Merhabalar akülü vidalama için fotoğraftaki 4s bms kartını temin ettim ancak çıkış alamıyorum.Bağlantıları kartın üzerinde yazan şekilde yaptım. Korumada olması ihtimaliyle Şarj etmeyi denedim. Elimde 4 adet kart vardı. 2 tanesini denedim sonuç aynı bu kart hakkında bilgisi olan var mı. Satın almış olduğum şahıs yine ekte fotoğrafını paylaştığım bataryalardan çıktığını söyledi.
Sadece bms nin fotoğrafını değil pil bağlantılarınıda çekin ki bakalım böğle anlaşılmaz dolayısı ile cevap alamazsınız.
quote:
Orijinalden alıntı: savsat2000
Sadece bms nin fotoğrafını değil pil bağlantılarınıda çekin ki bakalım böğle anlaşılmaz dolayısı ile cevap alamazsınız.
Pillerin bağlantıları bu şekilde
h0rby
kullanıcısına yanıt
İngilizce klavuzda 16.8-18.1V arası yazıyor Türkçeye çeviren ise; 14.8-16.8V olarak çevirmiş. Giriş geriliminizle alakalı olabilir mi acaba? Siz bahsettiğim gerilim değerleri ile denemeyi kullanum klavuzu vb araştırma yapıp düşünün.
Telefondan takip edebildiğim için, anladığım kadar ile yardımcı olayım.
Tüm pillerin bağlantılarını modulden ayırın. 1- 1ci pili 0-4v2 2- 2ci pili 4v2-8v4 3- 3cü pili 8v4-12v6 4- 4cü pili 12v6-16v8 Tarafina bağlayin. Yazdığım sıralamaya göre bağlantıları yapınız. Kontrolleri yapın. Pillerin şarj değerlerine göre yazdıklarıma yakin voltajları okuyabiliyorsanız pil bağlantılarını doğrudur Son aşama power + gnd tarafında toplam pil voltajlarını okumalısınız. Buraya kadar tamamsa 18v civarı dc voltaji power + gnd Pinlerine bağlayıp kullana bilirsiniz. Laptop şarj cihazına 5-6 A 'lik 1 ad. diyot bağlayarak 4BMS devreyi besleyebilirsiniz.
Modül saglamsa balansli şarj isleminiz baslayacaktir. Modül arızalı ise mosfetlerde arıza olabilir.kontrol ediniz kolay gelsin.
muhsin kamer
kullanıcısına yanıt
Yardımınız için teşekkür ederim. Bu devrede şu şekilde kısaltmalar +1 - 1+2. - 2+3. - 3+4 ve - 4. Ben bu şekilde bağlantıyı kurdum fotoğrafta görülen +0. Ve - 0. Dan ölçüm yaptığımda çıkış alamıyorum pilleri ayırıp 19v verdiğim zaman aynı noktadan pil bağlantılarından ölçüm yaptığımda şarj yapıyor. Benim problemim karttan çıkış alamamak. Aynı karttan 4 tane aldım satışıyla konuştuğumda yaklaşık 30 tane sattığını hiç problem olmadığını söyledi demekki bende bir hata var
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme