Hocam ssd 500gb yazıyor linkte ama 1tb. Evet hocam monitör var samsung odyssey neo g7 32 inç 1ms 165Hz quantum mini led hdr2000 1000r özelliklerinde monitör aldım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZireaelCiri -- 22 Ekim 2024; 2:57:10 > |
4K Ultra RT'de Gaming İçin Sistem (2. sayfa)
-
-
Anakart kısmı için Normal şartlarda sorun çıkmaması gerekir. Hatta sorunsuz ve memnun şekilde x3d-a620 ikilisi kullanan var. Seçtiğiniz anakartta -bildiğim kadarıyla- watt sınırlaması yok. Bu yüzden performans kısıtlaması olmadan, hava akışı iyi olan bir kasanız varsa sıcaklığı normal seviyede kullanabilirsiniz. Eğer olurda depolama ihtiyacı olursa ikinci nvme'yi daha büyük kapasite alırsınız çünkü 3. Slot yok. 4tb nvme piyasada bulunduğu için sorun olmaz.
Yani anakart kısmı öneri sadece ama ram kesinlikle değişmeli.
FHD çözünürlükte olacağı kadar kayıp 4K çözünürlükte olmaz. Çözünürlük arttıkça ekran kartı daha çok ön planda oluyor. Burada 4K oyunculuk işi biraz kotarıyor.
https://www.pcgamer.com/crucial-32gb-ddr5-5600-review-performance//
testlere ve özellikle min fps kısmına bakabilirsin. Far Cry 6'da en iyi sonucu (?) vermiş ama diğer oyunlarda ciddi farkın açıldığı yerler de var.
Ayrıca inceleme yazısını da okumanı tavsiye ederim. Arkadaki farka değip değmeyeceği sizin tercihinize kalmış
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Monitör iyiymiş, ben yerinde olsam 5 serisi ekran kartı beklerdim çünkü super serisi kırpılmış versiyon. Kötü demiyorum ama 4k istiyorsunuz. 5 serisinde kesin dlss4 gelir onun avantajınıda kullanırsınız. Ayrıca ne oynadığınızda önemli. 4080 değil 4090 'da alsanız ARK gibi bir oyunda 4k akıcı oynamak imkansız optimizasyon sorunu olmayan çoğu oyunu 4k açar 4080 son olarak.
-
Hocam 50 serisini beklemeyi çok düşündüm ama çok büyük risk gibi geliyor. Blackwell teknolojisi, dlls 4.0, yeni gelecek x bir teknoloji heyecan yaratsada fiyatların kullanıcı dostu olacağını düşünmüyorum. Üst segment kartlarda nvidia rakipsiz yani fiyatları uygun tutmak için sebepleri yok. Bende ekran kartı kısmına en fazla 60k ayırabildiğim için 5080 beklemek büyük risk gibi duruyor. Ocak ayında 4080super de zanlanıcak ve 5080 in 60k dan ucuz olacağını hiç zannetmiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam peki itopya daki bu hazır sistem için ne dersiniz fiyatı da uygun.
https://www.itopya.com/jahrein-superior-amd-ryzen-7-7800x3d-gigabyte-geforce-rtx-4080-super-windforce-v2-16gb-48gb-dd_h26751
https://www.gamegaraj.com/urun/rock-7a-rtx4080-super/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 22 Ekim 2024; 13:22:5 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam teşekkürler o site güvenilir midir? 90k olması çok iyi oldu elinize sağlık hocam hem vatandan 7k ucuz hem daha sağlam oldu diyorsunuz
güvenilir deniyor, yine istanbulda magazaları var
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Attığınız sistemde parça bitmiş diye uyarı veriyor.
Diğer sistem anakart konusunda kötü, 12+2 60A ve SPS olmayan faz + 6 katmanlı PCB var. Daha çok orta seviye b650 kartlara benziyor.
Düzenleme: listedeki b650 anakartlar daha kötü. Asus x670-p daha mantıklı seçim olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 22 Ekim 2024; 13:59:9 >
Hocam o zaman şu an en iyi sistem n201 hocamın attığı sistem öyle mi
sistem toplarken en önemli kural şudur asla tüm parçaları tek yerden alma, vatan dediğin yer tr deki en pahalı pc parçalarının satıldığı yerdir arada indirim yaptıklarında bazı parçalar tercih edilebiliyor o kadar. Ayrıca aldığın ürünler ilerde arızalandığında garantilik işin olduğunda tr deki tüm firmalar aynı politikaları izliyor hepsi aynı b*kun laciverti, o yüzden aklındaki parçaları belirle ve onları google da aratıp tek tek en ucuz satan siteleri bul ve o şekilde al, vatanın mağazası var işte güvenilirdir falandır filandır bunlar hikaye işler başına gelince anlarsın. 100k bütçen varsa ben sana kaba taslak parçaları sayayım, amd ryzen 7000 serisi işlemci, b650 chipsetli bir anakart, ddr5 2x16 32gb 6000mhz cl30 ram, 1tb m2 ssd, 360mm sıvı soğutma, 850watt pcie 5.0 atx 3.0 destekli güç kaynağı, önü mesh hava akışı güzel atx boyutlarda bir kasa, en son ekran kartı kalıyor ondada rtx 4080 ve üstü hangisine bütçen yetiyorsa onu alabilirsin, ekran kartını alırken hangi modeli almalıyım konusuna takılma çünkü rtx 4000 serisinde en kötü kart bile oldukça iyi ısı değerlerinde çalışıyor o yüzden en ucuz hangisiyse galax, palit vs. onu almanı öneririm, asus msi gibi popüler marka olsun diye tuttursanız fazladan 5 bin ve üstü ücret ödemeniz mümkün o farka zerre değmez.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
-
Hocam ben güvenilir olur diye vatan düşündüm ama öyle diyorsan fazladan para harcamaya da gerek yok. Yukarıda n201 hocamın gamegarajdan paylaştığı sistem sence nasıl? Onu almalımıyım? İtopyadan jahrein süperior hazır sistemide var. Ne önerirsin
gamegaraj bilindik bir firmadır, 1000watt gereksiz 850watt yeterli ancak aradaki fiyat farkı çok azsa 1000watt tercih edilebilir, sıvı soğutmayı önermem ilk serileri sorunluydu v2 lerde belki düzeltmişlerdir, corsair h150 rgb gibi modellere bakılabilir, birde şöyle çok önemli bir detay var eğer sadece 4k çözünürlükte oyun oynicam diyorsanız 7800x3d gibi bir işlemcinin gücünden faydalanamazsınız, faydalanmak için 1080p yada 2k da kullanmanız lazım, 4k da 20 bin tl lik işlemcide alsanız 10 bin tl lik işlemcide alcaksanız aynı fps i alıcaksınız, o yüzden 7800x3d işlemciye 18 19 bin lira vermeyin 7700x gibi daha uygun bir işlemciye yönelebilirsiniz tabi sadece 4k da oyun oynicam diyorsanız
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam ben çok anlamıyorum parçalardan size zahmet olmazsa bana bir şey toplayabilir misiniz
sıvı sogutma yukarda yazmayı unutmusum sıstemde pek secenek yoktu uyguna ozellestırme ıcın asuslar var bundan sonra,psuda en dusuk 1050 lik cougar vardı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bu kasaya hepimiz okey miyiz
bu kasada(üstte attıgım prime ) üste 360mm sıvı sogutma takılmıyor heralde
bu olabılır varsawww.vatanbilgisayar.comRAMPAGE 4*ARGB Fan Manyetik Temperli Camlı Mid-T GAMING KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/rampage-4-argb-fan-manyetik-temperli-camli-mid-t-gaming-kasa.html
anakart zayıf kacmıs sıvı sogutmada belirsiz orda baska ürün yok mu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 22 Ekim 2024; 19:0:27 >
-
Bu kasaya çok çok iyi dediler hocam bi anakartı orta segmentin iyilerinden koyduğunu söyledi fiyat açısından
ne kadar tuttu kı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X