merhaba arkadaşlar. ben şöyle bir düz mantıkla olaya yaklaşmak istiyorum. 3g ilk çıktığı zaman hızı yaklaşık olarak 4mbit ti. ve kota da yanlış hatırlamıyorsam 4 gb idi. bu sene 4g gelecek diye artık herkesin dilinde. 4gde internet paketleri sizce nasıl olur. vınn için veya vodafone internet hattı için konuşuyorum. ilk çıktığı zamanlarda 4mbit olan hız 4gb kota ile çıkıyosa gelecek olan 4g de hız 100mbit olacağına göre kota da 100gb olacak diye düz mantıkla yaklaşmak istiyorum, sizce yanılıyor muyum? artı uydunetin tarifelerine baktığımızda da aynı şeyi görüyorum 100 mbit internet 100gb kota 99 tl ye satıyorlar. kampanyalar hariç. sizce 4g internet tarifesi de böyle mi olur?
He he oparetorler birazda 4g ile durtelim diye 3g deki kazik tarifeye devam ederler
aslında bu konuyu sormamdaki amaç internet adil kullanım kotası ile ilgiliydi. yani kota olarak 100gb verseler bence ideal olur çünkü hız çok yüksek.
quote:
Orijinalden alıntı: hasantn
aslında bu konuyu sormamdaki amaç internet adil kullanım kotası ile ilgiliydi. yani kota olarak 100gb verseler bence ideal olur çünkü hız çok yüksek.
4 gb kotalı 3g hızında internet 39 tl 4 gb kotalı 4g hızında hiper internet 49tl
den satılır.
Eufloria
kullanıcısına yanıt
bu kadar karamsar olma diyeceğim ama türkiyede yaşıyoruz ol be gözüm.
Hız sınırı koyarlar, onu da 2GB kotayla birleştirip 2GB'tan sonra 2G hızı yaparlar. Fiyatı da 25-30 lira olur. Vınn falan da kota 2 katı olur bir cacık olmaz. Adam gibi tam hız veren paket için de 35+ lira isterler ve yine kota kuş kadar olur.
FiraristtF
kullanıcısına yanıt
ben 100 mbit hızın yüzde 98i vergiye gider. 2 mbitle internete gireriz. o 2 mbitte kayıp kaçak bedeli falan 128 kb ile 4g nin açılışını kutlarım.
4g nin maliyetini çıkarana kadar epey tuzlu olur fiyatlar. İşin kötü yanı maliyeti çıkarsalarda hala internet ucuzlamadı. 3g 6 yıl önce çıktı hala maliyetini kurtaramamışlar sanki
quote:
Benim tahminim firmalar çok açgözlü olduğu için 10 gb bile vermezler.
quote:
Orijinalden alıntı: TEKİN 1881
quote:
Benim tahminim firmalar çok açgözlü olduğu için 10 gb bile vermezler.
Alıntıları Göster
normalde 3g hızında internetin sınırsız 4g nin 15gb dan başlaması gerekiyor türkiyede ne yaparlar belli olmaz
quote:
Orijinalden alıntı: MuscleTower
normalde 3g hızında internetin sınırsız 4g nin 15gb dan başlaması gerekiyor türkiyede ne yaparlar belli olmaz
Alıntıları Göster
Fiyatlarda ucuzlama olmaz, lisans ücretlerini ödeyebilmek için zam yapmasalar iyi. Ucuzlama yerine kotalarda artış yapabilirler. Bunlarda da aman aman artış yapacaklarını sanmıyorum ama eski paketlerle 4G sayesinde gelen paketleri ayırmak için bir şeyler yapmaları gerek. Şu anki paketleri aynı fiyatlarla 2x kotalı olarak verebilirler iyi ihtimalle. 100 GB kotalı falan tarife beklemeyin, bu seviyelere daha çok var...
sis651
kullanıcısına yanıt
Hocam hemen bir soru sormak istiorum size
Butun op icin gecerli 1nisan 2016 da gece 00:00 da otomatik olarak 4.5g baslicakmidir ?velevki basladi diyelim ornegin cevremizdeki baz istasyonu su an 3g cekiyor ve 2g cekiyor...eskimi yenimi belli degil Yeni koyulmus baz istasyonu ise otomatik hemen aktif oluyormu yoksa yine baz istasyonlarina bir ayar cekilicekmi Eski lerine kesin cekilirde bence yenilerinede cekilicek cunku a b c diye ayirdilar hizlari... Bu arada turkcellin ew icinde cekmeme durumu olabilirmi acaba ?biraz supheliyim cunku 800 de sonuncuyu aldi
Tüm operatörler işte 00.00'da 4G şebekelerini devreye alacak. 4G destekleyen baz istasyonlarını tabii ki. O ana kadar her istasyona 4G kurulacak diye bir şey yok. Eski yeni tüm baz istasyonlara 4G antenleri, anten kabloları, LTE nodeB cihazları ve diger bağlantı donanımı kurulacak. Hani çoğunda bir çalışma yapılacak. 3G destekli olsa da çoğunda tam 4G konfigürasyonu yok şu an. A, B, C diye ayrılanlar hızlar değil, frekans paketleri. Her operatör de her frekanstan paket aldı. Artık hiçbirinin kapsama sorunu yok hani, hepsi ellerindeki kapasite ile iyi bir hizmet verebilir. Turkcell ile diğerlerinin çekimi arasında bir fark olmayacak, alınan 800 MHz lisanslar arasında bir fark yok, başıncısı sonuncusu diye bir şey yok, ikisi de 2x10 MHz aynı bant genişliği.
Paketlerin fiyatı ihale de verilen tutarlarda orantılı olacak. Turkcell bindirmeye devam edecek. Diğerleri daha iyi fiyat vereceklerdir çünkü daha az para ödediler.
Kapsama argümanı sona ererse artık fiyat avantajı ortaya çıkabilir. Kırsalda 3g olursa buda 900mhz'den yayın yaparsa Avea kapsamada epey yol alabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: GENERALCELL
Kapsama argümanı sona ererse artık fiyat avantajı ortaya çıkabilir. Kırsalda 3g olursa buda 900mhz'den yayın yaparsa Avea kapsamada epey yol alabilir.
5-6GB kotaları bugünkü 1-2GB fiyatına verecekler. Bakın, oraya 4G vericisini koymak işin kolay kısmı. Bu ülkede ne kadar yerde fiber internet var haberiniz var mı? İlk önce fiber internet için altyapı çalışması gerekli. Saha dolabı falan kurtarmaz. Çünkü 4G'nin bant genişliği büyük şehirlerde özellikle vericiye kadar fiber olmadan olmaz. 1km çapında bir alanda 10 kişi download yapsa bitti. Fiyatlar aynı kalır, kotaları 2-3 katına çıkarırlar olur biter.
quote:
Orijinalden alıntı: sis651
Tüm operatörler işte 00.00'da 4G şebekelerini devreye alacak. 4G destekleyen baz istasyonlarını tabii ki. O ana kadar her istasyona 4G kurulacak diye bir şey yok. Eski yeni tüm baz istasyonlara 4G antenleri, anten kabloları, LTE nodeB cihazları ve diger bağlantı donanımı kurulacak. Hani çoğunda bir çalışma yapılacak. 3G destekli olsa da çoğunda tam 4G konfigürasyonu yok şu an. A, B, C diye ayrılanlar hızlar değil, frekans paketleri. Her operatör de her frekanstan paket aldı. Artık hiçbirinin kapsama sorunu yok hani, hepsi ellerindeki kapasite ile iyi bir hizmet verebilir. Turkcell ile diğerlerinin çekimi arasında bir fark olmayacak, alınan 800 MHz lisanslar arasında bir fark yok, başıncısı sonuncusu diye bir şey yok, ikisi de 2x10 MHz aynı bant genişliği.
Ama 2100 sadece turkcellde. Ve 2600 30mhz de turkcellde bence turkcell daha avantajli 4gde
Abone sayısı çok fazla. Bu düşünüldüğünde diğerlerinden çok farkı yok. Avea abone sayısı az,frekansı da iyi mesela, en avantajlı o bir açıdan. Ama Turkcell iyi frekans topladı, o kesin.
quote:
Orijinalden alıntı: sis651
Abone sayısı çok fazla. Bu düşünüldüğünde diğerlerinden çok farkı yok. Avea abone sayısı az,frekansı da iyi mesela, en avantajlı o bir açıdan. Ama Turkcell iyi frekans topladı, o kesin.
Ya zaten cok sacma sapan hiz sinirlamasi var. Bole bisey olabilir mi ya. Aveanin 3g hizi cok kotu. 4g hizlari gorene kadar vodafone gecebilirim ben