Auris 1.33 6 vites 3bin devirde 120 ile gidiyor. En küçük rampada devir istiyor. Emisyonun bu kadar önemli olduğu zamanda daha iyi ayarlamaları lazım bence. Vites düşmesi gerekiyorsa uyarı versin. 1.6 bir araba mesela 3 bin devirde en azından 140 la gitmeli. İşin konfor boyutu da var < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
5 ileri Arabaya 6 ileri Şanzıman Atınca Ruhsata İşletmek Gerekiyor mu (2. sayfa)
-
-
Hocam tam olarak konfor boyutu için oranlar böyle ayarlı. Her rampada vites düşürmek konforu bozuyor. Günümüz motorları yeterince sessiz bence, Egea'da 3400 devir 125 kilometre hızla gittiğimde bile rahatsız edici bir durum yoktu.
Ayrıca az devir çevirmek az yakmak anlamına da gelmiyor ne yazık ki. 140 kilometre hızla aracı götüreceğim diye düşük devirde yüksek tork üretmeye çalışan motor daha çok yakıt sarf edecektir. Bunu yol bilgisayarı olan bir arabayla rampada deneyebilirsiniz. 3000 devir 2. vites ile 2000 devir 3. vites hemen hemen aynı yakıtı yakar.
-
Eğer 6 ileri şanzıman uyduramıuorsanız üzerindeki 5 ilerinin 5ci vites dişlisi değişerek 500 devir ile 1000 deviri geçeneyecek şekilde hızlandırabilirsiniz bunun diş sayıları bölünerek vites oranları bilgisayar ortamında önceden hesaplanır ve kaç devirde kaç km hız ile gidebileceğinizi dişlileri takmadan öğtenebilir ve ona göre uygun dişli takabilirsiniz
demişsiniz ya. Bu konuda tecrübe sahibi olarak şunu söyleyebilirim. Tavsiye ettiğiniz şey hoş olmakla birlikte aynı zamanda olumsuz bazı durumlar da içeriyor.
Olumlu yanı şu: Düşük devirde daha hızlı gidebiliyorsunuz.
Olumsuz yanı ise: Son vitese attırabilmek için arabayı 4. viteste biraz daha fazla sıkıştırmak lazım. Özellikle rampa çıkıyorsanız 5. vitese atabilmek için 4. viteste arabayı epey bağırtmanız gerekecek.
Benim arabamın şanzımanı yatak sardı. Şanzıman değişti. ilk 4 vites orijinal dişli. 5. vites dişlisi uzun dişli koyuldu. Arabayı daha çok uzun yolda kullandığım için tamircim böyle bir şirinlik yaptı. Fakat gel gelelim, şöyle bir şey oldu.
Eski Boludağı yolunu artık 5. vitesle çıkamaz oldum. Çünkü dişli büyüdü. 5. viteste düşük devirde araba boşluğa düşüyor. Yüksek devir çevirsem yol virajlı. O da olmuyor. Ben de 4. viteste arabayı bağırtmadan Boludağı yolunu bitiriyorum.
Bunun dışında düzde giderken iyi. Çok iyi. Muadillerine göre aynı devirde 10-15 km daha hızlı gidebiliyorum.
-
6 cı vites 3000 devirde 120 le gidiyor 2000 devirde 6 devirsiz ve cansız kalıca için 6 tıncı vitese attığımda en az 2500 de kullanıyorum 2000 devri hiç denemedim kaç basıyor bilmiyorum ama internette izlediğim videolardan gördüğüm kadarıyla vites dişli hız oranları sıfır egea 1.4 1.6 valflerle aynı vites aralıklarıda aynı gördüm ama sizin için bakıcam 2000 devirde kaçla gidiyor buraya eklerim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
6 3000 devir 120 km hız yapıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3000 devirde 120 ise 2000 devirde 80 yapar hocam. 2500 devirde de 100.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X