Şimdi Ara

5 Kanal Amfi Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, şuan ki sistemim bu şekilde;

Bagajda: Pioneer Champion Series TS-W307D2 1200W 400rms Subwoofer
    5 Kanal Amfi Tavsiyesi5 Kanal Amfi Tavsiyesi

Ön kapılarda: 16cm Pioneer TS-G1642R
    5 Kanal Amfi Tavsiyesi

Sistemdeki Amfi: Jameson USA505 1400W
    5 Kanal Amfi Tavsiyesi

Ana ünite: Renkforce AN-8015 (Yurtdışından akrabam getirdi)
    5 Kanal Amfi Tavsiyesi5 Kanal Amfi Tavsiyesi

Amfi Kablosu: Cadence CA8KIT

Arkadaşlar ben bu sistemi iyileştirmek istiyorum. Sistemdeki subwoofer çok yüksek olduğu için şarkıdaki bass, diğer sesleri bastırıyor. Ayriyeten amfinin dandik olduğunu biliyorum, (Bana söylenen bu şekilde) zaten sisteme anca yetiyor bu yüzden amfiyi değiştirmek istiyorum.

Benim aklımda, ön kapılara 16cm midrange takmak var. Araç Peugeot Partner olduğu için arkaya 4`lü oval pandizot koyma şansım yok. O yüzden, ön kapılardan çıkan hoparlörleri arkada herhangi bir yere koyacağım. (Ya da bagajdaki kriko ve yangın tüpü yerini dizayn ettirerek karşılıklı bir şekilde oraya yerleştirebilirim.)

Amfiler hakkında pek bilgim yok, marka olarak hangisi daha iyidir o konuları bilmiyorum. Sizce sisteme 5 kanal amfi takmalı mıyım? Ya da çift amfi yapabilir miyim? (Tek kanal ve 4 kanal olmak üzere)
    Sistemdeki amfi kablosu, çift amfiyi besler mi? Sisteme ekleyeceğimiz parçalar için kapasitör gerekir mi?

Sizin tavsiyeleriniz, görüşleriniz doğrultusunda sistemi geliştireceğim. Şimdiden yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subaru_dream -- 19 Ocak 2020; 19:14:49 >

• Konu günceldir arkadaşlar, tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subaru_dream -- 19 Ocak 2020; 13:40:48 >
  • 5 kanaldan ziyade 4×100 verebilen amfi bulursanız alın derim.piyasadaki amfilerin normalleri 4×35-60-70 gibi gidiyor ama kanal başına 100 watt rms amfi ortalığı coşturur..
  • akyurt kullanıcısına yanıt
    Önerebileceğiniz bir amfi var mı?
  • Soundmax 4.100 üne bakabilirsiniz nette mevcut oldukça dolu bi amfidir bütçeniz yeterliyse marka amfilere yönelmenizide öneririm pioneer - alpine - kenwood gibi tabi bu markaların 100 watt rms verenleri hayli bi cep yakıyor
    Evet orası öyle. Ama bende şuan 4 kanal bir amfi var zaten. Yeni aldığım amfiye de mi aynı şekilde bağlayacağım? Mesela bass`ı köprüleyecek miyim? Ön kapılara koyduğum midrangler olacak? Arkaya koyduğum hoparlörler onları nasıl bağlayacağım? Onu da anlatırsanız memnun olurum.
  • Ohm düşürebilen her amfi köprülenebilir sadece bass ı köprüleyin midleri köprülerseniz elinizde kalır dikkat edin
    Kanal başına 100Rms veren amfiler bile 500 TL`den başlıyor. Bendeki bütçe en fazla 350. Bu rakama göre ne önerebilirsiniz?
  • Markasız şekilde bu rms altı pek tatmin etmeyebilir. önermem kaldıki ben fason marka ürünleri önermeyen insanım günümüz şartları malesef böyle. bütçe kurtarmıyorsa soundmagus ya da jameson alabilirsiniz 350 tlik
    Soundmagus iyi bir marka değil mi? İnternetteki fiyatları bayağı yüksek. Ayrıca yaşadığım yerdeki ses sistemcisi bana Harward amfilerini önerdi. Bayağı metetti. Sonra internetten biraz araştırdım, Harward marka da çok iyi bir marka değilmiş.
  • Şimdi bakın dolar yüksek olduğu için dolayısıyla ürünlerde etkileniyor ve bize göre pahalı o harward marvad dediğiniz amfileri kendinizde elektronik bilginiz varsa yaparbilirsiniz. O derece basit sisteme sahipler ilk başta önerdiğim kanal başına 100 rms veren amfi dolu amfiydi. Bu amfiler zamanında 200 lirayı geçmiyordu şimdi cep yakıyor. Benim içim amfi dolu olucak öyle 2 transistörle çakmıcaklar.
    Teşekkür ederim aydınlattığınız için. Peki şuan ki sistemi canlandırabilir miyim? Mesela bass`ı köprülesem elimdeki amfi kaldırır mı?
  • Elinizdeki amfi iş görür gaini fazla açmayın uzun ömürlü olsun yoksa kısa süre de dayanmayabilir..
    Teşekkür ederim.
    HEI HAA-504 3000W Amfi nasıldır? İnternetteki bir ilanda 250TL fiyat biçmişler. Eğer iyi bir markaysa alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: subaru_dream

HEI HAA-504 3000W Amfi nasıldır? İnternetteki bir ilanda 250TL fiyat biçmişler. Eğer iyi bir markaysa alacağım.
    Giriş seviye bir amfi çok da kalite beklemeyin. detaylı özellik yazan bi site göremedim.. alınabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.