Şimdi Ara

46W4000 ve 46X3000-3500

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Forumda okuduklarım ve kendi ihtiyaçlarıma göre 1-2 ay içinde almayı planladığım 46 inch LCD nin 46W4000 ve 46X3000 olması gerektiğini düşünüyorum. Çok aşırı miktarlarda para vermekte istemiyorum aslında kafamdaki rakam 3500 TL civarında biraz yukarı veya aşağıda olacak artık. Bu LCD ile neler yapacağımı aşağıda maddeler halinde yazıyorum. Lütfen alternatif lerinizi veya bunun içinden hangisi olabilir düşüncelerinizi soylerseniz özellikle bu modelleri kullanan arkadaşlar sevinirim.
    1-) Digiturk SD yayınım var. İlerde büyük ihtimal Digiturk HD yede geçerim.
    2-) PS3 alınacak kesin.
    3-) Bilgisayar da bağlanıcak. divx ve mkv arşivim var bu şekildede yoğun film video müzik belgesel izlenecek:) Hoşuma giderse kullanımı belki bilgisayarımı bu şekilde LCD den bile kullanırım.

46W4500 lerde görüntü ile ilgili problemler olduğu için w4000 daha sorunsuz ve stabil bi makina olduğunu gördüm. Ayrıca 46X3000 serisinin de canavar bi seri olduğunu duydum çok parada vermek istemediğimden X3500 ile arasında fazla fark olmadığı için X3000 seçtim. Bu mantık doğrumudur? Ayrıca PS3 oyun performansı, Divx film ve sd yayın performansınında iyi olmasını beni hayal kırıklığına uğratmamasını istiyorum. Bilmem çok mu şey istiyorum 3500 liralık LCD den?:). Tavsiyeleriniz benim için gerçekten çok önemli. Kısa zamanda almak için harekete geçeceğim. Şimdiden Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metetunca -- 24 Şubat 2009; 14:24:12 >

• ne aldığının neyi neren aldığın önemi yok..üzülmek istemiyorsan satıcıdan imzalı-kaşeli keğadı al..üründe sorun çıkması durumumda koşulsuz olarak yenisini aynı gün içinde vereceğiz diye.vermiyende alma ..vermezlerse hiç alma..yıllar bana bunu öğretti . kapıdan çıkınca seni unutmıyan satıcı görmedim o oraya sallar o buraya salla arada kalırsın bak
    iyi çıkma olasılığı tamemen benim şans. %10 belki.. o mal burda bu mal şurda..çıksa bizimkiler çıkardı..bari biri diyelim
    birde nacizane tavsiyem paranız çok sanırım..sağa sola dağıtacağınıza az bizede verin .

• Ben X3000 ve X3500 modelini aradım Ankara'da ama bulamadım. Umarım kapalı kutu bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FREE_MIND

Ben X3000 ve X3500 modelini aradım Ankara'da ama bulamadım. Umarım kapalı kutu bulabilirsin.
    46x3000 3800 ytl fiyatli olarak bitmis hb`de gecmis olsun artik x alin diye dilimizde tuy bitmeyecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: panasonica

ne aldığının neyi neren aldığın önemi yok..üzülmek istemiyorsan satıcıdan imzalı-kaşeli keğadı al..üründe sorun çıkması durumumda koşulsuz olarak yenisini aynı gün içinde vereceğiz diye.vermiyende alma ..vermezlerse hiç alma..yıllar bana bunu öğretti . kapıdan çıkınca seni unutmıyan satıcı görmedim o oraya sallar o buraya salla arada kalırsın bak
    iyi çıkma olasılığı tamemen benim şans. %10 belki.. o mal burda bu mal şurda..çıksa bizimkiler çıkardı..bari biri diyelim
    birde nacizane tavsiyem paranız çok sanırım..sağa sola dağıtacağınıza az bizede verin .
    Garanti olayını tabiki soracağım. Sony zaten 5 yıl garantisi var. Garantisi olmayan biyerden almayı düşünmüyorum zaten. Ayrıca paramın çok olduğunu nerden çıkardın benim alacağım aleti ben en az 10 yıl kullanırım. 20 yılda bizim evde 2 tane sony geçti okadar başka tv girmedi. Bu modeller ihtiyacımı karşılayabilceğimi düşündüğüm modeller sen fazla boşuna para vereceğimi düşünüyorsan daha iyi fiyat/performans oranı olan bir model onerirsen onada bakarım.Teşekkürler

quote:

Orjinalden alıntı: panasonica

ne aldığının neyi neren aldığın önemi yok..üzülmek istemiyorsan satıcıdan imzalı-kaşeli keğadı al..üründe sorun çıkması durumumda koşulsuz olarak yenisini aynı gün içinde vereceğiz diye.vermiyende alma ..vermezlerse hiç alma..yıllar bana bunu öğretti . kapıdan çıkınca seni unutmıyan satıcı görmedim o oraya sallar o buraya salla arada kalırsın bak

• quote:

Orijinalden alıntı: metetunca

Garanti olayını tabiki soracağım. Sony zaten 5 yıl garantisi var. Garantisi olmayan biyerden almayı düşünmüyorum zaten. Ayrıca paramın çok olduğunu nerden çıkardın benim alacağım aleti ben en az 10 yıl kullanırım. 20 yılda bizim evde 2 tane sony geçti okadar başka tv girmedi. Bu modeller ihtiyacımı karşılayabilceğimi düşündüğüm modeller sen fazla boşuna para vereceğimi düşünüyorsan daha iyi fiyat/performans oranı olan bir model onerirsen onada bakarım.Teşekkürler

quote:

Orjinalden alıntı: panasonica

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: metetunca
    alacağım aleti ben en az 10 yıl kullanırım.

Gecti hocam tuplu devri, 5 sene kullanmak dahi cok zor bu teknoloji ilerlemesi ve fiyat dususleri karsisinda. Siz tv degil labtop aldiginizi
    dusunun en iyisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: 911GT3

quote:

Gecti hocam tuplu devri, 5 sene kullanmak dahi cok zor bu teknoloji ilerlemesi ve fiyat dususleri karsisinda. Siz tv degil labtop aldiginizi
    dusunun en iyisi.

Alıntıları Göster
    Doğru diyosun artık teknolojik gelişim bu şekilde. w4000 nin bilgisayardan 1080p algılamaması beni mecburen X3000 e itiyor gibi. 3500 ün üzerinede fazla çıkmak istemiyorum bütçe olarak. Bu konuda ne diyorsunuz?
    quote:

Orjinalden alıntı: 911GT3

quote:

dusunun en iyisi.

• quote:

Doğru diyosun artık teknolojik gelişim bu şekilde. w4000 nin bilgisayardan 1080p algılamaması beni mecburen X3000 e itiyor gibi. 3500 ün üzerinede fazla çıkmak istemiyorum bütçe olarak. Bu konuda ne diyorsunuz?
    quote:

Orjinalden alıntı: 911GT3

quote:

dusunun en iyisi.

Alıntıları Göster
    sony.com.tr de X3000 yok ilginç. Birbirlerine göre olan avantajları bunlar temelde özellik olarak.
    W4000 de: 24p, dijitak karasal yayın tuner
    X3000 de: 100hz motion flow, 1080 pc algılama
    Ne diyorsunuz arkadaşlar digiturk SD-HD, PS3 ve bilgisayar bağlıyacam. W4000 kotumudur PS3 performansı falan ayrıca şu pc sinyal algılama beni çok tereddütte bırakyor. Şimdi ben anlamadım forumda okuduklarımdan W4000 1080p algılayabiliyormu PC den. Fiyat olarak baya daha makul çünkü W4000. Tecrübeli arkadaşlardan fikirlerini bekliyorum? Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metetunca -- 3 Şubat 2009; 11:20:10 >

• quote:

sony.com.tr de X3000 yok ilginç. Birbirlerine göre olan avantajları bunlar temelde özellik olarak.
    Ne diyorsunuz arkadaşlar digiturk SD-HD, PS3 ve bilgisayar bağlıyacam. W4000 kotumudur PS3 performansı falan ayrıca şu pc sinyal algılama beni çok tereddütte bırakyor. Şimdi ben anlamadım forumda okuduklarımdan W4000 1080p algılayabiliyormu PC den. Fiyat olarak baya daha makul çünkü W4000. Tecrübeli arkadaşlardan fikirlerini bekliyorum? Teşekkürler

Alıntıları Göster
    quote:

w4000 hdmi ile 1080p algılar. Bunda tereddütün olmasın. Vga'dan ise 1360*768 pc algılaması vardır. X3000 vga'dan 1080p algılayabiliyor mu? emin değilim.

Ayrıca w4000 için söylediğin 24p ve digital karasal yayın tunerı x3000'de de vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

w4000 hdmi ile 1080p algılar. Bunda tereddütün olmasın. Vga'dan ise 1360*768 pc algılaması vardır. X3000 vga'dan 1080p algılayabiliyor mu? emin değilim.

Ayrıca w4000 için söylediğin 24p ve digital karasal yayın tunerı x3000'de de vardır.

Alıntıları Göster
    Anladım 1080 konusunda emin oldum şimdi güzel hdmi ile bağlarım zaten bilgisayarı. Ama x3500 ün özelliklerine bakıyorum sony sitesinden dijital karasal yayın ve 24p True cinema yok gozukuyor ozelliklerinde.?

• quote:

Anladım 1080 konusunda emin oldum şimdi güzel hdmi ile bağlarım zaten bilgisayarı. Ama x3500 ün özelliklerine bakıyorum sony sitesinden dijital karasal yayın ve 24p True cinema yok gozukuyor ozelliklerinde.?

Alıntıları Göster
    Açıkcası bende arada kaldım. Önce Z/X arasında kalmıştım sonra o kadar para vermeye deymez diye düşünüp W4000'e döndüm. Şubat'ı bekledim düşer biraz diye lakin tık yok şuan için. Kafama takılan tekşey 100hz motionflow. Çok artısı yok ise kesin W4000 alacam. Vardır illaki. lakin aman aman bi fark yok ise onda da takılmaları göreceksem ne gereği var 1500 YTL fazla para vermeye.

• quote:

Orijinalden alıntı: eraypi

Açıkcası bende arada kaldım. Önce Z/X arasında kalmıştım sonra o kadar para vermeye deymez diye düşünüp W4000'e döndüm. Şubat'ı bekledim düşer biraz diye lakin tık yok şuan için. Kafama takılan tekşey 100hz motionflow. Çok artısı yok ise kesin W4000 alacam. Vardır illaki. lakin aman aman bi fark yok ise onda da takılmaları göreceksem ne gereği var 1500 YTL fazla para vermeye.

Alıntıları Göster
    valla en son 46x3000 3800 lira nakite satildi 46w4000`nin 1500 lira avantaji varsa yani 2300 liraya alabiliyorsaniz alin arkadaslar yoksa x3000 ile w4000 karsilastirilacak cihazlar degil

su an zaten x3-x35 bulamazsiniz tren kacti o kalitede cihaz icin z yada x4 serisinin dusmesini bekleyeceksiniz ....

• quote:

Orijinalden alıntı: 911GT3

valla en son 46x3000 3800 lira nakite satildi 46w4000`nin 1500 lira avantaji varsa yani 2300 liraya alabiliyorsaniz alin arkadaslar yoksa x3000 ile w4000 karsilastirilacak cihazlar degil

su an zaten x3-x35 bulamazsiniz tren kacti o kalitede cihaz icin z yada x4 serisinin dusmesini bekleyeceksiniz ....

Alıntıları Göster
    Tabıki x3000 bulamazsanız eğer X4500 alınabilir makul fiyat'a , saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

Alıntıları Göster
    X3500 alınabilir demek istediniz heralde 4500 çok pahalı çünkü.
    quote:

Orjinalden alıntı: Am@deus

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Normalde IB de X3000 ile W4000 arasında 300 lira fark var. Bu farkı verip almaya değermi sizce? Ayrıca birşey var kafamda X te 18.000 kontrast W da 33.000 kontrast resim kalitesinde bi fark yokmudur. W resim kalitesi renkleri daha iyi değilmidir?

• quote:

Normalde IB de X3000 ile W4000 arasında 300 lira fark var. Bu farkı verip almaya değermi sizce? Ayrıca birşey var kafamda X te 18.000 kontrast W da 33.000 kontrast resim kalitesinde bi fark yokmudur. W resim kalitesi renkleri daha iyi değilmidir?

Alıntıları Göster
    quote:

IB'nin elinde büyük ihtimal yoktur x3000. Kontrast olayına gelirsek benim gördüğüm w4000 serisinin siyahları x3000/3500 serisinden daha başarılı.

• quote:

quote:

IB'nin elinde büyük ihtimal yoktur x3000. Kontrast olayına gelirsek benim gördüğüm w4000 serisinin siyahları x3000/3500 serisinden daha başarılı.

Alıntıları Göster
    Anladım. Ozaman X3000 nün w4000 ne gore tercih edilmesi bitek 100Hz motionflow teknolojisimi? onuda zaten kimisi yapay bulduğu için kullanmıyor. Yada BraviaEngine Pro yazılımı daha mı iyi Braviaengine2 den?

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

• quote:

Anladım. Ozaman X3000 nün w4000 ne gore tercih edilmesi bitek 100Hz motionflow teknolojisimi? onuda zaten kimisi yapay bulduğu için kullanmıyor. Yada BraviaEngine Pro yazılımı daha mı iyi Braviaengine2 den?

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Onu anlayabilmem için bir müddet ev ortamında kullanmam lazım. Mesela elimde bir DVD var ve benim v4000 bu DVD filmin hangi sahnelerinde sorun yaşatıyor, flulaşma oluyor biliyorum. İşte aynı sahnelerde x3000 i gözlemlemem gerekir.

Ama test sitelerinden hdtvtest'e göre w4000 hareketli sahne çözünürlüğü 300'de kalırken, x3500 550'de kalıyor(1080 satırda) demekki bir fark var. Fakat bu X serisi hareketli sahnelerde örneğin görüntünün tümden sağa-sola, yukarı-aşağı aktığı sahnelerde sorunsuz demek değildir. Ama daha başarılı olması da beklenir.

Şöyle özetlersem: W4000 tercih edilecekse iki etmen fardır. Bir: Daha iyi siyah ve kontrast, İki: Daha uygun fiyat

x3000 tercih edilecekse bir etmen vardır. O da: Biraz daha iyi hareketli sahne performansı.

Resim kalitesinin ise bahse değer bir fark oluşturmayacağını sanıyorum. Hatta gözler kontrasta duyarlı olduğu için belkide çok kişi w4000 deki görüntüyü daha çok beyenebilir.

İçininden sen olsan hangisini alırdın? diye geçirenler için ekliyeyim.

200-300 ytl farka kadar x3000/3500 alırdım. Ondan fazla ise w4000 alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 3 Şubat 2009; 18:19:40 >

• quote:

quote:

Onu anlayabilmem için bir müddet ev ortamında kullanmam lazım. Mesela elimde bir DVD var ve benim v4000 bu DVD filmin hangi sahnelerinde sorun yaşatıyor, flulaşma oluyor biliyorum. İşte aynı sahnelerde x3000 i gözlemlemem gerekir.

Ama test sitelerinden hdtvtest'e göre w4000 hareketli sahne çözünürlüğü 300'de kalırken, x3500 550'de kalıyor(1080 satırda) demekki bir fark var. Fakat bu X serisi hareketli sahnelerde örneğin görüntünün tümden sağa-sola, yukarı-aşağı aktığı sahnelerde sorunsuz demek değildir. Ama daha başarılı olması da beklenir.

Şöyle özetlersem: W4000 tercih edilecekse iki etmen fardır. Bir: Daha iyi siyah ve kontrast, İki: Daha uygun fiyat

x3000 tercih edilecekse bir etmen vardır. O da: Biraz daha iyi hareketli sahne performansı.

Resim kalitesinin ise bahse değer bir fark oluşturmayacağını sanıyorum. Hatta gözler kontrasta duyarlı olduğu için belkide çok kişi w4000 deki görüntüyü daha çok beyenebilir.

İçininden sen olsan hangisini alırdın? diye geçirenler için ekliyeyim.

200-300 ytl farka kadar x3000/3500 alırdım. Ondan fazla ise w4000 alırdım.

Alıntıları Göster
    Bu tvleri alırsan kesinlikle seni üzmezler.
    X3000 alırsan hareketli görüntülerde daha net geçişler görürsün. Bu geçişleri zaten her göz görmez.
    Teknoloji ile haşır neşir olan biri için bu geçiş mühimdir ama kesinlikle teknolojiyle ilgilenmeyen, oyun oynamayacak, güzel görüntüler, manzaralar izleyecek sakin sakin tv izleyecek öyle aksiyon maksiyona takılmayacak biri için bu hertz olayı kesinlikle ama kesinlikle hiç bir anlam ifade etmez kaldıki w4000 bu insan ya da benzerleri için çoook fazladır bile...

Açıkçası 200-300 tl farkla x bulabiliyorsan kesinlikle w almamalısın...

LG7000,Philips7403 47 inchleri.
    Samsung 46A756 Ve LEDli 8 serisi ki bu 4000ler civarı.
    Toshibacıların Z serileri ki bu da X gibi 2006-7 sezonundan oldugundan stoklarda rastlanmıyor..

Ben olsaydım bu devirde gidip W serisine su aşamada para vermezdim, w serisini gördüm izledim ve işlemcisini hareketli görüntülerde başarısız buldum. Sabit ve agır görüntülerde ise tabiki çok başarılı...

Kolay gelsin...

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

X4500 makul fiyat'a düştüğünde alınabilir demek istemiştim gerçi fiyatın düşüceği filan yok

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.