Şimdi Ara

5+1 i pc ye bağlayamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bende 5+1 show marka ses sistemi var.bunu pcye bağlayım dedim ama sadece iki hopörlörden ses çıkıyor.elimde 3 adet kablo var bunun 2 şer ucu fl-fr,sl-sr,sw-c ye bağlı.kablonun diğer ucundaki 3 girişi pc ye bağlıyorum sadece 2 hopörlör çalışıyor.diğerlerinden tık yok.ses kartım realtek ac97 audio.pc nin arkasında side speaker,rear s.,central/bas,line in,front s.,microphone olmak üzere 6 giriş var.yardımcı olursanız sevinirim.

• Esas mesele nerden 5.1 ses almaya çalışıyorsun?

Mesela dolby digital bir dvd takıpta 5.1 ses alamıyorsan o zaman bir sorun vardır.

Ama sen herşeyden 5.1 ses almaya çalışıyorsan o zaman sorun sende.
  • ya ben fazla bilgili değilim bu konuda.yani siz şunumu diyorsunuz:bir mp3 dinlerken sadece 2 hopörlör çalışması normal.ama dvd izlerken 5+1 ses almalısınız mı diyorsunuz.?ben bir mp3 ile denedim sistemi.yanlışlık benim mp3 den 5+1 ses almak istemem de mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: JakX

Esas mesele nerden 5.1 ses almaya çalışıyorsun?

Mesela dolby digital bir dvd takıpta 5.1 ses alamıyorsan o zaman bir sorun vardır.

Ama sen herşeyden 5.1 ses almaya çalışıyorsan o zaman sorun sende.

(: Aynen
  • Arkadaşım önce bilgisayardan ses kartı ayarlarından ses kartını 5.1'e ayarlamalısın, sonra ses kartı arakasında üç tane giriş var front, center, rear diye. hoparlörden çıkan üç kabloyu certer'ı cernter'a rear'ı rear'a front'uda front'a bağlayacaksın olay tamam. sonra ses kartından bi deneme yap. ses kartı ayarlarından test yeri var ordan bi bak. bazı ses sistemlerinde müzik dinlemek için farklı ayarlar var. örneğin benim kule tipi sunny sistemim vardı. müzik dinlerken bi tuşa bastığmda 2.1 oluyordu, o tuşa bi daha bastığmda 5.1 oluyordu. diğer kısımlar sana kalmış artık. bu şekil bağladıktan sonra olmuyorsa farklı sorunlar var demektir. yoksa bağlanış şekli budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piramit17 -- 7 Mart 2008; 23:19:37 >
  • quote:

ben bir mp3 ile denedim sistemi.yanlışlık benim mp3 den 5+1 ses almak istemem de mi?

Evet aynen öyle, mp3 ve müzikler vs 2 kanal stereodur.
  • 5.1 hoparlördende her kanaldan ses gelecek şekilde streo ses alınabilir. x540 da matrix özelliği sayesinde 5 kanaldan mp3 dinlerken ses alınabilir. Bu özellik olmadanda winamptan direct sound output yapınca yine 5 kanaldan ses alırsınız. 5.1 bir film dahi hiç bir ayar yapmadan 5 kanal çalışmaz codeclerini kurarsın ac3 filter gibi sonra 5.1 olarak filmini izlersin. digital çıkış olayı farklı tabiki. Önemli olan her hoparlörü doğru bağladıktan sonra hoparlör test bölümünden bi test yap 5.1 ise sorun yok. diğer şeyler ya programdan ya dinledğin müziğin yada filmin 5.1 destekli olup olmamasından kaynaklanır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    - 1 Pc den 2 Mu Online Açma -
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaslar ben dediğiniz gibi bağladım.fakat sonuç aynı.ses kartınınn konsolundan test yaptım sadece 3 tanesinden ses geliyor.2 si yüksek biri düşük ses çıkardı test sırasında.birde hoporlörlerin kablolarını çıkardım.bağlı bulundukları yuvalarda teker teker denedim hepsinden ses aldım.fakat hep beraber takılı olduğunda sadece ikisinden ses geliyor.galiba piramit in dediği gibi bazı ayarlar yapmalıyım pc de.çok teşekkür ederim.
  • sorununuza çözüm linkde anlatıyor kolay gelsin

http://www.culha.net/?page_id=120&cp=all
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.