Şimdi Ara

4k trenchinden kurtulma yontemleri paylasim basligi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Boyle bir basligin 4k ve ustu oyunculara yarari olacagini dusunuyorum. Oncelikle Dota 2ye ilk basladigimda 3.4k geldi rank geldi. Bunda biraz wepla/eurobattle dotasinin etkisi oldu tabii ki. Daha sonra bu mmr 3.2ye dustu ve ugrasip 3.8e cikardim. Izledigim streamler, reddit playdota forumlarinda yillardir takilmanin etkisiyle ve acikcasi en buyuk sikinti ilk uc aylik donemde yeni oyunun grafiklerine ve dinamigine alistiktan sonra bu mmrin beni kesmedigine ama hala daha oyun tasiyamadigima inandim. Cok sik da oynayamamanin etkisiyle sikisip kaldim bu mmrda. Daha sonra sakince temiz bir sayfa olarak yeni bir hesap actim. Ne main hero belirledim ne de main bir rol. Takimda en son pickleri yaparak takima gerekeni vermeye calistim. Bu arada izledigim okudugum seyler ciddi manada fazla. Anlayacaginiz kendimi gelistirmeye ve deneysel bir sekilde kendi aciklarimi bulmaya calistim. Bu hesapla da tryharda kaymadan hatta 2klik arkadaslarimla oynayarak 4250 mmr cikardim. Ancak buradan sonra kitlendim. Acikcasi uzuluyorum. Az cok kafasi calisan, decision makinge onem verip ayni zamanda mekaniklerimi de gelistirmeye calisan bir insanim ancak 4-4.2 arasinda gidip geliyorum. Acikcasi son gunlerde troll pickler ve troll oyuncularla basim belada olduktan sonra (tum oyun farm yapip iki kere ravage kullanan shiva refresh mekasi ile ancient yikilirken split push yapip allchatten dalga gecen ve aninda reporta geribildirim verilen bir tidehunter ornek olarak gosterilebilir, bunun yaninda hic konusmadan ilk item divine cikip karsi basede belirip olen natures prohetlar da var) bunun can sikici bir hal aldigini farkettim. 5k hesap satin alip sansimi denemeyi bile dusundum ancak yediremedim. Kendim cikmaliyim diye dusunuyorum. Belli engelleyem geleneksel dota1 metasina bagli kalan arkadaslarim da var bunun yaninda ancak bu ozel bir mesele. Solo mmr konusunda bir seyler yapmaliyim.

Anlayacaginiz okuyup ilgilenen ve burada ayni durumda olan arkadaslar daha da yuksek mmrlardan oneriler, bas ucu bilgileriyle burada bir cesit paylasim platformu olusturabiliriz diye dusunuyorum. Verilecek her turlu oneriye acigim.

Not olarak: En buyuk eksikligim follow upim olmamasi. Random takim arkadaslarima gereginden fazla guveniyorum. Ahlaki yapim cakalliklara musade etmiyor. Acikcasi duzgun yerde girmeyi biliyorum ancak yapilan yanlis initiationlari ben kurtarmaya calisiyorum.

Not 2: Lutfen saygi kurallari cercevesinde paylas yapalim arkadaslar.

Dotamaxim:
    http://dotamax.com/player/match/188667475/

Rank neredeyse hic oynamadim acildiktan sonra cunku korkuyorum. 4kya dustukten sonra. Winrate'im cop, oyunlarimin neredeyse hepsi parti. Arkadassiz oynamiyorum genel olarak. Dalga gecmezseniz sevinirim. Uzuluyorum boyle olmasina lan. :'(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meshhead -- 28 Kasım 2014; 14:24:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dota2 de şimdiki kullanıcım ile 500 küsür oyun attım. 3k ile başladı ve mütemadiyen 2.7 ye düşüp 3.1'e yükseliyor. düzenli olarak. çok değil ama az da değil 500 küsür oyun. steam mekaniği sanırım sizi çivi ile bir yere çakıyor. yeni kullanıcı açmam zira başka oyunlar filan var.

önceden senin gibi uğraşırdım ama artık first pick CM bütün oyunlarıma devam ediyorum zira bir umudum kalmadı ve aynı şey devam ediyor. 3.1 - 2.7 arasında devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: graal

dota2 de şimdiki kullanıcım ile 500 küsür oyun attım. 3k ile başladı ve mütemadiyen 2.7 ye düşüp 3.1'e yükseliyor. düzenli olarak. çok değil ama az da değil 500 küsür oyun. steam mekaniği sanırım sizi çivi ile bir yere çakıyor. yeni kullanıcı açmam zira başka oyunlar filan var.

önceden senin gibi uğraşırdım ama artık first pick CM bütün oyunlarıma devam ediyorum zira bir umudum kalmadı ve aynı şey devam ediyor. 3.1 - 2.7 arasında devam.

Dostum cm pek metaya uyan bir hero degil. Support olarak skywrath, doctor, shadow shaman, wk, mirana, shadow demon gibi herolara yonelmeni oneririm. Ya da core oyna. Birak safelaneini alsinlar offlane slark falan cek. 3kda offlane slarki pek tutamiyorlar safelane farmerin yaninda cok daha buyuk bir etkin oluyor snowballarsan. Illuzyon spamleyen flash farmerlara cm cok iyi oluyor. Naga, terrorblade gibi. Ancak yine de bir bottle veya aqulia ile acigi kapanan bir hero cm. Hatta aqulianin movespeedi cmden fazla. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meshhead -- 28 Kasım 2014; 14:18:20 >

• sırf mmr'dan dolayı smurf hesap ile oynamaya gerek yok, 4.5k'ya yakın bir smurfum olmasına rağmen hala key ile davetiye şeklinde dota oynanan dönemden kalma 3.7klık hesabım ile oynuyorum.
    4k ile 5k arası içinde herhangi bir tavsiye işe yaramaz,ne kadar beğenilmese de 4k+ kesinlikle 1k veya 2klık noobların seviyesinde değil, çok iyi bir oyuncu değilseniz her oyun çılgın atamıyorsunuz.ya çok şanşlı olup sürekli düzgün takımlara denk geleceksin, ya da sürekli last pick bekleyip takımın ihtiyacına yönelik düzgün pick yapacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackVnM

sırf mmr'dan dolayı smurf hesap ile oynamaya gerek yok, 4.5k'ya yakın bir smurfum olmasına rağmen hala key ile davetiye şeklinde dota oynanan dönemden kalma 3.7klık hesabım ile oynuyorum.
    4k ile 5k arası içinde herhangi bir tavsiye işe yaramaz,ne kadar beğenilmese de 4k+ kesinlikle 1k veya 2klık noobların seviyesinde değil, çok iyi bir oyuncu değilseniz her oyun çılgın atamıyorsunuz.ya çok şanşlı olup sürekli düzgün takımlara denk geleceksin, ya da sürekli last pick bekleyip takımın ihtiyacına yönelik düzgün pick yapacaksın.

Yeni hesap actim kendime onunla oynuyorum oyun sayilari neredeyse ayni. Az degil oyunum bu hesaba gectim diyelim. Zaten ben gecen sene bu zamanlarda gectim dota 2ye. Benim amacim zaten daha iyi bir oyuncu olabilmek. Pratik ve yetenek siniri bana ait. Ben verimliligi en ust duzeye tasiyip daha sonrasini artik kisisel yetenegime birakmak zorundayim. Zaten hakettigim mmra yukselmeye calisiyorum. Smurf acmak gibi bir hedefim yok. Sadece alisma asamasinda sacmaladigim oyunlar sayilmasin diyeydi bu yeni hesap. Toplamda 400 oyunum varsa yarisi burada zaten.

edit: yanlis yazmisim. Hakettigim mmrdayim. Hakkettigimi yukseltmeye calisiyorum demek istedim. Yani daha iyisini elde etmeliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meshhead -- 28 Kasım 2014; 15:38:09 >

• Belirli trenchleri geçmek çok zor. 2,5k , 3,5k trenchleri gerçekten çok can sıkıcı. Ne yapsanız çıkamıyorsunuz aksine olduğunuz mmr a ait olmuyorsunuz bu durumlarda. Beraber oynadığınız insanların oyun dinamikleri ve lineup bilgileri sizinkinden çok düşük olabiliyor. Mesela ben 2,5k da sıkışıp kaldım 2 arkadaş oynuyorduk ama her oyun normalden fazla efor sarf etmemize rağmen oyunları elimizde tutamıyorduk. 3. bir kişi bulduk ve smurf ile devam ettik şuan High skilldeyiz ve çok rahat winler alabiliyoruz. Dota tek başına çekilecek oyun değil anlayacağınız.
  • şuanki sistemde 200 küsür maçlı hesaplar yeni açılıp oynandığı için smurf gibi algılanıyor, o yüzden öyle bir cümle kullanmıştım, 5k seviyesine 200 maç ile geçip feedlesen oyun saatine bakıp " we have smurf" diye ağlayan bir çok takım arkadaşına sahip olursun.
    ayrıca trench diye birşey şaçma geliyor, trench sistem tarafından değil oyuncular tarafından oluşturulmuş problemli bölgeler. 2.5k - 3.5k ve 4.5k seviyesinin kötü olma sebepleri oyuncuların smurf açıp 500-1500 arası oyuncuya 2.5k, 1500-2500 oyuncuya 3.5k gelmesi, 2500-3500 arası oyuncuya 4.5k civari gelmesinden kaynaklı 3.5k görünümlü 2.5klık oyuncular olmasından kaynaklı. trench olayından şikayet edip smurf açan kişiler sahtekarın veya cahilin önde gidenidir. 2-3 maç başka smurflere denk gelip tokatladıkları için "sadmfklsadmfksdalfmasdkflasm eziyoruz" diye sevinmeye hiç gerek yok

senin söylediğin ise çok farklı bir durum hakettiğin seviyede olduğuna inanip daha yukarıları hedefliyorsan daha mantıklı oynamaya çalışacaksın, misal carry oynarken supportu öldürmek için aralarına girip ölmeyecek, killstreak serisi yakaladığında rakip carrye ölmemeye çalışacaksın, ranked oyunlarda canım şunu çekti diye takım kompozisyonuna aykırı bir pick yapmak yerine takımın ihtiyaçlarına yönelik pick yapıp görevini yerine getirmeye çalışacaksın, işin özü kazanmak için oynamadığın veya kazanmak için elinden gelenin en iyisini yapmadığın sürece seviyenin üstüne çıkman zor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

şuanki sistemde 200 küsür maçlı hesaplar yeni açılıp oynandığı için smurf gibi algılanıyor, o yüzden öyle bir cümle kullanmıştım, 5k seviyesine 200 maç ile geçip feedlesen oyun saatine bakıp " we have smurf" diye ağlayan bir çok takım arkadaşına sahip olursun.
    ayrıca trench diye birşey şaçma geliyor, trench sistem tarafından değil oyuncular tarafından oluşturulmuş problemli bölgeler. 2.5k - 3.5k ve 4.5k seviyesinin kötü olma sebepleri oyuncuların smurf açıp 500-1500 arası oyuncuya 2.5k, 1500-2500 oyuncuya 3.5k gelmesi, 2500-3500 arası oyuncuya 4.5k civari gelmesinden kaynaklı 3.5k görünümlü 2.5klık oyuncular olmasından kaynaklı. trench olayından şikayet edip smurf açan kişiler sahtekarın veya cahilin önde gidenidir. 2-3 maç başka smurflere denk gelip tokatladıkları için "sadmfklsadmfksdalfmasdkflasm eziyoruz" diye sevinmeye hiç gerek yok

senin söylediğin ise çok farklı bir durum hakettiğin seviyede olduğuna inanip daha yukarıları hedefliyorsan daha mantıklı oynamaya çalışacaksın, misal carry oynarken supportu öldürmek için aralarına girip ölmeyecek, killstreak serisi yakaladığında rakip carrye ölmemeye çalışacaksın, ranked oyunlarda canım şunu çekti diye takım kompozisyonuna aykırı bir pick yapmak yerine takımın ihtiyaçlarına yönelik pick yapıp görevini yerine getirmeye çalışacaksın, işin özü kazanmak için oynamadığın veya kazanmak için elinden gelenin en iyisini yapmadığın sürece seviyenin üstüne çıkman zor.

Dostum dediklerini anliyorum. Ne bir soverim ne bir sey derim millete. En iyi rolum offlane olmasina ragmen 4 coreun yanina acliktan nefesi kokan tek supportumu oymar oyunun ve kombatlarin asamalarina gore duzgun warding yapmaya calisirim. Kamp blocklarina ozen gosterir haritalari incelerim, en ufak invis potansiyeline karsi onlem alirim. Gerekirse arcaneimden feragat eder riske girip bottle alip rune kovalarim. Fazla exp leechlemeden her rotasyonda kamp stacklerim. Ancak bazi adamlar geliyor gercekten diyorum satin almis taa buralara kadar dusmus 5-6kdan. Mid sniper gecip ortada 5 level fark yemek nedir ilk 10 dakikada yahu. Lanede zaman harcamam her gecisimde bi kamp stacklerim gerekirse midi kamplarim support oynarken ki eksik bi adam varsa tamamlasin diye. Roamer oynarim laneleri kazanariniz bizimkiler heyecandan ne farm yapar ne bi sey her kule alisimizda kombat kaybederiz bi sacmalik olur. Benim midi kaybettigim olmuyor mu? Elbet oluyor ancak cok az. Cunku ben kendime guvendigim halde bu ciddi rolu ustlenmemeye calisiyorum ancak bazi delikanlilarin o kadar fazla ozguveni var ki wex quas exort oynayip evet hepsine esit verip invoker oynayip 0/7/3 gibi bi seyle dakika 15-20 gibi oyun kaybettigimizi bilirim. Acikcasi gelistirmem gerek bunun icin ufak tuyolar ariyorum. Dotabuff top 100leri izliyorum bazen. Bakalim okul falan rahatlasin da bi ara oturup rank kasacagim.

bu arada trench derken hani direkt turkce anlami olarak benim icin bir trench. Kurtulmam gerek. Yoksa benden cok daha iyi 4k oyuncular olmadigini asla soylemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meshhead -- 28 Kasım 2014; 17:30:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Meshhead

quote:

şuanki sistemde 200 küsür maçlı hesaplar yeni açılıp oynandığı için smurf gibi algılanıyor, o yüzden öyle bir cümle kullanmıştım, 5k seviyesine 200 maç ile geçip feedlesen oyun saatine bakıp " we have smurf" diye ağlayan bir çok takım arkadaşına sahip olursun.

Dostum dediklerini anliyorum. Ne bir soverim ne bir sey derim millete. En iyi rolum offlane olmasina ragmen 4 coreun yanina acliktan nefesi kokan tek supportumu oymar oyunun ve kombatlarin asamalarina gore duzgun warding yapmaya calisirim. Kamp blocklarina ozen gosterir haritalari incelerim, en ufak invis potansiyeline karsi onlem alirim. Gerekirse arcaneimden feragat eder riske girip bottle alip rune kovalarim. Fazla exp leechlemeden her rotasyonda kamp stacklerim. Ancak bazi adamlar geliyor gercekten diyorum satin almis taa buralara kadar dusmus 5-6kdan. Mid sniper gecip ortada 5 level fark yemek nedir ilk 10 dakikada yahu. Lanede zaman harcamam her gecisimde bi kamp stacklerim gerekirse midi kamplarim support oynarken ki eksik bi adam varsa tamamlasin diye. Roamer oynarim laneleri kazanariniz bizimkiler heyecandan ne farm yapar ne bi sey her kule alisimizda kombat kaybederiz bi sacmalik olur. Benim midi kaybettigim olmuyor mu? Elbet oluyor ancak cok az. Cunku ben kendime guvendigim halde bu ciddi rolu ustlenmemeye calisiyorum ancak bazi delikanlilarin o kadar fazla ozguveni var ki wex quas exort oynayip evet hepsine esit verip invoker oynayip 0/7/3 gibi bi seyle dakika 15-20 gibi oyun kaybettigimizi bilirim. Acikcasi gelistirmem gerek bunun icin ufak tuyolar ariyorum. Dotabuff top 100leri izliyorum bazen. Bakalim okul falan rahatlasin da bi ara oturup rank kasacagim.

bu arada trench derken hani direkt turkce anlami olarak benim icin bir trench. Kurtulmam gerek. Yoksa benden cok daha iyi 4k oyuncular olmadigini asla soylemiyorum.

işte o sniperlar ve invokerlar hesap alanlar veya 5 kişi girip tryhard smurf kasıp ardından solo oynamak mecburiyetinde kalanlar o seviyelerin en büyük problemi smurf hesaplar, 4.5klık hesaba girdiğimde kolay kolay kimse bana support aldırtamıyor, çünkü oraya kasana kadar carry veya offlane'i başkalarına vermem sonucunda ortaya çıkan sonuçları görmüş, sütten ağzım yandığı için yoğurdu üfleyerek yemeye başlamışım.

ben w3 zamanı hard carry oyuncusuydum, dota2 ilk çıktığında gene carry olarak devam ediyordum fakat offlane her oyun problem çıkartıyordu, giden kişi beceremiyor, feedliyor, eziliyor, şaçma sapan picklerden dolayı işlevsiz hale geliyor diye offlane geçtim, earlyde kill potansiyeli çok yüksek herolar ile offlane olup olmamasına bakmaksızın offlane oynuyorum arkadaşlarla girdiğimiz 3.5-4k arası maçlarda en ufak problem yaşanmıyor fakat 4.5k seviyesinde zorlama oluyor o tarz pickler.
    İşin özü şanş faktörü epey önemli, birazda yükselmek için fazla oyun atmak şart. misal 4.2kdan 4.5kya geçmek için 300/25= 12 win lose farkı yapman lazım. 20 oyunda 12 lose farkı için 16 win 4 lose gibi %80 win rate gerekirken, 100 oyunda 56 - 44 gibi %56 win rate yeterli. forumdaki nooblardan birisi bunun en büyük örneği 2k seviyesinde oyuncu olup 1900 civari ranked game oynamış, 1000 tanesi solo olsa, %52 win rate yapsa 1000 rating yükseltir. müthiş bir rakam.

• Benim main hesabım 3.9-4.1k civarlarında gelmişti. Şu anda 4900 civarlarında takılıyorum 3 kere 4990 dan düştüm bi türlü 5k yapamadım ( Belkide şuanki seviyem bu rankdır ) . Hep arkadaşlarımın pick yapmasını bekledim.,Hangi hero lazımsa onu pickledim ( Tabikide hep sup bana kalıyordu ) , sadece support/offlane oynayarak bu kadar arttırdım MMR da attığım 200 maçdan 150 si sup gerisi offlanedir. Açıkcası mmrı artırmak için kendimi fazla kasmadım. Supportken easy lanede carryimiz rahatsa smoklayıp mide gank atmaya calıstım, karşıdaki middeki adam bottle çekerken cour falan kesmeye calıstım, karşı taraf easy laneyi zorluyorsa easy lanede takıldım. Yani kasmak için fazla bir şey yapmadım klasik supportların yaptığını yaptım. Offlanerken karşıdaki sup zorluyorsa adamların pushlamasını bekledim karşıdaki sup lh atmama izin veriyorsa olabilidiğince lh/xp almaya calıstım vs vs vs vs... Zaman zaman 6k 7k oyuncularla attım. Günde max 4-5 maç oynamama rağmen baya bi yükseldim. İlk olarak 4.5 çıkmayı, o mmr'a çıktıktan sonra daha sonra 5k'yı hedeflemiştim 5k'yı göremedim ama 4990 civarlarında takıldım. Açıkcası belirlediğin seviyeyi hakkediyorsan kolaylıkla çıkabiliyorsun,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-197DACAA4 -- 28 Kasım 2014; 18:46:50 >

• Teşekkürler beyler. Bakalım dediklerinizi deneyeceğim.
  • Abi derecenin yüksek veya düşük olması ne değiştiriyor anlamış değilim,aslında benim amacım iyi oynayan kişilerle girmek zevk almak arkadaşlarımla girince oluyor zaten . Daha fazla önemi yok gibi ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XT9

Abi derecenin yüksek veya düşük olması ne değiştiriyor anlamış değilim,aslında benim amacım iyi oynayan kişilerle girmek zevk almak arkadaşlarımla girince oluyor zaten . Daha fazla önemi yok gibi ya.

Kanser olmamak amacı işte. Zevk için oynuyorum, arkadaşım yok oynayan. Ben de böyle işte. 2klık arkadaşlarımla hiç zevk almıyorum bir de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meshhead

quote:

Orijinalden alıntı: XT9

Abi derecenin yüksek veya düşük olması ne değiştiriyor anlamış değilim,aslında benim amacım iyi oynayan kişilerle girmek zevk almak arkadaşlarımla girince oluyor zaten . Daha fazla önemi yok gibi ya.

Kanser olmamak amacı işte. Zevk için oynuyorum, arkadaşım yok oynayan. Ben de böyle işte. 2klık arkadaşlarımla hiç zevk almıyorum bir de.

Oynarız abi sen de eklehttp://steamcommunity.com/profiles/76561198105484245/

• doğru düzgün birşeyler istiyorsan beni ekle, all random falan akarız, 2klık arkadaşlarına şükredip 3k ile kanser olmak istiyorsan yukarıdakini ekle...
  • ciddi all pick oynayacak 3700+ eklesin, bari ben de yazayım canım sıkılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nintendo. -- 29 Kasım 2014; 1:30:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nintendo.

ciddi all pick oynayacak 3700+ eklesin, bari ben de yazayım canım sıkılıyor

bulalım 3-4 kişi 5k party rank yapalım dimi?
  • oynayabilen de var oynayamayan da kimin geleceğini kestiremiyorsun hiç 3.5k aralığında tam bracket değişim sınırı
  • Benim belli id beyler eklerseniz toplandığımızda oynarız
  • Oncelikle ustte yazilanlari okumadim ayni şeyleri yazan varsa kusura bakmasin. Oynadigin her ranked maci kazanamazsin mutlaka takımında kazanmak istemeyen insanlarla karsilasicaksin ve kaybediceksin. iyi oynadigin etkisi yüksek herolar alip (benim icin ta) onlardan daha iyi oynadinda winratein 70 e kadar cikar. Bulundugun ranka alismak icin ve gelismek icin biraz zamana ihtiyacin var mesela ben basladiigimda 3.8kydim suan 5.4-5.5arasi takikiyorum. baslarda 4k da cok iyi rakipler oldugunu dusunurken gelisince cok kotu oynuyorlarmis gibi geliyor. Arkadasin 4.5 hesabini 4.7 4k hesabini 4.3 100 /100 winratele yaptim yani kendini geliistirince cok rahatlikla cikicaksin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.