Şimdi Ara

5 litrelik pet SU ŞİŞESİ kaç litre benzin alır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
2
Favori
28.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Romayı kim fethetmiş?
  • Başınıza güneş mi geçti anlamadım,

Litre hacim birimidir. Herhangi bir kaba mesela 5 litre hacimli kap olsun. İçine ne koyarsanız koyun ( su,benzin,mazot,kola vs.) tamamen doldurunca sonuçta 5 litre çıkıyor.
  • Konuyu açan başka bir yere işaret etmek istemiş yalnız cevaplara çok güldüm gece gece ..
  • Birkac kez daha deneyip emin olup haklarinda islem yaptirmak lazim. Pompada %5 vurgun az birsey degil.
  • soru gayet normal. herkes kimya mühendisi kesilmiş. konu sahibi ciddi bir konu açmış ve yoğunluktan dolayı fark oluyor mu diye düşünmüş. sokaktaki birçok kişi bu konuyu bilmez. mesela bir örnek birçok kişi 1 litreyi 1 kg olarak bilir.
  • 5 litrelik kap 5 lt su, 5 lt benzin, 5 lt kum....içine ne koyarsan koy 5 lt alır, brüt olarak ağzına kadar doldurursanız da 5,1 lt civarı alır herhalde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: elcas

soru gayet normal. herkes kimya mühendisi kesilmiş. konu sahibi ciddi bir konu açmış ve yoğunluktan dolayı fark oluyor mu diye düşünmüş. sokaktaki birçok kişi bu konuyu bilmez. mesela bir örnek birçok kişi 1 litreyi 1 kg olarak bilir.

1 litre saf su 1 kg'dır zaten ?

Siz sanırım 1 lt=1kg her koşulda gibi söylediniz.

Zor ölüm üçe baya güldüm bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: ntquartex

5 litrelik kap 5 lt su, 5 lt benzin, 5 lt kum....içine ne koyarsan koy 5 lt alır, brüt olarak ağzına kadar doldurursanız da 5,1 lt civarı alır herhalde...

kum kabı tam doldurmayacağı için 5 lt olmaz.
  • sıkıştırırsan 12lt
  • quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

5 litre benzin alır bu nasıl soru anlamadım? litre hacim ölçüsüdür.

katı cisimleri ölçmek için ağırlık ölçüleri kullanılır, kg.
    sıvı maddeleri ölçmek için hacim ölçüsü kullanılır, litre.

edit: pi sayısı 3.14

Özür dileyerek

Cos37 acısının degerini 0,6 mı alıyoruz ? Yoksa yanlış çıkıyor

Cos37 = 0,8 alırsanız sorun kalmayacaktır

• Halepte 15 arşın yukarda 5.2 lt benzin alır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pi yi 3 alırsan 5 litre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allons-y

quote:

Orijinalden alıntı: elcas

soru gayet normal. herkes kimya mühendisi kesilmiş. konu sahibi ciddi bir konu açmış ve yoğunluktan dolayı fark oluyor mu diye düşünmüş. sokaktaki birçok kişi bu konuyu bilmez. mesela bir örnek birçok kişi 1 litreyi 1 kg olarak bilir.

1 litre saf su 1 kg'dır zaten ?

Siz sanırım 1 lt=1kg her koşulda gibi söylediniz.

Zor ölüm üçe baya güldüm bu arada

ben eşittir demedim zaten. saf su için de demedim. 1 litrelik kola şişesi için bile aynı örneği verebiliriz. yani yurdumun insanı bu kadar ayrıntıyı bilemez diyorum. zaten konu amacına fazlasıyla ulaştı. konu sahibi bilgilenmiştir. fazla çıkmasının sebebi üstündeki boşluktur. 200 ml normal bir fark.

• Litresi değişmez ama ağırlığı değişebilir. 5 Lt'lik Benzinde 5 Lt'lik Civa'da 5 Lt'dir ama ağırlıkları aynı değildir. Litre ve Kilo farklıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sereye

Gelen seviyesiz cevaplardan sonra açıklama ihtiyacı üzerine konuyu aydınlatıyorum.

Pompanın 5,2 litre civarında gösterdiğini görünce, bidonun üst taraftaki tam doldurulmayan kısmının 0,2L. olamayacağını düşünüyorum. Benzin alınca tam taşacak kadar da değildi. Akaryakıt istasyonlarındaki sahtekarlık örneklerini düşününce şu anda bile ikilemdeyim.

Şu adamın dediğini kimse anlamamıs ?? 5 lt lik şişeye üst tarafındaki kapak kısmı o 3 4 cm lık kısmına gelmeden 5.2 litre diyormus.Yani o 3-4 cm lik yerde 0.2 L olamayacağına göre sahtekarlık mı var diyor ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öklid

quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

5 litre benzin alır bu nasıl soru anlamadım? litre hacim ölçüsüdür.

katı cisimleri ölçmek için ağırlık ölçüleri kullanılır, kg.
    sıvı maddeleri ölçmek için hacim ölçüsü kullanılır, litre.

edit: pi sayısı 3.14

Özür dileyerek

Cos37 acısının degerini 0,6 mı alıyoruz ? Yoksa yanlış çıkıyor

Cos37 = 0,8 alırsanız sorun kalmayacaktır

Aynen hocam o yüzden yanlış çıkıyor işte 0.8 alalım mı diye sordum ( Bu açıları nasııl unuturum ALLAH belamı versin ya )

• quote:

Orijinalden alıntı: lehonour

konu sahibi arkadaşı die hard filminde elinde 5 ve 3 litrelik boş bidonlardan 4 litre su çıkarmaya çalışırken hayal ediyorum da o gün new yorkun bittiği gündür işte

Nerden buluyorsunuz böyle cevapları yahu.
  • Çocuk annesine soruyor anne benim neden 5 lt lik bidonum yok diyor anne bana neden almadınız diyor
  • Kutle hesabi yapmadan cvp verecek olursak eskiden kimi uyanik bakkallardaki bir tarafi agir gelen terazi olayi gibi geldi bana..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.