Şimdi Ara

480p - 720p - 1080p Aralarındaki fark ne? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
31.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: QuadroFX

480 kısmı dikey çözünürlüğü ifade eder.
    P | Progressive Scan (önemi yok)

Normal bir TV ve DVD çözünürlüğü 720x480 , 720x576 vs.dır.
    720p ise 1280x720
    1080p 1920x1080'dir.

480p filmler genelde kırpılır çünkü üst ve altta siyah boşluklar oluşur. 360 vs. dikey çözünürlüğe düşürülür.
    Normal 700MB bir film, 656x292p 720x304p'dir.

Eğer diyorsan ben bir fark göremiyorum aralarında bu senin görüntü aldığın monitor ile ilgilidir.
    Monitorün fiziksel çözünürlüğü düşükse ve boyutu küçükse 720p'ler tam performans izlenemez. Farkı da görülmez.

Adam kendini belli ediyor ne zaman görsem. Kingg

• Ayrıca aralarındaki bitrate farklarınıda unutmamak lazım.
    (Örn: Elimde bulunan 700mb film bitrate oranı: 1048kbps, 4.3gb 720p 4.500kbps, 9.1gb 1080p 9075kbps)
    http://www.turksan.com/bitrate.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manero

480p - 720p - 1080p Aralarındaki fark ne? 480p - 720p - 1080p Aralarındaki fark ne?
     480p - 720p - 1080p Aralarındaki fark ne? 480p - 720p - 1080p Aralarındaki fark ne?

• quote:

Orijinalden alıntı: MelihFenman

quote:

Orijinalden alıntı: şiki şiki bi durum valla

quote:

quote:

Ya ben filmin en x boyunu sormuyorum.Bana görüntü kalitesi lazım.Recep ivedik 480p indirdim 1,5 gb boyutunda , önceden 700 mblık indirdiğim ile karşılaştırıyom aynı kalitede.Niye aynı kalitede?Bu arada bilgisayarım HP 530 marka Laptop.Ekran çözünürlüğüm 1024x768 kullanıyom.Yani benim kaliteli görüntü izleyebilmem için ne yapmam lazım.

önce şunu söliyim 1024x768 çözünürlüğe 480p yeter de artar bile.. 720p ye hiç gerek yok ama eğer arşiv yapıyosan filan 720p indirmen ilersi için daha mantıklı olur.. ikincisi, kaliteli grupların 480p sunumlarını indir.. bana göre bu konuda en kaliteli 2 grup D-Z0N3 ve PRODJI.. Ripledikleri filmlerin boyutları 2 gb civarı oluyo ama 1024*768 çözünürlükteki bi ekranda çok kaliteli görüntü alırsın.. en son olarak da codec ayarlarını biraz kurcalamanı tavsiye ederim(kesinlikle divx filmler için biçilmiş kaftan olan k-lite codec pack kullan) özellikle 720p altı filmlerde codec ayarlarıyla oynamak oldukça başarılı sonuçlar sunabiliyo.. eğer ingilizcen varsa ŞU konuya gözat.. ayrıca eğer istersen k-lite codec pack için kendi ayarlarımı barındıran kayıt defteri dosyasını da upload edebilirim..

Arşiv yapmıyorum izliyip siliyorum.
    Bende zaten k-lite codec pack yüklü fakat ayarları nerden yapcamı bilmiyorum.Sen gönder ama senin bilgisayarın çözünürlüğü farklıdır benimki laptop küçük ekran.Bide ben filmleri Gom playerdan izliyorum.KMP de yüklü.O senin dediğin gruplardan filmler çok az var.Benim istediğim fimler genelde yok.

http://r@pidshare.com/files/407274648/ffdshow.rar

buyur burdan indirebilirsin.. yalnız bildiğim kadarıyla gomplayer kendi codeclerini kullanıyo yani k-lite codec pack kurmuş olman bişey ifade etmiyo bu durumda.. ayarların etkili olabilmesi için bsplayer ya da benim favori medya oynatıcım "media player classic" kullanabilirsin..

Bak aynı filmi aynı yerinde durdurup resim çektim bi fark varmı sence varsa hangisi daha iyi?

480p - 720p - 1080p Aralarındaki fark ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şiki şiki bi durum valla -- 16 Temmuz 2010; 18:25:07 >

• quote:

quote:

Onlar hikaye yavrum hiç kimsenin bilgisayarında öyle fark gözükmüyor.İndir karşılaştır inanmıyosan.

• yavrum ne ayak?

desteksiz yazmıyoruz heralde dvdrip ile 1080p kendi karşılaştırmam.
  • manero Baya fark var evet..İyi paylaşım olmuş.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ya ben filmin en x boyunu sormuyorum.Bana görüntü kalitesi lazım.Recep ivedik 480p indirdim 1,5 gb boyutunda , önceden 700 mblık indirdiğim ile karşılaştırıyom aynı kalitede.Niye aynı kalitede?Bu arada bilgisayarım HP 530 marka Laptop.Ekran çözünürlüğüm 1024x768 kullanıyom.Yani benim kaliteli görüntü izleyebilmem için ne yapmam lazım.

önce şunu söliyim 1024x768 çözünürlüğe 480p yeter de artar bile.. 720p ye hiç gerek yok ama eğer arşiv yapıyosan filan 720p indirmen ilersi için daha mantıklı olur.. ikincisi, kaliteli grupların 480p sunumlarını indir.. bana göre bu konuda en kaliteli 2 grup D-Z0N3 ve PRODJI.. Ripledikleri filmlerin boyutları 2 gb civarı oluyo ama 1024*768 çözünürlükteki bi ekranda çok kaliteli görüntü alırsın.. en son olarak da codec ayarlarını biraz kurcalamanı tavsiye ederim(kesinlikle divx filmler için biçilmiş kaftan olan k-lite codec pack kullan) özellikle 720p altı filmlerde codec ayarlarıyla oynamak oldukça başarılı sonuçlar sunabiliyo.. eğer ingilizcen varsa ŞU konuya gözat.. ayrıca eğer istersen k-lite codec pack için kendi ayarlarımı barındıran kayıt defteri dosyasını da upload edebilirim..

Bende zaten k-lite codec pack yüklü fakat ayarları nerden yapcamı bilmiyorum.Sen gönder ama senin bilgisayarın çözünürlüğü farklıdır benimki laptop küçük ekran.Bide ben filmleri Gom playerdan izliyorum.KMP de yüklü.O senin dediğin gruplardan filmler çok az var.Benim istediğim fimler genelde yok.

buyur burdan indirebilirsin.. yalnız bildiğim kadarıyla gomplayer kendi codeclerini kullanıyo yani k-lite codec pack kurmuş olman bişey ifade etmiyo bu durumda.. ayarların etkili olabilmesi için bsplayer ya da benim favori medya oynatıcım "media player classic" kullanabilirsin..

Bak aynı filmi aynı yerinde durdurup resim çektim bi fark varmı sence varsa hangisi daha iyi?

görükmüo ki

• arkadaş caps alırken büyük ihtimalle filmler o sırada çalışıyordu.Bu yüzden siyah görüntü aldığının farkına varamamış.Malesef kıyaslama bu şekilde yapılmaz.
  • quote:

quote:

quote:

Onlar hikaye yavrum hiç kimsenin bilgisayarında öyle fark gözükmüyor.İndir karşılaştır inanmıyosan.

Yahu adam dvd ile hd karşılaştırması yapmış.Senin dediğin 700mblık film ile 1,5gblık film farkı. Belki evet fark gözükmeyebilir senin dediklerinde . Ama yukarda arkadaşın gönderdiği resimlerde dvd-hd karşılaştırması ki tartışması bile yapılmaz 17" lik monitorde bile fark gece ile gündüz kadar belirgin oluyor. Sanmıyorum ki dvd-hd karşılaştırmasına fark yoksun demiyorsundur.

• quote:

quote:

İşte budur. sanırım monitorün 1440x900 max. çözünürlük.
    Bu bozulmalaruın asıl sebebi de bu zaten.
    Gidipte 656x272 bir divx filmi 720x576 bir TV seyrederseniz bozulma oranı fazla olmaz.
    Filmin çözünürlüğü ile Fiziksel çözünürlük farkı ne kadar artarsa o kadar bozulma oranı artar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

görükmüo ki

SS çekince resimler gözükmüyor bende anlamadım gitti.O yüzden farkıda gösteremiyorum.

• bu p'ler arasındaki tek fark görüntü kalitesi mi?ses de bundan etkileniyor mu?ayrıca mkv.sürümü ne oluyor örnegin bir video 350 mb öbürü 100 mb.100 mb olan mkv 350mb olan dvd-rip .bu 2 si ne oluyor?bilgim yok yanıtlarsanız ögrenmeye calısacagım.son bir sorum daha var.uygun fps ye göre altyazı ındırıyorum 10 tane altyazının 1 tanesı tutuyor bunun sebebı ne ?oysaki fps aynı

Ekleme:Prison Break'ın mkv sürümünü indirdim(her bir bölüm 100mb)Ama su sıralar bölümleri izlerken pc kilitlenemeye baslıyor.Önce pcde sorun var diye düsünmüstüm ama sadece videoyu oynatmaya calıstıgımda oluyor.Gom player kullanıyorum bununla bir alakası var mı?Bu islerden pek anlamadıgım icin mkv sürüm tam olarak ne oluyor,ben daha kücük boyutlu diye onu tercih etmistim ama bu pc kilitleme olayı beni düsündürttü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalbaz93 -- 19 Temmuz 2010; 9:29:17 >
  • @ Magical Zero

720p ve 1080p filmler genelde 35mm veya 2k 4k olan filmin orjinal kaynağından HD ye aktarılmak için yeniden işleme/onarım/yeni teknoloji kullanıldığı için görüntü ve ses kalitesi dvd/vcd/vhs ye oranla çok daha iyidir tabiki. 350mb 100mb olayı filmin kaynağından mkv avi formatına dönüştüren kişiye göre değişir. 2saatlik bir 720p film mesela en az 4.3gb olarak ripleniyor kaliteli bir şekilde. ama 720p olarak mp4 formatında 2.5gb lik versiyonlarda mevcut.. tabiki 4.3gb mkv daha kaliteli. fps olayı ise yine filmin kaynağına göre değişir. filmi yayınlayan kişinin adı aXXo diyelim. senkron tutması için örneğin divxplanetten detaylarda aXXo yazan altyazıyı kullanmalısın. birde uncut recut remastered unrated director's cut special edition olayı var. yani bir film birden çok sürümde piyasaya sürülebiliyor. örneğin indirdiğin filmde Director's Cut yazıyorsa, sen hem uygun fps hemde Director's Cut olan alt yazıyı bulman gerekiyor. k-lite codec pack ın son sürümünü yükle. birde vlc player. vlc player ve MPC (Media Player Classic) sorun çıkarmaz. k-lite codec packla MPC geliyor zati. birde videolan.org dan bedeva vlc yi indirebilirsin. mkv demek mastroska formatı. avi formatından çok daha iyi bir format. vlc ve MPC işini çözer .. ve HD bir ekran kartın olması gerek. UVC destekli en az HD2000 3000 serisi veya bi 8500gt . HD video için

• bence 2160 P en iyisi bu arada Hortingen
    :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.