Şimdi Ara

4pin girişli fanları dc adaptörle çalıştırma!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kasa fanlarında 12v dc yazıyor. Biz bu fanları güç kaynağına bağlamadan normal 12v dc adaptörle nasıl çalıştırabiliriz. 4pin lerde adı üstünde 4 giriş var. hangisi + hangisi - bilen yardımcı olabilecek var mı? Asıl amacım notebookuma soğutucu yapmayı planlıyorum. Fan olarak da kasa fanlarını bağlamayı düşünüyorum, ama güç kaynağı taşınabilirliği azaltıcağından daha küçük 12v luk adaptör kullanmaya karar verdim. Ortada bi engel kaldıki oda 4pin girişine sahip fanları nasıl 2 girişli dc adaptörle çalıştırabileceğim. Eğer bu işlerden anlıyan ve benim gibi ders dışında bu işlerle uğraşmak isteyen bir gence yardım etmek isteyen arkadaşlar varsa lütfen yardım etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miralay123 -- 16 Ekim 2010; 0:03:48 >

• Merhabalar,

Fan pc için olanlardan mı acaba? Eğer pc için olan pwm li fanlardan ise anakrtların kitapçıklarından yararlanabilirsiniz. aşağıda renkler ve pin sıralaması mevcut...

Pin 1 Gnd black
    Pin 2 12V yellow
    Pin 3 (tach) sense green
    Pin 4 (PWM) control blue
  • dediğinize göre 2 ve 3 pinlerine 12v dc akım verdiğimde fan çalışacaktır. Yanlış anlamadım değil mi?
  • Fanın kırmızı - siyah kablolarını adaptörün kablolarına bağlarsan, fan çalışacaktır. Dikkat etmen gereken, fanın siyah kablosunu adaptörün - olan kablosuna bağlamandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMFİBİ -- 16 Ekim 2010; 21:38:43 >
  • sarı + siyah 12 v dir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.