Şimdi Ara

5 metre Boyunda Omni wiriles anten (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim çalıştığım binanın çatısında 5 merrelik omni anten var bu anten daha önceden emineyet müdürlüğü telsiz anteni olarak kullanıyordu ama artık yeni binalarına geçtiler ve yeni anten aldılar bu anten burda çürümeye bırakıldı. bunu wiriles olarak kullanabilirmiyim. Antenin Giriş konnektörü biraz farklı ama kullanılır diye düşünüyorum . dbi olarak gücüde sanırım dehşet bişey yardımlarınızı bekliyorum. Bugün yada yarın bir fotosunu çekim buraya koyacağım.

Arkadaşlar fotoğrafları anca bugün çekebildim yardım ederseniz .. çok sevineceğim

1. uzak çekim görüntüsü..

http://yigilca.meb.gov.tr/upload/uzak_cekim.jpg

2 Yakınlaştırılmış görüntü

http://yigilca.meb.gov.tr/upload/yakin_cekim.jpg

antenin konnektörü biraz farklı isterseniz onun fotoğrafınıda çekebilirim ama bina baya bi tepede korku veriyor. :)
    ama onu da çekebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raksedik -- 11 Temmuz 2008; 15:16:58 >

• Onu kullanma şansın olursa şehirdeki bütün ağları yakalarsın herhalde.
    quote:

Orjinalden alıntı: raksedik

arkadaşlar benim çalıştığım binanın çatısında 5 merrelik omni anten var bu anten daha önceden emineyet müdürlüğü telsiz anteni olarak kullanıyordu ama artık yeni binalarına geçtiler ve yeni anten aldılar bu anten burda çürümeye bırakıldı. bunu wiriles olarak kullanabilirmiyim. giriş konnektörü biraz farklı ama kullanılır diye düşünüyorum . dbi da baya bi güçlüdür sanırım. yardımlarınız bekliyorum. Bugün yada yarın bir fotosunu çekim buraya koyacağım.
  • egerki bu anten wireless için tasarlanmamış ise kullanamazsınız ve sizin dediginize göre telsiz içinmiş..bu durumda kullanmanız veya bir verim almanız mümkün degil..
    kolay gelsin
  • geçen günde benzer bi konu geçmişti dalga frekansları farklıymış sanırım o yüzden olmuyormuş
  • belki elektronik bölümde bu işten anlarlar bir de oraya aç.
  • zannediyorsam wireless ın yaydığı sinyal dalgasıyla telsiz sinyal dalgası farklı o yüzden kullanamazsınız büyük ihtimalle saygılar iyi geceler
  • Uyabilir de uymayabilir de, fotoğrafını bir görelim. Ayrıca telsiz derken hangi frekansta çalışan telsiz için kullanıldığını yazarsanız ve boyunu da tam olarak ölçerseniz iyi olur.
  • 1
  • anten tasarimlari dalga boyuna gore yapilir. antenin boyu uygun bir sekilde kisaltilirsa 2.4 de de kullanilabilir herhalde. antenci birkac arkadas vardi . nire gittiler ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakkaya -- 11 Temmuz 2008; 15:20:10 >
  • aaaaah ah! şöyle bi anten kursalar her semte, güzelce wi-fi yayın yapsalar ne güzel olur...

telsiz frekansıyla wireless frekansı aynı ise ki zannetmiyorum aynı olacağını (2.4 GHz) kullanılabilir. neden kullanılmasın.. ama frekansları aynı olması lazım...
  • arkadaşlar merhaba,

uzun yıllardır telsiz kullanan birisi olarak konuya açıklık getirmeye çalışayım.

şöyle ki polis telsizlerinin frekansları 100Mhz lerde calısmaktadır kusuratı falan varda yazmıyorum şimdi, wireless ise 2.4 Ghz fark şudur ki
    ( 100.000Mhz - 2.4Ghz ) yanı asırı frekans farklılığı olması sebebiyle bu antenler kablosuz bağlantı için uygun antenler değildirler.

iyi günler.
  • kullanabilirsin. Fakat bunun özel bir hesabı var. Yani yaklaşık olarak alacağın kazanç antenin tipine bağlı. Bunun için 100-2400 Mhz aralığında bir spectrum analyzerin olması gerek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.