Şimdi Ara

4K Tvde PS3/PS4 oynayan var mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
3.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: DHGamer

quote:

Orijinalden alıntı: ygultekin82

Fhd daha iyi olur.Sinyal ile alici ayni cozunurlukte oldugundan dolayi.Ps3 use hd ready bir tv de daha guzel gosterir.

Ps3 e sahibim. Hd ready tv dede kullandım fhd de de. Fhd de kesinlinlikle daha kaliteli görüntü.

Panel kalitesinden olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ygultekin82 Y kullanıcısına yanıt
    Bilemiyorum hocam. Biri 4-5 sene önceki televizyonum 37bx300 diğeride 1.5 sene önceki televizyonum 46nx720. nx720 arıza yaptı şimdi yeni televizyon arayışındayım oyun ve film için. Salonda var sony 4k tv ama üşengeçlikten hiç denemdeim. Zor geldi alt kata indirmek makineyi
  • Normal koşullarda düşük çözünürlük bir oyunun 4k televizyonda daha kötü görünmesi lazım. LCD televizyonda vcd izlemek gibi düşünün.
  • Samsung 1 ms 4k mknitorde oynuyorum goruntu super
    Fifada problem yok ghosting vs

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1982-utkan

Samsung 1 ms 4k mknitorde oynuyorum goruntu super
    Fifada problem yok ghosting vs

U28D590D mi ?
  • İki senedir kullanıyorum hiç bit sıkıntı ile karşılaşmadım 4k modu oyun oynarken aktive olmuyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet aynen

• PC'de oyunlarda denedim güzeldi bu monitör. Konsollarda denemedim ama iyidir bencede.
  • Bende Philips'in 50" 4K bi modeli var ps4 ü bağladığımda oyunlar berbat oluyorum. Mesela Gta 5 de yön verirken Cs. De sağ sol tuşu gibi dönüşler oluyor yani klasik WASD gibi değil de sağ sol yön tuşlarına basar gibi. Bf4 de falan da öyle. 2008 yılında aldığım 32" Sony bravia normal hd tv den daha iyi verim alıyorum açıkçası. Belki bi ayarı vardır bilmiyorum. Tv nin tüm modlarında denedim yine aynı sıkıntıyı yaşıyorum. O yüzden 32" lik tv de oynamaya devam ediyorum.

• Bende hem 50w805 sony var fhd,hemde 49uf8507 var arkadaşların bahsettiği gibi hızlı hareketli oyunlarda bariz bi bulanıklaşma titreme söz konusu,Fhd sony zaten olayı aşmış götürmüş bence ps4 için yapılmış bi televizyon.4k ile Fhd bir tv'den aynı performansı alamazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: AyKaN35

Bende Philips'in 50" 4K bi modeli var ps4 ü bağladığımda oyunlar berbat oluyorum. Mesela Gta 5 de yön verirken Cs. De sağ sol tuşu gibi dönüşler oluyor yani klasik WASD gibi değil de sağ sol yön tuşlarına basar gibi. Bf4 de falan da öyle. 2008 yılında aldığım 32" Sony bravia normal hd tv den daha iyi verim alıyorum açıkçası. Belki bi ayarı vardır bilmiyorum. Tv nin tüm modlarında denedim yine aynı sıkıntıyı yaşıyorum. O yüzden 32" lik tv de oynamaya devam ediyorum.

Bendede philips'in 42 inç 4k modeli var ucuz olan. Problemi tam anlayamadım? Aslında tvde problem çıkartmayacağını bilsem gidip bugün alacağım ps4 darth vaderli olanı.. Ama deneyemiyorum. İşte olduğumdan ps4 de kiralayamıyorum denemek için. Arafta kaldım gibi birşey

• Yani 4k desteklemeyen bir cihaz ile 4k TV de daha iyi verim alıyorum diyen varsa bu işin matematiğine aykırı bir şey sen belki 3-5 metrede bunu hissetmiyorsun ama fark detaylarda gizli ha mevcutta 4k TV evinde zaten vardır o ayrı tabiki git fhd al diyecek değilim ama ps4 için kesinlikle fhd tv kullanılmalıdır...

• TV / Çözünürlük / Kaynaktan Gelen Yenileme Hızı Max.
    HD / 720i - 720p / 50hz
    FULL HD / 720i - 720p - 1080i - 1080p / 50hz - 60hz
    4K / 720i - 720p - 1080i - 1080p - 2160p / 50hz - 60hz

Kaynaktan Gelen Görüntü Verileri Max. ( Oyun Konsolları - Medya Oynatıcılar - Uydu Yayınları vs. )
    UYDU TV Yayınların Formatı - HD Olan TV Yayınları 720p-1080i / HD Olmayan TV Yayınları Max. 480p-576i
    DVD Player Formatı - 720p/50hz
    PS3 Formatı - 720p-1080i-1080p/50hz-60hz
    Bluray Player Formatı - 1080p/60hz
    PS4 Formatı - 1080p/60hz

Üst tarafta TV'lerin desteklediği görüntü verileri ve kaynaklardan gelen max. görüntü verileri yer almaktadır;

Yazılanların yarısından çoğunu okudum, herkesin yaşadığı farklı sorunlar var.. Yalnız bazı arkadaşların sorunlarına ve bunun için vermiş oldukları cevaplara mantık çerçevesinde yaklaşmaya çalışıyorum ama sağlıklı bir sonuç ortaya çıkartamıyorum.. Piyasa da bulunan HD - FULL HD - 4K TV 'lerin asli görevi kaynaktan ( Oyun Konsolları - Medya Oynatıcıları - Uydu Yayınlar vs. ) gelen görüntü verilerini 720i - 720p - 1080i - 1080p - 2160p / 50hz - 60hz / 4:3 - 16:9 desteklediği uygun modda görüntüyü ekrana yansıtmasıdır.. Ekrana yansıyan görüntünün işlenirken daha canlı renklere sahip olması, akış hızı, derinliği ve benzeri gibi ekstra özellikler kullandıkları TV'nin yazılımsal ve donanımsal özelliğine göre değişkenlik gösterir. Ayrıca arka planda ayarlarınızı yapılandırılırken kullandığınız kişisel ayarlarınız da son derece önemli ama mevcut standart verilerin dışında sanki bu süreci bir bilgisayar monitörünün ayarlarını yaparmış gibi düşünerek, bu mantıkla hareket etmek garip geldi..!

"PS4 kullanıyorsan iyi bir görüntü için kesinlikle FULL HD TV alman gerekir yada 4K desteklemeyen bir cihazdan 4K TV'de verim almak işin matematiğine ters" gibi bir mantıkla soruna yaklaşmak kızmayın ama trajikomik bir olay.. Bu tür bir mantıkla hareket eden biri için o zaman çok basit bir sorum var..?

DVD Player olan birisi işin matematiğiyle ters düşmemesi için FULL HD TV desteklemeyen bir cihazı daha iyi bir görüntü alması için HD TV'de kullanması mı lazım..? Yada DVD Player FULL HD olan TV'de kullanıldığı takdir de verim mi düşer yada görsellik mi bozulur..?

Bir görüntünün iyi ve kaliteli olması için burada AS olan kaynaktan gelen görüntünün ve verinin kalitesi mi yoksa gelen veriyi özel ayarlar hariç görsele döken TV mi..?

Aslında olaylara teknik olarak uzunca cevaplar yazardım ama herkesin en kolay anlayacağı dilden örneklerle anlatmak kolay geldi... Konunun başlığı ve ilk sorunun cevabına gelicek olursak kaynaktan gelen görüntü verisi ve kalitesi ne ise TV'niz ekrana onu yansıtır ve Spesifik Durumlar Hariç hiçbir sorun yaşanmaz..!

Örneğin; Ben LG 65UB950v Serisi 4K TV + Monster Black Platinum Ultra HD HighSpeed HDMI ( sıradan 1080p destekli bir HDMI kabloda olur ) kablosuyla beraber uzun süredir kullanıyorum ve bu zamana kadar oynadığım yaklaşık 40'tan fazla oyunda da hiçbir sorun yaşamadım.. PS3, PS4, Xbox360, Xbox One, Upscale olmayan Samsung BD5500 Bluray Player, LG BH9540TW Bluray gibi bir çok cihazı sağlıklı bir şekilde sorunsuz kullandım.. Halen PS4 ve LG BH9540TW Bluray Player sorunsuz kullanmaktayım..

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alaturcamawzer -- 19 Aralık 2015; 14:28:57 >

• Psikotrex kullanıcısına yanıt
    Abi garip dönüyor oyunda sağa sola dönerken yada hedef alırken normal hd tv de ki gibi rahat değil direkt dönüyor açısız bi şekilde. Belki bi ayarı vardır ama dediğim gibi ben bilmiyorum

• Alaturcamawzer A kullanıcısına yanıt
    Katılmıyorum verdiğin DVD örneğide bu konuyla çok paralel değil ama evet tam olarak DVD çözünürlüğüne eşit doğal çözünürlükte bir panel kullanırsan DVD için de daha iyi daha sağlıklı bir sonuç alırsın burda TV lerin teknolojilerinin aynı seviyede olduğunu farzediyorum. Sana 4K TV de görüntü daha iyi gibi bir hissiyat oluşuyorsa bu söz konusu TV nin görüntü iyileştirme yazılımından veya benzeri teknolojilerinin başarısından dolayıdır ama hiçbir şekilde o TV de gerçek anlamda cihazın performansını alamazsın neden çünkü 1080 piksel görüntü sinyalini 2 katı kadar daha fazla pikseli olan bir ekrana yansıttığında o ekran görüntü kaynağında olmayan pikselleri kendisi boş piksellerle doldurup ekrana yayar ve bu özellikle yakından bakıldığında farkedilecek derecede görüntüde flulaşma ya da netlik kaybına yol açar yani bana sorarsan benim 4k tv var ben memnunum o yüzden böyle bir şey yok demektir trajikomik olan...

• Weycell 61 kullanıcısına yanıt
    İşte uzlaşamadığımız nokta da tam burada... Dünyanın ileri gelen TV üreticileri kaynaktan gelen görüntünün ekrana yansımasında oluşan görüntü kirliliğini önlemek için basit adıyla piksel klonlama teknolojisinden yararlanarak bu sorunun önüne geçmiştir.. (8K-4K-FULL HD) 1080p olarak düşündüğümüz bir veriyi yazılımsal ve donanımsal açıdan destekleyen bir 4K TV'ye yansımasında normal de 1 kareye düşen görüntüyü, 4 kareye işleyip ekrana verdiği için bozulmaları sıfıra indirmeyi başarmaktadır.. Eğer bu teknoloji olmasaydı eminim ki senin dediğin gibi bu durumu en net yaşayan kişi bariz gözle görülür şekilde hem ekran büyüklüğü hem de piksel kaybından dolayı kısa mesafede 165 ekranla benim olmam lazımdı.. Ben kullanıyorum sorun yaşamadım, o zaman sorun yoktur mantığı ile hareket eden birisi değilim..

"PS4 kullanıyorsan iyi bir görüntü için kesinlikle FULL HD TV alman gerekir yada 4K desteklemeyen bir cihazdan 4K TV'de verim almak işin matematiğine ters" benim karşı çıktığım bu mantıktı.. Burada önemli olan hissiyatlardan ziyade almayı düşündüğünüz yada kullandığınız televizyonun özellikleri ve donanımsal açıdan ekstralarıyla ilgili.. Örneğin, ilk aklıma gelen sorunlu seri LG LA965v - LG LA970v serisi 4K TV alınırsanız işte o zaman mide bulandırıcı bir görüntü ile oyun oynarsınız.. Yanlış bir kelime edip kırdığım varsa özür dilerim ve fikir alışverişi içinde teşekkür ederim arkadaşlar konu sahibine faydamız olduysa ne mutlu bize.. İyi haftasonları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alaturcamawzer -- 20 Aralık 2015; 18:47:12 >

• 4K televizyonda oynayacaklar görüntünün güzelliğinden çok gecikmeden endişelenmeliler bence. Henüz gecikme değerleri full hd televizyonların değerlerine yaklaşamadı. Muhtemelen 2016 modelleri en azından Sony modelleri durumu tersine çevirecektir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.