Şimdi Ara

4870-4850 için psu tavsiyesinde bulunur musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ati4870 veya ati4850 alarak sistemimi yukseltmeyi düşünüyorum.
    suanki sistemimdeki bileşenler
    e8400 işlemci
    gigabyte 965PDS4 anakart
    2gb DDR800mhz kingson ram
    1 adet seagate 5000gb 16mbncq HDD
    2 adet DVD yazıcı
    22" monitör
    bu sisteme 4870 veya 4850 almayı düşünüyorum fakat psu hakkında karar veremedim psu olarak ne önerirsiniz. birkaçtane model önerirseniz çok iyi olur. birde aldıgım psu beni ilerdede goturebilcek kapasitede olursa super olur.
    şimdiden teşekkürler

• 500 ve uzerı (butceye gore) bır psu ısınızı gorecektır
  • silverstone olympia 750 watt uzun vadede iyidir. tek 12 V üzerinden 60 A verebiliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: coupant

silverstone olympia 750 watt uzun vadede iyidir. tek 12 V üzerinden 60 A verebiliyor

Hoca iyiki almışsın 750W Silverstone. Her sisteme de tavsiye edilmez ki kardeşim. 1500W alsan onuda mı tavsiye edecektin bak şimdi meraklandım.

• pc Power & Cooling Silencer 610W işini görecektir
  • high power plus+ 500w kullanıyorum çok sessiz çok sorunsuz bir alet
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hökela

quote:

silverstone olympia 750 watt uzun vadede iyidir. tek 12 V üzerinden 60 A verebiliyor

Hoca iyiki almışsın 750W Silverstone. Her sisteme de tavsiye edilmez ki kardeşim. 1500W alsan onuda mı tavsiye edecektin bak şimdi meraklandım.

hocam arkadaşın aldığı sistem için 750 watt uçuk bir miktar değil. uzun vadede 750 watt uygun olur diye düşünüyorum. tek 12 V üzerinden 60 A verdiği için de ayrıca avantajlı. kendi sistemime yakın sistem alanlara tavsiyede bulunuyorum dikkat edersen. sonuçta da bildiğim, kullandığım bir güç kaynağını tavsiye ediyorum. bunun neresi sorunlu. gidip de 300 watla işi halledilebilecek sistemler hakkında psu tavsiyesi yapmıyorum.

• arkadşalar benim sistemde az çok arkadaşınkiyle aynı olcak gibi 4850ekran kartı olcak e6300işlmeci 4gb 800mhz ram
    bunun için 550watt lg-power yeterlimidir?
    (yalnız bu lg power 2yıllık :) emektar x1950xt'min kahrını çekti bayağı)

bide bu 550ile biraz takılsam sorun olur mu 2-3 ay fln?
    yoksa direk değiştirmelimiyim?
  • quote:

quote:

quote:

hocam arkadaşın aldığı sistem için 750 watt uçuk bir miktar değil.

• merhaba benim sistemim de aşşağı yukarı seninki ile aynı.e8400 işlemci vs. vs. ek olarak ben 2 adet harddisk kullanıyorum ve 6 tane fan kullanıyorum çeşitli boyutlarda.ve sistemime en son 4850 aldım.kullandığım psu fsp bluestorm 500w, en ufak bir sorun yaşamadım.senin de işini görür sanırım bu psu.fakat ilerleyen zamanda ihtiyacını karşılayabilirmi birşey söyleyemem.saygılar
  • quote:

quote:

quote:

hocam arkadaşın aldığı sistem için 750 watt uçuk bir miktar değil. uzun vadede 750 watt uygun olur diye düşünüyorum. tek 12 V üzerinden 60 A verdiği için de ayrıca avantajlı. kendi sistemime yakın sistem alanlara tavsiyede bulunuyorum dikkat edersen. sonuçta da bildiğim, kullandığım bir güç kaynağını tavsiye ediyorum. bunun neresi sorunlu. gidip de 300 watla işi halledilebilecek sistemler hakkında psu tavsiyesi yapmıyorum.

Silverstone Decathlon 750W (modüler)

• herkese teşekkürler arkadaşlar Pc power cooling610w alıcaktım o olmayınca OCZ 600watt aldım. diğer soyledikleriniz fiyat olarak cok ucuk geldi bana. herkese teşekkürler. peki bu sisteme 512 mb ekran kartı mı alayım yoksa 1gb mı almalıyım. 512 işimi görür mü ?
  • LC power 550 bile işini görürdü rahatlıkla ama madem fazladan para harcadın güle güle kullan
  • 750W uçuk değil mi?

O konfigurasyon, HD4850 dahil, 250W bilemedin max 300W kadar harcar. Ha 300W bir PSU, istediğiniz amper değerlerini sağlamaz genelde, o ayrı tabi.

PCLabs'tan HD4870 Toxic incelemesinden bir alıntı;

quote:

Sapphire Radeon HD 4870'in sistemle birlikte harcadığı güç 254 Watt'tı.

Ama geçenlerde topladığım bir sisteme 400W Asus PSU aldım, 2 rail'de ayrı ayrı 18A verebiliyor, ki 400W için çok iyi bir rakam.

Hayırlı olsun bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NikeNeGerek -- 7 Ekim 2008; 15:03:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: NikeNeGerek

Ama geçenlerde topladığım bir sisteme 400W Asus PSU aldım, 2 rail'de ayrı ayrı 18A verebiliyor, ki 400W için çok iyi bir rakam.

Hayırlı olsun bu arada

2 rail'de ayrı ayrı 18A verebilen bir 400W güç kaynağı olamaz. Çünkü:
    2 x 18A x 12V = 432W

Dolayısıyla Asus kendi 400W güç kaynağının 12V kanallarının üstüne çok iyimser bir yaklaşımla bu değerleri yazmış ama bu kanallardan 18A verirse güç kaynağının geri kallan kanlları için hiç güç kalmadığı gibi bir de 32W borca giriyor. Kedi buysa ciğer nerde, ciğer buysa kedi nerde meselesi gibi..

Fenomenhaa'nın PSU tavsiye listesinde Asus PSU'ları 4. sınıfa yazmasının nedenlerinden biri de bu sanırım, gayet bol keseden etiketleme yapıyor Asus.

• Hayırlı olsun .

HD 4870 için ; 1gb ın , 512mb e göre performans artısını şurada görebilirsiniz :

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3415&p=2
  • quote:

Orjinalden alıntı: okean

quote:

Orjinalden alıntı: NikeNeGerek

Hayırlı olsun bu arada

2 rail'de ayrı ayrı 18A verebilen bir 400W güç kaynağı olamaz. Çünkü:
    2 x 18A x 12V = 432W

Dolayısıyla Asus kendi 400W güç kaynağının 12V kanallarının üstüne çok iyimser bir yaklaşımla bu değerleri yazmış ama bu kanallardan 18A verirse güç kaynağının geri kallan kanlları için hiç güç kalmadığı gibi bir de 32W borca giriyor. Kedi buysa ciğer nerde, ciğer buysa kedi nerde meselesi gibi..

Fenomenhaa'nın PSU tavsiye listesinde Asus PSU'ları 4. sınıfa yazmasının nedenlerinden biri de bu sanırım, gayet bol keseden etiketleme yapıyor Asus.

Güzel hesap, ancak PSU bu şekilde çalışmaz.

Bu rail'lerin ikisine birden aynı anda bu akımı vermiyor. Bu şekilde hesap yaparsanız, piyasadaki hiçbir PSU'nun üzerinde yazan gücü vermediğini görürsünüz.

Örnek olarak Antec MT-350 modelinin (350W) üzerinde yazanları aktarayım;
    +5V : 20A, +12V1 : 18A, +12V2 : 18A, 3.3V : 20A, vs...

Bunları da sizin az önce hesapladığınız gibi hesaplarsanız heralde bu PSU'nun 500-600W'tan düşük olmaması gerekir, ancak PSU bu şekilde çalışmıyor.

Ancak bunların yanında, bir ibare daha olur PSU'larda; "+12V combined power shall not exceed XXX watts" şeklinde. Yani aynı anda her iki rail'den de bu akımı çekemezsiniz. Bu, tüm 2 veya 4 rail 12V hattı olan PSU'lar için geçerlidir.

Ha Asus o kadar kaliteli bir PSU değildir, bu doğru. Ancak çoğu kullanıcının da işini görür. Tabi benim fikrim fiyatını karşılayabilecek olan herkesin 80+ sertifikalı bir PSU alması gerekir. (Kalitesiz PSU, alırken ettiğiniz tasarrufun parasını gelecek elektrik paralarıyla sizden fazlaca çıkarır )

İyi günler.

• Imzamdaki guc kaynagindan kullanabilirsin hicbir sekilde zorlanmiyor.
  • İmzamdaki sistemle 1.5 ay boyunca HD4870 kullandım, 550w LC-Power ile, şimdide HD4850 kullanıyorum. Uzun lafın kısası en çok güç çeken işlemcilerden biri olan Q6600 kullanmama + overclock yapmama rağmen, kasa içinde bir sürü farklı bileşen bağlı olduğu halde, 550W HD4870 ve HD4850 de yetti, en ufak bir reset, takılma vb. hiçbir problem yaşatmadı bana.

550W dan yukarısını ancak uzun vadede kullanırım diye düşünerek alın yoksa gereksiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.