Şimdi Ara

4k@120hz Display port 1.3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bu monitorler o kadar pahali ki ve bulması zor ki (2k@144hz@g-sync) bari biraz daha bekleyip 4k@120hz ips bir panel alayım diyorum. burada iki sorum var bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

1. Display port 1.3 nezaman çıkacağı belli mi?
    2. Display port 1.3 ve 4k 120 hz monitorler çıktığında şu anda kullandığımız mesala evga 980-ti lar ile kullanabilecek miyiz? 120 fps alıp alamamak ayrı konu ama 980ti lar üzerindeki display port çıkışları 1.3 ü destekliyor olacak mı?

teşekkürler.

• İlerleyen yıllarda çıkacağını tahmin ediyorum. Bende senin gibi bekleyenlerdenim. Ama şuanda üreticilerin öyle bir ekran çıkarma bilgisi henüz yok..
  • 1-Ne zaman çıkacağını bilemiyorum tabi ki ama daha displayport 1.3 destekli ekran kartları duyurulmadı(polaris ve pascal muhtemelen destekliyecek)ve dolayısıyla herhangi bir destekli monitörde duyurulmadı.Bu tarz üst seviye monitörlerin duyurulması ile piyasaya çıkması arasında genel de baya uzun bir süre olduğunu varsayarsak ben en az 1 yıldan önce piyasaya çıkacağını sanmıyorum.

2-Şu anki 980 ti ı 4k 120 monitörlerle beraber kullanabilirsin ama displayport 1.3 980 ti desteklemediği için 120 hertz kullanamazsın,60 hertzte kullanırsın ki bu da tamamen mantıksız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbald -- 3 Mart 2016; 17:50:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbald

1-Ne zaman çıkacağını bilemiyorum tabi ki ama daha displayport 1.3 destekli ekran kartları duyurulmadı(polaris ve pascal muhtemelen destekliyecek)ve dolayısıyla herhangi bir destekli monitörde duyurulmadı.Bu tarz üst seviye monitörlerin duyurulması ile piyasaya çıkması arasında genel de baya uzun bir süre olduğunu varsayarsak ben en az 1 yıldan önce piyasaya çıkacağını sanmıyorum.

2-Şu anki 980 ti ı 4k 120 monitörlerle beraber kullanabilirsin ama displayport 1.3 980 ti desteklemediği için 120 hertz kullanamazsın,60 hertzte kullanırsın ki bu da tamamen mantıksız.

Anladım hocam, ozaman boynumuzun borcu 2k 144hz gsyncli bir ips monitor almak anlaşılan :) tşkler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • KG K kullanıcısına yanıt
    Ha şunu bileydin. Neden mi? Çünkü 980ti 2k ya bike zor yeterken 4k ya hiç yetmez. Yetse bile 144 rüyamızda anca görürüz. Çünkü unutmayın çözünürlük 2 ye katlanınca gpu % 30 artsa bile matematiksel olarak yetemiyor malesef. Şuan 4k yı beklemek için en güzel yol 2k 144 hz tn/ips monitör alıp 3-4 yıl kullanıp tadına varıp sonra da yaygınlaşınca 4k 144 hz e geçmektir. Çünkü henüz 2k bile yaygınlaşamadıysa 4k imkansız. Ayrıca şuan monitör teknolojisi oled gibi harika bir şeye gebe. Yani pasif beklemek mantıksız. En iyisi mi aktif olarak 2k kullanıp beklemek. Ben öyle yaptım. 2018-2019 a kadar bu monitöre devam kullandığım monitör acer predator xb271hu :) millet onun türkiye ye gelmesini bile beklemiyorken 4k yı ancak ve ancak en erken 2 yılda görürüz. Ülkemize gelmesi de 1 yıl. Etti mi sana 3. Bir yıl da fiyatlarının makul seviyeleri gelip sorunsuz bir üretim oluşumunun testi. Al sana 4. en iyisi mi bekleme. Açık ve net.

• quote:

Orijinalden alıntı: TorukMactoo

Ha şunu bileydin. Neden mi? Çünkü 980ti 2k ya bike zor yeterken 4k ya hiç yetmez. Yetse bile 144 rüyamızda anca görürüz. Çünkü unutmayın çözünürlük 2 ye katlanınca gpu % 30 artsa bile matematiksel olarak yetemiyor malesef. Şuan 4k yı beklemek için en güzel yol 2k 144 hz tn/ips monitör alıp 3-4 yıl kullanıp tadına varıp sonra da yaygınlaşınca 4k 144 hz e geçmektir. Çünkü henüz 2k bile yaygınlaşamadıysa 4k imkansız. Ayrıca şuan monitör teknolojisi oled gibi harika bir şeye gebe. Yani pasif beklemek mantıksız. En iyisi mi aktif olarak 2k kullanıp beklemek. Ben öyle yaptım. 2018-2019 a kadar bu monitöre devam kullandığım monitör acer predator xb271hu :) millet onun türkiye ye gelmesini bile beklemiyorken 4k yı ancak ve ancak en erken 2 yılda görürüz. Ülkemize gelmesi de 1 yıl. Etti mi sana 3. Bir yıl da fiyatlarının makul seviyeleri gelip sorunsuz bir üretim oluşumunun testi. Al sana 4. en iyisi mi bekleme. Açık ve net.

:) al diyorsun madem alalım gitsin, bakalım onumuzdeki hafta isveçte olucam orada 7900 sek yani 2700 müş, tax baxk alabilirsem bir de süper olur, alıp çantaya atıp bu araştırma derdini sonlandırmayı düşünüyorum artık. tşkler yorumlar için

En iyisini yaparsın. Hele ki öyle bir imkanın varsa asla vazgeçme. Orada dene. Blb testi falan hepsini yap. Sonra da keyfine bak.

• quote:

En iyisini yaparsın. Hele ki öyle bir imkanın varsa asla vazgeçme. Orada dene. Blb testi falan hepsini yap. Sonra da keyfine bak.

Sanki sizi daha net mi görüyorum ne :)
    arkadaşlar şu anda monitoru aldım, stockholmde INET mağazasında 2700 tl dens atılıyor, 300 tl den fazlasını da taxback olarak havalanında nakit olarak vereceklermiş, 2390 tl ye falan geliyor. test ettim monitorde sadece sağ ust köşede %50 %50 brightnes contrastta bsimsiyah ekrah ve full karanlık odada ancak ve çok az farkedilen bir bleed var onun dışında kusursuz, normal kullanımda zaten farkedilmesi mümkün değil.

bu arada philips 273elh den sonra müthiş bir upgrade oldu, bu kadar beklemiyordum doğrusu. herkese naip olsun inşallah, selamlar.
  • ek olarak burada vergisini geri aldığında corsair k70 rbg 450 tl ancak nordish layout olduğundan almadım, içimde kaldı :)
    Hayırlı uğurlu olsun. Ne güzel bir iş çıkartmışsın. Çok daha güzeldir. 2k harika bir upgrade. Ben g sync den önce ona hayran kaldım. Ayrıca ips paneli bit derinliği de ekranı da çok iyiydi. Hala da memnunum şahsen. Geri iade almanız çok çok iyi olmuş. Keşke gelirken bir tane daha getirtseydiniz. Satardınız. O kadar çok ihtiyacı bekleyeni olan var ki bu monitörü. :) acer xb271hu aldınız değil mi?

• quote:

Hayırlı uğurlu olsun. Ne güzel bir iş çıkartmışsın. Çok daha güzeldir. 2k harika bir upgrade. Ben g sync den önce ona hayran kaldım. Ayrıca ips paneli bit derinliği de ekranı da çok iyiydi. Hala da memnunum şahsen. Geri iade almanız çok çok iyi olmuş. Keşke gelirken bir tane daha getirtseydiniz. Satardınız. O kadar çok ihtiyacı bekleyeni olan var ki bu monitörü. :) acer xb271hu aldınız değil mi?

teşekkürler. evet xb271hu aldım, çok iyi monitörmüş erçekten. Bu arada kutusu çok büyük, 2 tane getirmek çok zor olurdu hem de satma vb ibi işlerle uğraşmak benim için çok zor. Bu arada bu monitörü yanımda getirirken gümrükte sorun çıkacak mı merak ediyorum, direkt el bagajı olarak elimde alıp gelmeyi düşünüyorum, hayırlısı bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: KG

Selamlar Arkadaşlar,

bu monitorler o kadar pahali ki ve bulması zor ki (2k@144hz@g-sync) bari biraz daha bekleyip 4k@120hz ips bir panel alayım diyorum. burada iki sorum var bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

1. Display port 1.3 nezaman çıkacağı belli mi?
    2. Display port 1.3 ve 4k 120 hz monitorler çıktığında şu anda kullandığımız mesala evga 980-ti lar ile kullanabilecek miyiz? 120 fps alıp alamamak ayrı konu ama 980ti lar üzerindeki display port çıkışları 1.3 ü destekliyor olacak mı?

teşekkürler.

4k 144 hz çıkması için önce 4k 144 hz verebilen ekran kartları çıkması lazım.

Bildiğim kadariyla 1.3 diplayportlu monitörler 2017'de çıkış yapıcak ve şuan daha yeni denemeleri yapılıyor displayport 1.3
    ayrica 980tilerde displayport 1.2 ve max 60hertz alabiliyor güncel oyunlarda 2kda bile 144fps alamiyorsunuzki 980ti ile kaldiki 4k 120hertz

Altta freesync incelemem displayport 1.3 dahil bütün konulara değindim umarim yardimci olur

http://forum.donanimhaber.com/m_116142109//tm.htm#116157272

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 17 Nisan 2016; 12:36:22 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.