Şimdi Ara

5+1 SURROUND SES SİSTEMİ KURULUM ve ŞEMA ÖNERİSİ (GİRİŞ SEVİYESİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
35
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, fazla kumanda kullanımından dolayı elimdeki soundbarı (c450) değiştirmek istiyorum. Sadece optik girişi var, tv ile senkron değil (HDMI ARC). HDMI girişi olan soundbar bakarken aklım 5+1 surround sistemlere kaydı. Biraz araştırdım ve bütçemin çok üstüne çıktığını fark ettim. Giriş seviyesi ikinci el hazır sistemlere bakıyorum örn: DENON AVR 390, PİONEER VSX 321, SONY STR KG800 

1-) Fakat kurulum için değer mi asla emin olamıyorum. Sebebi ise odamın merkezinde olmamam. Odanın sağında kaldığım için aldığım bu 5+1 sistem çektiğim çileye ve kablo karmaşasına değer mi? Surround'ı hisseder miyim yoksa sadece soundbarı değiştirip yerine yenisini koymalı mıyım? (gardrobun üstüne) Odamın aşağı yukarı şeması bu şekilde. Duvar delmek istemiyorum zaten hoparlörler yüksekte olacak.

5+1 SURROUND SES SİSTEMİ KURULUM ve ŞEMA ÖNERİSİ (GİRİŞ SEVİYESİ)

Amacım 4k TV'den film ve dizi izlemek. Sesi ise HDMI/ARC ile bağlayıp tv kumandasından yönetmek. İçerikleri mi box s'den Streamio uygulamasından alıyorum. 

2-) Ekstra olarak önerdiğiniz ikinci el veya sıfır, 5+1 (kompakt olursa daha iyi olur) ses sistemleri var mıdır? Veya örnekta yazdığım ses sistemlerinde bu daha iyidir dediğiniz hangisidir? Bütçe 7-10 bin civarı, zorlarsam belki 12 13 yapabilirim (sadece avr değil hoparlör dahil set şeklinde)

3-) bazı ses sistemlerinde 1080p, 4k, 8k ayrımı var. bu benim için önemli midir? 4k tv ile kullanacağımdan dolayı 4k amfi gerekli midir? 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.