Şimdi Ara

5 mt. Seyretme mesafesi için LCD Tavsiyesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Önümüzdeki hafta evimi değiştiriyorum inşallah. Şu anki evimde kullandığım 37" LG LCD TV min 5 mt. mesafeden seyretmeye uygun olmadığını düşünerek yeni bir Tv almak istiyorum. Fakat bu mesafeden 42" yeterli olur mu yoksa 47" mi almalıyım bir türlü karar veremedim. Genelde SD yayın ve DVD seyrediyorum. PC bağlantısı , mkv blueray vs.. gibi atraksiyonlara girişmiyorum.2000-2500 TL civarı bir büyçe ayırdım ve üzerine çıkmak pek istemiyorum. 42" lcd (mesela LG 42LG5000 veya LG 47LG5000 veya muadili ) bir Tv ile 5 mt. mesafeden rahatlıkla seyreder miyim yoksa 57" mi bakmalıyım. Bu arada astimat olduğumdan alt yazı okumakta problem yaşıyorum ama gözlük takmaktan nefret ediyorum :) Şimdiden önerileriniz için teşekkür ederim.

• Keşke 58,60 inç tv'ler uygun fiyatlı olsaydı da onlardan al deseydim ama fiyatları artan ebat miktarından çok daha fazla artıyor. 52" ten sonra Ebat 8 birim artarken fiyat 100 birim artıyor.

Bu yüzden 52" uygun olur diye düşünüyorum. 46,47" lere hiç bakma bence...

Düzeltme: Bütçeni sonradan farkettim. O paraya da 52" zor olur tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 16 Mart 2009; 1:03:28 >
  • Selamlar

Madem çoğunlukla sd yayın izliyorsun hem 5 m mesafe ve sınırlı bütçe belirtiyorsun bence LCD yerine plazmayı neden düşünmüyorsun.bu geçiş döneminde kullanamadığın özelliklere neden para ödeyesinki ilerde verim alacağın zaman düşünürsün hem senin profiline plazma daha uygun
    ve 50''den aşağısını almamalısın benden bir alternatif Philips 50''PFP 5532D PLAZMA derim bütçene uygun ve ben 16 aydır kullanıyorum hiç sorunum yok çokta memnunum 5m mesafeden çok iyi görüntü alırsın.Saygılarımla.

NOT.ÖTV indirimini bekle öyle al dahada ucuza alabilirsin.
    İstanbul bilişim fiatı.TL.2.094._peşin K.K.na 2.327._

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mantık -- 16 Mart 2009; 11:46:48 >
  • Selam,
    Pioneer Kuro almak üzereyken, pin'nun TV üretimini bırakması üzerine vaz geçip (doğru yada yalnış) Sony'e döndüm.

Herkes kendi TV'sini sever ama, ben iki gündür kullandığım ve henüz default ayarlarında çalışan 52Z4500'den çok memnunum. o Mesafe için 52'den daha küçük bence düşünmemelisin. Ben 3-4 mt mesafeden kullanıyroum SD yayın, LCD Panel, ve digiturk gibi olumsuzlukalra rağmen görüntü bence oldukça başarılı.
    dünden beri TV'de saçma sapan şeyleri izler oldum. 72 Ekran tüplü TV'den sonra bu evde bir hayli ilgi çekici oldu.
  • 42'' den büyük olanların hepsi olur derim
  • Surası çok mühim acaba siz hep minimum 5 metreden mi izleyeceksiniz, yoksa arada bir 2 metreden 3 metreden de izleyebilecek misiniz? Yani tvye en yakın oturma grubu kaç metrede onuda hesaba katmanda yarar var. Diyelim ki en uzak 5 metresin ama 2 metre yakında koltuklar var o zaman 52 uyar mı bir düsün..
  • Arkadaşlar cevaplarınız ve fikirleriniz için çok teşekkürler. Bu gün işten dönerken Mediamarkt a uğrayıp 50" lg6000 plazma aldım. Bilmiyorum pahalı mı aldım ama 2700 e 6 taksit aldım. Zaten benim alışverişlerim hep böyle olur. Görür gaza gelir alırım hemen :) SD yayınlar için zannedersem Plazma iyi bir seçim oldu. Umarım memnun kalırım. Fiyat içinse hiç araştırmadığım ve hiç düşünmediğim bir model olduğu için iyi mi aldım yoksa pahalı mı bilemedim. Teknosa fiyatı 3400 gibi bir rakamdı zannedersem. Daha ucuzsa da aman diyim bana fiyat yazmayın :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.