Şimdi Ara

SİLİNSİN LTF

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan 06 -- 16 Ekim 2024; 16:26:59 >

• Sanırım dvd playeriniz eski bir model. Dediğiniz şey zaten mümkün 700 mb divx filmleri dvd ye yazıp çok rahat bir şekilde dvd playerimde izleyebiliyorum.Dediğiniz yöntemlerle uğraşmaktansa Divx oynatabilien bir player almak daha akıllıca gibi geliyor bana...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pinkcrow7

Sanırım dvd playeriniz eski bir model. Dediğiniz şey zaten mümkün 700 mb divx filmleri dvd ye yazıp çok rahat bir şekilde dvd playerimde izleyebiliyorum.Dediğiniz yöntemlerle uğraşmaktansa Divx oynatabilien bir player almak daha akıllıca gibi geliyor bana...

Tşk.ler üstad ilginiz için. Filmler benden ziyade 2-3 kişi için aslında onlarında DVD Playeri eski. Şimdi siz 700MB'lık divx uzantılı 4-5 dosyayı DVD'ye veri diski olarak yazıp seyredebiliyorum mu diyorsunuz? Eğer öle ise ben AVI dosyalarını divx formatına çevirsem sizin gibi seyredebilirmiyim ??
    Önerebileceğiniz bir yol varmı acaba??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan 06 -- 26 Ekim 2009; 16:20:29 >
  • Merhaba hakanoztuna06

Eğer dvd player "DIVX" desteklemiyor ise data cdsi oluşturup içine filmleri atarsanız dvd playerda malesef filmleri oynatmayacaktır..
    700mb bir divx i dvdye atınca 4gb olması da gayet doğal çünkü DVD boyutu SÜREYE göre ayarlar.
    Yani film 1buçuk saat ise boyutu ortalama öyle olacaktır.
    Ama filmin süresi 10 dakika ise 300 megabyte olur boyutu.

Sonuç olarak 5 tane divx filmi dvd playerda izlenebilecek gibi dvd formatında bir diske sokamazsın.
    Ama bununla ilgili ben de bir zamanlar bir araştırma yapmış ve enteresan bulgulara rastlamıştım.
    Eğer bulabilirsem burada paylaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanoztuna06

Tşk.ler üstad ilginiz için. Filmler benden ziyade 2-3 kişi için aslında onlarında DVD Playeri eski. Şimdi siz 700MB'lık divx uzantılı 4-5 dosyayı DVD'ye veri diski olarak yazıp seyredebiliyorum mu diyorsunuz? Eğer öle ise ben AVI dosyalarını divx formatına çevirsem sizin gibi seyredebilirmiyim ??
    Önerebileceğiniz bir yol varmı acaba??

Dostum sanırım senin avi uzantılı dediğin filmler zaten divx...Yani Divx filmlerin uzantısı avi.
    Evet dediğim gibi 700 mb lık divx filmleri veri dvd si olarak yazıp izleyebiliyorum.Playerim Hometech Divx-567... Bunu yapabilen dvd playerlerde zebil gibi piyasada..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Merhaba hakanoztuna06

Eğer dvd player "DIVX" desteklemiyor ise data cdsi oluşturup içine filmleri atarsanız dvd playerda malesef filmleri oynatmayacaktır..
    700mb bir divx i dvdye atınca 4gb olması da gayet doğal çünkü DVD boyutu SÜREYE göre ayarlar.
    Yani film 1buçuk saat ise boyutu ortalama öyle olacaktır.
    Ama filmin süresi 10 dakika ise 300 megabyte olur boyutu.

Sonuç olarak 5 tane divx filmi dvd playerda izlenebilecek gibi dvd formatında bir diske sokamazsın.
    Ama bununla ilgili ben de bir zamanlar bir araştırma yapmış ve enteresan bulgulara rastlamıştım.
    Eğer bulabilirsem burada paylaşırım.

Tşk ederim ilginiz için mesuthaksoy. Yalnız ben DVD Player'in Divx destekleyip desteklemediğini bilmiyorum. Sadece 5 tane AVI uzantılı(FİLMLER AVI UZANTILI DIVX DEĞİL!!) filmi veri diski olarak DVD ye yazdım ve oynatmadı DVD Player. Arkadş üst mesajda sanki divx formatına çevrilirse olabileceğini demek mi istemiş acaba tekrar mesaj yazmadı bilen varsa bi yolunu gösterirse çok iyi olacak. Yardımlarınız için teşekkür ederim. İyi akşamlar.

• divxlerin uzantısı .avi dir zaten divx uzantı değil.
    elindeki .avi uzantılı dosyalar divx arkadaş da söylemiş zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selcuk Igci -- 26 Ekim 2009; 16:59:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DVD & BluRay Arşivi Yapmak
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hakanoztuna

Filmlerin AVI uzantılı olması divx olmadıkları anlamına gelmez,hatta tam tersine onlar kesinlikle divx dir :)
    Neden söyleyeyim,
    AVI uzantısı profesyonel makinalar tarafından yapılan çekimlerde gördüğümüz yüksek çözünürlüklü ve çok büyük boyutlu dosyalar olabilir.
    Ama standart bir film için bu ham avi görüntü boyutu 100lerce gigabyte olabilir (:

Fakat uzantısı avi ise ve filmin boyutu 700mb. ise o kesin divxtir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pinkcrow7
    Dostum sanırım senin avi uzantılı dediğin filmler zaten divx...Yani Divx filmlerin uzantısı avi.
    Evet dediğim gibi 700 mb lık divx filmleri veri dvd si olarak yazıp izleyebiliyorum.Playerim Hometech Divx-567... Bunu yapabilen dvd playerlerde zebil gibi piyasada..

pinkcrow7 üstad ben yanlış anlamışım bende sandımki avi dosyasını divx yapınca DVD oynatıyor. Aynı şeyler olduğunu bilmiyordum. Saolun bilgi verdiğiniz için. Artık bi yol yok heralde
    quote:

Filmlerin AVI uzantılı olması divx olmadıkları anlamına gelmez,hatta tam tersine onlar kesinlikle divx dir :)
    Neden söyleyeyim,
    AVI uzantısı profesyonel makinalar tarafından yapılan çekimlerde gördüğümüz yüksek çözünürlüklü ve çok büyük boyutlu dosyalar olabilir.
    Ama standart bir film için bu ham avi görüntü boyutu 100lerce gigabyte olabilir (:

Fakat uzantısı avi ise ve filmin boyutu 700mb. ise o kesin divxtir.

Yardımcı olmaya çalıştığınız için tşk ederim mesuthaksoy. 3 kişi birden söylemiş divx avi aynı şey oldunu :( cahillik işte :) Sonuç olarak benim yapabileceğim bi seçeneğim yok galiba 5 filmi tek tek 5 CD diske yazdırmadan 1 DVD disk içinde seyredemiyoruz sanırsam
    Bu işi becerebilen bir kişi forumda varmı acaba çok merak ediyorum

• Hayır yok, olamaz mümkün değil (:

Ama mümkün değil dersem de yine de demeyeyim,çünkü ben bunu araştırmıştım ve dedim ya enteresan bilgiler vardı.Araştırıp yazacağım birşeyler bulursam
  • quote:

Hayır yok, olamaz mümkün değil (:

Ama mümkün değil dersem de yine de demeyeyim,çünkü ben bunu araştırmıştım ve dedim ya enteresan bilgiler vardı.Araştırıp yazacağım birşeyler bulursam

Aman Namümkün demeyin üzülürüm. :))
    Bulabilirseniz ve paylaşırsanız iyi olur inşallah olumlu bir sonuç elde ederiz. Emeklerinize sağlık. Saygılar...
  • Abicim DVD playerinizin modelini söyleyin bakalım netten ne izleniyo ne ediliyo dimi

Bu arada eğer dvd playeriniz avi uzantılı videoları destekliyorsa ve ona rağmen okumuyosa DVDleri;

DVD-RW ile Yüksek hızda değilde 4x veya 8x ile yazdırınız.. Çünkü bazı playerler yüksek hızda yazılmış dvdleri okuyamıyorlar...
  • @hakanoztuna06
    Aslında elinizde bulunan ConvertXtoDVD yazılımı ile 5 filmi dvd formatında (VIDEO_TS) kaydetmeniz mümkün. Ancak bunu yaparken biraz kaliteden ödün verme durumu olabilir. Benim de DVD Playerım divx desteklemiyor, o yüzden zamanında yine bu forumdan öğrenerek lost dizilerinin 8 adedini bir dvd'ye bu yazılımı kullanarak kaydetmiştim. Yazılımı biraz kurcalarsanız halledebilirsiniz. Denemenizi öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: love_tired

Abicim DVD playerinizin modelini söyleyin bakalım netten ne izleniyo ne ediliyo dimi

Bu arada eğer dvd playeriniz avi uzantılı videoları destekliyorsa ve ona rağmen okumuyosa DVDleri;

DVD-RW ile Yüksek hızda değilde 4x veya 8x ile yazdırınız.. Çünkü bazı playerler yüksek hızda yazılmış dvdleri okuyamıyorlar...

Öncelikle uyuya kaldığım için mesajlarınızı yeni gördüm kusura bakmayın arkadaşlar. İzlenecek DVD Sansui galiba halaoğlunun da o yüzden tam emin değilim. Ama çin malı pekte kaliteli bişi değil muhtemelen :) Denemek lazım üstad ama mantıken yüksek hız veya düşük hız farketmemesi gerekmezmi dosya formatı destekleniyorsa bence o dosya çalışması lazım Playerda. Tşk.ler...
    quote:

Orijinalden alıntı: atakan84

@hakanoztuna06
    Aslında elinizde bulunan ConvertXtoDVD yazılımı ile 5 filmi dvd formatında (VIDEO_TS) kaydetmeniz mümkün. Ancak bunu yaparken biraz kaliteden ödün verme durumu olabilir. Benim de DVD Playerım divx desteklemiyor, o yüzden zamanında yine bu forumdan öğrenerek lost dizilerinin 8 adedini bir dvd'ye bu yazılımı kullanarak kaydetmiştim. Yazılımı biraz kurcalarsanız halledebilirsiniz. Denemenizi öneririm.

Hmm evet program özelliklerinden high quality olarak convert etmiştim 700 MB avi dosyasını yaklaşık 4 GB oldu. Yarın işteki bilgisayardan deneyeceğim bunu bakalım kalite nasıl olacak ama pekte iyi sonuç beklemiyorum açıkçası. İnşallah iyi bi şeyler çıkar:)) YArdımlar için teşekkür ederim arkadaşlar, saolun.

• Elinizdeki dvdrip kalitesindeki kaynağı ne kadar convert ederseniz edin bir işe yaramaz :) Size Tavsiyem kaynak olarak Blue-Ray den Riplenmiş kaynakları Convert etmeniz... Mesela D-Zone un kaynaklarını kullanabilirsiniz yada prodji veya oped...
  • quote:

Elinizdeki dvdrip kalitesindeki kaynağı ne kadar convert ederseniz edin bir işe yaramaz :) Size Tavsiyem kaynak olarak Blue-Ray den Riplenmiş kaynakları Convert etmeniz... Mesela D-Zone un kaynaklarını kullanabilirsiniz yada prodji veya oped...

Üstad o kadar bilgili değilim. Blu ray falan görmedim bile şimdiye kadar nasıl bişeyse:) Derdim 700 MB avi dosyaları DVD diske bi şekilde çekip DVD Playerde seyredebilmek veya seyrettirebilmek ama anladımki pekte mümkün değil gibi Saygılar...
  • Deneyen varmı bilmiyorum ama 5 tane avi video dosyasını neroda veya Ashampo Burning programında VCD disk yapıp imaj dosyası yapsak sonra bu 5 dosya içeriğini DVD diske veri diski oluştursak acaba DVD Player oynatabilirmi aklıma bu fikir geldi. Sonuçta tek video dosyası veri diski olarak yazdırılınca oynatmazken Video CD disk olarak yapınca malum eksta 2-3 klasör ekliyor bu programlar ve VCD veya DVD Playerlar oynatıyor bu videoları. Varmı acaba bunu deneyen veya bu konuda tecrübesi olan??
  • Hocam bi dene hele çok masraflı olmaz herhalde :)
  • Konuyu toparlayıp özetleyelim

İlk olarak avi dosylarına değinelim. Uzantısı .avi olan dosyalar farklı codec'ler ile şıkıştırılmış olabilir. Divx de bunlardan biridir. Bunun dışında farklı codec'ler mevcuttur. Ancak en çok kullanılanlar Divx ve Xvid'dir. Yani görüntünün sıkıştırılması için codec'ler kullanılır. Bu ses içinde böyledir. Mesela divx codec ses için mp3,ac3 gibi formatlar kullanır. DVD formatı olan mpeg2 ise ses için mp2,ac3... gibi formatları kullanır.

DVD Oynatıcınız divx destekli mi öğrenmek için,
    - Üzerinde divx logosu var mı bakın
    - Girin google'a model numarası ile aratıp üretici sitesinden kontrol edin (En mantıklısı)

DVD oynatıcınız divx destekliyor ise, dvd ya da cd'ye .avi dosyalarınızı (avi dışında mpg,dat,mp3,jpg formatlarını da ekleyebiliriz) nero yada herhangi bir yazıcı program ile veri diski olarak kaydederek izleyebilirsiniz. Benim film arşivim bu şekildedir Bir dvd'ye dosya boyutuna bağlı olarak 4,5,6,7 film eklediğim oluyor.

Ancak bir divx filmi dvd formatına çevirirseniz @mesuthaksoy'un da dediği gibi bu mümkün değildir. Nedeni ise kullandığı MPEG2 formatıdır. Yani süre odaklı bir formata dönüşür. Bu şekilde 1 dvd'ye süresine bağlı olarak en fazla 1 film sığabilir.

• quote:

Hocam bi dene hele çok masraflı olmaz herhalde :)

Diyorsun hafif derece tebessümle; amma yazdın dene gör bu kadar insanı uğraştırmaya ne lüzum varki elinde deneme imkanı varken vs..vs... diyebilirsiniz haklısınızda başım üstüne...
    Çok masraflı be kardeşim yoksa senin güzel parmaklarını yormam emin ol 3-4 msj attın konuya Eyvallah saolasında; ben il dışındayım Dvd leri izleyecek kişiler Ankarada (Bnimde DVD Playerim yok hepsinide arayıp DVd niz marka model seri no vs.... tek tek konuşacak durumda değilim. İnternetten sorsak malum daha her evde internet girmedi o kadar çıtayı çıkaramadı bizim açılım saçılımcılar. Sadece 2 hafta sonra gideceğim için şimdiden acaba bi sonuç alabilirmiyiz dedik didindik malum sabır yoktur pek bizlerde. Kusura bakma yanlışta anlama emeğiniz oldu bilgi sahibi oldumda. muhtemelen bu konu için bu kadar uğraşılırmı dene gör kardeşim diye düşünülmesin diye 2 kelam edeyim dedim. Saygılarımla, iyi günler...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.