CPU fanı hariç tüm fanları direk 5Volt'a taktım ve yaklaşık 1 haftadır bilgisayarda ses olmaksızın kullanmaktayım. Anakart sıcaklığı gayet normal.
Fanların 3 ü de ufak kasa fanı. PSU fanı ve CPU fanı 12cm liklerden. CPU fanı zaten ZALMAN 7700.
Ancak merak etiğim bu fanlara 5 Volt aceba bir zarar verirmi ? Zorlanma,ısınma gibi....
Uzun süredir ekran kartının fanını (12 voltluk) 5 voltta kullanıyorum fanda hiçbir problem yok, ama zaten fanda bir sorun beklenmemelidir ki, fanın yetersiz soğutacağı devreden korkacaksın, yani giderek ısınmadığından emin olmalısın.
hocam 12vluk fan 5 voltta normal şekilde(12 voltta olduğu gibi) çalışıyosa problem olmaz gibime geliyo.ama arasıra 7805 i kontrol et derim fanlar kaç ma le çalışıyo.
Şu anda herhangi bir ısınma problemi yok. CPU 25 , ANAKART 40 dereceden yukarı kesinlikle çıkmıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: jhoosen
hocam 12vluk fan 5 voltta normal şekilde(12 voltta olduğu gibi) çalışıyosa problem olmaz gibime geliyo.ama arasıra 7805 i kontrol et derim fanlar kaç ma le çalışıyo.
Hocam, 7805 kullanmıyorum. Direk PSU nun +5v ine bağlı. Fanlar tabiki 12 volta olduğu gibi devirli çalışmıyor. Sadece meltem estiriyor.
hocam liu kang arkadaşın dediği gibi fanda sorun olmaz ama fan 5 voltta 12 voltta çalıştığı gibi verim veriyomu ve soğutması yeterlimi o önemli.birde fanların çektiği toplam ma-a önemli gerçi fanlar genelde fazla akım çekmez ama genede kontrol et.fazla akım çekerlerse 7805 in zamanla ısınacaktır.
hocam çok çok sorry 7805 yokmuş zaten ben msj yazarken son mesajını görmemiştim.
hocam çok çok sorry 7805 yokmuş zaten ben msj yazarken son mesajını görmemiştim.
Yok canım önemli değil. Cevabın için ben teşekkür ederim.
hiç bi sorun olmaz zannetmiyorum. sonuçta mofsetlerin 5v için ayrılmış kabloları var. Adamlar boşuna koymamışlar ihtiyaç olduğunda kullanılsın diye
bjv16 hocam bu arada alakasız ama ır uzaktan kumanda için ne yapmaya karar verdin
hocam aklımda böyle bi fikir var alarm devresini remote controlle açmak kapamak gibi , diğer konuda bi fikir almak için yazdım mesajı. ama şu aralar bulaşmamaya çalışıyorum çünkü vizeler vs yoğun. bi hafta sonra falan yapmaya başlicam. şimdilik bi ön araştırma yapıyorum hocam
iyihocam kolay gelsin sana.aklında olsun elimde çalışan 2 adet ır uzaktan kumanda var.biri kodlu diğeri kodsuz.ikiside çalışıyo şemaları yok ama lazım olursa çizer gönderirim.bende önümüzdeki günlerde rf uzaktan kumanda yapmayı düşünüyorum.biterse onunda şemasını gönderebilirim. kolay gelsin
çok teşekkürler hocam iyi çalışmalar
ben iki adet kasa fanını seri bagladim 12v a. Seesiz oldu. herbiri 6v da dönüyo şimdi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme