2014 yılında asgari ücretli olarak çalışmaya başlayan biri, 2021 yılında çalışmayı bırakırsa çalıştığı firmanın yatırmış olduğu SGK 4/A parasını iade alabilir mi? çünkü emekli olamayacak daha fazla çalışmayacağı ve dışarıdan SGK ödemesi yapmayacağı için. bu parayı hemen mi alır yoksa emeklilik yaşı geldiğin de mi alır? yaşayan bilen birileri var mı aramızda bu durumu |
5-10 yıl çalışıp emekli olamayan kişilerin SGK 4/A parası iade alınabilir mi?
-
-
Emeklilik yaşı geldiği halde emeklilik koşullarını sağlayamayanlar geri alabiliyor. Vefat ederse mirascısı da alabiliyor. Aşağıdaki haberi inceleyin.
4/(a) ve 4/(b) sigortalıları ile 1.10.2008 sonrası memuriyete başlayan 4/(c) sigortalılarından, herhangi bir nedenle çalıştığı işten ayrılan veya iş yerini kapatan ve yaşlılık aylığı bağlanması için gerekli yaş şartını doldurduğu halde malullük ve yaşlılık aylığı bağlanmasına hak kazanamayan sigortalıya SGK primleri iade edilebilmektedir. Bu düzenleme emeklilik koşullarını sağlamayan vatandaşlara ödedikleri primleri geri alma imkanı sağlıyor.
https://www.haberler.com/sgk-ssk-dan-emeklilere-memurlara-ve-iscilere-12924769-haberi//
-
yani emeklilik yaşı geldiğinde alabilecek.. teşekkür ederim. yaş gelmeden alabilseymişiz iyiymiş
-
quote:
Orijinalden alıntı: M4M00Dyani emeklilik yaşı geldiğinde alabilecek.. teşekkür ederim. yaş gelmeden alabilseymişiz iyiymiş
Siz benim dediğime bakmayın. Ben üstünkörü okudum, anladığımı yazdım. Okumanız için haber linkini verdim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: DoubleDragonSiz benim dediğime bakmayın. Ben üstünkörü okudum, anladığımı yazdım. Okumanız için haber linkini verdim.
Alıntıları Gösterher sitede başka bir şey yazmışlar en iyisi sgk ile iletişime geçmek.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X