Bildirim
20 metrekare odaya kaç inch tv gider? 32inch yada 40 inch ?
Orret Home Dijital Mutfak Terazisi, Paslanmaz Çelik Yüzeyli Hassas Tartı, Dara İşlevi, LCD Ekran,Piller Dahil 5 Birim Dönüştürme, Otomatik Kapanma Özellikli, 5 kg Kapasite : Amazon.com.tr: Mutfak
https://www.amazon.com.tr/Orret-Home-Paslanmaz-D%C3%B6n%C3%BC%C5%9Ft%C3%BCrme-%C3%96zellikli/dp/B0D62XF3SC/ref=zg_m_mg_g_56453957031_m_sccl_2/262-9977704-9917659?psc=1
17 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Dostum odanın şekli şemali de önemli onun yerine izleme mesafesi diye bir arama yaprasan aradığını bulursun yani tv yi koymayı planladığın yer ile izlemeyi düşündüğün yer arası mesafe önemlidir, fullhd izleme yapacasan mesafe %30-40 kısalır , ama kabaca 40-42" 20m2 de kullanılabilir ben kullanıyorum 42" yaklaşık 25 m2 odada , ama dedimya izleme mesafesi olarak arama yap.
Saygılar. -
42 inç ideal olur kanımca. -
belli limitler vardir mutlaka ama,
goz zevkine gore de degisir arkadaslar
Kimi sinemada en one oturur, kimi de en arkaya
selamlar -
Bence crt yerine lcd veya plazma alınacaksa en az 37" olmalı.
Büyük ekranın tadına varabilmek adına...
Öte yandan Felmali'nin dediğinin üzerine birşey demek pek anlamlı değil.
quote:
Orjinalden alıntı: felmali
belli limitler vardir mutlaka ama,
goz zevkine gore de degisir arkadaslar
Kimi sinemada en one oturur, kimi de en arkaya
selamlar
-
Eğer odanın ebadları 3 m x 8 metre ise ve sen 8 meterden izleyeceksen durum değişir :) -
bu konu hakkında bi arkadaşımızn bilgisi benim çok hoşuma gitti dediği olya çok basit
dediğin iki ölcüde bir karton veya buna benzer birşeyler ile ekrana benzer birşeyler yapabil iseniz karşısına geçin ve küçük bi hayal kurun ve size hangisi daha mantıklı geliyor ise ona karar verin -
Bir yabancı HIFI dergisinde okumuştum, SD, HD vs. gibi kriterlere girmeden gözün algılaması ile ilgili çok basit bir mantık vardı , hangi odaya kaç ekran almak gerektiğini hesaplayanlara ;
Her inch için izleme mesafesi min. 8 cm max. 10 cm olmalıdır diyordu;
yani 42'' için min.3m 56 cm max. 4 m 20 cm gibi..
Doğrumudur bilmem ben onların yalancısıyım... -
quote:
Orjinalden alıntı: DiscoverY_magic
42 inç ideal olur kanımca.
42 inç iyi gider -
Odanın alanından çok ne kadar uzaktan izleyeceğin önemli. Aşağıdaki linkte bir hesaplayıcı var ondan faydalanabilirsin:
http://www.myhometheater.homestead.com/viewingdistancecalculator.html
Burada bulunan sonuç tavsiye edilen max. seyir mesafesidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi index -- 31 Ekim 2007; 18:20:46 > -
Söylediğin gibi maximum mesafeyi veriyor, keşke ideal mesafeyi verse.
Ben denedim 42'' 16:9 için 4 m 80 cm maximum veriyor ki bu mesafe bence biraz fazla 42'' için
Ama söylediğin gibi maximumu veriyor ideali değil..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HUSAMET -- 31 Ekim 2007; 18:29:18 > -
Ben bu soruyu klima alırken sormuştum
kanoute panel tv yi ısıtmada mı kullanacaksın yoksa?
Orjinalden alıntı: kanoute
öncelikle 20 22 metrekare odaya kaç cm tv gider onu merak ediyorum. 32 inch mi? yoksa 40 inch mi? -
bende sormuştum ve en ufağını almıştım az ceryan yaksın diye, acaba tv lerde de aynı mantık mı:):):):)
Orjinalden alıntı: jedimax
Ben bu soruyu klima alırken sormuştum
kanoute panel tv yi ısıtmada mı kullanacaksın yoksa?
Orjinalden alıntı: kanoute
öncelikle 20 22 metrekare odaya kaç cm tv gider onu merak ediyorum. 32 inch mi? yoksa 40 inch mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uygarman -- 2 Kasım 2007; 1:46:43 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X