek diyor aslında benim gayem şu;elimdeki bu panel de ne ışık sızması ne Mura efekti ne homojenite
    sorunu ne de banding cart-curt v.s hiç bir şey yok,tek kelimeyle süper bir paneldi bu hususta,yarın yenisi gelecek,belki bu sorunlar az veya çok bir şekilde
    çıkacak veya çıkabilir gibi bir risk de var,gerçi ben onuda hallederim ama şimdilik bekliyorum,veya bana direk MB yi yollasalar,kendim açar ve 3 dakikada
    değiştiririm,benim için arka kapaktaki 16 tane vidayı sökmek ve kapağı açmak daha zor bir iş yaw yoksa panelin parçalarını dağıtmak
    değiştirmek sonra toplamak v.s çocuk oyuncağı

Sen bana gerekiyorsa eMail den ulaş,belki başka şeyler aklıma gelir ona göre durumu takip ederiz!

++

Can abi merhaba yeni TV geldi. Fakat aklımı kurcalayan birşey daha oldu. Bu yeni gelen TV'de 3D moda geçtiğimde eskisine nazaran odada duyulacak şekilde cızırtı geliyor. Fakat daha sonra gelmemeye başladı. Bu bir sorun mu?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.