Şimdi Ara

5 metre Boyunda Omni wiriles anten (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu konuyu Network bölümüne de açtım ama tam net bişey öğrenemedim.. Belki elektronikten anlayan arkadaşların uzman alanına girer diye buraya da açayım dedim.

Benim çalıştığım binanın çatısında 5 merrelik omni anten var bu anten daha önceden emineyet müdürlüğü telsiz anteni olarak kullanıyordu ama artık yeni binalarına geçtiler ve yeni anten aldılar bu anten burda çürümeye bırakıldı. bunu wiriles olarak kullanabilirmiyim. Antenin Giriş konnektörü biraz farklı ama kullanılır diye düşünüyorum . dbi olarak gücüde sanırım dehşet bişey yardımlarınızı bekliyorum. Bugün yada yarın bir fotosunu çekim buraya koyacağım.

Arkadaşlar fotoğrafları anca bugün çekebildim yardım ederseniz .. çok sevineceğim

1. uzak çekim görüntüsü..

http://yigilca.meb.gov.tr/upload/uzak_cekim.jpg

2 Yakınlaştırılmış görüntü

http://yigilca.meb.gov.tr/upload/yakin_cekim.jpg

antenin konnektörü biraz farklı isterseniz onun fotoğrafınıda çekebilirim ama bina baya bi tepede korku veriyor. :)
    ama onu da çekebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raksedik -- 12 Temmuz 2008; 18:50:41 >

• http://www.wifi-turk.com/

Bu sitedende yararlanabilirsin adamlar iki çanak anten ile 50Km öteye wireless yayını yapıyor

Burada yapılan projeler mevcut

http://www.wifi-turk.com/galeri.php?kat=Hepsi

• Kardeş ben uzun yıllar anten işleri ile uğraştım, resmini gösterdiğin anten 5.25db anten ama uhf (494-850 Mhz) mi vhf(136-174Mhz) mi bilemiyorum ve senin kullanmayı düşündüğün sistemin frekansları nedir bunları öğrenmen lazım, çünkü o kazanç belirtilen frekanslarda geçerlidir, aksi durumda hiç bir şey ifade etmez, ayrıca iki nokta arasında kullanacağın kablo çok önemli rf cihazlarında kullanılar kablolar rastgele değildir belirli kazançları vardır.

artı

o anten Emniyet müdürlüğüne aitse onlarda bir demirbaş kaydı vardır ve kesinlikle çok pahalı bir şeydir kaybolması durumunda da peşine düşerler ve arayıp bulurlar, o anteni kesinlikle o yerde unutmuşlardır veya biliyorlardır müsait bir zamanda sökceklerdir ben senin yerinde olsam bulunduğun yerin 155 Polis İmdat hattını arayıp durumu bildirirdim veya bağlı olduğu ilin emniyet müdürlüğü santralinden telsiz kademesi ile görüşürdüm

• quote:

Orjinalden alıntı: murad4433

Kardeş ben uzun yıllar anten işleri ile uğraştım, resmini gösterdiğin anten 5.25db anten ama uhf (494-850 Mhz) mi vhf(136-174Mhz) mi bilemiyorum ve senin kullanmayı düşündüğün sistemin frekansları nedir bunları öğrenmen lazım, çünkü o kazanç belirtilen frekanslarda geçerlidir, aksi durumda hiç bir şey ifade etmez, ayrıca iki nokta arasında kullanacağın kablo çok önemli rf cihazlarında kullanılar kablolar rastgele değildir belirli kazançları vardır.

artı

o anten Emniyet müdürlüğüne aitse onlarda bir demirbaş kaydı vardır ve kesinlikle çok pahalı bir şeydir kaybolması durumunda da peşine düşerler ve arayıp bulurlar, o anteni kesinlikle o yerde unutmuşlardır veya biliyorlardır müsait bir zamanda sökceklerdir ben senin yerinde olsam bulunduğun yerin 155 Polis İmdat hattını arayıp durumu bildirirdim veya bağlı olduğu ilin emniyet müdürlüğü santralinden telsiz kademesi ile görüşürdüm

Tecrübeli birini bulmuşken sorayım bende bir wireless kart var bunun antenini uzatıcam hangi tür kablo kullanmam gerek kısa bir bilgi verirsen sevinirim

• quote:

Orjinalden alıntı: ASİL01

quote:

Orjinalden alıntı: murad4433

Kardeş ben uzun yıllar anten işleri ile uğraştım, resmini gösterdiğin anten 5.25db anten ama uhf (494-850 Mhz) mi vhf(136-174Mhz) mi bilemiyorum ve senin kullanmayı düşündüğün sistemin frekansları nedir bunları öğrenmen lazım, çünkü o kazanç belirtilen frekanslarda geçerlidir, aksi durumda hiç bir şey ifade etmez, ayrıca iki nokta arasında kullanacağın kablo çok önemli rf cihazlarında kullanılar kablolar rastgele değildir belirli kazançları vardır.

artı

Tecrübeli birini bulmuşken sorayım bende bir wireless kart var bunun antenini uzatıcam hangi tür kablo kullanmam gerek kısa bir bilgi verirsen sevinirim

öncelikle tecrübe olayı tamamiyle telsiz sistemleri üzerinedir yine de teşekkür ederim...

arkadaşım anten uzatmak rast gele olan bir şey değildir belirli hesapları vardır ve ben bu hesapları bilmiyorum anteni uzatayım verimli olsun derken çok daha verimsiz bir hal alabilir değil çok daha verimsiz hal alır. onun yerine hazırına bakman lazım öncelikle kendi kullandığın antenin kazancını bilmen ve o alacağın antenin kazancının daha yüksek kazanca sahip olması yeterlidir.

ayrıca deneme yanılma yöntemiyle yapabilirmiyim diye soracak olursan bunun içinde gelişmiş rf dalgaları gösterebilen osilaskop cihazı (adı spektrumdu heralde) olması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murad4433 -- 12 Temmuz 2008; 20:26:40 >

• Ben aslında yüksek kazançlı anten yapıp wireless kartına bağlamak istiyorum işte pci kartı ile anten arasında hangi tip ve hangi kesitlerde kablo kullanmam gerek
  • şurda biraz anlatmışlar

http://forum.pclabs.gen.tr/index.php?showtopic=83200

işine yarar bir şeyler bulabilirsin dediğim gibi benim uzmanlık alanım telsiz sistemleri üzerine
  • emniyet kullanıyosa ya UHF yada VHF dir ki göründüğü kadarıyla VHF antenine benziyor ki frekans bandı "136-174 mHz" arası wirelessların çalışma frekansı 2400mHz civarı dolayısıyla senin işini görmez
    anten konusunda ufak tefek yardımcı olabilirim 360derecelik mi yoksa yönlü bi antenmi kullanmak istiyosun?
    +cihazın adı Spectrum Analyzer ve onlar anten yapman için Trackingi olması lazım
    linkteki anten güzel yapabilirsen milietrik ölçülerden şaşmadan yapmanı öneririm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.