Şimdi Ara

5.300 tl sistem topladım sizce nasıl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • - AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek İşlemci - Tray
    - MSI B450M GAMING PLUS AMD B450 Soket AM4 DDR4 3446MHz (A-XMP) HDMI DVI Anakart
    - 2xCORSAIR 8GB DDR4 2400MHz CL16 Kırmızı Vengeance Single Kit Ram
    - Sapphire RX590 Nitro+ Special Edition 8GB GDDR5 256Bit AMD Rdeon DX12 Ekran Kartı
    - Sharkoon TG5 Yeşil USB3.0 4XLed Fan ATX Gaming Kasa
    - Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s okuma Harddisk
    - Power Boost 600W 80 Plus Bronze 12cm Fanlı ATX PSU

toplam 5.300 lira tutuyor sizce fiyat nasıl ve değiştirmem gereken şeyler var mı.

Ayrıca MSI RX580 Armor 8GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 ile Sapphire RX590 Nitro+ Special Edition 8GB GDDR5 256Bit AMD Rdeon DX12 arasında 345 lira fark var sizce bu farka değer mi yoksa rx580 e mi döneyim teşekkürler.

• evet orada hata yapmışım 3000 olacak orası
  • Ram i 3 yap sistem canavar 👍🏻👍🏻

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PSU'yu highpower, FSP, corsair, xigmatek, thermaltake, evga, seasonic gibi markalardan tercih et. gece rahat uyu

Birde link verebilirmisin parçaların?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g3nj -- 25 Ocak 2019; 12:20:0 >
  • Bu anakartta aldığım ram ler 3000Mhz olarak mı çalışacak yoksa anakarta OC mu yapmam gerek anlamadım çünkü aşağıda belirttiğim gibi gözüküyor özelliklerinde. Yani bu OC dediği ne demek oluyor.

1866/ 2133/ 2400/ 2667Mhz (by JEDEC)
    2667/ 2800/ 2933/ 3000/ 3066/ 3200/ 3466 MHz (by A-XMP OC MODE)
  • elimde 5100tl ye sattığım sistem var daha iyisi özelden yazarsan konuşuruz
  • g3nj kullanıcısına yanıt
    PSU yu CORSAIR VS650 650W 80PLUS PSU olarak değişsem nasıl bu iyi midir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • caxcan84 kullanıcısına yanıt
    daha iyidir ama VS serileri çok iyi değil. Daha başka seçenekler düşünebilirsin
  • cevap bulunamadı yardım bekleniyor

Bu anakartta aldığım ram ler 3000Mhz olarak mı çalışacak yoksa anakarta OC mu yapmam gerek anlamadım çünkü aşağıda belirttiğim gibi gözüküyor özelliklerinde. Yani bu OC dediği ne demek oluyor.

1866/ 2133/ 2400/ 2667Mhz (by JEDEC)

2667/ 2800/ 2933/ 3000/ 3066/ 3200/ 3466 MHz (by A-XMP OC MODE)
  • up up
  • 3446MHz e kadar desteği var diyor yani bios ayarlarına girip o.c yapman gerekecek normalde bu seviyede çalışmaz xmp profilini açman gerek. Kısaca o.c istiyorsan sağlam soğutucu almalısın işlemciye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    Oc yapmazsam ram lerimi 3000mhz kullanamayacağım öyle mi? Bende oc yapmak istemiyorum ozmn ram leri 3000mhz lik almaya gerek yok. Veya ram leri 3000 mhz de kullanmak için illa oc yapacaksam işlemcinin soğutucusunu değişmem mi gerek keza işlemcide stok soğutu var bu yeterli olmaz mı?
    Ram de 3000mhz yazıyorsa o max çıkacağı değeri belirtir ve çıkartmak için o.c gerekiyor stok soğutucu ile o.c a hiç bakma sistemi yakarsın. Xmp yi açtığında işlemciden ram e herşey otomatik yükselecek ve işlemci yük altında ısınacak onun için iyi soğutucu şart. Ama ben o.c u çok iyi biliyorum her ayarı tek tek menüden değiştiririm diyorsan sadece ram ile seviye yükseltebilirsin ben 1 defa denedim sistem kitlendi tövbe ettim elimi sürmem bir daha çünkü o.c dediğin olayda dünya kadar ayar var voltaj gibi çok tehlikeli ayarları yapıyorsun benim şahsen o.c a ihtiyacım yok çok lazım olursa xmp yi açarım o bana yeter bilen birinden yardım alsan o konuda iyi olur çünkü bilmeden sistemi yakabilirsin ya da kilitleyebilirsin. Mesela adam nette yazmış sallıyorum max değer 1.7 diyor menüden seçiyorsun 1.7 yi sistem komple gidiyor pc hiç açılmıyor

• snakefatih kullanıcısına yanıt
    Yanılıyorsunuz. Xmp profili sadece belleklerin frekansını artırır. O da oc sayılmaz. Ddr4 ramlerin bir default baz frekansı vardır xmp ile etikette yazan frekansa çıkılır. Xmp açınca işlemciye hatta rame oc yapmış olmuyorsunuz yani. XMP=Extreme Memory Profile

3000 mhz için overclock ile falan işiniz yok. Sadece bios'tan xmp'yi aktif edeceksiniz. Hepsi bu.

• warchief46 W kullanıcısına yanıt
    Xmp yi açtığımda herşey yükseldi diye hatırlıyorum.yanlış hatırlıyorum o zaman. Sanki işlemci değerleri de yükselmişti. Ben de asus rog maximus code x var bir defa deneme amaçlı seçmiştim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.