Şimdi Ara

5.1 Digital Decoder DTS - Dolby Digital (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
2.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Ignorius

@ally hocam kusura bakma konu dağılmış gibi oldu ama olay sonunda anlaşıldı.

@hendrix884 hocam benim kendim içim bu hafta yaptığım çözüm bu şekilde.

Bende üniversideyken aldığım Inca 5.1 125Watt rms ses sistemim vardı ve hic kullanamadım hep yattı.

Şidi Samsung 51F5570 plazma tv aldım be bu başlıktaki optik dekoderi aldım ve TV nin optik cıkısını bu dekodere bagladım. Dekoderin cıkıslarını da esli Inca 5.1 sistemimin girişlerine bagladım.

Az önce Pasific Rim i 1080P ve DTS izledim. Muhteşemdi.

Benden tavsiye eğer ucuz yollu ses sistemi kuracaksan ikinci el bi 5.1 ve bu başlıktaki optik dekoder işini görür.

Benim sistem 125 W rms ( sub 50W ve 5X15W) son ses 80 ben 55 den yukarı cıkamadım.

Bence thx550 ile süper bir ikili olur. @ally ile anlaş bence :)

Evet hocamya bende bu şekilde bir çözüme gideceğim ama , ben extra da ps3 te bağlamak istiyorum ve tak çıkar yapmak pek istemiyorum..

birde şu modeller var ; cihazlar 400-500 civazı ne yapsam bilemedim , birde elimde gerçekten az kullanılmış sıfır gibi pasif sony set var :(((

PHILIPS HTS 3539/12 bu model dts dolb mvk fln sorunsuz oynatıyormuş
    PHILIPS HTS 3570/12

• pm attım
  • bu ilan artık geçersiz çünkü ürünü alyy nickli üyemizden satın aldım yarın gelecek :)
    inceleyip ürün hakkında bilgi vermeye çalışırım meraklılarına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allen_Bradley -- 30 Ekim 2013; 18:08:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seksisweden

bu ilan artık geçersiz çünkü ürünü alyy nickli üyemizden satın aldım yarın gelecek :)
    inceleyip ürün hakkında bilgi vermeye çalışırım meraklılarına

hayırlı olsun dostum iyi günlerde kullan.
  • ürün geldi denedim kullandım sorun yok
    teşekkür ederim

digitürk plus kutum ve playstation 3 cihazımın ikisinide bağladım ve 5+1 ses sistemim bu cihaz sayesinde sorunsuz çalıştı.
    digitürk mmx kanallerindeki dolby sesler, ps3'e koyduğum blueray cihazdaki dts sesler sorunsuz şekilde çözülüp ilgili hoperlöre gönderiliyor

herkese tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allen_Bradley -- 1 Kasım 2013; 0:10:53 >
  • quote:

ürün geldi denedim kullandım sorun yok
    teşekkür ederim

digitürk plus kutum ve playstation 3 cihazımın ikisinide bağladım ve 5+1 ses sistemim bu cihaz sayesinde sorunsuz çalıştı.
    digitürk mmx kanallerindeki dolby sesler, ps3'e koyduğum blueray cihazdaki dts sesler sorunsuz şekilde çözülüp ilgili hoperlöre gönderiliyor

herkese tavsiye ederim

Merhabalar,
    Acaba bu cihaz ile televizyonun optik çıkışından 5+1 ses alabiliyor musunuz?
    (Ornegin televizyonda USB'den ya da HDD'den film izlerken?)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: juke

quote:

teşekkür ederim

herkese tavsiye ederim

Merhabalar,

televizyonunuzun optik çıkışı varsa tabiki alırsınız
    yalnız birşeyi karıştırmayın, usb ya da hdd'ye yüklediğiniz film dolby ya da dts ses formatına sahip değilse televizyonun optik ses çıkışından yine 2 kanal ses çıkar. Yüklediğiniz filmin dolby olduğuna emin olmalısınız. Hatta bazı playerlar dolby filmlerde bile default olarak 2 kanal sesle başlar, bu defada playerın options menüsüne girip audio settings kısmından ses çıkışını 5+1 , dolby seçmek gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allen_Bradley -- 4 Kasım 2013; 8:06:42 >

• Cevabınız için çok teşekkür ederim

Son bir konuyu daha size danışmak isterim. Bu dekodere bağlayacağım ses sisteminin (Logitech X-540) "Ses Yükseklik Ayarı" kablolu (manuel), yani ses yüksekliğini kontrol etmek için hoparlör sisteminin ne yazık ki kablosuz bir uzaktan kumandası yok.

TV'nin optik çıkışını dekoderin girişine, dekoderin çıkışını da hoparlör sisteminin girişine bağlayacağım. Film izlerken sesin yüksekliğini TV'nin uzaktan kumandası ile değiştirebilir miyim acaba? Başka bir deyişle, TV'nin optik çıkışı, sesi alçaltıp yükseltir mi ve dekoder de buna uyum sağlar mı? (Eğer oluyorsa ses sisteminin uzaktan kumandalı olması gerekmeyecektir, oturduğumuz yerden ses yükseliğini TV üzerinden değiştirebiliriz.)

Optik kablom ve optik girişli bir ses sistemim olmadığı için test edemiyorum ne yazık ki, tecrübeleriniz paylaşırsanız çok sevinirim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: juke

quote:

teşekkür ederim

herkese tavsiye ederim

Merhabalar,

televizyonunuzun optik çıkışı varsa tabiki alırsınız
    yalnız birşeyi karıştırmayın, usb ya da hdd'ye yüklediğiniz film dolby ya da dts ses formatına sahip değilse televizyonun optik ses çıkışından yine 2 kanal ses çıkar. Yüklediğiniz filmin dolby olduğuna emin olmalısınız. Hatta bazı playerlar dolby filmlerde bile default olarak 2 kanal sesle başlar, bu defada playerın options menüsüne girip audio settings kısmından ses çıkışını 5+1 , dolby seçmek gerekir.

Cevabınız için çok teşekkür ederim

Son bir konuyu daha size danışmak isterim. Bu dekodere bağlayacağım ses sisteminin (Logitech X-540) "Ses Yükseklik Ayarı" kablolu (manuel), yani ses yüksekliğini kontrol etmek için hoparlör sisteminin ne yazık ki kablosuz bir uzaktan kumandası yok.

TV'nin optik çıkışını dekoderin girişine, dekoderin çıkışını da hoparlör sisteminin girişine bağlayacağım. Film izlerken sesin yüksekliğini TV'nin uzaktan kumandası ile değiştirebilir miyim acaba? Başka bir deyişle, TV'nin optik çıkışı, sesi alçaltıp yükseltir mi ve dekoder de buna uyum sağlar mı? (Eğer oluyorsa ses sisteminin uzaktan kumandalı olması gerekmeyecektir, oturduğumuz yerden ses yükseliğini TV üzerinden değiştirebiliriz.)

Optik kablom ve optik girişli bir ses sistemim olmadığı için test edemiyorum ne yazık ki, tecrübeleriniz paylaşırsanız çok sevinirim

• 5.1 çıkışlı bluray cihaz var mı?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.