< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BijonAnahtarı -- 19 Şubat 2021; 19:57:44 > |
GTX 1050 Tİ İÇİN 320 WATT PSU YETERLİ OLUR MU?
-
-
En az 300 diyorlar. Senin psu zamanla güçsüz hale gelmiş olabilir. Riske girmeye değer mi bilmiyorum -
Ne gibi riskleri olabilir mesela hocam? -
Pc resetlenme. Pc kapanmasi. Ekran kartını tam performansta kullanamama. Arada takılma donma. Fare takılması ile kitlenme gibi gibi. -
Alakanız için çok ama çok teşekkür ederim.psu alayım diyorum bu seferde kasa ile beraber satılan psular daha avantajlı geliyor gözüme fiyat olarak.
Kasa + psu alsam var olan anakartım sığar mı acaba hocam? -
Genelde sığıyor. Kasa küçük görünümlü degilse her türlü anakart sığıyor. Senin anakart eskilerdense büyükse ki genelde zor olur öyle olmasi. Büyük kasalardan seçersin. Tam modelini ya da boyutunu öğrenip kontrol edebilirsin -
Alacağım kasa bu hocam
Corsair Carbide Spec-05 CC-9011151-EU 550 W Led Panel ATX Oyuncu Kasa
Bu kasa ufak değil değil mi? -
Sansa daha yeni bu kadaya bakmıştım. Bu kocaman buna sığar ger türlü ama kendi anakartini bir öğren derim. Bide bu kasa da yaninda 1 fan veriliyor sanırım ona dikkat et. Parasina göre pahalı bir kasa bu -
Olur. 1050 Ti'nin 75W olanını almak şartıyla tabii ki. Ek güç beslemesi olmayacak.
-
Gerçekten 320W güç verebiliyorsa ve iyi durumdaysa (yani çok yıpranmadıysa) yeterli olur.
Yeni KASA+PSU olarak düşündüğün Corsair'in içinde gelen VS550 model PSU'nun eski versiyon mu yoksa yeni versiyon mu olduğunu öğren. Yeni versiyon ise alınabilir. Eski versiyon ise almamanı öneririm. Yeni versiyonun etiketi GRİ-SİYAH renklerden oluşuyor. Eski versiyonda "VS" yazısı SARI-TURUNCU gibi bir renkte.
Bak bu videodaki eski versiyon:
Bu da yeni versiyon:
-
Hocam yorumunuzdan sonra corsair den vazgeçtim.diğer forumda da belitmiştim bunu zaten.şuan almak istediğim XPG İNVADER kasa. Psu olarak Sharkoon 650W (bütçeden dolayı) -
Sanırım Sharkoon 650W dediğin SHP V2 serisi Bu seri (SHP V2) ile Corsair'in sarı etiketli VS serisi aynı üniteyi kullanıyor. Markası, etiketi farklı; iç yapısı aynı Ucuz diye dikkatini çekmiştir ama durum tam olarak "ucuz etin yahnisi" durumu. Elindeki PSU idare etmeyecekse öncelikle düzgün bir PSU alıp, kasa işini bir süre ertelemeyi düşünebilirsin. Ekran kartını aldın mı?
-
Hayır almadım henüz ama almak üzereyim.sinerjiden mağaza teslim mönitör almıştım,yarın ya da öbürgün teslim almaya giderken oradan bir adet 1050ti almayı düşünüyorum.elimdeki psu idare eder aslında 1050ti için.zaten bu kartı da diğer mesajda belirttiğim gibi fahiş piyasadan dolayı geçici süreliğine alıyorum. Sharkoon psu için ise güzel şeyler okumuştum halbuse😊 -
Cevabınız için teşekkür ederim 🙏 -
Satış sitelerindeki kullanıcı yorumlarını pek ciddiye almasan iyi olur. Çünkü orada yorum yapanların %99'u işin iç yüzünü bilmez. "Aldım, taktım, çalıştı. Fiyatı da ucuz, ohhh misss" kafasında yorum yazarlar genelde. İnsan psikolojisi genelde şöyle çalışır: İnsanlar sahip olduğu ürünü göklere çıkarma eğilimindedir. Oradaki yorumlarda, fan sesi ve kablo kısalığı üzerine yorumlar varsa anca bu tür yorumlardan yararlanabilirsin. Gerçi kablo kısalığı için yoruma da gerek yok. Sharkoon'un web sitesinde EPS kablonun 45 cm olduğu yazılı Bu kablo oldukça kısa. Montaj sırasında sıkıntı yaşarsın. Kabloyu arkadan dolaştırmaya çalışıp "kablo yetişmedi" diye dert yanan birçok kullanıcı gördüm.
Ünite olarak da, yukarıda belirttiğim gibi; sarı etiketli Corsair VS serisi ile aynı... İstersen "sarı etiketli Corsair VS serisi" üzerine araştırma yap. Bu seri kısa süre içinde yıpranıp stabilitesini kaybetmesi ile meşhur bir seri idi. Elbette herkesin kullanım koşulları farklı olabilir ama bu seriden bu yönde kayda değer oranda şikayet vardı.
-
Zaten yorumları okuya okuya bu hale geldim😊 Vs serisinin 2018 model öncesi olanlarının sorunlu olduğunu biliyorum.
Ama şöyle birşey var; piyasada hangi psu yu araştırdıysam heresine bi kulp takılmış hocam.yani tamam bu iyidir bundan alayım diyorum bi forumda onunla da ilgili negatif bi yorumla karşılaşınca insan soğuyor.e bi seviyeden sonra da fiyatlar alıp başını gidiyor.bende en son sinirlenip hangisi uygun ve kullanışlı ise onu al geç dedim kendi kendime😊
Altı isti warzone oynamaya niyetlenmiştim halbuki.araştır araştır sonu gelmiyor.ne fiyatların nede kullanıcı yorumlarının.pekte anlamam detaylardan.ama üşenmem okur araştırırım.içinden çıkamayıncada sizin gibi işin erbabı kişilere soruyorum işte 😊 -
Mesela sabahtan beri geçici süreli 1050 ti bakınıyordum,az önce gtx 1650 nin vereceğim paradan 400 lira fazla olduğunu görünce “400 daha verip niye bunu almayayımki” dedim😊 psu,kasa v.s içinde böyle oluyor.bu olayın haddi sınırı olmuyor.oyüzden biran önce alıp sıyrılmak istiyorum 😊 -
1650, 1050 Ti'ye göre kabaca %25 daha performanslı. Fiyatı da buna göre kıyaslayarak ve de bu performans farkına kısa ya da uzun vadede ne kadar ihtiyacın olduğunu tahmin ederek bir karar verebilirsin.
Ancak PSU konusuna ben biraz farklı bakıyorum. PSU sistemin kalbi gibidir. Bir insanın kollarını bacaklarını güçlendirmeye çalışıp, tansiyon/ritim bozukluğu vs sorunları olan bir kalp ile atletizm yarışmasına katılmasını beklemek uygun olur mu? Gidip de "high-end bir PSU al" demiyorum elbette ama çabuk yıprandığına dair çok şikayet almış bir PSU almak da bana pek mantıklı gelmiyor.
-
Ozaman ben meramımı söyle izah edeyim;
Ben warzone oynamak istiyorum.kısa vadeli kart olarak 1050ti uzun vadede 1660s yahut piyasanın düzelme durumuna göre rtx 2060 ya da daha üstü bi kart alacağım.
1.senaryo : 1050 ti kartı halihazırda 320w psu ile kullanarak piyasanın düzelmesini beklemek
2.senaryo : ileride alacağım kartı ve donanımları hesaba katarak elle tutulur bi psu alıp var olan kasaya takmak ya da kenarda bekletmek
3.senaryo: var olan parayla en iyi f/p kasa/psu kombinasyonu alıp öyle yola devam etmek.
4.senaryo bar olan parayla sadece kaliteli kasa almak
5.senaryo var olan parayla sadece kaliteli psu almak
Siz olsanı hangi yolu seçerdiniz?
2150 liraya monitör aldım ve Elimde kalan para 2500 tl
1650 liraya 1050 ti kart alacağım kalan param 850 tl -
1050 Ti kartı neden 1650₺'ye alıyorsun ki? İstediğin modelin ekstra bir özelliği mi var? 1400-1500 arasında fiyatlara bulunabiliyor.
*
Elindeki PSU idare etmeyecekse ya da o PSU ile yeni kartı kullanmaya çekineceksen, öncelikle düzgün bir PSU alıp, kasa işini bir süre ertelemeyi düşünebilirsin.
Bütçe kısıtlı ise kasa işini ertelemek mantıklı olur. Kasa çok önemli ve acil değil bence. İleride keyfine göre bir kasa alırsın.
Benzer içerikler
- fps drop neden olur
- makelsan ups sürekli ötüyor
- en iyi ups markası
- kasaya elektrik gelmiyor
- psu önerisi
- atx 3.0 nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X