Şimdi Ara

4x4 20.000TL tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
11.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: okanunal

Tekenekekutu teşekkür ederim ilgine ancak ben öğretmenim ne 2000 TL'ye motor yenileyebilirim ne de 4.0 motorun vergisini ödeyebilirim. Bu dediklerin beni aşar.

Bence Jip türü 4x4 sevdanızdan vazgeçin o zaman. 20 bin TL ye alacağınız 4x4 araç büyük ihtimalle size aldıktan bir süre sonra 2000 TL civarı masraf çıkartır ki bu en iyi ihtimal çok büyük olasılıkla daha fazla masraf yapacaksınız.Neden derseniz bu fiyat klasmanında satan kişiler bazı bakımları mutlaka ötelerler. Ne gibi dersen radyatör hortumlarının yenilenmesi,baskı balata, fren hidroliği ve fren bakımı vs vs.

Dacia Sandero Stepway,Suzuki Swift 4x4 veya Fiat Panda 4x4 türü araçlara bakın derim.
  • chnbs benim arabam 1998 Broadway arasıra yolda kalmaktan başka bir problemi yok. Onda da benim tamircinin son tamiriyle sorun son bulduğunu düşünmeme rağmen satıp yenilemek istiyorum. Yenilemek istememdeki en büyük neden bana masraf çıkartması ve yolda kalıyor olmam. Tenekekutu arkadaşım önemli şeyler söylemiş buna nedense inanmak istemiyor. Eğer sen de dediklerini doğrularsan en doğrusu benim için 4x4 sevdasından vazgeçmektir.

Merakla cevabı bekliyorum.
  • Alın veya almayın demek çok zor.Öncelikle bahsettiğiniz bahçenizi iyi analiz etmeniz gerekiyor.Burası için 4x4 bir araç gerçekten gerekli mi?Yüksek bir 2 çeker araç da buradan geçebilir mi?Siz ilk mesajınızda "arazi aracı olsun" dediğiniz için "arazi şanzımanı" olan araçlara yöneldik.Bir de arazi şanzımanı olmayan 4x4 araçlar var.(Terios en yakın örnek.)Honda HR-V ve CR-V yine yakın örneklerden.

@Tenekutu nun söyledikleri doğru;ancak her ikinci el araç için geçerli olan durumlar.Lakin şu var;arazi şanzımanı olan araçların,4x4 sistemini devreye almaları için kilit mekanzimaları vardır.(Ön tekerlekleri de devreye alan-hub)Arazi şanzımanı aktif olarak kullanılan araçlarda bu sistemin ve diferansiyelinin bakımının yapılması gerekir.(4x4 e geçememe sorunu olabilir.Diferansiyel yağ bakımı vs. )Arazi şanzımanı olup uzun süre kullanmamışsa da yine problem doğurabilir.Arazili 4x4 lerdeki asıl sorunlar bunlardır ve @tenekutu nun söylediği masrafı buralardan da beklemek lazımdır.Birçok binek araç kullanıcısının da @tenekekutu nun söylediği hususlara dikkat etmediğini söyleyebiliriz.

Özellikle arazi aracı olsun dediğiniz için, arazi şanzımanı olan araçlara yönelmiştik.Lakin sizin için arazi şanzımanı olmayan bir 4x4'ün de yeterli olacağını düşünüyorum.Terios'un arazi şanzımanı yoktur ama çok yaman bir araçtır.Göründüğünden çok fazla arazi kabiliyeti vardır.Bence ilk adım olarak Terios'u tekrar değerlendirmeye alın.Arazi şanzımanı olmadığı için, önceki paragrafta bahsettiğim sorunlardan büyük oranda kurtuluyorsunuz;ama 4x4 olduğu için yine normal bir araçtan farklı bir yürüyene sahip olduğunu da unutmamak lazım.Terios'la ilgili bilgi almanız için size pm'den bir site yollayacağım.

4x2 sizin için yeterliyse @tenekekutu nun da önerdiği araçlar içinden en yükseği Dacia Sandero Stepway'dır.Hem sizin sıfır araç isteğinize de uygundur.

Gelelim diğer önerilerimize.Eğer yüksekliği sizin için uygun olacaksa ikinci el Peugeot Partner Adventure.4x2 yeterliyse bir diğer araç ise Fiorino Trekking.4x2 ama iki teker arasında dengeli bir çekiş sistemine sahip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnbs -- 4 Eylül 2010; 0:26:36 >

• Gerçekten çok teşekkürler arkadaşlar. Bir arazi aracı almak istemem rağmen masrafların çok olcağını duyunca vazgeçtim. Zaten arazide yetiştireceklerimizinde bize bir yararı olmayacağını öğrendiğim için aracı arazi aracından bagacı biraz geniş aile aracına çevirdim. İlgilenen arkadaşlara tekrar tekrar teşekkür ederim. Yine de temiz bulursam alacağım araçlar arasında birisi de terios olacak.
  • Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Geçen hafta Daihatsu bayisine ikinci el Terios bakmaya gittim. Piyasada gördüğüm Terioslar çok güzeldi ama bunlar çok ufak çıktı. Bagaj ise neredeyse yok denecek kadar az. Üstelik 2001'e 21000 TL, 2004 ise 25000 TL fiyat biçilmişti. Neziroğlu uğrak yerlerimden biri gittiğim zaman orada 2006 model 1.6 Hyundai Accent Era gördüm Select modeldi ve çok hoşuma gitti. Dün ise arabamı sattım bugünde işlemlerini yapıp aracımı aldım.

Bu yüzden konuyu burada sonlandırıyorum. Umarım bir sonraki arabam 4x4 olur.
  • quote:

Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Geçen hafta Daihatsu bayisine ikinci el Terios bakmaya gittim. Piyasada gördüğüm Terioslar çok güzeldi ama bunlar çok ufak çıktı. Bagaj ise neredeyse yok denecek kadar az. Üstelik 2001'e 21000 TL, 2004 ise 25000 TL fiyat biçilmişti. Neziroğlu uğrak yerlerimden biri gittiğim zaman orada 2006 model 1.6 Hyundai Accent Era gördüm Select modeldi ve çok hoşuma gitti. Dün ise arabamı sattım bugünde işlemlerini yapıp aracımı aldım.

hadi hayırlı olsun.
  • quote:

Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Geçen hafta Daihatsu bayisine ikinci el Terios bakmaya gittim. Piyasada gördüğüm Terioslar çok güzeldi ama bunlar çok ufak çıktı. Bagaj ise neredeyse yok denecek kadar az. Üstelik 2001'e 21000 TL, 2004 ise 25000 TL fiyat biçilmişti. Neziroğlu uğrak yerlerimden biri gittiğim zaman orada 2006 model 1.6 Hyundai Accent Era gördüm Select modeldi ve çok hoşuma gitti. Dün ise arabamı sattım bugünde işlemlerini yapıp aracımı aldım.

Hayırlı olsun.
  • quote:

hayırlı olsun. güzel araba gerçekten

• kritos, chnbs ve güllaççı teşekkür ederim. Sizlere daha iyisi olsun arkadaşlar.
  • eğer boyutları önemli değilse jimny tavsiye ederim size boyutundan cok daha büyük işler başaran bir arazi aracı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Warrıor Sako

eğer boyutları önemli değilse jimny tavsiye ederim size boyutundan cok daha büyük işler başaran bir arazi aracı

Bir sonraki arabama kadar konuyu erteledi. Şimdilik Hyundai Accent Era sahibiyim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Warrıor Sako

eğer boyutları önemli değilse jimny tavsiye ederim size boyutundan cok daha büyük işler başaran bir arazi aracı

Bir sonraki arabama kadar konuyu erteledi. Şimdilik Hyundai Accent Era sahibiyim.

güle güle kullanın o zaman
  • Çok teşekkür ederim. Sizlerin daha iyisi olsun.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.