Şimdi Ara

5-6K bütçeye video için alınabilecek Kamera + Lens önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, youtube'da kullanılmak üzere kaliteli bir kameraya bir ihtiyacım var kamera konusunda yeterli bilgim yok. Biraz araştırdım fakat işin içinden çıkamadım. Hatta 1 kamera yeter mi 2 kamera gerekli mi onu bile kestiremedim. :( Sinema ile ilgilenen arkadaşlar yardım eder sanırım.
    aşağıdaki video daki çekim mesafesi tam da çekeceğim videoya iyi bir örnek.

Bu tarz çekimler için 5-6K bütçeye göre odaklanma hızı yüksek, titreşim engelleme özelliği olan (çok gerekli mi bilmiyorum), ekranı sabit olmayan, şarj problemi ve kronik sorunu olmayan, harici mikrofon takabileceğim hangi kamera ve lensi önerebilirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sky.Walker -- 20 Haziran 2017; 3:32:27 >

• Merhaba önce yüklü bir harcama yapmadan küçük başlayın bence.

Böyle bir aksiyon kamerası ile başlayın.http://www.hepsiburada.com/sjcam-m20-wifi-4k-24fps-gyro-orjinal-lisansli-aksiyon-kamerasi-siyah-pm-HB000001IIP7
    Bu birçok işinizi görür.
    Forumda ayrıntılı örnekleri var.https://forum.donanimhaber.com/sjcam-m20-aksiyon-kamerasi-incelemesi-gyro-4k-inanilmaz-netlik-gearbest--117864224
    İhtiyaçlarınız belli olunca ona göre gerekirse yine başka makina alırsınız.
    Bu ilk ettiğimi de yedek makina veya 2. açı makinası olarak kullanırsınız.

Bu kitabı mutlaka alın ve okuyun. Hiç sıkıcı değil, resimli vs. çok şey öğretiyor.http://www.dr.com.tr/Kitap/Dijital-Video-ile-Sinema/Ilker-Canikligil/Sanat-Tasarim/Sinema/urunno=0000000628630

İlla hemen pahalı makina alacağım dersenizhttp://www.hepsiburada.com/sony-dsc-rx100m4-dijital-fotograf-makinesi-pm-ftkomsonyrx100m4
    bunu öneririm.

Ama önce ilk dediğim makinayı kullanın.
    Asıl ihtiyacınızın ışıklandırma, harici mikrofon, tripod, gimbal vs. olduğunu keşfedebilirsniz. Ona göre makina alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 20 Haziran 2017; 9:37:12 >

• multimatom kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Bu tarz bir aksiyon kamerası hali hazırda mevcut elimde fakat bu kamera işimi görmüyor. Daha profosyonel bir kamera lazım. Işık, harici mikrofon, tripod, steadicam/gimbal içinde araştırma yapıyorum. Amacım küçük çaplı bir stüdyo kurmak.
    Kamera için Blackmagic Pocket Video Kamera'yı araştırdım ama farklı alternatiflerde var. Lensler ise kafamı çok karıştırdı. Cine, prime lens vs.
    İlla sıfır olmak zorunda değil temiz 2. el bulursam onu da alabilirim.
  • A6000, GH3 - GH4, OMD serisi bir mina kullnabilirsiniz. Video da bu modeller daha iyi deniyor. Lens konusu ise karışık çok ihtimal var ve ne yaptığınızı bilmeniz lazım. Hap bilgi ile olabilecek bir şey değil.

Bana kalırsa bulabilirseniz Canon G1X Mark2 gibi birşey alın. Lens derdiniz olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sky.Walker kullanıcısına yanıt
    "aksiyon kamerası işimi görmüyor. Daha profosyonel bir kamera lazım"

Bunu açar mısınız?

Sıkıntı düşük ışıkta kalitesizlik ise farklı, ekran dönmemesi ise farklı vs. Vs. Çözümler üretilebilir.

Genel olarak günümüzde öne çıkan şey A6000 + Manuel lensler. Ama dediklerinize göre farklı şeyler de önerilebilir.

• Olympus OM-D 1 mark II ve 12-40, çünkü stabilizera gerçekten ihtiyaç duyulmayan bir makine. Bir de mikrofon alırsınız yanına işlem tamam. Gerisi sizin edit becerilerinize kalmış. Işıkları vs. saymıyorum elbette

• multimatom kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam dusuk isikta performans yetersizligi haricinde, genel olarak cekim kalitesinden de memnun degilim. Tam olarak yapacagim sey ilk mesajimda da dedigim gibi youtube icin icerik uretecegim ve tam da ornek olarak gosterdigim video gibi icerikler olacak. A6000 i arastirmistim zamaninda guzel cihaz. Ama lense karar verememistim bir turlu. Canon gx1 mark 2 yi arastirayim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sky.Walker -- 20 Haziran 2017; 23:0:19 >
  • thediskavrici T kullanıcısına yanıt
    Hocam olympus butcemi oldukca asiyor malesef.

• Olympus un eski modellerine de bakabilirsiniz, uygun fiyata bir gövde bulursunuz. Gövdede titreşim önleyici olması çok işe yarar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.