Şimdi Ara

5 model arasında kaldım önerilerinize göre alacağım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
4.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: askan22

hocam ciddimisin 8 aydır karar vermedinmi ben işin başındaymışım daha yaw demek 5-6 ayım daha var hazır analog makinamda duruyor

s8000fd yi imceledim 18x optik zoom çift sabileme yüksek iso ayar aralığı yüz tanıma 27mm görüş açısı iyi bi makinaya benziyor 500 ytl tabi s9600ü daha incelemedim

bana bunlardan bi sıralama yaparmısın s9600,s8000fd,panasoniz fz50,fz18,fz 8 ,canon s5 IS s5700 fiyat gözetmeksizin

Evet ciddiyim ama kafamdaki makina sayısını 3 e indirebildim.
    Sıralama yaparsam
    zor olacak ama
    S9600--->FZ50---->S5700FD---->........----->en sonda da FZ8 ile S8000 olur
    S5 is tam olarak Slr like değil compact diye geçiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 8 Temmuz 2008; 4:13:09 >
  • hocam 3 e indirdiysen ne mutlu sana fuji f50fd ,canon A650IS ,fuji s9600 değilmi ama anlayamadığım diğer 2 sini nasıl fuji s9600 le yanyana koyuyorsun yoksa kompaktmı SLR Lİke ikileminde olduğundan kendi sınıflarındaki tercihinmi

1-Fuji S9600
    2-fuji S6500fd
    3-fuji s600fd
    4-fuji s8000fd
    5-panasonic FZ18
    6-panasonic FZ8
    7-canon S5 IS
    8-fuji s5700
    9-kodak z812
    10-kodak z710
    11-kodak z7590

tek dileğim başkalarının eklenmemesi

kompakt
    1- Fuji 50fd
    2-canon A650 Is
    3-canon a720ıs
    4- Canon a570 ıs
    4-canon sx 100x
    5-kodak z885
    6-kodak z1275
    7-kodak z1285
    8-Samsung s850

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askan22 -- 23 Mart 2008; 0:33:48 >
  • quote:

hocam 3 e indirdiysen ne mutlu sana fuji f50fd ,canon A650IS ,fuji s9600 değilmi ama anlayamadığım diğer 2 sini nasıl fuji s9600 le yanyana koyuyorsun yoksa kompaktmı SLR Lİke ikileminde olduğundan kendi sınıflarındaki tercihinmi

1-Fuji S9600
    2-fuji S6500fd
    3-fuji s600fd
    4-fuji s8000fd
    5-panasonic FZ18
    6-panasonic FZ8
    7-canon S5 IS
    8-fuji s5700

tek dileğim başkalarının eklenmemesi

kompakt
    1- Fuji 50fd
    2-canon A650 Is
    3-canon a720ıs
    4- Canon a570 ıs

evet kompakt yada SLR like konusunda hala tam emin değilim.
    SLR like da şu anki tercihim ; S9600
    Ama kompakt alıp cebimde de gezsin diyorum,malum S9600 cepte gezmez
    sende artık şu bütçeyi bi ayarla emin ol

• hocam bütçem 350 ytl ile 600 ytl arasında gidip geliyor s9600ü kaç liraya alabiliyorsun spot bana verdiğin adrestenmi alıyorsun ben ggden alışveriş yapıyorum orda açık arttırmada bi s9600 var 2 gün kalmış şu an 659 ytl

Fuji S9600

2-fuji S6500fd bunlar üretimden kaldırılmış bunları listemden çıkartmalımıyım uygun fiyata var
    3-fuji s600fd
    ben bu gidişle forumda bugün tanıtılan 59 ytl lik makinayı alıp kurtulacam heralde hem şimşek çekim moduda varmış bi arkadaş demişti bu hobi çok pis bi hobiymiş haklıymış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askan22 -- 22 Mart 2008; 5:01:23 >

• quote:

hocam bütçem 350 ytl ile 600 ytl arasında gidip geliyor s9600ü kaç liraya alabiliyorsun spot bana verdiğin adrestenmi alıyorsun ben ggden alışveriş yapıyorum orda açık arttırmada bi s9600 var 2 gün kalmış şu an 659 ytl

Fuji S9600

2-fuji S6500fd bunlar üretimden kaldırılmış bunları listemden çıkartmalımıyım uygun fiyata var
    3-fuji s600fd
    ben bu gidişle forumda bugün tanıtılan 59 ytl lik makinayı alıp kurtulacam heralde hem şimşek çekim moduda varmış bi arkadaş demişti bu hobi çok pis bi hobiymiş haklıymış

evet belirttiğim adresten bilgi alabilirsin.
    Bana
    S5700 ü =280$ dan, S9600 üde = 485$ dan getirebileceğini söylemişti

• Bende ilk makinemi, alırken araştırmam 4 ay sürmüştü ama ben kafaya LIKE olacak diye baştan karar vermiştim. İşin aslı ilk önce sınıfına karar verin. Burada 2 önemli nokta var 1. CEP - 2. Taşınabilirlik....
    Buna kesin karar verin. Bu karar sizin arama alanını çok daraltır.
    Ben karar verirken ilk kararım Canon S3 idi ama neredeyse 1000' e yakın fotograf indirmiştim ve özellikle noise ve renkler beni tatmin etmemişti. Aralığın sonuna doğru tercihlerim 2 ye inmişti FZ 50 ve S6000FD. 1 ay oyalandım bu konuda ve s6000FD' ye karar verdim. Tabi elimin titreyip titremediği hk. bir bilgim yoktu. Ve Geçen sene şubat ortasında s6000fd' yi getirttim. O yaz çektiğim 6000 fotografın zoom lu olanları neredeyse tamamı berbattı tabi yetersiz ışıkta olanlarıda Otomatik çekimler iyiydi ama çoğunda özellikle 1600 ISO' lar kullanılmayacak gibiydi ve En nihayet dayanamadım 2. tercihimide FZ50' yi de aldım bu Ocakta ve IS' nin ne derece gerekli olduğunu anladım. Tüm Zoom'lu çekimlerim neredeyse tamamı süper başarılıydı ama bu makineninde sensörü tembeldi. Çözene kadar belki 1500 fotograf çektim. Benim maceram da bu. Şimdi S100FS ' yi bekliyorum. Eğer bu 2 makinenin özelliklerini bir arada karşılıyorsa bu 2 makineyide satıp S100FS' ye kayacağım.
    Elinizin titremesi konusunu da ihmal etmeyin ve s9600 de 10.7X zoom var aynen s6000FD de olduğu gibi zaten birebir aynı objektiftir. Ve 3-4 X zoomdan sonra elinizde titreme varsa sorun olabilir. s5700 de de IS yoktur. Ama bunların dışında S9600 , S100FD çıkmadığı sürece BİR NUMARADIR.

• kararım bazen değişmekle beraber 1. tercihim SLR Like % 80 sorun buna ödemek istediğim para ve ben 400 ytl den fazla ödemek pek istemiyorum ama küçük bi ihtimal 600 ytl yide gözden çıkarabilirim aslında titiz olmamın nedeni bir kere alıp sağlam almak ki aldıktan sonra aa şu özellik önemliymiş neden bunu aldım dememek ve kullandıktan sonra %de 100 severek kullanmak o yüzden acelem yok

bütçemi arttırabilirsem alcağım belli gibi Fuji S9600 olmadı FZ50 olmadı FZ 18

birde fuji S5700 fiyatında 3 tane Kodak SLR Like var acaba bunlar S5700 den daha iyi makinalarmıdır hiç düşünmeden S5700 tercih edilirmi ve 3ünün arasında ki sıralamanız nasıl olur

1-Kodak Z812-400 ytl
    2-kodak Zd710-400 ytl
    3-Kodak Z7590 -400ytl

Küçük bi ihtimal taşınabilirliğinden dolayı kompakt tercih edersem fuji50fd kafama yatıyor ama onunda 3xoptik zoomu ve pahalı olması beni düşündürüyor benim merak ettiğim bu 10x 18 x optik zoomları sonuna kadar kullanıp fotoğraf çekilebilmektemidir ve net olmaktamıdır yani bu yüksek optik zoomlar verimli olarak kullanabilmektemidirler

• konuyu takip ediyorumda her geçen gün yeni bir model aklınıza takılıyor.haklısınız aslında elinizdeki parayı en iyi şekilde değerlendirmek istiyorsunuz herkes gibi.cebinizdeki paranın durumuna göre alabileceniz en iyi makinalar

600ytl için S9600
    400ytl için S5700

bunların dışındaki makinalar aklınız karıştırmasın artık.yukarıda yazdığım fiyatlar esnek aslında.çünkü şansınız varsa S9600 ü belki 500e bulursunuz.600 o makina için istenebilecek max. fiyat. benim düşüncem bu 2 modele yönelin ve gerek bu forumun 2.el bölümüne gerekse diğer alışveriş yapılan sitelere bu modelleri aradığınızı belirten ilanlar açarak, en uygun fiyat veren kişiden makinayı alıp bu seçim işkencesinden kurtulmanız.

bende makinamı yeni aldım.yaklaşık 3 hafta oluyor.fujinin çeşitli modelleri arasında gidip geldim sürekli.düşündüğüm makinalar ile çekilen fotografları fotokritikten dikkatlice inceledim.S6500 almalıyım diye kesin kararımı verdim sonunda.2.el olarak bu makinayı ararken şans eseri bu forumun 2.el kısmından 400ytl gibi çok uygun bir fiyata düşürmeyi başardım.şuan makinamdan çok ama çok memnunum ki fotoğraf çekme konusunda hiç bilgim yok diyebilirim.daha yeni yeni öğrenmeme rağmen makina ile manuel modda çektiğim fotograflar cidden beni mutlu etmeye yetiyor.

bu makinayı almama rağmen hala 2.el olarak ilan verenleri araştırmaktayım.garantili olarak en düşük 550ytl ye satan var şuan.olur da 2.el olan bu makinayı alıp seçim karmaşasından kurtulmak isterseniz size o ilanın linkini vereyim bi görüşün satan kişi ile isterseniz.(satıcı ile uzaktan yakından hiç bir bağlantım yoktur yanlış anlamayın.)belki biraz pazarlıkla 500e bile alırsınız.

bide şu varki S6500 ü 400-500 aralığında bulursanız, S5700 ile arasındaki 100-150ytl olan farkı düşünmeden S6500 alın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FelixCrail -- 22 Mart 2008; 15:01:35 >

• hocam yardım ve önerilerin için çok teşekkürler aslında aynı fiyat aralığında kodak z812-zd710 hatta z7590 olduğu için S5700 ü geri plana ittim s5700 dense kodakları tercih ederim(tabi ustaların fikrinide almak isterim bu konuda) şu an itibarıyla yanlış hatırlamıyorsam s6500 gg dede iyi fiyatlara var siz bana ilanın linkini verin

acelem yok araştıra araştıra fiyat performans en iyisini almaya çalışıyorum ama şu an 1.hedefim S9600 helede 500 ytl civarına bulabilirsem
  • Aslında ben sizlere Fotoğraf makinasından fotoğraftan ne beklediğimi anlatayım buna göre önerileriniz daha iyi olacaktır

benim amacım eş,dost,çoluk çocuk anı fotğrafları çekmek ve bizim memleket buna çok uygun dere,tepe manzara fotoğrafları çekmek photoshop tarzı programlarla hiç uğraşmak istemem makinadan ne çıkarsa o her zaman doğallıktan yanayım en önemlisi Doğal net ve renkleri doygun foto çekebilmesi yani gözümüz ne görüyorsa makinadanda o fotonun çıkması yani doğal ve net olması tercihim olur

mesela manzara fotoları için 10-12x optik zoom ve kadraja mümkün olduğunun en geniş alanın sığması yani geniş açılı objektif gerekli olacaktır tahminimce SLR like istememin en büyük sebebi bunlar yüksek optik zoom geniş açı (manzara fotoğrafçılığı için bunları istemem doğrumudur)belkide bu kriterlerimi kompakt makinalarmı karşılar belki yanlış düşünüyorum bu konudaki yorumunuzuda almak isterim

bu kriterler ışığında(tabi isteklerim doğruysa) fiyatlarının da uygunluğu açısından bu makinalardan hangisi beni tatmin eder
    400 ytl aralığı
    1-Kodak Z812 IS
    2-Kodak Zd710
    3-Fuji S5700
    4-fuji F50fd eğer optik zoomun gerekmediğini düşünüyorsanız

600 ytl aralığ
    1-fuji S9600
    2-Fuji S600fd
    3-fuji S6500fd
    4-Fuji S800fd
    5-panasonic Z18
    6-Canon S5IS

• S6500fd ve s8000fd yi inceledim ve de beğendim ciddi ciddi seçeneklerim arasında ama S600fd hakkında ne fujinin sitesinde nede diğer sitelerde bilgi bulamadım hayalet gibi
  • Kodakla vakit kaybetmeyin. 2. elde eğer temiz bir S6000fd/S6500FD (ikisi, aynı makinedir biri USA versiyonu diğeri Avrupa. Yine aynı şekilde S9100/S9600 bunlarda aynı makinelerdir ve Türkçe menüleri vardır.) bulursanız gözü kapalı alın. Bu forumda ve http://forum.netfotograf.com ' da çok alan oldu ve dSLR' ye geçmek isteyenler satıyor. Bu forumların 2. el satışlarına muhakkak göz atın....
  • sağolasın hocam zaten s6000fd/6500fd,s9600 fd yi inceledim vede beğendim

ama s8000fd de hoşuma gitti bunu neden önermiyorsunuz fiyatı daha uygun gibi sıfır piyasada yani biraz teknik ayrıntı verebilirmisiniz ayrıca kodak z812 hem uygun fiyatı hem IS olması açısından son sıradada olsa beğeniyorum yani üstad fuji s8000fd ve kodak z812 yi önermeme sebeblerinizi teknik ayrıntı vererek açıklayabilirmiiniz başınız ağrıtmıyorsam çünkü sıfır piyasada fiyatlarıda uygun
  • kodak digital makinelerde pek iddalı sayılmaz.s8000fd de bana göre s5700 ün gerisinde foto kalitesi olarak (fk daki resimlerin kalitesine bakarak söylüyorum) bu arada s600 değil s6000 olacak doğrusu.
  • yani S800fd S5700e bile tercih edilmezmi diyorsunuz! teknik özellikleri daha iyi gibi ama IS bile var

" kodak dijital makinalarda pek iddalı sayılmaz" derken biraz teknik ayrıntı verseniz yani bu cümle biraz havada kalmıyormu yani bilmediğimden öğrenmek için soruyorum mesela kodak Z812 IS ın s9600 ve s6500fd den teknik olarak ne eksiği var objektif ve lens inin çok kaliteli olduğunu biliyorum sensör kalitesimi düşük ıso perf. mı düşük ,makro çekimimi iyi değil v.s .
    quote:

Orjinalden alıntı: FelixCrail

kodak digital makinelerde pek iddalı sayılmaz.s8000fd de bana göre s5700 ün gerisinde foto kalitesi olarak (fk daki resimlerin kalitesine bakarak söylüyorum) bu arada s600 değil s6000 olacak doğrusu.
  • MERHABA ARKADAŞLAR,

AŞAĞIDA FORUMUN SICAK FIRSATLAR BÖLÜMÜNDE BULUNAN LİNKİ VERİYORUM..

UMARIM FAYDALANILIR.
    FİYATLAR GERÇEKTEN ÇOK İYİ..

http://forum.donanimhaber.com/m_22042826/tm.htm
  • quote:

yani S800fd S5700e bile tercih edilmezmi diyorsunuz! teknik özellikleri daha iyi gibi ama IS bile var

" kodak dijital makinalarda pek iddalı sayılmaz" derken biraz teknik ayrıntı verseniz yani bu cümle biraz havada kalmıyormu yani bilmediğimden öğrenmek için soruyorum mesela kodak Z812 IS ın s9600 ve s6500fd den teknik olarak ne eksiği var objektif ve lens inin çok kaliteli olduğunu biliyorum sensör kalitesimi düşük ıso perf. mı düşük ,makro çekimimi iyi değil v.s .
    quote:

kodak digital makinelerde pek iddalı sayılmaz.s8000fd de bana göre s5700 ün gerisinde foto kalitesi olarak (fk daki resimlerin kalitesine bakarak söylüyorum) bu arada s600 değil s6000 olacak doğrusu.

teknik özellikler kağıt üzerinde iyi olabilir fakat çekilen fotoğraflara bakınca hiç de iç açıcı görmedim kodak'ı.şahsen bakmış olduğunuz kodak'ın elimde bulunan ve çok eski ve basit makina olan CX6230 dan çekim kalitesi olarak hiç farkını göremedim desem yeridir.kodak'ın bazı slr modelleri fena değil bence.kompakt ve slr-like modelleri iyi değil.bu kompakt ve slr-like tarzı kodakların %90ında gece çekimlerinde mavi mavi ölü pixel tarzı noktalar çıkmaya başlıyor belli bir süre sonra.

ayrıca s5700 ü de s8000 e tercih ederim.sanki s8000 de daha fazla noise oluşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FelixCrail -- 22 Mart 2008; 19:17:35 >

• Şunu söyleyim artık netleşmiştir

400ytl aşağısı

S5700

600 ytl ise

S9600
  • @askan22,
    Bazı şeyler doğrudan burada yazmanın doğru olamdığı düşüncesindeyim. Çünkü konu ettiğiniz makineleri kullanan ve kendi bilgileri kapsamında ya da kullandıkları alanlar içinde memnun olan çok. Bu nedenle sizinde oturup bazı şeyleri araştırmanız gerek diye düşünüyorum. Örneğin Z812 IS li olmasına rağmen S9600 ile aynı kefete konamaz deniyorsa nedenlerini tkn. Özelliklerini veren bir çok site var oturup bakacaksınız. Takıldığınızda soracaksınız veya PM atacaksınız. İşin gerçeği kötü olarak nitelenecek yada iyi denebilecek bir makina yoktur. Hepsi ve hepsi ya cep imkanları ile ya da sizin makinelerden ne beklediğinize bağlı şeylerdir. bir uç örnek vereyim:
    "Ben tatil hatıraları için bir makina arıyorum. Kafamı da ayarlarla da meşgul etmek istemiyorum" diyecek kadar açık yüreklilikle davranan bir kişiye oturup Nikon D200 uygundur demek anlamsızlıktır.
    quote:

yani S800fd S5700e bile tercih edilmezmi diyorsunuz! teknik özellikleri daha iyi gibi ama IS bile var

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

Şunu söyleyim artık netleşmiştir

400ytl aşağısı

S5700

600 ytl ise

S9600

bence fiyat olarak ikisi arasına s6500/S6000 mutlaka koyulmalı
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.