Şimdi Ara

4G - LTE - TÜRKİYE - KAÇ MHZ ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
3
Favori
13.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni telsiz iletişim vergilerinin sebebi ve bahanesi olur bu 4G.. Başka da bir işe yaramaz. Hele ki ilkel kota uygulamaları kaldırılmadıkça..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakında 1 tiklama ile dolan kotalar göreceksiniz... ;))

Türkiye'de 4g neye baglanacak çok merak ediyorum gercektende... Hiç konuşulmuyor....

• 4G de baz istasyonlarına kablolu altyapı götürülmesi gerekecek. Genişbant internet için bu zorunlu özellikle nüfusun yoğun olduğu yerlerde. Mevcut 3G de buna pek ihtiyaç olmuyor radyo-linkler yetiyor. 4G'de teorik hızlar gbps seviyesine çıkacağı için özellikle fiber optik altyapı desteğini alması gerekiyor baz istasyonların.

Bu aşamada türk telekom ve superonline'ın dışında fibere kaydadeğer yatırım yapan yok. Yeni çıkan geçiş hakları yönetmeliği ile biraz daha fiber yatırımları hızlanacaktır. Özellikle vodafone'un nasıl bir yol izleyeceği ilerde belli olacak. Halihazırda avea-TT ve Turkcell-Superonline ile altyapı desteği alıyor. Fakat vodafone'un henüz bu çapta bir altyapı gücü yok kesin bir planları vardır, çünkü rekabet edebilmeleri için olmalı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 19 Ocak 2013; 17:36:26 >
  • karasal tv yayını ile 4G arasındaki bağlantıyı çözemedim, aydınlatırsanız sevinirim.

örneğin samsung galaxy S3 modelinin lte(4G) versiyonu var, tamam bunun 4G özelliği çalışmayacak burada ama karasal yayın üzerinden tv izleme özelliği de varmış ama bu teknoloji de bizde olmadığından kullanılamıyormuş. 4G gelince o da mı çalışmaya başlayacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maestro_34

karasal tv yayını ile 4G arasındaki bağlantıyı çözemedim, aydınlatırsanız sevinirim.

örneğin samsung galaxy S3 modelinin lte(4G) versiyonu var, tamam bunun 4G özelliği çalışmayacak burada ama karasal yayın üzerinden tv izleme özelliği de varmış ama bu teknoloji de bizde olmadığından kullanılamıyormuş. 4G gelince o da mı çalışmaya başlayacak?

Hayır, 4G gelmesede karasal yayın geldiğinde (DVB-H mobil cihazlar için) izlenebilir.

Ben yukarıda sadece arkadaş 4G frekansı ne olacak diye sorduğunda 2015te iptal olacak analog tv bandının nerelere paylaştırılacağını anlattım. 4G ile DVB arasında direkt bir bağlantı yok.Sadece frekans spektrumunda komşu olacaklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ssbrc

quote:

karasal tv yayını ile 4G arasındaki bağlantıyı çözemedim, aydınlatırsanız sevinirim.

Hayır, 4G gelmesede karasal yayın geldiğinde (DVB-H mobil cihazlar için) izlenebilir.

Ben yukarıda sadece arkadaş 4G frekansı ne olacak diye sorduğunda 2015te iptal olacak analog tv bandının nerelere paylaştırılacağını anlattım. 4G ile DVB arasında direkt bir bağlantı yok.Sadece frekans spektrumunda komşu olacaklar.

bilgilendirmeniz için teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: alican09turk

En son gelişmelerle birlikte 850 MHz kullanılacağını konuşuluyor. Buyrun haberi :

http://www.gazeteciler.com/gundem/bakan-binali-yildirimdan-4g-mujdesi-60920h.html

Alıntı: "AA‘nın haberine göre Bakan Yıldırım’ın talimatıyla RTÜK’ün karasal yayına geçmesi nedeniyle boşalan UHF 790-862 megahertz bandı BTK’ya devredilirken, 4G çalışmalarının başlaması konusunda düğmeye de basılmış oldu. Söz konusu devri değerlendiren Yıldırım, kararı önemli olarak nitelendirirken, bandın hangi takvimde nasıl kullanılacağı konusunda da henüz bir karar vermediklerini kaydetti. "

Eğer bahsedildiği gibi 4G için 850 mhz frekansı kullanılırsa ki bende okuduğum haberlerde öyle olacağını düşünüyorum, Türkiye ve Avrupa da satılan A1429 iphone 5 ler 4G destekleyecek demektir. Bilgi için buradan apple'ın sitesindeki lte ile ilgili bölümü inceleyebilirisiniz. İşin komik tarafı ise muhtemelen ip5 kullananların büyük bir bölümü o zamana kadar telefonunu çoktan değiştirmiş olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: T0L6@

quote:

En son gelişmelerle birlikte 850 MHz kullanılacağını konuşuluyor. Buyrun haberi :

http://www.gazeteciler.com/gundem/bakan-binali-yildirimdan-4g-mujdesi-60920h.html

Alıntı: "AA‘nın haberine göre Bakan Yıldırım’ın talimatıyla RTÜK’ün karasal yayına geçmesi nedeniyle boşalan UHF 790-862 megahertz bandı BTK’ya devredilirken, 4G çalışmalarının başlaması konusunda düğmeye de basılmış oldu. Söz konusu devri değerlendiren Yıldırım, kararı önemli olarak nitelendirirken, bandın hangi takvimde nasıl kullanılacağı konusunda da henüz bir karar vermediklerini kaydetti. "

Eğer bahsedildiği gibi 4G için 850 mhz frekansı kullanılırsa ki bende okuduğum haberlerde öyle olacağını düşünüyorum, Türkiye ve Avrupa da satılan A1429 iphone 5 ler 4G destekleyecek demektir. Bilgi için buradan apple'ın sitesindeki lte ile ilgili bölümü inceleyebilirisiniz. İşin komik tarafı ise muhtemelen ip5 kullananların büyük bir bölümü o zamana kadar telefonunu çoktan değiştirmiş olacak

3G üzerinden 84 ve 168 mbit verildiğinde de bence şu an için LTE'den çok da geri kalmış olmayacağız ama tabi 2015'e kadar çoktan iPhone 7 ile tanışmış oluruz

• bu teknolojiyi türkiyede görmeye bizim ömrümüz yetmez
    torunlarımız görür belki...
  • 3g Telefonda şarjı çok çabuk tükettiği için 4g 'nin biran önce gelmesi şart LTE geldiği zaman şarj süreleri 2g'den bile uzun ömürlü olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_(87)

3g Telefonda şarjı çok çabuk tükettiği için 4g 'nin biran önce gelmesi şart LTE geldiği zaman şarj süreleri 2g'den bile uzun ömürlü olacak.

3G sarjı çok çabuk tüketirken, 4G nasıl daha uzun süre gidebilir ki?
  • quote:

3g Telefonda şarjı çok çabuk tükettiği için 4g 'nin biran önce gelmesi şart LTE geldiği zaman şarj süreleri 2g'den bile uzun ömürlü olacak.

İkisi de eşit nerdeyse. iPhone 5'in 3G ve LTE üzerinde İnternet'e girme süreleri be bataryaya etkisi eşit mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican09turk -- 23 Ocak 2013; 13:06:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

3G sarjı çok çabuk tüketirken, 4G nasıl daha uzun süre gidebilir ki?

mhz den dolayı 3g 2100 mhz kullanıyor 4g büyük ihtimal 850 mhz kullanacak.
  • quote:

quote:

İkisi de eşit nerdeyse. iPhone 5'in 3G ve LTE üzerinde İnternet'e girme süreleri be bataryaya etkisi eşit mesela.

Kullanılan ülkede LTE frekans aralığı nedir acaba onada bakmak lazım EDGE'de daha az şarj yiyor telefonlar sebep frekansdan dolayı. Ülkemizde LTE'de 850 mhz'i Kullanacak büyük ihtimalle bu drumda EDGE gibi az şarj yemesini ve kapsama alanının genişlemesini sağlayacak bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa_(87) -- 25 Ocak 2013; 9:27:07 >

• 4g de ses verisi tasinamayacak denmişti

3g ve 4g beraber kullanılacak sanirim

4g internet 3g ses

• quote:

quote:

quote:

Kullanılan ülkede LTE frekans aralığı nedir acaba onada bakmak lazım EDGE'de daha az şarj yiyor telefonlar sebep frekansdan dolayı. Ülkemizde LTE'de 850 mhz'i Kullanacak büyük ihtimalle bu drumda EDGE gibi az şarj yemesini ve kapsama alanının genişlemesini sağlayacak bir durum.

Frekans arttıkça bataryayı da sömürüyor haliyle. Umarım 850 mhz olur da hem kapsama alanı hem de kapalı ortamda çekim gücünde azalma problemleri 3G'ye göre minimum düzeyde kalır.

• quote:

Orijinalden alıntı: s.volkan

4g de ses verisi tasinamayacak denmişti

4g internet 3g ses

Muhtemelen öyle olur. 4G'de ses iletimi yok diye biliyorum ben de. 4G'nin çekmediği yerlerde 3G üzerinden internet hizmeti sağlanır. Şu an 3G'nin olmadığı yerlerde EDGE üzerinden sağlandığı gibi.

• quote:

quote:

4g internet 3g ses

Muhtemelen öyle olur. 4G'de ses iletimi yok diye biliyorum ben de. 4G'nin çekmediği yerlerde 3G üzerinden internet hizmeti sağlanır. Şu an 3G'nin olmadığı yerlerde EDGE üzerinden sağlandığı gibi.

Alıntıları Göster
    4G'de ses iletimini bazı operatörler Circuit Switched Fallback üzerinden yapıyor, yani 3G'ye falan geçiyor telefon. Gerçi LTE için 4G değil bile diyorlardı 4G beklentilerini tam karşılamadığı için, o yüzden ilk sunulacak LTE olursa çok da mucizeler beklemeyin, onun da sorunları olacaktır. Ancak LTE-Advanced hizmeti verirlerse daha rahat olacaktır.

2G - 3G şarjın farklı gitmesi frekans meselesi ile ilgili değil tek. Frekans düştükçe dalga boyu artar, 3G ile aynı güçle sinyal daha uzun mesafe gidebilir. 3G'de ise dalga boyu küçüktür kolay zayıflar sinyal, bundan dolayı daha fazla enerji harcayarak çıkış yapması lazım sinyalin. Bu da mobil ortamlarda kolay değil, zaten olsa da kafa gider radyasyondan. :D Ama frekans düşüp dalga boyu arttıkça da bunu sağlayabilmek için yine yüksek güç lazım eder. 900 MHz baz istasyonları 100 vat altı güç harcayabilir iken, çok daha düşük frekanslardaki radyo vericilerinin kilovatlarca akım tüketebilmesi gibi.

İşlemcilerle ilgili durum da var. Telefonda 2G'de bir şey indirirken işlemci %10 kadar kullanılıyor, ama 3G'de indirirken %100 kullanılıyor... Bu ana işlemci tabi, baseband işlemcisi de fazla yükleniyor 3G indirme gönderme gibi modem işlemlerini yaparken. Frekanstan başka bu işlemcilerin gerekli veri kodlama kod çözme işlemlerini yapması falan da ayrı bir güç tüketim kaynağı.

O yüzden 4G LTE'de güç tüketimi nasıl olur kolay bir şey söyleyemeyiz. Ama şu da var, bize 4G LTE geldiği vakit piyasada olacak güncel cihazlar çok daha iyi şarj sürelerine sahip olacaktır. :D

• Avrupa 4G bantları 800/1800/2600 diye biliyorum. 850MHz kullanmaları bence mümkün değil. Çünkü telefonlar bu anlaşmalara göre ithal ediliyor.
    2G bantları 850/900/1800/1900
    3G bantları da 900/2100 diye biliyorum. Biz 3G olarak 2100, 2G olarak 900 ve 1800 (Avea) kullanıyoruz.
  • quote:

4g internet 3g ses

3g 2100 MHz diyoruz çekmez o vakit

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.