merhaba arkadaslar philips mms 460 5.1 ses sıstemı aldım kurdum ve ses alıyorum fakat su an 1.1 calısıyor casper 12.1 laptop kullanıyorum ses kartımda 3 cıkıs da var realtek i kullanıyorum fakat vısta yuklu bende realteke gırdıgımde hıc 5.1 gıbı seylerden bahsetmıyor acaba bıldıgınız bı realtek surumu varmı vısta ıcın aynı xp dekı gıbı bana 5.1 ı gostersın yada ne yapabılırım lutfen bı yardım sımdıden tesekkurler....
Dostum anladıgım kadarı ile sistem tanımamıs senin 5.1 i
Ses sisteminin bilgisayarı tanıması gibi bir durum yoktur.Bilmiyorsanız yorum yapmayın.Ses kartın 5.1 desteki ise ses alırsın bir de çaldığın dosya 5.1 destekli ise çevresel ses alırsın eğer stero ise sistem bunu beş kanala yayar ya da iki uydu ve wooferdan 2.1 olarak verebilir.Ses kartın dfenetim masasında programa sahiptir oradan ayarlamaları yapabilirsin ses kartın 5.1 olmayabilir üç çıkışı olması 5.1 ses desteği olmadığı anlamına gelmez.Verilen anakart cdsinden ses kartı için gerekli dosyayı tekrar yükleyebilirsin ses kartın 5.1 ses desteğine sahip olmayada bilir.
Büyük ihtimalle laptopunun bir adet mic giriş bir adette kulaklık/line çıkışı var. eğer böyleyse laptopunuz 2.0 ve 2.1 sistemleri destekler. taktığınız 5.1 de doğal olarak 2.0/2.1 çalışır. sisteminizin dolby prologic desteği de olmadığından sanal 5.1 ses alamazsınız. kulaklık çoğaltıcı ile kopya 5.1 yapabilirsiniz, tabi bu anlamsız olur.
yani simdi ben baglayamıyacakmıyım baska bı caresı yokmu bunun yada xp yuklemeyı dusunuyorum sızce yukleyıyımmı yoksa hıcbı turlu olmazmı bu yanı bı ses kartı falanmı almak lazım....
Ses kartı alarak olabilir ama zaten surround ses alabilmen için gerçek5.1 destekli bir setin ve kartın olmalı bunlarda ortalama en az 300 ytl ama bu set ile ve 50 60 ytl lik 5.1 ses destekli kartla surround ses alırsın.