Şimdi Ara

480p - 720p - 1080p Aralarındaki fark ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
31.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normal indirdiğimiz filmler yani ortalama 700 mb olanlar kaç p oluyor?Ben recep ivedik 480p indirdim.1,5 gb boyutunda fakat aynı filmin 700 mblık olanı ile arasında bir görüntü farkı yok?Anlamıyom bu işleri?

• Çözünürlüğü ifade eder. Basitçe;

480p 480x480den büyük demek

720p 720x720 den büyük demek

1080p 1080x1080den büyük demek
  • 480 kısmı dikey çözünürlüğü ifade eder.
    P | Progressive Scan (önemi yok)

Normal bir TV ve DVD çözünürlüğü 720x480 , 720x576 vs.dır.
    720p ise 1280x720
    1080p 1920x1080'dir.

480p filmler genelde kırpılır çünkü üst ve altta siyah boşluklar oluşur. 360 vs. dikey çözünürlüğe düşürülür.
    Normal 700MB bir film, 656x292p 720x304p'dir.

Eğer diyorsan ben bir fark göremiyorum aralarında bu senin görüntü aldığın monitor ile ilgilidir.
    Monitorün fiziksel çözünürlüğü düşükse ve boyutu küçükse 720p'ler tam performans izlenemez. Farkı da görülmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intruder -- 14 Temmuz 2010; 22:56:18 >
  • Ekran çözünürlülüğüm 1680x1050. 1080p'den verim alır mıyım? Yoksa 720p ile anı mı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: taichi93

Ekran çözünürlülüğüm 1680x1050. 1080p'den verim alır mıyım? Yoksa 720p ile anı mı olur

Benimkide 1680x1050.
    Çok fark olmuyor değmez yani.
  • 700 MB 360p oluyor sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

700 MB 360p oluyor sanırım.

Doğrudur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Filmin aspect ratio'suna göre değişir o.
  • şöyle ifade edeyim

bilgisayar monitörleri için 720p en kaliteli seçim. çünkü 1080p olayı 42" ekran ve üzerinde tam anlamıyla yaşanabiliyor. en düşük 19" widescreen bi ekranın ve hd playback sahibi bir ekran kartın varsa 720p sana en uygunudur. fakat 40" 42" ekran ve üzeri bir plazma/lcd varsa eğer ozaman tabiki 1080p.

480p dvd kalitesi
    720p hd kalitesi (full hd değil ama %80 oranında hd diyebiliriz. bilgisayarlar için en uygunu)
    1080p full hd kalitesi ( kayıpsız hd kalitesi. 42" ekran bir lcd/plazma için en uygunu )
  • 480 p -> Adamın saçını görürsün.
    720 p -> Adamın saç tellerini sayarsın.
    1080p-> Adamın beyazlaşmış saç tellerini sayarsın.
  • Resim boyutu

Aradaki farkı görmen için tıkla aşağıdaki resme Aslında öyle bir film izleyip yaşamalısın. 700mb lığa film bile demiyorum artık çamur resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 15 Temmuz 2010; 4:05:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: o.Ka

480 p -> Adamın saçını görürsün.

Güzel bir anlatış biçimi
  • Ya ben filmin en x boyunu sormuyorum.Bana görüntü kalitesi lazım.Recep ivedik 480p indirdim 1,5 gb boyutunda , önceden 700 mblık indirdiğim ile karşılaştırıyom aynı kalitede.Niye aynı kalitede?Bu arada bilgisayarım HP 530 marka Laptop.Ekran çözünürlüğüm 1024x768 kullanıyom.Yani benim kaliteli görüntü izleyebilmem için ne yapmam lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şiki şiki bi durum valla

Ya ben filmin en x boyunu sormuyorum.Bana görüntü kalitesi lazım.Recep ivedik 480p indirdim 1,5 gb boyutunda , önceden 700 mblık indirdiğim ile karşılaştırıyom aynı kalitede.Niye aynı kalitede?Bu arada bilgisayarım HP 530 marka Laptop.Ekran çözünürlüğüm 1024x768 kullanıyom.Yani benim kaliteli görüntü izleyebilmem için ne yapmam lazım.

önce şunu söliyim 1024x768 çözünürlüğe 480p yeter de artar bile.. 720p ye hiç gerek yok ama eğer arşiv yapıyosan filan 720p indirmen ilersi için daha mantıklı olur.. ikincisi, kaliteli grupların 480p sunumlarını indir.. bana göre bu konuda en kaliteli 2 grup D-Z0N3 ve PRODJI.. Ripledikleri filmlerin boyutları 2 gb civarı oluyo ama 1024*768 çözünürlükteki bi ekranda çok kaliteli görüntü alırsın.. en son olarak da codec ayarlarını biraz kurcalamanı tavsiye ederim(kesinlikle divx filmler için biçilmiş kaftan olan k-lite codec pack kullan) özellikle 720p altı filmlerde codec ayarlarıyla oynamak oldukça başarılı sonuçlar sunabiliyo.. eğer ingilizcen varsa ŞU konuya gözat.. ayrıca eğer istersen k-lite codec pack için kendi ayarlarımı barındıran kayıt defteri dosyasını da upload edebilirim..

• quote:

Ya ben filmin en x boyunu sormuyorum.Bana görüntü kalitesi lazım.Recep ivedik 480p indirdim 1,5 gb boyutunda , önceden 700 mblık indirdiğim ile karşılaştırıyom aynı kalitede.Niye aynı kalitede?Bu arada bilgisayarım HP 530 marka Laptop.Ekran çözünürlüğüm 1024x768 kullanıyom.Yani benim kaliteli görüntü izleyebilmem için ne yapmam lazım.

Görüntü kalitesine etki eden tek şey çözünürlük veya boyut değildir. Riplenme şekli, bu işlemde kullanılan kodekler, ayarlar, senin kullandığın kodekler, player ayarları, bit rate oranları vs.

Bu yüzden eğer forumda takip edersen görürsün bazı arkadaşlar ripleyen gruba göre film ararlar ve illa beğendikleri grubun ripini indirirler. Bu birinci sebep...

İkincisi ise laptop ekranı gibi küçük ekranlarda aradaki farklar daha minimize olur. Büyük bir tv'de mesela 42-52" büyüklüğünde olan tv'lerde izlesen bu fark belirginleşir. Veya tersi monitöründe kötü gelen bir filmi, cep telefonu gibi küçük ekrana sahip bir cihazda izlesen harika gelebilir.

Ayrıca 480p ile normal divx filmler arasında çok belirgin bir fark olmayabiliyor. Baktığımda "hah işte bu yaa..." diyebileceğin bir fark için genelde 4,5 GB civarında olan 720p riplerden indirmelisin. Bunu da büyük bir tv'de izleme imkanı bulursan gözlerin bayram edecektir...

• quote:

Orijinalden alıntı: MelihFenman

quote:

önce şunu söliyim 1024x768 çözünürlüğe 480p yeter de artar bile.. 720p ye hiç gerek yok ama eğer arşiv yapıyosan filan 720p indirmen ilersi için daha mantıklı olur.. ikincisi, kaliteli grupların 480p sunumlarını indir.. bana göre bu konuda en kaliteli 2 grup D-Z0N3 ve PRODJI.. Ripledikleri filmlerin boyutları 2 gb civarı oluyo ama 1024*768 çözünürlükteki bi ekranda çok kaliteli görüntü alırsın.. en son olarak da codec ayarlarını biraz kurcalamanı tavsiye ederim(kesinlikle divx filmler için biçilmiş kaftan olan k-lite codec pack kullan) özellikle 720p altı filmlerde codec ayarlarıyla oynamak oldukça başarılı sonuçlar sunabiliyo.. eğer ingilizcen varsa ŞU konuya gözat.. ayrıca eğer istersen k-lite codec pack için kendi ayarlarımı barındıran kayıt defteri dosyasını da upload edebilirim..

Arşiv yapmıyorum izliyip siliyorum.
    Bende zaten k-lite codec pack yüklü fakat ayarları nerden yapcamı bilmiyorum.Sen gönder ama senin bilgisayarın çözünürlüğü farklıdır benimki laptop küçük ekran.Bide ben filmleri Gom playerdan izliyorum.KMP de yüklü.O senin dediğin gruplardan filmler çok az var.Benim istediğim fimler genelde yok.

• quote:

Bir videonun 700 mb oluşu onun 360p olacağı anlamına gelmez yanlış bilgi vermeyelim 2dklık ayna gibi bir 1080p görüntü sunarım ama 700mb olur sana 3 ssatlik bir film sunarım 360p olur.
  • quote:

quote:

eureka-widi-esir de gayet iyidir

• quote:

quote:

quote:

Arşiv yapmıyorum izliyip siliyorum.
    Bende zaten k-lite codec pack yüklü fakat ayarları nerden yapcamı bilmiyorum.Sen gönder ama senin bilgisayarın çözünürlüğü farklıdır benimki laptop küçük ekran.Bide ben filmleri Gom playerdan izliyorum.KMP de yüklü.O senin dediğin gruplardan filmler çok az var.Benim istediğim fimler genelde yok.

http://r@pidshare.com/files/407274648/ffdshow.rar

buyur burdan indirebilirsin.. yalnız bildiğim kadarıyla gomplayer kendi codeclerini kullanıyo yani k-lite codec pack kurmuş olman bişey ifade etmiyo bu durumda.. ayarların etkili olabilmesi için bsplayer ya da benim favori medya oynatıcım "media player classic" kullanabilirsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: ereneraslan7

quote:

Orijinalden alıntı: o.Ka

480 p -> Adamın saçını görürsün.

Güzel bir anlatış biçimi

Alternatif bilgi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.