Selam arkadaşlar. Yeni televizyon alma arifesindeyim ve halen QNED ve OLED arasında karar veremedim. QNED alırsam bütçemi zorlamayacağım ama OLED için biraz zorlamam hatta birazdan bi tık daha fazla zorlamam gerekiyor. İki model arasında kaldım. İkisinin de ayrı ayrı artıları ve eksileri var. Siz ne dersiniz? Yorumlarınızı bekliyorum. Çoğunluk netflix, disney, ps5 için kullanılacak. Ulusal kanal izlenmiyor maçlar hariç. LG 50QNED816QA 50" vs LG 48C2 OLED |
LG QNED vs LG OLED: Hangisini Seçmelisin?
Televizyon satın almayı düşünüyorsan, LG QNED ve LG OLED karşılaştırması yapman gerekir. Her iki teknoloji de benzer yönlere sahip olsa da, aralarında önemli farklılıklar vardır.
QNED Nedir?
QNED, Quantum Dot Nanocell Light-Emitting Diode'un kısaltmasıdır. Bu teknoloji, LED arka plan aydınlatmasıyla birlikte kuantum noktalarını kullanır. Kuantum noktaları, belirli dalga boylarındaki ışığı yayan minik yarı iletken kristallerdir.
QNED mi OLED mi?
QNED ve OLED'in temel farkı, ışık yayan şeklidir. OLED'lerde (Organik Işık Yayan Diyotlar), her piksel kendi ışığını yayarken, QNED'lerde ışık bir LED arka plan aydınlatmasından gelir.
QNED vs OLED
QNED ve OLED teknolojilerinin artıları ve eksileri şunlardır:
| Özellik | QNED | OLED | |---|---|---| | Kontrast Oranı | Daha düşük | Daha yüksek | | Renk Doğruluğu | İyi | Mükemmel | | Görüş Açısı | Düşük | Geniş | | Parlaklık | Daha yüksek | Daha düşük | | Fiyat | Daha uygun fiyatlı | Daha pahalı |
QNED mi QLED mi?
QNED ve QLED (Kuantum Noktası Işık Yayan Diyot), kuantum noktaları kullanan iki farklı televizyon teknolojisidir. Ancak, QLED'lerde ışık bir LED arka plan aydınlatmasından gelirken, QNED'lerde mini LED arka plan aydınlatması kullanılır.
OLED mi QNED mi?
En iyi televizyon teknolojisi seçimi, özel ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır. Daha yüksek kontrast oranı ve daha iyi renk doğruluğu arıyorsan, OLED daha iyi bir seçenektir. Ancak daha yüksek parlaklık ve daha uygun fiyatlı bir televizyon tercih edersen, QNED idealdir.