Şimdi Ara

5.000 sıralama ile ilköğretim matematik öğretmenliği yazacağım (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
35
Favori
55.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TR 1.si olup 35 Binlik Yere giren gördüm. İsteyn istediğini yazar. Karışmak size düşmez. Tutup yazma deli misin demek hiç düşmez. Herkesin kendi hayati.
  • Olum manyak mısın kendinden 10 kat aşağı adamlarla bilimselliğin sıfır olduğu bir yerde okunur mu yaz odtü makina bilkent Boğaziçi fizik matematik lütfen yapma çok pişman olursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum kendi hayatın tabi aslında bize karışmak düşmez, kafanda bir şeyler oluşturmuşsun ama hala miden bulanıyor gibi hissettim.
    Tam olarak karar verip ben bunu yapacağım deseydin buraya konu açmayı düşünmezdin bence, çünkü hala kafanı karıştıran bir şeyler var, bence sende içten içe 5k sıralamayla öğretmenlik yazmanın garip olduğunu düşünüyorsun. Yazdığın her şeyi okudum hatta bazı yerlere iki kez baktım, ama hala kararsız olduğunu tespit ettim. Babanın 50 yaşında olup ev nüfusunun 5 olması sadece benim fikrimi değiştiren yer oldu açıkçası, evet sakın bir yaşam istiyorsun, doğru para bu hayatta senin dediğine göre her şeyi değil ama unutma ki kılı kılına geçinmek var, bir de rahat gecinebilmek var. Üstteki bir arkadaş bazı öğretmenler aylık 15 bin tl kazanıyor gibi bir örnek vermiş, evet benimde öyle hocalarım var, ki sende biliyorsun bunların hepsi özel sektör, yazın erkenden ygs dersleri teog dersleri başlıyor, bu adamlar hafta ici hafta sonu demeden çalışıyor, sabahlara kadar etutlerde pinekliyorlar, eeee iyide sen rahat bir yaşam istiyorsun, ki devlet memurluğu istediğini de okudum, o zaman sana verilenle idare edebilecek misin? Yani öğretmen maaşını sorgulamıyorum burda, ben çok başarısız bir öğrenciyim, empati yapıyorum 5k sıralamam gelse ve sakin bir hayat istesem, ne bileyim eczacılık yazarım heralde, kendi işinin sahibisin hemde, işleri oturtunca kafan rahat, yani tercih süreci yarın başlıyor, ama kafan hala karışık, sonradan pişman olacağın eylemler yapmamalısın bence, başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baby Blue -- 28 Temmuz 2016; 12:43:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 20likcivi

quote:

Orijinalden alıntı: brktmr

Özet: Daha fazla stres yaşamamak için, 23 yaşımda üniversiteye başlayacağım için, bir an önce maddi bağımsızlığımı kazanmak zorunda olduğum için, bir an önce kendi hayatımı kurmak istediğim için, rahat koşullarda çalışmak ve kendime fazla vakit ayırmak istediğim için ve bunun gibi sebeplerden ötürü meslek olarak öğretmenlikte karar kıldım. Sıralamam 5000-7000 aralığında olduğu için "Alternatif bir bölüm var mıdır?" sorusnunun cevabını arıyorum. Bana yardım eder misiniz ?

------------------

Merhaba arkadaşlar. Geçen sene pilotajı bıraktım. Bir sene boyunca dusundum ve ilköğretim matematik öğretmenliği yazmaya karar verdim. Detayları daha sonra yazacağım. Sayisal sıralamalarim 5000-7000 arasında. Bu sıralamalar ile yazılacak meslekler hakkında yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi yazarsanız sevirim.

Düzenleme : Merhaba arkadaşlar. Ayrıntıları yazmak için anca fırsat bulabildim, kusura bakmayın.

Bölümü bırakma sebebim : Pilotaja dışardan bakarak ve çoğunluğun gelme sebebiyle aynı olarak parası için gelmiştim. Geçen sene 2. sınıf bitti ve Temmuz ayında uçuşlara başladık. Bazı yeteneklere sahip olmadığımdan ötürü uçuşlara devam edemedim ve benim ve kurulun ortak kararıyla uçuşlarım kesildi. Yani bölümü bırakmış oldum.

Meslekleri düşünme aşamam : Bir süredir insanlara birşeyler öğretirken zevk aldığımı ve anlatabilme kabiliyetimin yüksek farketmiştim ve öğretmenlik mesleğine acayip kanım ısınmıştı. Fakat genel olarak mühendisliğe yatkın biri olduğumu düşünüyorum. Matematik ve fizikle uğraşmayı aşırı seviyorum ve sayısal alanlarda kapasitem çok yüksek. Çok küçük yaşlardan itibaren matematiğe,uzaya,makinalara, elektronik aletlere, bilgisayara vs aşırı ilgim var. Hatta bu sebeplerden dolayı son ana kadar mühendislik düşünmüştüm. Mühendislik ve öğretmenlik hakkındaki bu düşüncelerimden dolayı bu iki meslek üzerinde yoğunlaşmaya karar verdim ve bu meslekleri birebir görmek yani tecrübe etmek istedim. Danışmanlık firması olan bir tanıdığımın yanında 3 ay çalışarak endüstri mühendisliğini yakından görme fırsatım oldu. Öğretmenliği tecrübe edinmek için ise özel ders verdim.

Meslek seçiminde oluşturduğum kriterler : Sadece daha çok para kazanabileceğim bir meslek seçmemin ne kadar yanlış olduğunu acı bir tecrübe ile öğrenmiştim. Bu arada yaşım 23'e geliyordu ve daha olgun düşünebiliyordum. Hayatta paradan çok daha önemli şeylerin olduğunu farkettim. Paraya o kadar odaklanmıştım ki nasıl bir hayat istediğimi bölümden ayrılma fikri aklımda oluşurken düşünebilmiştim anca. Nasıl bir hayat istediğimi geniş kapsamlı olarak düşündüğümde aslında hiç üstünde durmadığım fakat benim için çok önemli olan kriterlerin olduğunu farkettim. Şimdi bu kriterleri ve meslek seçimimdeki bazı sebepleri sıralayayım.

1- Yaşayacağım şehrin küçük olması : Kalabalık olması, her tarafın betonlarla kaplı olması, stresi, trafiği, uzak mesafeleri gibi birçok sebepten dolayı büyük şehirleri kendimi bildim bileli sevmem. Küçük bir şehirde mümkünse müstakil bir evimin ve bir arabamın olması ve sessiz sakin bir yaşam sürdürmeyi kesinlikle büyük şehirde yaşamaya tercih ederim ve bu şehir çok büyük ihtimalle Kayseri-Sivas ikilisinden biri olacak.

Bu kriterimden dolayı mühendislik eğitimim ve kendimi geliştirme konularında çok sıkıntı yaşayacağım bir sürecin olacağı malum. Ayrıca bu şehirlerde yapacağım mühendisliğin çok da parlak bir geleceği olacağı söylenemez.

2- Kendime ayıracak bol vaktimin olması ve stressiz bir yaşam: Bugüne kadar kendime göre bir sosyal hayatım oldu ve bu sosyal hayatımı yaşamak için gün içerisinde kendime çok fazla zaman ayırdım. Bu zamanların kısıtlanması psikolojik olarak beni kötü etkiliyor. Ayrıca çok rahat bir yapım olduğu için stres kaynaklarından kesinlikle uzak durmam gerek.

Bu kriterimden dolayı mühendislik eğitimim sırasında okulu bitime konusunda sorun yaşamayacağımı biliyorum. Fakat şuan 23 yaşında biri olarak eğitimim sırasında kesinlikle kendimi geliştirecek aktivitelere şartlarımı zorlayarak zaman ayırmam gerekecek. Bu konuda yaşayacağım stresi az çok tahmin edebiliyorum. Bu yüzden bir süre sonra sadece dersleri geçmek için uğraşan biri olacağım ve boş bir mühendis olarak en erken 26 yaşında mezun olacağım. Tabi iş bununla da bitmiyor. Mühendislik kariyerinin ilk yılları kendini geliştirmekle geçen stres dolu yıllar olduğunu biliyoruz. Bölümü bıraktığım için yaşadığım stres dolu günlerden, bölümü bıraktığım için sevdiğim kızdan ayrı kalmamdan dolayı yaşadığım stres dolu günlerden sonra ve özel sektörü tecrübe ettiğim 3 ay içerisinde gördüğüm stresli ortamlardan sonra bu kadar stres kaynağı gözümü çok korkutuyor.

3- Mutlu olacağım bir mesleğimin olması isteğim : Bu kriterime göre iki meslek arasında bi seçim yapmam mümkün değil çünkü iki mesleği yaparken de mutlu olacağıma inanıyorum.

4- Devlet memurluğundaki çalışma şartlarının özel sektöre göre daha göre daha insani olması : Devlet memurluğuna kıyasla özel sektörde (tecrübe ettiğim kadarıyla) tepeden tırnağa herkes stres altında, ağır şartlarda ve uzun çalışma saatleriyle çalışıyor. Danışmanlık firmasında çalıştığım 3 ay içerisinde edindiğim tecribelerle, son 1 senedir yaptığım fikir alışverişleriyle vs kesinlikle devlet memuru olmaya karar verdim.

5- Aileme daha fazla maddi açıdan yük olmak istememem ve bir an önce kendi düzenimi kurma isteğim : Ailede tek çalışan babam ve geliri 2500 lira civarı. 5 nüfusu olan bir hanede yaşıyoruz. Tabi bir de ödediğimiz 1000 liraya yakın ev kredisi var. Burs falan hak getire. Son 2 yıldır içerisine maddi olarak fazlaca sıkıntıya girmiş olacak ki ek iş yapmaya başladı babam ve kafasını kaşıyacak vakti olmuyor. 50 yaşındaki bir adama bunu daha fazla yapmaya hakkım yok. Babam kesinlikle verdiği emeği düşünecek bir adam değil ve bunu bölümü bırakır bırakmaz dile getirdi fakat ben bir an önce kendi hayatımı kurarak babamın üzerindeki yükü almak zorundayım.

Süreç olarak iki mesleği kıyasladığımızda öğretmenlikte memur olmanın daha kolay olduğunu ve memurlukta öğretmenliğin daha fazla avantajı olduğunu düşündüğüm için 5. sebepten dolayı öğretmenlik bana daha yakın gelmekte.

1 yıl boyunca yaptığım araştırmalar, beyin fırtınaları, fikir alışverişleri vs derken çok fazla şey birikti ve doğal olarak yazım uzun oldu. Okuyup fikirlerini söyleyen herkes için teşekkür ederim. Sizden ricam yanlış düşündüğüm bir nokta varsa ve bana uygun olduğunu düşündüğünüz başka bir meslek varsa belirtmeniz. Bu konular üzerinde fikir alışverişi yaparak tercih öncesi son araştırmamı yapmış olacağım. Son olarak; konu csb zannedilmesin diye sınav sonucumu ss olarak ekliyorum :

5.000 sıralama ile ilköğretim matematik öğretmenliği yazacağım

tıptan başka yazma zaten okurken 1500-2000 arası bursun çıkınca direk meslektesin

Ama en önemlisi prestij yaşın iilerledikçe anlayacaksın. Her ortamda saygı görürsün adın olur ilerde çoçuklarına iyi imkn sağlarsıın.

Bu bunalımlı halinle boyle çok düşünme yapacağın şey klasik olsun yani tıp.

Okurken 1500-2000 arası burs ?

• Adam mühendisler işsiz diyor öğretmenler daha kolay atanıyor sanki ilk 5-7 binden girdiği mühendislikte işsiz kalıcak hey allahım ya
  • Kardeş özel üniversitelerin ,tıpları hatta , burs veriyor araba veriyor derecelere bi araştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: brktmr

İşte olay budur hocam. Alnından öpmek istiyorum seni İnsanlar bunları görmek istemiyor . Forumdaki tr 1. si arkadaşın konusunu gormustum. Aklımda onunla konuşmak da var.

eyvallah sağolasın ben de sana bu görüşlerimi bir meslek sahibi ve tekrar üniversite okumak isteyen biri olarak söylüyorum. bu sene sınava girdim hukuk fakültesi var hedefte.O yüzden sen bakma başkalarının dediğine kendi bildiğin yolda git. Hem seni en iyi senin gibi bir yerde okuyup bırakmış veya mezun olup tekrar başka fakülte okuyanlar anlar. Sen de bunu bizzat yaşadığın için seni çok iyi anlıyorum.

• brktmr B kullanıcısına yanıt
    Kardeş onun yerine matematik yaz tübitak bursu alırsın az para değil maddi bağımsızlığını da alırsın formasyon ile rahatça öğretmen de olursun.
  • Atıldım desene sen şuna

• Lisedeki matematik öğretmenimde zamanında çoook iyi puan yapıp bütün tıplar dişler tutarken mat öğretmenliği yazmış.Ama o mantığıyla değil duygularıyla hareket ederek yazmış.Aşırı derecede öğretme aşkı var ve öğrencilerinden çok daha istekli bi öğretmen.Ödevleri yapmadığımız zaman çok kızardı,yapmamız için yalvarırdı sürekli.Açıkçası büyük ihtimal böyle öğrencilere ders anlatacaksın Ne kadar isteyerek öğretmen olsa da karşısında böyle öğrenciler görünce insanın morali bozulur ve hiçbi şey yapmak istemez.Ben de öğretmen olmak isterdim ama sırf bu yüzden bile yazılmaz.Ek olarak da bence aşırı emek veren bi öğretmen ve aldığı maaş 3 bin.aşırı komik bi rakam bence emeklerinin karşılığında özel ders vermese geçinemicek.Bunlar bana koymaz diyosan yaz

• Hocam normal matematik yazsanıza deli burs alırsınız hem hemde daha kaliteli bir eğitim olucağını tahmin ediyorum
  • Insallah yapacagin tercih 30 undan sonra pismanlik getirmez.

• kendini iyi tanıyan mantıklı düşünen birisin bir kaç tavsiyede bulunayım

puan yeterse boğaziçi matematik öğretmenliği yaz varsa tabi össye gireli 9 sene olmuş nerde ne var unuttuk:D
    sivas kayseri seçme devlette öğretmenlik düşünme
    bence istanbul izmir gibi illerin en elit semtlerini seç ve matematik özel dersi vereceğin bir yer aç
    bu bahsettiğim semtlerde yaşayan ailelerin çocukları müşterin olacak
    sonrasında hem eğitim almış görgü nezaket kuralları bilen (genel durum) aileler ve çocuklarla muhattap olacaksın
    ee tabi bu ailelerde para çok olduğundan senin ücretin de güzel olacak

ben yapsam böyle yapardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi structuralengineer -- 28 Temmuz 2016; 17:36:51 >
  • Hocam sana tek diyeceğim düşünmek için hala vaktinin olduğu.Ben de 22 yaşında olacağım yakında.Okul bıraktım bu sene tıbba gideceğim insallah ama dediğim sey hep şuydu doktor olmak dışında yapacağım her mesleği sadece ekonomik özgürlüğüm için yapacağım.O kadar çok istedim yani.

Sana gelirsek hocam benim gönlümden geçen bi yandan özel derslerini verip harçlığını cikarman bi yandan kendi şehrinde tıp fakültesi okuman olurdu ama iste..Bunlar benim gönlümden geçenler.Senin gönlün ne diyor bu işe?Tıbba gitsen yaş biraz ilerlemiş oluyor tabi.Sevdiğin biri varmış.Insan bir an önce yuvasını kurmak istiyor.Bu süreçle de her şey biraz daha ertelenmiş oluyor.Tıbba gene de ön yargılı bakma.Ne dersler görülüyor bi arastir.Kişiliğini pek bilmiyorum ama tıp okumayi kaldirabilir misin bi sorgula.

Yabana atilamayacak matematik zekan var.Aklını kullanan pratik zeki bi arkadaşımızsın.Erciyeste matematik okusan evet elinde yapabilecegin bi meslek olur ama ben okuma sürecini düşündüm biraz.O fakültenin eğitimi seni ne kadar tatmin edecek ya da okudugun insanlarla nasil verimli 4 sene gecireceksin
    Eger matematik konusunda ısrarliysan koc gibi yurt ve burs olanağı sağlayacak universitelere gitmen olur kanımca.Bu kadar zeki bi aklı erciyes universitesinde harcama.

Mühendislik konusunda ise Erciyeste okumak gibi bi hataya düşmezsin zaten.Odtünun icinde cok cüzi miktara kalacagin yurtlar var.Eger mühendislik seçimin olursa odtü olsun.

Son olarak seni çok iyi anlıyorum bunu bil kardeşim.Maddiyat okul bırakma aşaması bir an önce düzen kurma istegi kararsızlık yılların verdiği yorgunluk...Hakkında gönlünden geçenin en hayırlısı olur insallah

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilkent fizik yazsana? 2000 Tübitak bursu 600 bilkent kapsamlı burs ayda 2600 lira para yapar...

Bilkent matematik de yazabilirsin temel bilimlere burs var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire Cavalry -- 28 Temmuz 2016; 18:12:32 >
  • katılıyorum , genelde okula yeni gelen hocalara sorardık ne olmak istiyordunuz diye tıp,mühendislik,psikoloji,hukuk,işletme vs.. hiçbiride öğretmen olmak istiyordum ve oldum demiyor,puanı yetmeyince veya aile baskısıyla öğretmen olup , bizleri de hem öğretmenikten hemde derslerden soğutuyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firefliess -- 28 Temmuz 2016; 18:15:00 >
  • Hocam okurken diş hekimliği çok zorlar ama okuyup üstüne uzmanlık yaptıktan sonra haftada 4 gün çalışıp 3 gün dursanız bile 8bintl den fazla geliriniz olur hatta para biriktirip kendi yerinizi açarsanız istediğiniz zaman tatil yaparsınız.Sizin gibi düşünüp sonra çok pişmannolan gördüm benim dediğim insanlar türkiyede ilk bine girmiş bilkent matematik, kimya gibi bölümleri okuyup kpss den 98 alıp 3. Senesinde atanan insanlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abdullah gül üniversitesi baya burs veriyordu o sıraya zaten.derdin biran önce paraysa.

• Yaz, en bilirsin, az önce 10 dakikada 300 lira alacağım işi hem de son 3 yıldır her hafta gelip 300 lira veren adamı tersledim... 10 dakikada bilgisayar başında iki tık tık bi şık şık yaparak 300 lira gözel paraydı ama canım yapmakistemiyor ne var yani, 10 dakika bile olsa canım çalışmak istemiyor... zorla mı arkadaş... 10 gündür iş yok,bu gün de gelen 10 dakikalık işi yapmıyorum... canım istemiyor, 10 gündür alıştım tembelliğe... ohhh be...

quote:

Orijinalden alıntı: PLATINIUM

Hocam okurken diş hekimliği çok zorlar ama okuyup üstüne uzmanlık yaptıktan sonra haftada 4 gün çalışıp 3 gün dursanız bile 8bintl den fazla geliriniz olur hatta para biriktirip kendi yerinizi açarsanız istediğiniz zaman tatil yaparsınız.Sizin gibi düşünüp sonra çok pişmannolan gördüm benim dediğim insanlar türkiyede ilk bine girmiş bilkent matematik, kimya gibi bölümleri okuyup kpss den 98 alıp 3. Senesinde atanan insanlar.

vallah benim bildiğim özel birklinikte haftada 7 gün çalışıyor bir arkadaş eline 4binden fazla geçmedi kaç senedir... Ha 4bin az mı değil... Ama sizi kandırmışlar...

Ha ayda 15 kazanan öğretmen örnek verilmiş :) Ayda 300k kazanan ilkokul mezunu adamlar var, o zaman git lise ve ortaokul diplomanı yırt... hangi işi seviyorsan onu yap, beşinci sınıfta tıpı bırakıp öğretmenlik yazan arkadaşım da var, ilk 300'lere 500'lere girip eczacılık yazan da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 28 Temmuz 2016; 21:35:16 >

• matematik öğretmenliği matematik bölümü sayılıyosa bi ara temel bilimlere dereceden gidenlere burs vardı(2bin lira civarı aylık) bi kontrol et derim.

onun dışında öğretmenlik güzel ama ülkenin eğitim sistemi (bence) yanlış olduğundan kapasiteni daha verimli kullanıp zengin ol kendi okulunu aç (kim milyonere katılan vardı bu amaçla).
    rahat yaşam demişsin
    şu adam snapchat e yazılımmı ne satmış(54m dolar) sonra toplamış eşyaları haydimisin hep geziyolar ülke ülke daha rahatını düşünemiyorum

tabi son kararın ilkokul öğretmenliğiyse çocuğun hayatına etkin çok büyük lütfen ahlaklı kalabilceksen ol.ben bunları okuyunca kanım donmuşdu
    ekşi sözlük
    ilkokulda öğretmenin yaptığı psikopatlıklar
    https://eksisozluk.com/ilkokulda-ogretmenin-yaptigi-psikopatliklar--3600175

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnexpectedJihad -- 28 Temmuz 2016; 23:04:37 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.