Şimdi Ara

[4K UHD 3840x2160 Kullananlar Kulubü] 28'Samsung U28D590D Kullanıcı İzlenimleri (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
406
Cevap
8
Favori
27.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu monitörü kullanan arkadaşlardan bir ricam var. 1080p oyun dener misiniz?

Monitör almam gerekiyor ve almışken 4k alayım diyorum ve bu monitörün fiyatı çok uygun. Ama tek gpu kullanıyorum (mini itx sistemim var, crossfire/sli benim için imkansız). E malum tek gpu, mini itx sistem içine sığacak en iyi kart bile 4k için yetersiz. Belki bundan iki jenerasyon sonra yeterli gelmeye başlar.

Bu sebeple oyunları 1080p oynarım, iş güç yaparken 4k çözünürlükten faydalanırım diye hayallerim var. Ama internette hiçbir yerde, bu monitör scaling konusunu nasıl hallediyor bilgi yok. 1080p içerikteki her bir pixel için 4 piksel mi gösteriyor? Görüntü çok mu bulanık? Kimse denememiş.

Biri 1080p film ve oyun tercrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.

Yoksa gidip Kore markası 1440p monitör alacağım.

Teşekkürler

• Arkadaşlar 2k performansı nasıl cihazın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşük çözünürlüklerde tavsiye etmiyorum.bu olay 1080p monitörü 720p ye düşürmenize benziyor. Ancak 1440p kullanılabilir, 1080p asla.

edit:bir çok tn panel kullandım.gördüklerimin en iyisidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GUCCİ_MAN -- 8 Temmuz 2014; 19:25:24 >
  • GUCCİ_MAN kullanıcısına yanıt
    Benim 2k monitörüm var Asus'un, kardeş istedi verdim ona bende şimdi 4k alayım diyorum, oyunlarda 4k çok erken orası belli, 780 var bende 3gb olandan, 2k götürüyor oyunları, acaba bunu alıp da iyi ekran kartı alana kadar 2k olarak oyunlarda kullansam çok mu kötü olur? Oyun ve yazı için kullanacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vbalikci kullanıcısına yanıt
    benim şahsi tavsiyem; hiç bir monitörü kendisinin sunduğu ideal çözünürlük dışında kullanma.
    Masaüstünde kullanacaksan şiddetle tavsiye ederim.(Windows 8-8.1 şart)
    Oyun için 780SLI gerekli, 60fps 4K oynarım dersen.(köşe yumuşaltma açma gereği duymayacaksın.)
    2k da yumuşaltma açman gerekecek ama nekadar açsanda orginal çözünürlüğü olmadığı için o keskin görüntüyü alamayacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GUCCİ_MAN

benim şahsi tavsiyem; hiç bir monitörü kendisinin sunduğu ideal çözünürlük dışında kullanma.
    Masaüstünde kullanacaksan şiddetle tavsiye ederim.(Windows 8-8.1 şart)
    Oyun için 780SLI gerekli, 60fps 4K oynarım dersen.(köşe yumuşaltma açma gereği duymayacaksın.)
    2k da yumuşaltma açman gerekecek ama nekadar açsanda orginal çözünürlüğü olmadığı için o keskin görüntüyü alamayacaksın.

Gidip yine 2 ka monitör mü alayım :( Bunun fiyatı, 2k'lardan daha ucuz, çok kötü oldu şimdi bu :(
  • vbalikci kullanıcısına yanıt
    ben sana tecrübelerimi ve olacakları anlattım.son karar senin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GUCCİ_MAN

ben sana tecrübelerimi ve olacakları anlattım.son karar senin.

TAbi dostum, sen tecrübelerini aktarıyorsun, mantıklı olarak dorğu söylüyorsun, işte arada kalıyoruz :(
  • Şimdi 1080p monitörün 720p'yi upscale etmesi ile 4k monitörün 1080pyi upscale etmesi farklı. (4K = 1080p'deki her piksel için 4 piksel).

4K televizyonların en büyük satış noktası bu. Ama bu monitör bu işi nasıl hallediyor ben onu merak ediyorum. Hangi algoritmayı kullanıyor hiçbir yerde yazmıyor. O yüzden sizlerin deneyimlerini merak ettim. 1080p bir oyun açıp çok mu çamur gibi oluyor (4k ile karşılaştırmadan) söyleyebilirseniz sevinirim.

Her neyse Qnix, Xstar vs. bir Kore malı 2k ekran almak ve tek gpu ile 4k oyun oynayabileceğimiz günlere kadar onu kullanmak en mantıklısı gözüküyor.

@GUCCİ_MAN
  • BENQ 27" XL2420T aldım arkadaşlar. Anladığım kadarıyla henüz 4k'ya daha var, 2k'ya olduğunu da gördüm, oyun oynuyorum zaten, hem ekran kartı hem de ekranlar gelişene kadar 2k monitörümü kardeşime devrettim ve BENQ 27" XL2420T aldım amazondan, pazartesi gelecek inşallah, teşekkür ederim bu başlık için, fikir edinmem için çok iyi oldu.
  • fujhen F kullanıcısına yanıt
    4k'da 1080p oyun oynamak, sanki 800x600 de oynuyormuşşun gibi etki yaratıyor.istediği kadar pixel yoğunluğu olsun, yarattığı etki bu OK.
  • Valla şimdi 1440p'de Tomb Raider açtım gayet güzel görünüyor ultimate'de tabi 1440p monitörde daha güzel görünür ama bu da 1080p de 800*600 oynar gibi değil ama bu monitörde 1080p'de oynarım diye almayı düşünen varsa şimdiden söylüyorum sakın öyle bir işe kalkışmasın çünkü leş gibi görünüyor oyunlar.

Ayrıca MMO ve Moba/RTS oyunlar oynuyorsanız tek kart ile yeterli performans alabilirsiniz 4k çözünürlükte.( Guild Wars 2 /LoL test ettim işlemciye düşen yük azaldığı için daha yüksek fps aldım GW2de 1080p'den)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkandrgn -- 9 Temmuz 2014; 20:25:26 >
  • Serkandrgn kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun!

NEC EA244UHD 23.8" 4k IPS Panel

[4K UHD 3840x2160 Kullananlar Kulubü] 28'Samsung U28D590D Kullanıcı İzlenimleri  [4K UHD 3840x2160 Kullananlar Kulubü] 28'Samsung U28D590D Kullanıcı İzlenimleri

illa ips olsun diyenlere tabi bir bedeli var $1349 USD

LINK

Satış LINK

• zotac gtx 680 4gb
    intel xeon e5-1650
    8gb ram

oyun BT4
    high da 24-30 fps
    ultrada 13-15 fps

ultrada alınmış bir ekran görüntüsü atıyorum
    not: resmi kırptığım için kenarlardan piksel eksilmesi oluştu

[4K UHD 3840x2160 Kullananlar Kulubü] 28'Samsung U28D590D Kullanıcı İzlenimleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smela -- 10 Temmuz 2014; 2:21:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: smela

zotac gtx 680 4gb
    intel xeon e5-1650
    8gb ram

oyun BT4
    high da 24-30 fps
    ultrada 13-15 fps

eyvah eyvah :D iyi ki değiştirmişim 680imi SLI yaparım diyordum ama çok kelepir r9 290 bulduğum için değiştirmiştim. artık buna crossfire yapacam son karar olarak :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Serkandrgn

quote:

Orijinalden alıntı: smela

zotac gtx 680 4gb
    intel xeon e5-1650
    8gb ram

oyun BT4
    high da 24-30 fps
    ultrada 13-15 fps

eyvah eyvah :D iyi ki değiştirmişim 680imi SLI yaparım diyordum ama çok kelepir r9 290 bulduğum için değiştirmiştim. artık buna crossfire yapacam son karar olarak :)

açıkcası bende r9 290 bakmıştım ama adobe uygulamaları çalıştıracağım için nvdia aldım bütçeyi yüksek tutmadım açıkcası ekran belimi büktü diyebilirim
    oyun amaçlı alacak arkadaşlar kesenin ağzını açması gerek piyasa gerek donanım gerekse yazılım olarak 4k hazır değil . 2015 sonlarına kadar da hazır olacağını sanmıyorum. dünya kupasından dünya kupasına çözünürlük değişiyor ama bu yıl yapamadılar 4k sadece kaydedilebildi yayın yapılamadı sony görüntüleri sonra kullanacak.

• Arkadaşlar bir şeyi merak ediyorum. Bu ekranda pip var, 2. kaynaktan gelen görüntüyü, ekranın "dört" kenarından bir yerine atayabiliyoruz değil mi? Peki bunu sadece monitör üzerinden mi yapıyoruz, bir programı falan var mı acaba?
  • rezes kullanıcısına yanıt
    Hocam bu monitör 32 inç'mi ?
  • Hayalimdeki moitör
  • quote:

Orijinalden alıntı: vbalikci

Arkadaşlar bir şeyi merak ediyorum. Bu ekranda pip var, 2. kaynaktan gelen görüntüyü, ekranın "dört" kenarından bir yerine atayabiliyoruz değil mi? Peki bunu sadece monitör üzerinden mi yapıyoruz, bir programı falan var mı acaba?

ekranı 2ye gölüyor bir kısmından bir kaynak öteki kısmından ikinci kaynak görüntü verecek şekilde olabiliyor. Monitörün menüsünde PiP gibi bir ayar var oradan yapılıyor. Ben hiç denemedim tek monitörde 2 cihaz çok mantıklı gelmiyor ben sadece bilgisayar için kullandığımdan. Ama bir pc + konsol/video oynatıcı/ uydu alıcı ek cihaz kullanırım diye düşünen varsa faydalı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkandrgn -- 12 Temmuz 2014; 10:55:46 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.