Şimdi Ara

SİLİNSİN LTF (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: by_OriON

Konuyu toparlayıp özetleyelim

İlk olarak avi dosylarına değinelim. Uzantısı .avi olan dosyalar farklı codec'ler ile şıkıştırılmış olabilir. Divx de bunlardan biridir. Bunun dışında farklı codec'ler mevcuttur. Ancak en çok kullanılanlar Divx ve Xvid'dir. Yani görüntünün sıkıştırılması için codec'ler kullanılır. Bu ses içinde böyledir. Mesela divx codec ses için mp3,ac3 gibi formatlar kullanır. DVD formatı olan mpeg2 ise ses için mp2,ac3... gibi formatları kullanır.

DVD Oynatıcınız divx destekli mi öğrenmek için,
    - Üzerinde divx logosu var mı bakın
    - Girin google'a model numarası ile aratıp üretici sitesinden kontrol edin (En mantıklısı)

DVD oynatıcınız divx destekliyor ise, dvd ya da cd'ye .avi dosyalarınızı (avi dışında mpg,dat,mp3,jpg formatlarını da ekleyebiliriz) nero yada herhangi bir yazıcı program ile veri diski olarak kaydederek izleyebilirsiniz. Benim film arşivim bu şekildedir Bir dvd'ye dosya boyutuna bağlı olarak 4,5,6,7 film eklediğim oluyor.

Ancak bir divx filmi dvd formatına çevirirseniz @mesuthaksoy'un da dediği gibi bu mümkün değildir. Nedeni ise kullandığı MPEG2 formatıdır. Yani süre odaklı bir formata dönüşür. Bu şekilde 1 dvd'ye süresine bağlı olarak en fazla 1 film sığabilir.

Eyvallah üstad bilgi için tşk ederim. Saolun baya bi aydınlandık siz ve değerğli arkadaşlar sayesinde. Emeğinize sağlık iyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

...

Sonuç olarak 5 tane divx filmi dvd playerda izlenebilecek gibi dvd formatında bir diske sokamazsın.
    Ama bununla ilgili ben de bir zamanlar bir araştırma yapmış ve enteresan bulgulara rastlamıştım.
    Eğer bulabilirsem burada paylaşırım.

quote:

Orijinalden alıntı: by_OriON

...

Ancak bir divx filmi dvd formatına çevirirseniz @mesuthaksoy'un da dediği gibi bu mümkün değildir. Nedeni ise kullandığı MPEG2 formatıdır. Yani süre odaklı bir formata dönüşür. Bu şekilde 1 dvd'ye süresine bağlı olarak en fazla 1 film sığabilir.

Yuarıda da belirttiğim gibi 8 LOSTdizisini 1 dvd ye dvd formatında kaydettiğimi yazmış ve bu yolu da bu forumdan öğrendiğimi de belirtmiştim. Aslında normal şartlarda tek katlı dvdye 2 saatlik bir film sığabilmekte, ancak bu yazılım (ConvertXtoDvd) sayesinde 2 saati aşan filmler çok rahat sığdırılabilmekte. Tabi yazılım bunu nasıl beceriyor, teknik bir husus. 8 LOST dizisi de yaklaşık 5.5 - 6 saat ediyor, varın gerisini siz düşünün.
    http://forum.donanimhaber.com/m_9595432/mpage_1/key_convertxtodvd/tm.htm ve
    http://forum.donanimhaber.com/m_15916127/mpage_1/key_convertxtodvd//tm.htm#15933101 linklerinden bazı bilgilere ulaşılabilir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan84 -- 27 Ekim 2009; 20:07:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: atakan84
    Yuarıda da belirttiğim gibi 8 LOSTdizisini 1 dvd ye dvd formatında kaydettiğimi yazmış ve bu yolu da bu forumdan öğrendiğimi de belirtmiştim. Aslında normal şartlarda tek katlı dvdye 2 saatlik bir film sığabilmekte, ancak bu yazılım (ConvertXtoDvd) sayesinde 2 saati aşan filmler çok rahat sığdırılabilmekte. Tabi yazılım bunu nasıl beceriyor, teknik bir husus. 8 LOST dizisi de yaklaşık 5.5 - 6 saat ediyor, varın gerisini siz düşünün.
    http://forum.donanimhaber.com/m_9595432/mpage_1/key_convertxtodvd/tm.htm ve
    http://forum.donanimhaber.com/m_15916127/mpage_1/key_convertxtodvd//tm.htm#15933101 linklerinden bazı bilgilere ulaşılabilir diye düşünüyorum.

Tşk ederim atakan84 üstad. ConvertxtoDvd 2 gündür kurcalıyorum. Acaba 5-6 filmi ya da dosyayı tek DVD lik yaparken ayarları nasıl yapıyorsunuz sadece low quality seçeneinimi seçiyorsunuz yoksa başka bi ayarlamalarda gerekiyormu ben bulamadımda kaliteyi fazla bozmadan oluyosa çok süper olur. Yardımlarınız için saolun, hoşçakalın...

• hakan kardesim divx filmler yapılırmı bilemem ama ben vcd formatındaki filmlerden son 1 yıldır yaklasık 400 filmi 4er tane dvd ye yazdırıp dvd playerde izliyorum neroda veri diski yarat deyip en düşük hızda yazdırıyorum yüksek hızda yazılırsa okumuyor arşiv yaptığım için çok rahat ettim divx filmler vcdye cevrilip yazdırılırmı denemek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanoztuna06

quote:

Orijinalden alıntı: love_tired

Hocam bi dene hele çok masraflı olmaz herhalde :)

Diyorsun hafif derece tebessümle; amma yazdın dene gör bu kadar insanı uğraştırmaya ne lüzum varki elinde deneme imkanı varken vs..vs... diyebilirsiniz haklısınızda başım üstüne...
    Çok masraflı be kardeşim yoksa senin güzel parmaklarını yormam emin ol 3-4 msj attın konuya Eyvallah saolasında; ben il dışındayım Dvd leri izleyecek kişiler Ankarada (Bnimde DVD Playerim yok hepsinide arayıp DVd niz marka model seri no vs.... tek tek konuşacak durumda değilim. İnternetten sorsak malum daha her evde internet girmedi o kadar çıtayı çıkaramadı bizim açılım saçılımcılar. Sadece 2 hafta sonra gideceğim için şimdiden acaba bi sonuç alabilirmiyiz dedik didindik malum sabır yoktur pek bizlerde. Kusura bakma yanlışta anlama emeğiniz oldu bilgi sahibi oldumda. muhtemelen bu konu için bu kadar uğraşılırmı dene gör kardeşim diye düşünülmesin diye 2 kelam edeyim dedim. Saygılarımla, iyi günler...

hakancım sen beni yanlış anladın :)

Neyse arkadaşlar Gereken cevapları vermiş ;)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.