Şimdi Ara

5 model arasında kaldım önerilerinize göre alacağım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
4.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    quote:

Orjinalden alıntı: FelixCrail

bence fiyat olarak ikisi arasına s6500/S6000 mutlaka koyulmalı
  • hocam öncelikle Z812 yi S9600 le kıyaslamıyorum S9600 ün en iyilerinden olduğuna eminim fotoğrafçılıktan iyi anlayan bi arkadşımda çok iyi olduğunu ama bulmanın zor ve fiyatının pahalı olduğunu söyledi bende 2 milyar verip piyasadkien iyi makinayı almak isterim ama bide ne kadar para harcayabileceğiniz gerçeği var

benim sorduğum aynı fiyat aralığındaki Fuji S5700 ve Kodak Z812 ikiside aşağı yukarı 400ytlye bulunabiliyor arasında tercihiniz hangisi olurdu sizin ve diğer arkadaşlarında fikirlerine çok değer verdiğim için fikrinizi merak ediyorum ama bu seçimi söylerkende biraz teknik ayrıntıyla destekleyerek söylemek bana doğru geliyor bu 2 modelden ben x olanını tercih ediyorum demek markayı kötülemek anlamına gelmez veya o makinayı kullanmadığınızdan dolayı da fikir belirtmek istemiyebilirsiniz ama ben sizin ve diğer bütün fikrini yazan arkadaşların hepsini okuyor ve değerlendiriyorum ama sonunda bunların ışığında kendim karar verecem
    quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

@askan22,
    Bazı şeyler doğrudan burada yazmanın doğru olamdığı düşüncesindeyim. Çünkü konu ettiğiniz makineleri kullanan ve kendi bilgileri kapsamında ya da kullandıkları alanlar içinde memnun olan çok. Bu nedenle sizinde oturup bazı şeyleri araştırmanız gerek diye düşünüyorum. Örneğin Z812 IS li olmasına rağmen S9600 ile aynı kefete konamaz deniyorsa nedenlerini tkn. Özelliklerini veren bir çok site var oturup bakacaksınız. Takıldığınızda soracaksınız veya PM atacaksınız. İşin gerçeği kötü olarak nitelenecek yada iyi denebilecek bir makina yoktur. Hepsi ve hepsi ya cep imkanları ile ya da sizin makinelerden ne beklediğinize bağlı şeylerdir. bir uç örnek vereyim:
    "Ben tatil hatıraları için bir makina arıyorum. Kafamı da ayarlarla da meşgul etmek istemiyorum" diyecek kadar açık yüreklilikle davranan bir kişiye oturup Nikon D200 uygundur demek anlamsızlıktır.
    quote:

Orjinalden alıntı: askan22

yani S800fd S5700e bile tercih edilmezmi diyorsunuz! teknik özellikleri daha iyi gibi ama IS bile var

" kodak dijital makinalarda pek iddalı sayılmaz" derken biraz teknik ayrıntı verseniz yani bu cümle biraz havada kalmıyormu yani bilmediğimden öğrenmek için soruyorum mesela kodak Z812 IS ın s9600 ve s6500fd den teknik olarak ne eksiği var objektif ve lens inin çok kaliteli olduğunu biliyorum sensör kalitesimi düşük ıso perf. mı düşük ,makro çekimimi iyi değil v.s .
    quote:

kodak digital makinelerde pek iddalı sayılmaz.s8000fd de bana göre s5700 ün gerisinde foto kalitesi olarak (fk daki resimlerin kalitesine bakarak söylüyorum) bu arada s600 değil s6000 olacak doğrusu.

• yorumlarınıza uyarak S800fd yi eledim fotolarınıda inceledim bende pek beğenmedim şimdilik bi tane s9600 bulabildim oda açık arttırmanın bitmesine 2 gün var 659 ytl belki 800 ytl ye çıkacak işte benim bütün kararsızlığım burda başlıyor minimum paraya en iyisini almaya çalışıyorum 700-800ytl bu ülkede 1.5 aylık asgari ücret parası

1-fuji s9600
    2-fuji s6500fd
    3-panasoniz fz18

daha ucuz
    1-kodak z812
    2-fuji s5700

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askan22 -- 22 Mart 2008; 20:35:38 >
  • Fuji S5700 ve Kodak Z812'in kağıt üzerindeki özelliklerine baktığımızda her ikiside hemen hemen aynı özelliklere sahipler.hatta hiç fark göremedim desem yeridir.ama çekilen fotograflara bakıldığında s5700 çok daha iyi.Eğer biraz zamanınızı ayırıpwww.fotokritik.com a üye olup ekipmanlar kısmından kullanıcıların çekmiş olduğu fotograflara bakarsanız farkı sizde görecekseniz.sadece biraz araştırma yapın dediğim yerden.

üstüne basarak söylüyorum : almak için acelem yok diyorsunuz.o zaman cebinize 500ytl nizi koyup s6000/s6500 ün 2.el olarak ortaya çıkmasını bekleyin.bi şekilde bu makinayı o fiyata alırsınız.bi kaç hafta önce hayyamda s9600 ü 600e sordum 2.el.600e s9600 satan 500e hayli hayli satar s6000/s6500 ü.netten sürekli bu makinayı araştırın 2.el sitelerinde.istanbuldaysanız hayyama gidip ordakilere tel numaranızı bırakıp takipte olun.500'e muhakkak çıkar karşısınıza bi yerde.

400e sıfır 5700 almaktansa 500e 2.el 6500ü almayı tercih ederim.kodak'ı baştan eledim zaten ben.ama siz illa tercihlerim arasında olucak diyorsanız bişey diyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FelixCrail -- 22 Mart 2008; 20:37:04 >

• hocam s6500fd uygun fiyata bulabiliyorum gibi alışveriş yaptığım ggde uygun fiyatlı var sorun s9600 ü uygun fiyata bulabilmek o biraz zor gibi evet acelem yok acele karar vermiş olsaydım nerdeyse Canon A560 alıyordum hemde 360 ytl ye iyiki alamamışım diyorum şimdi

hocam z812 de optik görüntü sabitleme var s5700 de yok beni düşündüren bu panaromik foto çekme var z812de s5700de varmı bilmiyorum
    quote:

Fuji S5700 ve Kodak Z812'in kağıt üzerindeki özelliklerine baktığımızda her ikiside hemen hemen aynı özelliklere sahipler.hatta hiç fark göremedim desem yeridir.ama çekilen fotograflara bakıldığında s5700 çok daha iyi.Eğer biraz zamanınızı ayırıpwww.fotokritik.com a üye olup ekipmanlar kısmından kullanıcıların çekmiş olduğu fotograflara bakarsanız farkı sizde görecekseniz.sadece biraz araştırma yapın dediğim yerden.

üstüne basarak söylüyorum : almak için acelem yok diyorsunuz.o zaman cebinize 500ytl nizi koyup s6000/s6500 ün 2.el olarak ortaya çıkmasını bekleyin.bi şekilde bu makinayı o fiyata alırsınız.bi kaç hafta önce hayyamda s9600 ü 600e sordum 2.el.600e s9600 satan 500e hayli hayli satar s6000/s6500 ü.netten sürekli bu makinayı araştırın 2.el sitelerinde.istanbuldaysanız hayyama gidip ordakilere tel numaranızı bırakıp takipte olun.500'e muhakkak çıkar karşısınıza bi yerde.

400e sıfır 5700 almaktansa 500e 2.el 6500ü almayı tercih ederim.kodak'ı baştan eledim zaten ben.ama siz illa tercihlerim arasında olucak diyorsanız bişey diyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askan22 -- 22 Mart 2008; 20:43:02 >

• @askan22,
    Bende zaten kıyasladınız diye yazmadım. Çoğu arkadaşımız bende dahil, burada öneri de bulunurken kağıt üstünde yazılanlar, Firmaların siteleri, Örnek fotograflar veya özellikle yabancı sonra TR sitelerinde yazılanları değerlendirip öğle öneride bulunuyorlar. Örneğin benim sahip olduğum 3 makine ive kullanma fırsatı da bulduğum 4 makine var ve bunlarla ve diğer güncel makinelerle ilgili oldukça geniş bir arşivim belki bu makinelerle ilgili sayısını bilemediğim oldukça geniş bir foto arşivim var. Sadece kendi makinelerimle çektiğim ve arşivlediğim tahminen 15.000 civarında fotograf var.
    Bunun dışında kimse 10' larca veya 100'lerce makineyi kullanmış da olamaz. Yani kimse her makineyi kullandığı için öneri de bulunuyor diye düşünmeyin....
    Teknik ayrıntıya yinede açıkladığım nedenlerle girmek istemiyorum. Şimdi size şu makinenin sensörü daha iyi diğeri hem küçük hemde tembel desem mutlaka biri ortaya atlayıp işin tadını kaçırıveriyor hatta zaman zaman topik amacından da sapıyor. Bu nedenle işin ayrıntısına girmak istediğinizde ya PM atın veya teknik özellikleri mukayese eden sistemleri olan siteler var Örneğin Let's go....Hatta aynı sahnenin fotolarını mukayese edenlerde var. Tabi bunları yapabilmeniz içinde bazı temel bilgileriniz de olmalı. Örneğin sizin bu konu s6500fd topiklerinde FZ50 topiğinde 3-5 defa tartışıldı hatta s8000fd ve s5700 topiğinde de ve bu topiklerde 100 lercede fotograflarda var. Ve yorumları da, ki doğrudan ilgilenmediğim halde bu topiklerde yüklenen tüm fotograflar ile önemli gördüğüm yorumları da benim arşivimde. Yine de çok fazla bulaşmak istemiyorum. Yetişmekte mümkün değil....
    quote:

hocam öncelikle Z812 yi S9600 le kıyaslamıyorum S9600 ün en iyilerinden olduğuna eminim fotoğrafçılıktan iyi anlayan bi arkadşımda çok iyi olduğunu ama bulmanın zor ve fiyatının pahalı olduğunu söyledi bende 2 milyar verip piyasadkien iyi makinayı almak isterim ama bide ne kadar para harcayabileceğiniz gerçeği var
    benim sorduğum aynı fiyat aralığındaki Fuji S5700 ve Kodak Z812 ikiside aşağı yukarı 400ytlye bulunabiliyor arasında tercihiniz hangisi olurdu sizin ve diğer arkadaşlarında fikirlerine çok değer verdiğim için fikrinizi merak ediyorum ama bu seçimi söylerkende biraz teknik ayrıntıyla destekleyerek söylemek bana doğru geliyor bu 2 modelden ben x olanını tercih ediyorum demek markayı kötülemek anlamına gelmez veya o makinayı kullanmadığınızdan dolayı da fikir belirtmek istemiyebilirsiniz ama ben sizin ve diğer bütün fikrini yazan arkadaşların hepsini okuyor ve değerlendiriyorum ama sonunda bunların ışığında kendim karar verecem

• 6000/6500ün 9600 den aşağı kalır bir yanı yok.sadece mp si düşük o kadar.bana yazın bi makina daha lazım.bi tanıdığım için alıcam.ilk başta benim s6000 i ona verip kendime 9600 alsammı diye düşündüm.ama çektiğim fotolar ile 9600ün fotoları arasında pek fark göremediğim için 9600 için fazladan para vermenin gereksiz olduğunu düşünüyorum şuan.

görüntü sabitleme olayı da çok kafanı kurcalamasın.sonuçta gece çekimi yapabilmek için her makina için istesende istemesende tripod almak zorunda kalacaksın.tripod olunca da IS olmuş veya olmamış hiç önemi yok bana kalırsa.Ama tabiki tercih meselesi genede.

panoramik çekim kodak ta var ama s5700 de yok demişsin.kodakta panoramik çekimi makina gerçekleştiriyor.yani çekilen kareleri bilgisayara gerek duymadan kendi birleştiriyor.s5700 de ise sen bilgisayarda birleştirirsin.zaten panoramik çekimi genelde sen kendin yaparsın ve bu kareleri bilgisayarda birleştirirsin.geçen gün sitenin birinde cep telefonu ile oluşturulmuş bir panoramik çekim gördüm.o yüzden kodak'ı bu özelliği var diye almayı düşünmeyin.

madem uygun fiyata s6500 bulabiliyorsunuz hiç düşünmeyin.

• çok teşekkürler artık yavaş yavaş kararım netleşiyor yani s6500fd varken s9600 e 200 ytl fazla vermeye gerek yok diyorsunuz yalnız panasonic FZ18 ide uygun fiyatı hasebiylede inceleyecem peki s6500fd ile panasonic FZ18 veya fZ8 arasında hangisini öenrirdiniz

@yani felixcrail hocam kodak z812 ile fuji s5700 arasından tercih yapacak olsanız fuji s5700ü alırdım diyorsunuz
  • bence 600ytl harcayabiliyorsanız
    S9600 ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılaşabileyecek bir cihaz.
    yalnız 6500deki bazı açıklar sanırım 9600 de kapatılmıştı.
    @bipekkan daha net bilgi verebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 22 Mart 2008; 21:11:58 >
  • panasonic için kesin bişey diyemicem.saydığın panasonic modelleri ile çekilen karelerde hafif noise var gibi geldi bana.sende bi incele belki ben yanılıyor olabilirim.

2.soruna gelirsek kodak'ı asla düşünmem ben.

eğer imkanınız varsa s6500fd FZ18 ve FZ8 i kendiniz çekim yaparak,bizzat elinize alarak inceleyin.şahsen s6500 ve s9600den sonra s5700 ve fz8 gibi makinalar boyut olarak küçük gelmeye başladı.s6500 ve s9600'ı makinadan anlamayan biri görse oldukça profesyonel bir makina sanır.çekim içinde teknosaya bir uğrayın.bu 3 modeli bulabilirseniz bikaç kare çekip ordakilerden bilgisayara atmasını söyleyin.(buna izin verirler korkmayın.daha önce denedim) makinanın büyük olması bana göre avantaj sayılır.çünkü ele oturması daha iyi sağlanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FelixCrail -- 22 Mart 2008; 21:18:53 >
  • @ hirotaro hocam 600e 9600 bulabilsem tercihim fuji s9600 olur bulamadım ggde bi tane var 2 gün daha var açık arttırmanın bitmesine 659 ytl kimbilir kaçliraya çıkacak gerçi hocam sizin dediğiniz yere sormadım daha

arkadaşlar sizden ricam burayı okuyanlar vereceğim makinalardan kendi sıralamanızı yapın bende cebimdeki paraya göre almaya çalışayım listeye uyarak buraya yazmak istemeyen pm de atabilir sizin sıranıza uyarak parama göre birini alayım sizde kurtulun bende

1-fuji S9600
    2-Fuji s6500 fd
    3-fuji s5700
    4-panasonic fz50
    5-panasonic fz18
    6-kodak z812

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askan22 -- 22 Mart 2008; 21:22:58 >
  • Ayrıntılı incelediğimde Fuji s9600 ile 6500fd nin listemdeki diğerlerinden farklı olduğunu gördüm seçeneklerimi 2 ye indirdim

S9600 ile 6500fd nin farkı nedir?

letsgodijital sitesindeki karşılaştırma listesinde teknik değerleri neredeyse aynı 6500fd deSuper CCD VI HR sensör s9600 de Super CCD sensör var siteye göre bunların farkı nedir?

ikisindede optik görüntü sabitleme yokmu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askan22 -- 22 Mart 2008; 23:37:00 >
  • her ikisinde de IS yok.sensör olayı için bişey diyemicem bilgim yok.ama s9600 ün sensörü az bişi daha iyi olması lazım.
  • hocam bu IS a kafayı taktım ben yani bunun olmaması çokmu dezavantaj oluşturur örneklerle açıklayabilirmisin yani IS donanımsal olarak nasıl titremeyi önlüyor yoksa çokta önemli olmayan bi olaymı
  • IS li makina kullanmadım.o yüzden kesin bişey diyemem.tripodun varsa sorun değil ama.zaten gece çekimi için tripod almak şart.çünkü enstantane süresini uzun tutman gerek gece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FelixCrail -- 23 Mart 2008; 0:31:09 >
  • quote:

hocam bu IS a kafayı taktım ben yani bunun olmaması çokmu dezavantaj oluşturur örneklerle açıklayabilirmisin yani IS donanımsal olarak nasıl titremeyi önlüyor yoksa çokta önemli olmayan bi olaymı

tripod kullandıktan sonra hiçbir sorun yaşamazsın
    Zaten IS ide gece kullanacaksın,ama yine de tripod şart.Özellikle uzun pozlamada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 23 Mart 2008; 1:46:59 >
  • gündüzde IS olan bi makina daha hareket serbestisi getirmezmi çekerken titredi titremedi tereddütünü önlemezmi yoksa sadece uzun pozlamalarda mı lazım f50fd de optik görüntü sabitleme var mı?

birde bazı makinalarda optik vizör bazısında elektronik vizör var bunun farkı nedir?
  • quote:

gündüzde IS olan bi makina daha hareket serbestisi getirmezmi çekerken titredi titremedi tereddütünü önlemezmi yoksa sadece uzun pozlamalarda mı lazım f50fd de optik görüntü sabitleme var mı?

birde bazı makinalarda optik vizör bazısında elektronik vizör var bunun farkı nedir?

gündüz fark olmaz olsa da olur olmasa da
    Optik vizörler genelde sanırım SLR cihazlarda mevcut,
  • listemdeki birçok makinanın dpreview.com daki örnek fotoğraflarını inceledim fuji S9600,s5700 kodak z812 yoktu açık ara Fuji S600fd nin fotoğraflarını beğendim hatta yüksek ISO da 400-800 gene en iyi s6000fd geldi bana
  • zaten günlerdir size herkes s9600 ve s6000/s6500 öneriyor.sizde bu makinaların iyi olduğunu araştırmalarınıza bağlı olarak bize söylüyorsunuz.ama inatla başka makinaları işin içine sokuyorsunuz.bu durumu anlamış değilim.

benim anladığım kadarıyla siz 350-400 verip s9600 veya s6000/s6500 kadar iyi bir makina arıyorsunuz ama kabul edin ki o paraya bunlar kadar kaliteli makina bulmanız İMKANSIZ...

ya 350-400 verip s5700 alacaksınız, yada 500-600 aralığındaki s9600-s6000/s6500 alacaksınız.tüm konunun özeti bu.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.