Şimdi Ara

4x4 20.000TL tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
11.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: okanunal

Werus kasa farkı haricinde bir fark olmadığına göre tercihimi ikisi arasında da yapabilirim. Özellikle Ankara'dan 2000 - 2004 arası benzin + LPG, ABS vb gibi güvenlik takviyesi olan, klimalı mümkünse 100bin km'yi fazla geçmesin, boyası, kazası vb olmayan Suziki Vitara aramaya karar verdim. Böyle bir araç satan varsa bana haber versin.

Ancak iki arkadaşımın da sonradan ekledikleri Lada Niva'ları da çok kişi öneriyor. Acaba diyorum arabamı satmasam da ikinci araç olarak 10bin TL'lik temiz bir Lada Niva alsam nasıl olur. Özellikle klima ve güvenlikten taviz verecek olurum ama sizce mantıklı olur mu?

Olabilir tabii ki.Bunun seçimin mantıklılığı, sizin şartlarınıza uymasıyla ve işinize yaramasıyla doğrudan ilgili.+ ve - leri değerlendirip kararınızı öyle verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnbs -- 7 Ağustos 2010; 1:02:33 >

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnbs -- 7 Ağustos 2010; 1:02:14 >
  • Sayın chnbs özellikle özel mesajla gönderdiğin uyarı için teşekkürler. İnsanlar artık eskisi gibi doğru ve dürüst değiller. Eğer gerekirse sahibinden bakmakta fayda var. Eğer bulabilirsem temiz bir araç almaya çalışacağım.
  • quote:

Sayın chnbs özellikle özel mesajla gönderdiğin uyarı için teşekkürler. İnsanlar artık eskisi gibi doğru ve dürüst değiller. Eğer gerekirse sahibinden bakmakta fayda var. Eğer bulabilirsem temiz bir araç almaya çalışacağım.

Vitara arayışında olduğunuz için uyarmak istedim.Okuduğunuz gibi,arkadaş yoktan yere hem yol parası hem de ekspertiz ücreti vermiş.Malum herkese güven olmuyor.İnşallah güzel bir araç bulursunuz.
  • Çok teşekkürler uyarılar için stratejim bellidir benim. Zaten Ankara haricinde bir yerden araba almam. Uzağa gitmek bana hiç mantıklı gelmiyor. Onun haricinde telefonda sorarken eğer dedikleri gibi çıkmazsa masrafları onlardan isteyeceğimi söylüyorum zaten telefon konuşmasını da kaydetmiş oluyorum.

Ayrıca sahibinden almak da en mantıklısı çünkü galericiler allayıp pullayıp satıyorlar. Adamlar yalana alışmışlar bir kere.
  • Malum para kazanmak zor üstelik gerçek temiz ikinci el bir araç bulmak hepsinden daha zor. Gel gelelim benim amacım da gerçekten temiz bir araç bulmak. Kendim anlamadığıma göre mecburen bir başkasına güvenmek durumunda kalacağım. Evdekiler beni bu konuda uyarıyor sürekli. İkinci el yerine sıfır araba almak konusunda. Ben de sıfırları şöyle bir gözden geçirdim. Dacia Duster 29 bin TL den başlıyor. Ancak 4 x 2 oluyor alınacak arabalar. Daihatsu Terios ise 37 bin TL'den başlıyor. Her ikisi de 4x2 oluyor. Eğer 4x4 bakarsak fiyatlar alıp başını gidiyor. Aslında harcamak istemediğim bir miktar birikmişim var. Yani kesenin ağzını biraz daha açarım ama 30bini de geçmek istemiyorum.

Sorularımla sizi sıkıyor olabilirim ama bana yardımcı olacağınıza eminim. 4x2 almak mantıklı olur mu? Hafif arazi şartlarında ve sürülmüş tarlaların üzerinden geçebilir miyim? İkisi arasında fiyat farkı oldukça fazla ama Dacia yerine Daihatsu tercih etmenin bir yararı olur mu?

Bir de iki ya da daha fazla arabayı seçerek karşılaştırma yapılabilecek bir site olsaydı ne güzel olurdu.

Artık bu hafta son kez araştırma yapıp gelecek haftaya artık arabamı almak istiyorum.

• lada niva en iyisi
  • 4x2 lerle sürülmüş tarlalardan veya benzeri yerlerden geçemezsiniz, onları ancak yerden yüksek araçlar olarak düşünün, birde vitara bakaçaksanız ki tavsiye ederim, 1994-1996 arası olsun çünkü 1994 ten aşağısı karbüratörlüdür,1996 dan sonrası ise japon değil ispanyol yapımıdır, her ne kadar ispanyol olanlarında 6 beygir güç fazlası olsada japonlar ağır arazide birazcıkta olsa daha dayanıklıdırlar, bu arada önceki mesajımda söylemiştim benim vitara 1994 model ve 6 aylık vergisi 39 tl. kilometreden korkmayın komple motor yaptırsanız ikibinbeşyüz lira civarında tutar. Birçok arkadaş haklı olarak niva'dan bahsetmiş (arazide gerçekten çok iyidir) ama siz ilk mesajınızda donanımı iyi olsun diye bir ibare kullanmışsınız, sanırım nivayı öneren arkadaşların gözünden burası kaçmış nivanın torostan herhangi bir farkı yoktur. Unutmadan vitarada otomatik alacaksanız 4 ileri olanlara bakmalısınız bunu ilk etapta anlamayabilirsiniz 3 ileri olanlarıda vardır kullanmadan ayırmanın en kolay yolu 4 ileri olanlarda vites kolunu tuttuğunuzda başparmağığnız hizasına gelen bir düğme vardır gerektiğinde örneğin araba sollarken düğme kullanıldığında vites bir numara küçülür.

• Siz daha iyi bilirsiniz tabii ama, sıfır araç bence gereksiz masraf olur.Sonra "sıfır araçla buralara girilir mi,hata mı ettik? diyebilirsiniz.
  • Yardımcı olan destek çıkan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler. Kız kardeşim ameliyat oldu. O yüzden pek ilgilenemedim. Bekliyorum iyileşsin sonra bu işlere koşturacağız.
  • öncelikle geçmiş olsun allah acil şifalar versinn.....

4x4 konusu başlı başına bir tez konusu olabilir....
    işin aslı kendinize en uygun aracı bulmanız ve ondan verim alabilmenizdir....

20bin tl gayet başarılı bir bütce ...
    bende sizin gibi arazi aracı almadan önce baya bir araştırma yaptım...
    kullanacağım şartlar yedekparça teknik servis modifeye elemanları yakıt geniş hacim falan filan bu soruları en iyi hangi araç cevap verecekti....

şimdi arkadaşlar suzuki vitara 1.6jlx 20bin tl bütceli bir aile için bulunmayacak bir 4x4 hem arazide hem asvaltta ailenizle rahat geniş ve komforlu bir yolculuk sunar...
    yedekparçası boldur ama pahalıdır teknik serviste öyle yakıtı ideal bagajı geniştir....

ama konu abi ben aracı alacam kırana kadar saplanıp gitmeyene kadar sürecem işmakinası niyetine kullanacam diyorsan lada niva almanı öneririm hem 8-10 bine temiz bir lada alırsın geriye kalan parayla binek bir araç alırsın bağa bahçeye dağa bayıra giderken ladayı kullanırsın arkasına romork takarsın işmakinası gibi...
    çoluk çocuk şehir içinde yada şehir dışında kullanacak yedek binek bir aracın mutlaka olur....
    diğer seçenekleri tavsiye etmiyorum
    bu işte ya iki araç alacaksın biri lada diğeri binek herhangibir taksi felan...
    yada tek araç alacaksınsuzuki vitara jlx 1.6

ben ilk 4x4 aracımı lada niva 1986 model aldım 4500tlye sonra bitanede binek araba aldım fiat marka abs havayastığı felan .... ava dağa bayıra giderken ladayı kullandım hep kırılırdı tamire götürürdüm debriyaj balatası 120 tl ön akisler 140 tl fren balataları bilmemnesi tofaş reno gibi araçlarla aynı sadece işcilik ücreti pahalı....
    daha sonra 1986 ladamı sattım yerine 1995 model lada aldım allah razı olsun verdiğim parayı yağa bala versin arkadaş...
    çok memnunum...
    ladanın temizini bulursanı hiç kaçırmayın alın derim 1.7 enjeksiyonsuz 1995 yada 2002 model 4 nokta enjeksiyonlu hidrolik direksiyonlu 95 modeller 8bin civarı 2002 modeller 12 bin civarı
    lada konusu hakkındawww.nivatr.com yadawww.gezenbilir.com bu adreslerden yardım alabilirsiniz saygılar...

• quote:

Yardımcı olan destek çıkan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler. Kız kardeşim ameliyat oldu. O yüzden pek ilgilenemedim. Bekliyorum iyileşsin sonra bu işlere koşturacağız.

Geçmiş olsun.
  • Teşekkür ederim arkadaşlar kardeşim yarın hastaneden çıkıyor, şimdi eşi ve annem yanında bana odada yer olmadığından ben hazır kıta evde bekliyorum. Yarın çıkarsa ondan sonraki günler araştırmaya devam edeceğim.
  • lütfen yanlış anlamayın ama bu sitedeki yorumların birçoğu okumadan dikkatsizce yapılıyor, adam donanım özellikleri iyi olsun diyor bazı arkadaşlar lada öneriyorlar :)
  • Bütçe 30.000 e çıkarsa RAV 4 olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 17 Ağustos 2010; 15:06:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eray ARKAN

lütfen yanlış anlamayın ama bu sitedeki yorumların birçoğu okumadan dikkatsizce yapılıyor, adam donanım özellikleri iyi olsun diyor bazı arkadaşlar lada öneriyorlar :)

Daha sonra "2. araç" konusu da gündeme geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnbs -- 17 Ağustos 2010; 15:19:40 >
  • Evet kardeşimin ameliyatını yaptık. Başarısız bir ameliyat oldu açıkçası; doktor açtı pardon yanlış yapmışız deyip kapattı. Her neyse kardeşim biraz daha iyileşti ben de ertelediğim işlerime geri döndüm. Ama bir yandan da kafam karışık arkadaşlar. Güdül'deki araziye gitmek için 4x4 istemiştim. Diktiğimiz ağaçlar çok güzel büyümelerine rağmen diktiğimiz bostanlar soldu gitti. Zaten iki haftada bir gitmekle bir şey olmayacağını bilmeme rağmen büyüklerim toprakla ilgilenmek istiyorlar diye ben de onlarla bu işe girişmiştim. E büyümeyince sadece ağaçlarla ilgilenmek daha mantıklı geldi. Ağaçları da özellikle bizimkiler altında otursun dedemlerin yaşadığı vakitlerde olduğu gibi toplanıp kiraz yiyelim istediğimiz için ilgileneceğiz. Kiraz için yılda birkaç kez gideceğiz. Onun için de 4x4'e fazladan para yatırmasam da olur diye düşünmeye başladım.

Anlayacağınız aklım karışık, şu ikinci el araç satan Neziroğlu, Efe Honda gibi yerlere de gidiyorum ama orada da istediğim aracı bulmam zor oluyor.

• Alternatif olarak;
    Kare kasa XJ kasa kodu 4.0 lt Jeep Cheeroke masrafı vergisi düşüktür yedek parça ve usta bulmakta zorluk çekmezsin.Motoru bitse bile 2000 TL gibi bir ücrete yeniletebilirsin.LPG ile 15-20 lt arası yakar en fazla.Zaten dizelde alsan 4x4 araçlar ortalama 10 lt civarı yakıt yakar.

Örnek olsun diye bir ilan atıyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cherokee-sahibinden-1991-model-satilik/detay
  • Tekenekekutu teşekkür ederim ilgine ancak ben öğretmenim ne 2000 TL'ye motor yenileyebilirim ne de 4.0 motorun vergisini ödeyebilirim. Bu dediklerin beni aşar.
  • Okan bey şu anki aracınız nedir?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.