Şimdi Ara

12V Fanların 5V'ta çalıştırmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

CPU fanı hariç tüm fanları direk 5Volt'a taktım ve yaklaşık 1 haftadır bilgisayarda ses olmaksızın kullanmaktayım. Anakart sıcaklığı gayet normal.

Fanların 3 ü de ufak kasa fanı. PSU fanı ve CPU fanı 12cm liklerden. CPU fanı zaten ZALMAN 7700.

Ancak merak etiğim bu fanlara 5 Volt aceba bir zarar verirmi ? Zorlanma,ısınma gibi....

• Uzun süredir ekran kartının fanını (12 voltluk) 5 voltta kullanıyorum fanda hiçbir problem yok, ama zaten fanda bir sorun beklenmemelidir ki, fanın yetersiz soğutacağı devreden korkacaksın, yani giderek ısınmadığından emin olmalısın.
  • hocam 12vluk fan 5 voltta normal şekilde(12 voltta olduğu gibi) çalışıyosa problem olmaz gibime geliyo.ama arasıra 7805 i kontrol et derim fanlar kaç ma le çalışıyo.
  • Şu anda herhangi bir ısınma problemi yok. CPU 25 , ANAKART 40 dereceden yukarı kesinlikle çıkmıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jhoosen

hocam 12vluk fan 5 voltta normal şekilde(12 voltta olduğu gibi) çalışıyosa problem olmaz gibime geliyo.ama arasıra 7805 i kontrol et derim fanlar kaç ma le çalışıyo.

Hocam, 7805 kullanmıyorum. Direk PSU nun +5v ine bağlı. Fanlar tabiki 12 volta olduğu gibi devirli çalışmıyor. Sadece meltem estiriyor.
  • hocam liu kang arkadaşın dediği gibi fanda sorun olmaz ama fan 5 voltta 12 voltta çalıştığı gibi verim veriyomu ve soğutması yeterlimi o önemli.birde fanların çektiği toplam ma-a önemli gerçi fanlar genelde fazla akım çekmez ama genede kontrol et.fazla akım çekerlerse 7805 in zamanla ısınacaktır.
  • hocam çok çok sorry 7805 yokmuş zaten ben msj yazarken son mesajını görmemiştim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: jhoosen

hocam çok çok sorry 7805 yokmuş zaten ben msj yazarken son mesajını görmemiştim.

Yok canım önemli değil. Cevabın için ben teşekkür ederim.
  • hiç bi sorun olmaz zannetmiyorum. sonuçta mofsetlerin 5v için ayrılmış kabloları var. Adamlar boşuna koymamışlar ihtiyaç olduğunda kullanılsın diye
  • bjv16 hocam bu arada alakasız ama ır uzaktan kumanda için ne yapmaya karar verdin
  • hocam aklımda böyle bi fikir var alarm devresini remote controlle açmak kapamak gibi , diğer konuda bi fikir almak için yazdım mesajı. ama şu aralar bulaşmamaya çalışıyorum çünkü vizeler vs yoğun. bi hafta sonra falan yapmaya başlicam. şimdilik bi ön araştırma yapıyorum hocam
  • iyihocam kolay gelsin sana.aklında olsun elimde çalışan 2 adet ır uzaktan kumanda var.biri kodlu diğeri kodsuz.ikiside çalışıyo şemaları yok ama lazım olursa çizer gönderirim.bende önümüzdeki günlerde rf uzaktan kumanda yapmayı düşünüyorum.biterse onunda şemasını gönderebilirim.
    kolay gelsin
  • çok teşekkürler hocam iyi çalışmalar
  • ben iki adet kasa fanını seri bagladim 12v a. Seesiz oldu. herbiri 6v da dönüyo şimdi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.