Şimdi Ara

4850 vs Msi 9800gtx Plus (+) O.c Versiyon (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
3.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya bu 9800 ü savunanlar neden savunyor anlamıyorum fiyatı asırı derecede luzumsuz bır fıyat hd4870 alabılırsın gayet rahat onun yerıne ki tercih edilmesi gerekende odur ve daha ileri teknlojidir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ravenlyx

Ya bu 9800 ü savunanlar neden savunyor anlamıyorum fiyatı asırı derecede luzumsuz bır fıyat hd4870 alabılırsın gayet rahat onun yerıne ki tercih edilmesi gerekende odur ve daha ileri teknlojidir..

4870 alırsan tabı haklısın ama 4850 mı 9800gtx+ dersen 9800gtx+ derım yanı
  • Ama birde su var 4850 ile 100$ farkı olcak kadar da performans farkı yok bence.. Tabi fiyatı duserse alınabılır bır kart..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven~ -- 26 Ağustos 2008; 2:02:46 >
  • 9800GTX alınır.

Heleki 9800GTX+ OC versiyon 2 kere alınır. Fiyatı uygun olursa 3 kere alınır Tri SLI yapılır.

• quote:

Orjinalden alıntı: Fettah34

Vayy demek Los Planet, Coh ve Crysis en çok oynana oyunlardan öyle mi?

coha laf yok pls
    gayet populer oyundur ve herkes oynar
  • Ben bu işten anlayan adamların verdiği kararları göz önünde bulundurmayı tercih ediyorum,
    Çünkü onlarda marka takıntısı yok en iyi f/p kim üretmişse ona yönlendiriyorlar,
    Açın bakın http://forum.donanimhaber.com/m_20880362/tm.htm .
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jincx

quote:

coha laf yok pls

Coh en iyi strateji oyunlarından biridir
  • Bu korkunc ile iktyas hala banlanmadımı ya korkunc en son ceza almıştı banlayın şu adamları artık rica ediyorum sırf forum karıştırıyorlar insanları kavgaya sürüklüyorlar
  • 4850 ref. sogutuculu kart kulaniyorum fan sessiz çalişiyor sadece uzun süre oyuna kelitlenice ufaktan fanin sesi gelmeye başliyorr ve kasanin arka (ekran kartini artindaki pci yuvanin karşisi) kısmındaki demir bölüm sıcak oluyo hissedilir bi sıcaklik fakat herkangibi bi sorun teşkil etmiyorr şu yaz sıcaginda kasamdada standart bir fan var 1 adet 1550/1700rpm araligi dönüyorr

kısacasi sorun teşkil edecek olsa ati onu üretirmiydi lfN. f/p olarakta mukemmel bi icat zalman fanli özel sogutmali modellerde tercih edilebilir 10 $ fazla verilip ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyus -- 26 Ağustos 2008; 13:22:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hökela

quote:

Orjinalden alıntı: murtix7

Aşırı ısınma..

Aşırı ısınma ancak bilgisiz kullanıcılar için bir sorundur.

O zaman forumda açılan konulara bakınca bu kartı alan çoğu kişinin bilgisiz olduğu ortaya çıkıyor(yanlış anlaşılmasın).
  • Yapılan video incelemede standart 4850 kullanılmış ama 9800Gtx+ overclock üsütne overclock yapılımış karşılaştırma yapılırken bunlar göz önüne alınmalı. Herşey ortada ama herkez kendi işine gelen noktayı savunuyor. Benim fikrim 4850 özel soğutmalı modelden yana olurdu.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Hökela

quote:

Aşırı ısınma..

Aşırı ısınma ancak bilgisiz kullanıcılar için bir sorundur.

O zaman forumda açılan konulara bakınca bu kartı alan çoğu kişinin bilgisiz olduğu ortaya çıkıyor(yanlış anlaşılmasın).

Riva tuner ile sıcaklık problem olmaktan çıkar ve riva tunerı ancak forumu ve donanım sitelerini aktif olarak takip eden kullanıcılar iyi bilir. Tek ısınan ekran kartı 4800 serisi değil. 8800 fansız modeller , 3850 ve 3870 de ciddi anlamda ısınan kartlardı lakin çözümü de bir o kadar kolay. Genel olarak bakarsak aslında bu da bir sorun ama sorun 4800 serisinin değil son bir iki yılda çıkan pek çok kartın sorunu.

http://forum.donanimhaber.com/m_25905484/tm.htm Açılan problemli 4800 konuları ile şu konuyu kıyaslayın. Konuya iştirak edenler devede kulak kalır. Farkettiyseniz hiç birinde de ısı problem değil.

• HIS HD4850 512MB GDDR3 256BIT EKRAN KARTI

ekran kartina sahibim tamamen mükkemmel ve sorunsuz diye bilirim 3 farklı anakartta sistem kurma şansim oldu q6600@3.gz lakin şunuda belitmek isterim ekran kartina ccc den o.c edince çok fazla bi 3DMark vantage skor degişimi elde edemedim .. ss ekleyecegim 700/2050 hızlarr

sonuç olarak HIS HD4850 512MB GDDR3 256BIT EKRAN KARTI oldukca memnunum . bıraz sıcak ama olsun kış geliyo 2 adet kasa faniyla açık kasa standart sogutmayla 77 C derece max. ss ekleyecegim

9800pro da sıcakti zamninda neler yazilip çizilmedi yok ısınıyo yok vss sıcaktıda ne oldu 2.5 yıl kullandimm taki f.e.a.r çıkana karr.

beni ekleyin sorunsuz kulanicilara .. 4850

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyus -- 26 Ağustos 2008; 15:06:25 >

• HD 4870 GECUBE süper tawiye ederim arkadaslar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jincx

quote:

coha laf yok pls

CoH a laf etmiyorum. O oyunu bende severek oynamıştım zamanında.
    Ancak rating konusunda yukarı adı geçen oyunları toplasanız bir COD4 kadar rating vermesi mümkün değil demek istedim...
    Yoksa adı geçen oyunlar kötü demedim.. Yanlış anlaşılma olmasın.

• Buyrun referans soğutuculu idi aldığımda His 4850

Bu boştaki sıcaklık

Buda yük altındaki sıcaklık ki ayarlama yaklaşık 20 dk falan sürdü

Grüldüğü gibi ısı sorunu çözülebilen bir sorun.
    He bide şu Vpu recover midir nedir hiç karşıma çıkmadı overclocklu kullanıyorum.
    Ayrıca sürücü problemi de yok hani hepsi sorunlu ya 4850 ler alınmazya tüh işte şanslıyım napim bi tane sağlam vardı o da bana denk geldi...

Ama anlamayan yine anlamaz dimi.
    Aman neyse gecenin bi yarısı imageshack falan filan uğraştırıyosunuz beni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 27 Ağustos 2008; 3:43:32 >

• @tokato:
    o kartı bende kullandım.vatandan peşin fiyatına yüzde sekiz indirim ile almıştım.hocam senin kasan nasıl bir soğutma ile çalışıyor bilemiyorum ama o kart yük altında bu hava sıcaklığında 49 derece ile çalışıyorsa bende Alman Kaiser'i Wilhelm'im...imkanı yok çalıştıramazsın...
    bazı arkadaşlar var forumda;hava soğutma ile hava sıcaklığı 38 derece iken kartlarının 35-36 derecede boşta çalıştığını iddia eden...sen hava soğutma ile hava sıcaklığından daha düşük bir sıcaklığa inemezsin hocam :) desen ki kasam zalman fatal1ty;ben yine inanmam...o kartı bende kullandım ben 70 derecede tam yükte çalıştırıyorum diye övünüyorum sen yüzde 70 yükte 49 derece diyorsun;o kart o sıcaklıkta çalışmaz...
    kasam ne mi?aopen impression+12 cm noctua kasa fanı+9 cm zalman kasa fanı ile saatte min. 110 m3 hava sirkülasyonu ile soğuyor bu kasa hocam...

bu ara sayın hocam;fan devriniz kabul edilebilir bir devirdir umarım...yok %90 da falan çeviriyorsanız ben yukardaki sözlerimin hepsini geri alıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Palatine -- 27 Ağustos 2008; 4:25:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Draconic

@tokato:
    o kartı bende kullandım.vatandan peşin fiyatına yüzde sekiz indirim ile almıştım.hocam senin kasan nasıl bir soğutma ile çalışıyor bilemiyorum ama o kart yük altında bu hava sıcaklığında 49 derece ile çalışıyorsa bende Alman Kaiser'i Wilhelm'im...imkanı yok çalıştıramazsın...
    bazı arkadaşlar var forumda;hava soğutma ile hava sıcaklığı 38 derece iken kartlarının 35-36 derecede boşta çalıştığını iddia eden...sen hava soğutma ile hava sıcaklığından daha düşük bir sıcaklığa inemezsin hocam :) desen ki kasam zalman fatal1ty;ben yine inanmam...o kartı bende kullandım ben 70 derecede tam yükte çalıştırıyorum diye övünüyorum sen yüzde 70 yükte 49 derece diyorsun;o kart o sıcaklıkta çalışmaz...
    kasam ne mi?aopen impression+12 cm noctua kasa fanı+9 cm zalman kasa fanı ile saatte min. 110 m3 hava sirkülasyonu ile soğuyor bu kasa hocam...

bu ara sayın hocam;fan devriniz kabul edilebilir bir devirdir umarım...yok %90 da falan çeviriyorsanız ben yukardaki sözlerimin hepsini geri alıyorum

İmkansız deme ve izle Yeterki bilir kişinin elinde imkan olsun.

Bu kasa

Bu da kart GPU üzerinde Zerotherm Gx815, mosfetler üzerinde eski Agp kart soğutucusu fanlı.

Karşıdan ve üstten 12cm lik fan ilave.

Bal gibide bundan önceki mesajımda verdiğim değerlerde çalışıyor Frekanslar şöyleki 690/1188 ve bu hızlara kenisi ayarladı ccc.
    Yükte 59 derece boşta 44 derece.
    Fan hızı %90 falan değil bu soğutucu tam otomatik dir direk güç kaynağından 12v ile bağlanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 27 Ağustos 2008; 10:44:04 >

• bu verdiğiniz resimler ile söyledğiniz şu şey
    ''Buyrun referans soğutuculu idi aldığımda His 4850 ''
    birbirini tutmuyor.keşke bu resimleri koymadan üstündeki soğutucuyuda söyleseydiniz...bizide yanlış yönlendirdiniz.herneyse;kartı güzel çalıştırmışsınız:)
  • Aldığımda referans soğutuculu idi şimdi değil.
    Aynı şeyi söyledim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.