< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
5 dakikada şarj olan BYD’nin elektrik motoru da devrimsel! (2. sayfa)

-
-
5 dk şarj ile 400 km yol gidebileceksek o zaman işler değişir. Kabul edilebilir güzel bir gelişme derim elektrikli araçlar için.
Zamanla 1-2 dk civarı tak-çıkar şarjla 500+ km gidebilseler ve batarya sorunu için en az 10 yıl garanti verseler (böylelikle kaliteyi de sağlamak zorunda kalırlar) mükemmel olur.
-
-
2 yıl önce türkiyede kayıtlı Tesla Sayısı ile şimdikini hesaba kattınız mı? Birde SR özelinde fiyatlara bakın sıfır fiyatının neresinde ondan sonra konusun isterseniz?
-
senin araban 100 yıllık bir teknolojinin ürünü. çinli elektrikli araç firmaları 10-15 yıllık daha. önümüzdeki 5 senede neler değişecek tahmin et sadece.
-
SR 'yi bilmem. Kimse kullanılmış bataryaya milyonlarca TL vermek istemiyor, görünen bu. Batarya kimyasal bir madde.
Çok fazla elektronik cihazım yok yine de bataryası şişip kapağı yerinden cıkan bir MacBook, bir tablet bir de PowerBank 'ım var.
4 yıl önce $380'e Xiaomi süpürge aldım, Lityum bataryası birkaç ayda söndü, orj yedeği yoktu, sıfır LG marka bataryalarla yenilettim, mutfağın yarısını temizlemeye yetmiyor. Duvarda süs olarak saklıyoruz.
6 yıl önce Apple Magic Keyboard aldım. Güvenilir marka. 5 yıl sonra birden bataryası şarj tutmamaya başladı. Garantisi bitik. Onu da büfede süs olarak tutuyorum.
Bunları yaşadıktan sonra batarya olayına ihtiyatlı yaklaşıyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İlk elektrikli araba 1870'lerde yapılmış. 1900'lerde Amerikada onbinlerce elektrikli araba dolaşıyormuş. Ford T serisi ile elektriklinin işi bitmiş. 150 yıllık geçmişi var elektriklinin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam cidden kast ettiğim elektrikli arabanın o olduğunu mu düşünüyorsunuz
teslanın yükselişi ve byd nin gelişimiyle gerçekten pazarda kayda değer oranlarda satmaya başlayan son 10-15 yıllık süreçten bahsediyorum. yoksa şimdi bakarsanız uçan araba da var ama pazar payı ne kadar tartışılır :D
-
BYD çok ileride... zirvede.
-
islamiyete inananlar için. Süleyman Peygamber cinleri büyük kaplar, büyük bina, havuzların yapımında çalıştırırdı. O zamanın teknolojisi bunu gerektiyordu. çin liler, cin ler.
-
Başka yerede yazdım denk geldi burayada yazıyım ..
Yıl 2015 artık eletkrkli araçlar yayılıyor iyicene o yıllarda..
o zaman bazı firma yetkilileri ve teknoloji guruplarında 10 sene içinde eletkrkli araçlarda menzilleri tek şarjla 2000 km lere kadar çıkıcak falan deniyordu ..
Hatta aratırsanız o yıllardaki haberlede bulursunuz..
O yıllarda çıkan elektrlli araçlar 400-500 km iken şu anda oldu oldu 500-600 km ..
Yani konuları okuyorum enteresan yorumlar var.. elektrkli teknolojisi çok hızlı gelişiyor falan diye..
2015 model s menzili 450km iken 2025 olmuş menzili 640 km .. 10 yılda ancak 200 km .. Bumu teknolojik sıçrama ..
2012 den beri solid state batarya haberleri veriliyor.. sadece elektrlli arabalar için değil pek çok alanda kullanılması düşünülüyordu . yok dendi 2018 de bütün araçlar solid olucak yıl oldu 2025 hala göremedik solid state..
Hızlı şarj bile çok ilerlemedi olduğu yerde sayıyor .. byd bu teknoloji yi yapmış kaç senede yayılıcak .. bütün şarj istasyonları sökülüp yerine yeni bu hıza uygun şarj istasyonlarımı takılıcak bunun maliyeti nedir ..
Tabii buna uygun eletkrkli araçların fiyatı ne olucak buda çok mühim sen bu teknolojiyi bana 3-4 milyonluk aracında satarsan benim için bir şey ifade etmez bu teknoloji...
Sanırım buna normal eletkrik alt yapısıda yetmez özel bir alt yapı ister .
Evde bile yüksek akım çeken matkap falan bağlandığında evdeki ampüller ışığı azalıp azalıp artıyor..
Bu arada söylemekten sıkıldım ama söylemessem bir kesim direk böyle içten yanmalı araçlı biri sanıyor bende de phev araç var burda amaç beyin fırtınası yapmak fikrilerimizi ortaya koyuyoruz..
şu bev yani saf eletkrikli tekolojisi gerçekten en azından bana göre benim için mantıklı alınabilir bir konuma gelsin ilk aracımı satıp ben alıcam .. ama hala çok soru işaretleri var en azından benim için..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X