Şimdi Ara

4K ile 780SLI Performans Sonuçları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
1.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    FPS oyuncuları için şu an Asus'un 120hz+ Gsync'li monitörü var Rog Swigt adında. Bu yeni çıktı.

Ancak 1440p monitörler epeydir var ve şu an fiyatları 4k'lar ile aynı gibi ülkemizde (1500tl civarındalar). Görüntü farkı da epey var. Neden adam 2k alayım ki diyor aynı fiyata 4k varken.
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Bulunuyor :)

http://www.sanalmarketim.com/aoc-g2460pqu-mymultiplay-24-1ms-full-hd-144hz-dsub-dvi-hdmi-pivot-gamer-led-monitor/p_52308/
    http://www.sanalmarketim.com/asus-vg248qe-24-1ms-144hz-full-hd-hoparlor-hdmi-dp-dvi-siyah-3d-led-monitor/p_45635/

Asus geçen sene 800 küsürlerdeydi vatanda.

Şimdi 60 hz 4K 1400 Liraya alınabiliyor. İki sene sonra da 120 hz olanları bulunur elbet o paralara diye düşünüyorum.

Asus a bakmayalım bence, yeni ROG monitörü bizde 2000 Lira üstüne satılacak. şişiriyor fiyatları acayip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 24 Temmuz 2014; 21:43:24 >

• _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    21:42:03'de editlemiştim ben de. Kontrol etmemiştim.

Ben sanmıyorum. 4k'lar 1000tl altı düşer de 120hz 4k çıkıp, 1000'e gerilemez. Sonraki adım hangi çözünürlük olur bilmem ama o çözünürlük gelip çatıncaya kadar yine uzun bir süre beklenebilir.

Asus konusunda haklısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 24 Temmuz 2014; 21:48:07 >
  • Guzel inceleme olmus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deadmanku

quote:

Orijinalden alıntı: GUCCİ_MAN

Güncellendi. Gece birkaç test daha atarım.

bu test kavga çıkarır.eline sağlık.
    edit:yanlış görmediyesem vram her bir kart için 3 gb yakın harcıyor buda aslında geçen kafgası yapılan 1080p için 2gb yetermiye cevap.

3gb ın şimdilik yeterli olduğunu söyleye bilirim. Whach dogs hariç, ilginç olanı 4k da olan takılmayı 1080 dede yapmakta, ben olayı optimizasyon sorununa bağlamaktayım.6gb lık kartlar dada yapıyormu bir fikrim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GUCCİ_MAN -- 24 Temmuz 2014; 23:01:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cikopelo

Dostum işlemcinin ney ve kac ghz de 4.8 demisiniz gerçi.
    Merak ettigim bende i7 4790k var 4.4ghz turbo boost ile 78oTi SLI kaldırır mi?
    Yoksa oc etmem mi gerekir?

3930k. İşlemcini yükseltebildiğin kadar yükseltmeye bak.SLI ölçeklenmen daha iyi olacaktır.
  • 1080p den farkını hissettiniz mi?yani iyiki 4k ya geçmişim diye düşündünüz mü?
  • Daha önceleri bende Asus un 144hz ini deneyimledim.Hem tek,hemde surround şeklinde.Sattım zaten forumda.Onların tadı başkaydı,
    4k nın tadı başka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Concerve

1080p den farkını hissettiniz mi?yani iyiki 4k ya geçmişim diye düşündünüz mü?

Kalite olarak elbette.Elinizde güçlü sisteminiz varsa durmanız hata.Zaten 1080 de 60hz olarak 780SLI gibi bir sistem kullanılmaz.Kullanırsın ama SGSSAA (Nvidia Sparse Grid Supersampling) gibi yüksek yumuşaltma teknikleriyle ancak hakkını veririsin.
  • er36po kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim dostum. Amaç yarışmak değil, paylaşmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: zhd93

yalnız resimlerin formatından dolayı kalitede bir kayıp var sanırım. resimler sanki yüksek iso ile çekilmiş fotograf gibi "gürültülü". png olarak atsanız daha iyi olurdu, referans alınabilicek önemli görüntüler çünkü.

png ve jpg olarak karışık atmıştım ama malum png 10mb dan fazla oluyor. Yüklemesi problem
  • Evet nvidia kartlarda durumu merak ediyordum, işin açıkçası güzel bir konu olmuş ve sizinde bahsettiğiniz ve kafam da olan bir kaç soru işareti gitti, teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GUCCİ_MAN kullanıcısına yanıt
    Yazıp çiziyoruz ama sakalımız yok ki dinletemiyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Elinize sağlık. 4k için çok erken diyen üyeler iyi baksın bu konuya. Yıl 2014 oldu, 1080p @60Hz'e mahkum olmayın

http://www.vatanbilgisayar.com/gtx780-ti-directcu-ii-oc-gddr5-3gb-384bit-nvidia-geforce-dx112-ekran-karti.html

http://www.hizlial.com/samsung-28-u28d590d-1ms-4k-led-monitor/10393302?gclid=CNraz8L-3r8CFcrpwgodsbQAjg

Parasını ver emin ol hiçkimse daha çok erken demeyecek

Benim sistemin tamamı sadece ekran kartından daha ucuz. Bune yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulobey10 -- 25 Temmuz 2014; 1:26:21 >

• Ekran kart(lar)ına 2500 TL verip, 4K gibi gayet gereksiz bir çözünürlük uğruna, tam 60 fps bile alamamak mantıklı değil.
    BF4'te tabi alınır, ama BF4 oynayan da 120 fps'ye ihtiyaç duyar.

2560x1440 deseniz hadi bir nebze de.. Yüksek çözünürlük istiyorsanız 2560x1440 120 Hz monitör alın.
    4K monitörde 2560x1440 net görüntülenmez malum. Scale ayarı yaparsanız, bu sefer de görüntü büyüklüğü yeterli gelmez.

Son olarak: 4K'ya 880 SLI da yeterli olmayacak, zira next-gen oyunlar geliyor.
  • sulobey10 kullanıcısına yanıt
    Evet böyle yazarak iyi laf sokmaya çalışmışsın da yorumumun altında yatan neden farklı, sorun para değil bu tip yorumları atanların, bilgisizlikten saçmalayanların gözüne bir şeyler sokmaktı.

Bunlara gerek yok yorumum 4k'ya çok soğuk bakan insanlara ama bir şeyler söyleyeyim: Akıllı adam gider 2 tane r9 290 alır CF yapar 1600tl civarına bu gtx780 Ti fiyatına. Gerek 2. el ya da sıfırına Gtx780 Ti'nin üstüne +300-400tl vererek bu kartlar alınabilir. Adam gibi iyi kalitede 4k'da oynarsın. Ancak konu açılıyor 4k monitör almış bunun için öneri isteniyor ekran kartı konusunda ve orada görüyorsun ki "4k için erken" "gtx780 Ti SLI yetersiz", "1080p takıl" "4x SLI yapsanız bile 4K da problem yaşarsınız". Her 10 yorumdan 9'u bu şekilde. Kimse gelipte demiyor neden yetersiz olsun diye falan..

He adam fps oyunuyla yatıp kalkıyorsa, bu tip oyunlardan para kazanıyor ya da pro düzeyde uğraşıyorsa gelip zaten sormaz bile. Neyin ne olduğunu çevresinden ya da deneyimlerinden öğrenmiştir. Ancak adam görüntü kalitesi istiyor biraz yenilik arıyorsa 4k monitör alır dener arkadaş. Telefonlarda var 2k elinde adamın, laptop zaten full HD artık adam gibi, ne espirisi kaldı diye düşünemez mi Full HD'nin falan ? Tabuları yıkmak lazım biraz, ön yargıları da aynı şekilde. He paran yoksa zaten konu senle alakasız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 25 Temmuz 2014; 17:30:49 >

• METRO LL, Thief, Tomb Raider eklendi
  • eline sağlık birader, on numara konu olmuş. benim esas merak ettiğim 4k da AA nın ne kadar gerektiği idi. buradan görüyorum ki son derece gereksiz. yüksek çözünürlüğün götürdükleri kadar getirdikleri de var ve bunlardan birisi de AA ya olan ihtiyacın kalkması. bu da hem performans olarak hemde bellek alanı olarak geri dönüyor. senden ricam aynı testleri 1440p için de yapabilir misin. bellek kullanımı ve AA gereksinimi ne düzeyde merak ediyorum. sanırım 27' ve aşağısı için 1080p den bir sonraki en mantıklı adım 1440p 120hz diye düşünüyorum. 4k belkide 30' ve üzeri monitörlerde daha mantıklı olur. watch dogs ise tam bir optimizasyon faciası. takılmalar grafik ayarlarını düşürsen bile devam ediyor. sözde ubi yama çıkaracaktı. bir daha ubinin ipi ile kuyuya ineni öpsünler.

• guzel inceleme olmus elinize saglik
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.