Evet beyler elimde eski bir 100 dolar var bilmiyorum kaç basım olduğunu ama en son jenerasyondan 2 jenerasyon eski olanı. Bankalar almıyormuş, döviz bürosu da bunu 85 dolar kabul ederim öyle çevirirm dedi. Bunu ben yeni basım ile nasıl değiştirebilirim? Kısaca para kaybetmeden nasıl kotarabilirim? Ekşide falan büyükelçiliğe dilekçe ile verin demişler ama doğru mudur ya da bildiğiniz başka yöntem var mı?
HONDA CITY 2021-2024 ANA KONU VE GENEL TARTIŞMA KONUSU
Bu konu, Türkiye'de 2021 yılından beri çok satan, sınıf birincisi sedan City'nin hala forumda ana konusu bulunmaması nedeniyle açılmıştır.
DIŞ TASARIM GÖRSELLERİ
İÇ TASARIM GÖRSELLERİ
VİDEO İNCELEME
HONDA CITY 2024 GENEL TEKNİK ÖZELLİKLER
Motor 1.5L DOHC İ-VTEC BENZİNLİ
Yakıt Sistemi
PGM-FI (Programlanmış Yakıt Enjeksiyon Sistemi)
Hacim (cc)
1498
Sıkıştırma oranı
10.6 +/- 0.2
Maksimum güç (PS/dd)
121 / 6600
Maksimum tork (Nm/dd)
145 / 4300
Frenler
Ön: Hava sogutmalı disk
Arka: Kampana
Süspansiyon
Ön: McPherson süspansiyon, toe kontrol bağlantılı, viraj denge çubuklu
Arka: Yarı sabit aks
Şanzıman
CVT - Sürekli Değişken Şanzıman
Çekiş
4X2 Önden Çekiş
Maksimum sürat (km/s)
198
Hızlanma 0-100 km/s (sn)
10.5
Ağırlık* (kg)
1189
Lastikler
185/55 R16
Yakıt deposu (L)
40
Bagaj hacmi (L)
519
CO2 emisyonları (g/km)
139
Ebatlar
Çap ve strok (mm)
73.0 X 89,5
Uzunluk (mm)
4568
Genişlik (mm)
1748
Yükseklik (mm)
1458
Aks mesafesi (mm)
2590
Ön tekerlek izi (mm)
1496
Arka tekerlek izi (mm)
1483
Yakıt Tüketimi
Birleşik (L/100 km)
6.2
Düşük Hız (L/100km)
8.6
Orta Hız (L/100km)
5.7
Yüksek Hız (L/100km)
5.2
Çok Yüksek Hız (L/100km)
6.4
HONDA CITY 2024 EXECUTIVE DONANIM ÖZELLİKLERİ
Sürücü ve Ön Yolcu Hava Yastıkları
Yan Hava Yastıkları
Perde Hava Yastıkları
Araç Denge Kontrol Sistemi (VSA)
Kilitlenmeyi Önleyen Fren Sistemi (ABS)
Yokuş Kalkış Desteği
Lastik Basınç İkaz Sistemi
Hız Sabitleyici (Cruise Control)
ISOFIX Çocuk Koltuğu Bağlantı Noktaları
Immobilizer
Güvenlik Sistemi Alarmı
İç
USB girişi 2 adet
Direksiyon Üzerinde Vites Değiştirme Kulakçıkları (Paddle Shift)*
Ön Konsolda 12V Güç Çıkışı
Hoparlör 4 adet
Direksiyondan Kumandalı Müzik Sistemi
Deri Direksiyon
Kumaş Koltuklar
Ön Koltuk Kol Dayama
Arka Koltuk Kol Dayama
Ön Yolcu Koltuğu Arkasında Cep
Konfor
Anahtarsız Çalıştırma Sistemi
Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma Sistemi
Otomatik Klima
Derinlik ve Yükseklik Ayarlı Direksiyon
Yükseklik Ayarlı Sürücü Koltuğu
Elektrikli Ön ve Arka Camlar
Bagaj Aydınlatması
Uzaktan Kumandalı Merkezi Kilit
Teknoloji
ECON Fonksiyonu
Yol Bilgisayarı
Geri Görüş Kamerası
Radyo
Dokunmatik Multimedya Ekranı 8"
Apple CarPlay
Android Auto
Bluetooth Bağlantısı
Dış
Işığa Duyarlı Otomatik Yanan Farlar
Yan Aynalarda Sinyaller
Gündüz Yanan LED Farlar
LED Ön Farlar
LED Arka Stop Lambası
LED Ön Sis Farları
Krom Dış Kapı Kolları
Köpek Balığı Sırtı Anten
Alüminyum Alaşımlı Jantlar 16"
Stepne
ÇARPIŞMA TESTİ VE NCAP
Aracın 2 airbagli versiyonu ( Türkiye'de 6 airbag ile satılıyor) 2020 yılında NCAP'ten 5 yıldız almıştır. 2022 yılında ise 4 yıldız almıştır.
SERVİSTE İSTEĞE BAĞLI TAKILAN AKSESUARLAR
HONDA CITY'İ ÖNE ÇIKARAN ÖZELLİKLER NELERDİR?
Honda City, Honda tarafından satılan en fiyat/performans sıfır araç olarak öne çıkmaktadır. B sınıfı sedan segmentinde donanım, iç hacim ve standart CVT otomatik vites ve 1.5 VTEC motor kombinasyonu ile zirveye oynamakta (Bana göre segmentinin B+ olduğunu düşünüyorum). Yakıt tüketimiyle de rekabetçidir. Rakibi otomatik vitesli Egea olarak görülmektedir. (şahsi fikrim City daha iyi) Taliant'tan, i20 ve Bayon'dan da üstün bir araçtır.
Şu anda 2024 yılı kampanya fiyatı ile 1.030,000 TL'den satılmaktadır.
Merhaba arkadaşlar,
Memur babamın elinde çok temiz, değişensiz Peugeot 207 SW var. 2 gün önce satışa çıkardık. Bu forumun 2012'den beri bir üyesi olarak söyleyebilirim ki belki de bu fiyat bandındaki en iyi araçlardan biri. Tek bir masrafı yok. Her türlü bakımı vs. yapıldı. 2. çocuğumuz gibi baktık yani öyle söyleyeyim. İlgilenirseniz bir bakın derim. DH'den alıcı olursanız ekstra pazarlık payı yaparız.
Merhaba forumdaşlar,
Başlıkta da belirttiğim gibi en az 2019 model, 900-950 bin civarı maksimum araç bakıyorum.
Aradığım başlıca özellikler:
- Şanzımanın iyi olması (6-7 vites minimum)
- 120-130'larda motorun çok ses yapmaması, düşük devir
- Aracın dar olmaması ( 1.87 boyundayım, ben şöfor koltuğundayken arkadaki sıkışmasın)
Bu kriterlerde birkaç araç aklımda var, siz aralarından hangisini alırdınız? Listede olmayan araçları da önerebilirsiniz.
- 2023 Opel Corsa 1.2T
- 2023 Hyundai i20 1.4 MPI Elite
- 2022 Honda City Executive 1.5
- 2022 Kia Cerato Elegance 1.6 MPI
- 2021 Toyota Corolla 1.5 Dream
- 2021 Hyundai Kona 1.0 TGDI
- 2022 Hyundai Bayon 1.4 MPI
- 2022 Renault Megane 1.3 TCe
- 2023 Peugeot 208 1.2 PureTech
Hazır PC almayın! Alabileceğiniz en F/P sistem şu anda budur. Şu anda bence tüm hazır PC'ler avantajını kaybetmiş durumda. Bu hazır PC furyasını kullanarak artık insanları kazıklamaya başladılar. İyi bir PC sahibi olmama rağmen merakımdan şöyle bir PC piyasasını taradım hazır sistemlerden daha iyi bir şey toplayabiliyor muyum diye. RX 7700 XT'ye sahip bir sistemi tek tek topladığınızda şu anda toplamda kargo ıvır zıvır dahil 24.080 TL'ye alabiliyorsunuz. Bu kart zaten RTX 4070 rakibi ve 4070'li sistemler 28 binden başlıyor. Bence hazır olarak satılıp da şu sistemin rakibi olabilecek hiçbir kasa yok. Olduğunu iddia eden de atsın yoruma beraber tartışalım. PC'ye ihtiyacı olan bunları direk alsın derim Hepsiburada'daki ekran kartı indirimi bittiğinde avantajını kaybeder muhtemelen.
c13bb2e1555fceaafde45070832ae3a7.png (1944×918) (donanimhaber.com)
Voidu sitesinde Valhalla ve Far Cry 6 tarihin en düşük fiyatına geriledi. Site güvenilir. Aldıktan sonra Ubisoft Connect hesabınızı bağlıyorsunuz sorunsuz aktive oluyor.
Assassin's Creed Valhalla | PC - Uplay Oyun Kodu | Voidu
Biliyorsunuz Türkiye'de MMOFPS açlığı vardı. Battle Teams 2 bu alanda Türkiye pazarına giriş yapıyor. Oyunda Türkçe dublaj mevcut, her şey Türkçe, sunucular Türkiye'de. Ben de bugün indirip denedim nasıl bir oyun diye. Zula'dan 3-5 kat daha iyi. Call of Duty tarzı hızlı oynanışı var. Silahlar falan çok dengeli. En temel keskin nişancı tüfeği bile tekte öldürüyor. Onun dışında tüm silahlar oyun içi parayla alınabiliyor, P2W görmedim şu ana kadar. Oyunda sesli sohbet de mevcut CS'deki gibi. Arkadaş bulma açısından güzel, 3 kişiyle hemen klan açma adımları bile attık.
Oyunun sitesindeki bildiri:
Oyunun nasıl olduğunu falan denedim. Vuruş hissi güzel. Grafikleri ultrada oynarsanız tatmin ediyor. Sistem gereksinimi de düşük oyunun en düşük ayarlarda rahat oynatır.
Sizin için aldığım görseller:
Ana menü:
Silah menüsü: Dürbün, susturucu vs. eklentiler takabiliyoruz.
Bomba modu:
Deathmatch:
Kısaca ben beğendim arkadaşlar. Siz de bir şans verebilirsiniz. Oyunun adını aratınca Google'da resmi site 1. sırada. Şu an da bayağı bir insan denediği için full çekiyor oyun. 3 sn falan sürüyor oyun bulması.
Türk oyun geliştiricileri bilgisayar oyunlarınlarıyla pek ilgilenmiyor gibiler. Genelde çoğu Android için oyun programlama ile uğraşıyor. Bunun nedeni gelirin çok daha yüksek olması mı? Ne bileyim ben yazılımcı olsam sadece para için yapmayacağım tutkulu olduğum şeyler olur. Zula'nın yapım aşamalarını izlemiştim o zaman MadByteGames diye geçiyordu. Her hafta developer loglar atıyorlardı video şeklinde. 5-6 kişi mi neydi çalışan işte 3D modellemeci, animasyoncu, map designer, UI designer, server kısmıyla ilgilenen back end. Kendim developer olmadığım için bilmiyorum tam olarak. Siz arkadaşlar sektörün içinde olarak daha iyi bilirsiniz. Türkler olarak sanırım tek başına çalışmayı daha çok seviyoruz, iş birliği yok pek. Bazen pişman oluyorum İngilizce Öğretmenliği okuduğuma, matematik yoktu okuyamadık Bilgisayar Mühendisliği. Ordan 5-6 arkadaş kafalar bir şeylere girişirdik MMOFPS falan, Türkiye'nin şu an deli gibi bu türe ihtiyacı var çünkü, insanlar eski zamanlardaki bağımlı olacağı türden oyunlar arıyor.
Merhaba arkadaşlar, A101'e 12 Mayıs itibari ile 55 inç 4K Android TV geliyor Toshiba marka. İnternetten araştırdığım kadarı ile bu TV 8000-8500 TL aralığında internette ama A101 7000 TL'ye satacak. Yani hatrı sayılır güzel bir indirim var. Almışken de Hi-Level, Onvo, Axen gibi dandik markalar almak istemiyorum panelleri, görüntü kalitesi falan rezil oluyor çünkü. Android'in içinde Netflix lisansı falan da olmuyor. Tavsiye eder misiniz? Kullanan varsa görüntü kalitesi nasıldır? Çünkü gördüğüm kadarıyla bu özelliklere sahip, bilindik marka en F/P bu duruyor şu anda.
1-2 aydır robot süpürge almak vardı aklımda. Homend Alex'te 2-3 haftadır takibimdeydi fiyat olarak. Fiyatları 1800 ile 2400 arasında değişiyordu. Karaca kampanya başlatmış. 6 Kasım'dan itibaren bir günlüğüne yani 24 saat boyunca 1299 TL'ye satılacakmış. Duyar duymaz buraya açayım dedim, akıllı süpürge'ye ihtiyacı olan bu fiyata bulamaz robot süpürge.
Meslek: Öğretmen
İlgi Alanları: PC, Otomobil, Oyun, Yazılım, İngilizce
Son Giriş: 2 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.737
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 279.948 (Bu ay: 8.387)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7.429 (Bu hafta: 5)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware