Şimdi Ara

48 saat içerisinde İran Kuzey Irak'da. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biz elimizi kolumuzu yaptığımız bir anlaşmayla 2 aylığına da olsa bağladık ona yanarım ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: DarkMourning

Abdnin istediği oluor sanki.. Ortadoğuyu birbirine düşürmek

PKK'yla dost mu olalım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: :::Banner:::

quote:

PKK'yla dost mu olalım?

ne alaka?
  • A.B.D bunu bahane edip İran'a girmezse iyi. İran'a demokrasi fln götürür bunlar şimdi...
  • abdnin irana girmesi sıkar biraz hatta biraz değil baya sıkar iran artık eski iran değil ne oldu uranyum faaliyetlerini durdurun niye bm toplandı askeri müdahale yaparız dediler adamlar korktu mu hayır hala çatır çatır devam ediyorlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: AyKuT^

quote:

Orjinalden alıntı: :::Banner:::

quote:

PKK'yla dost mu olalım?

ne alaka?

çok alaka
    ne demek ortadoğuyu birbirine düşürmek biz ülkemizi savunuyoz savaş olmasın diye pkkyı başkente devet mi edelim

• İşin komiği senin savunma dediğin eylemlerine bazı bu bölge hakkında hiçbir bilgisi olmayan cahilller barbarlık diyor. Önce bu tip insanların çok olduğu ülkelere kendimizi adam gibi ifade etmeliyiz bence.
  • Yakın bir zamanda İran yok olursa hiç şaşırmam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fraky -- 22 Ağustos 2007; 2:38:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fraky

Yakın bir zamanda İran yok olursa hiç şaşırmam..

O biraz sıkar

İRAN
  • quote:

Orjinalden alıntı: HaDeS

quote:

O biraz sıkar

İRAN

Saddama da o şekilde diyorlardı. Benim fikrim Amerikanın ajanları kışkırtıp saldırma bahanesi üretiyolar. Şöyle ki saldırırken ülkemizin varlığı için bir tehdittir İran diyerekten yönetimini yok edecektir. Benim fikrim..
    Yönetimi Irak gibi olursa üzülmeyin daha sonradan.

Ve eklemek istediğim diğer bir şey; Türklerin tarih boyunca en büyük düşmanı olan Ruslar tarafından desteklenen İran'a bukadar sempati beslemeyin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fraky -- 22 Ağustos 2007; 3:03:13 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: HaDeS

quote:

O biraz sıkar

İRAN

Saddama da o şekilde diyorlardı. Benim fikrim Amerikanın ajanları kışkırtıp saldırma bahanesi üretiyolar. Şöyle ki saldırırken ülkemizin varlığı için bir tehdittir İran diyerekten yönetimini yok edecektir. Benim fikrim..
    Yönetimi Irak gibi olursa üzülmeyin daha sonradan.

Ve eklemek istediğim diğer bir şey; Türklerin tarih boyunca en büyük düşmanı olan Ruslar tarafından desteklenen İran'a bukadar sempati beslemeyin derim.

farklı bir yaklaşım ...

ben iran'ı sevdiğimden degil sadece batılı emperyalist güçlere gösterdiği siyasete hayranım ki abdyi yok saymış bir ülke gözümde nazarı çok yüksektir ki kendi teknolojileri milliyetçilikleri ve kültürlerini korumaları ayrıca takdir ettiğim diger etkenlerdir sadece kuzey ırak'a girmeleri degil yani

• Ruslar devrim öncesinde kafkaslar üzerinden güneye inmeye çalışırken hem Osmanlıyla hem de İran'la ( Safevi devleti ) savaştılar. Birazcık araştırsak diyorum rusların o dönemde İran'ı desteklemesi gibi birşey söz konusu bile olamazdı.

Kaldıki en eski sınırımızda yine İran'la 17 Mayıs 1639'da imzalanan Kasr-ı Şirin antlaşmasıyla sabitlenen İran sınırımızdır.

İran'da Rus-Fars savaşları sırasında ortaya çıkmış onlarca ulusal kahraman olduğunu da hatırlatmak isterim. O dönem gerçekleşen rusların yayılmacı politikasının iranlılar üzerindeki etkisi türklerden çok daha fazla olmuştur.

Yine İran islam devrimini gerçekleştiren 'Humeyni' iki temel slogan ortaya çıkarmıştır. A.B.D.'ye ölüm ve Sovyetlere ölüm. Devrim sonrasında A.B.D başkonsolosluğunu basıp 400 günü aşkın sürecek rehine krizinin oluşmasına yol açan İranlı öğrenciler baskından önce günlerce bu iki slogana bakıp, tartışıp eylemi Sovyet konsolosluğunda gerçekleştirmekten son anda vazgeçmişlerdir.

Kurtuluş savaşı sırasında İran'ın kuzeyinde, Pakistan ve Hindistan'ın güney dağlarında kurtuluş savaşı adına devasa ateşler yakılmıştır.

Şimdi sen gelip Ruslar tarafından desteklenen İran türklerin en büyük düşmanı dersen ben de sana biraz tarih oku derim...

• quote:

Orjinalden alıntı: Bojinka

Ruslar devrim öncesinde kafkaslar üzerinden güneye inmeye çalışırken hem Osmanlıyla hem de İran'la ( Safevi devleti ) savaştılar. Birazcık araştırsak diyorum rusların o dönemde İran'ı desteklemesi gibi birşey söz konusu bile olamazdı.

Kaldıki en eski sınırımızda yine İran'la 17 Mayıs 1639'da imzalanan Kasr-ı Şirin antlaşmasıyla sabitlenen İran sınırımızdır.

İran'da Rus-Fars savaşları sırasında ortaya çıkmış onlarca ulusal kahraman olduğunu da hatırlatmak isterim. O dönem gerçekleşen rusların yayılmacı politikasının iranlılar üzerindeki etkisi türklerden çok daha fazla olmuştur.

Yine İran islam devrimini gerçekleştiren 'Humeyni' iki temel slogan ortaya çıkarmıştır. A.B.D.'ye ölüm ve Sovyetlere ölüm. Devrim sonrasında A.B.D başkonsolosluğunu basıp 400 günü aşkın sürecek rehine krizinin oluşmasına yol açan İranlı öğrenciler baskından önce günlerce bu iki slogana bakıp, tartışıp eylemi Sovyet konsolosluğunda gerçekleştirmekten son anda vazgeçmişlerdir.

Kurtuluş savaşı sırasında İran'ın kuzeyinde, Pakistan ve Hindistan'ın güney dağlarında kurtuluş savaşı adına devasa ateşler yakılmıştır.

Şimdi sen gelip Ruslar tarafından desteklenen İran türklerin en büyük düşmanı dersen ben de sana biraz tarih oku derim...

Yazdığımı iyi okumadın sanırım. Ruslar Türklerin en büyük düşmanıdır. İran'ı kim destekliyor Rusya. Demek ki Türkler için iyi bir şey değil.

Azerbaycan v.s. gibi Türk ülkelerine kimler soykırım yapıyor bir araştır derim bende sana.

• İşimize gelince ne de güzel 'soykırım' kelimesini kullanıyoruz. Ortada soykırım fln yok ama neyse. Her ülkede azınlıklar zorluklar yaşar.

Ayrıca pardon yazdığın cümle net değil yanlış anlamışım. Benim anladığım anlamda çıkıyo sanırım virgül eksikliğinden.
  • bazi arkadaslar asiri iran ve hayranı gördüm ama bilmedikleri bişey var iran da tıpkı çin gibi. bizim (ezeli ve ebedi) düşmanımızdır bakınız..osmanlı zamanındaki Şah ismail dönemi...iranlılar yani farslar.. bizim tarihi düşmanlarımızdır bizim hiç birzaman iyi olmamazı istemezler...sadece şu an ortak çıkarları doğrultusunda haraket ediyorlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: NOAGANOSİE

bazi arkadaslar asiri iran ve hayranı gördüm ama bilmedikleri bişey var iran da tıpkı çin gibi. bizim (ezeli ve ebedi) düşmanımızdır bakınız..osmanlı zamanındaki Şah ismail dönemi...iranlılar yani farslar.. bizim tarihi düşmanlarımızdır bizim hiç birzaman iyi olmamazı istemezler...sadece şu an ortak çıkarları doğrultusunda haraket ediyorlar...

• Rüyalar dünyasında yaşıyorsunuz resmen.
  • Gazetelerin bomba haber arayışı..Farkettiniz mi bilmiyorum ama bizim gazeteler sürekli başka sitelerde yazılanları çevirip önümüze gaz vererek koyuyor.
  • Dünyadaki her ulusu türk düşmanı ilan edip, türk yanlızdır, dostu yoktur gibi dar kalıplara bu milleti mahkum eden zihniyete
  • DÜNYANIN HER ULUSU DEĞİLSE BİLE % 70 LİK BİR KISMI BİZE DÜŞMANDIR... BAK MESELA AVRUPA...;AMERİKA,ÇİN...,ARAPLAR...ee geriye ne kaldi zaten.... afrikadaki zenci benim dostum olsa ne olur düşmanım olsa ne olur....
    quote:

Orjinalden alıntı: Bojinka

Dünyadaki her ulusu türk düşmanı ilan edip, türk yanlızdır, dostu yoktur gibi dar kalıplara bu milleti mahkum eden zihniyete
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.