Şimdi Ara

35 m2 oda için kaç ekran Lcd veya Plazma almak lazım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
8.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle salonumuz 35 m2 civarlarında. 32" oldukça küçük gelir, 37" ila 42" arasında kalmış bulunuyorum. Bir de biz plazma mı Lcd mi almalıyız bilmiyoruz. Bu konuda çok araştırdım ama bu resmen, intel, Amd ya da nvidia, ati gibi şekillenmiş. Sizce en iyisi hangisidir demeden önce, biz, dizi, film, maç, haber günlük kullanıcılarız. Hangisini ve hangi marka modeli almalıyız? Fiyat olarak en iyi neresidir, nakit düşünüyorum, 2 ila 2,5 arası uygundur bütçemiz.

• Ayni dert bende de var. Odanin sekli de onemli. 32 m2 salonum var. ama izleme mesafem 4.5 metre. 117 ekran almayi dusunuyorum. 2 cephede buyuk pencereler oldugu icin yansitma yapmayan bir LCD almayi dusunuyorum.
  • Valla ben bu konulardan fazla anlamıyorum ama bahsettiğin gibi, oda 35 m2 ama izleme mesafesi 5 metre mesafesinde. Marka model ne alacağımıda bilmiyorum. Hangisini almak daha faydalı olur? Bir bilgili arkadaş bilgilendirirse, ilk fırsatta almayı düşünüyorum.
  • Ben yakın zamanda panasonic px80 aldım.
    106 ekran.izleme mesafem daha kısa olmasına rağmen hiçbir şikayeyim yok.
    Yalşaık 3,30 dan izliyorum.
    5 metre mesafede mükemmel sonuç verecektir.
    SD yayın ağırlıklı izleyeceksen plazma daha mantıklı gibi.
    Final maçından sonra 2500 civarına alabilirsin heralde.

35 m2 oda için kaç ekran Lcd veya Plazma almak lazım?
  • Kesinlikle bilgisayara bağlanmayacak ve kesinlikle oyun oynanmayacak. Dvd veya pc bağlanarak belki film izlenebilir. Buna rağmen Plazma daha mantıklı ise, o konuda araştırma yapayım arkadaşlar.
  • 50" almanı öneririm. Pişman olmayacaksın.
  • valla salonun m2 sinden çok izleme mesafesi önemli bence

ve 5 metre mesafede 50"ten aşağısı bana ufak kalır açıkçası
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    16 m2 için en ideal LCD tv boyutu
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 5 metrede 50 olabilir kesinlikle.
    50 olacaksa kesin plazma derim.
  • metrekare önemli değil önemli olan izleme mesafesi

Sd yayın için konuşuyorum,
    3-3.5 metre civarından 37'' bir lcd ancak izleyebilirken 42'' bir plazmayı izlersiniz ..

4 metrede ve sonrasında ise 40'' lcd ve 50'' plazma düşünebilirsiniz...
  • Bencede plazma al lcd senin kullanım amaçlarına uymaz.
  • PANASONIC VIERA TH-50PV7F 50'' HD READY PLAZMA TELEVİZYON 2,799 YTL

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=153103&productid=evpanth50pv7f#tablnk

PHILIPS 50PFP5532D/12 50'' HD READY PLAZMA TELEVİZYON + DUVAR ASKI APARATI HEDİYELİ 2,999 YTL

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=152054&productid=evph50pfp5532d

50" olarak bunların daha üzerine çıkamam, çıkmamda mümkün değil. Bunlardan birini almayı düşüneyim mi? Nereden nasıl daha ucuza alabilirim.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

• Ve birde, 2,800 YTL 50" alınacak bir ürün ile, 42" 2,400 alanıcak ürün daha mantıklı ve yerinde mi olur?

Düzenleme : Yani; daha büyük daha ucuz, daha kaliteli daha daha pahalı gibi nitelendirilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo -- 25 Haziran 2008; 9:26:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alfredo

PANASONIC VIERA TH-50PV7F 50'' HD READY PLAZMA TELEVİZYON 2,799 YTL

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=153103&productid=evpanth50pv7f#tablnk

PHILIPS 50PFP5532D/12 50'' HD READY PLAZMA TELEVİZYON + DUVAR ASKI APARATI HEDİYELİ 2,999 YTL

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=152054&productid=evph50pfp5532d

50" olarak bunların daha üzerine çıkamam, çıkmamda mümkün değil. Bunlardan birini almayı düşüneyim mi? Nereden nasıl daha ucuza alabilirim.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

50pfp5532 estorede 2680 lira

bence ordan kaçırma derim

• arkadaşlar, çok küçük bi oda için, büyük bir lcd düşünüyordum. 2 - 2.5m izleme mesafesi olacak, 40" uygun mudur?

Büyük ekranın zararı ne olur? Göz mü yorar? Yakından görüntü kötü mü gözükür?
  • Ekrandaki görüntüy yakalamakta zorluk çekersin,kısa bir süre sonra gözün rahatsız olmaya başlar.
    Bir arkadaşım 37 aldı bu mesafe için o bile fazla geldi salonuna taşıdı.
    26 ya da 32 inch bu mesafe için idealdir LCD de.
    Plazma alırsan başka.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rextr

arkadaşlar, çok küçük bi oda için, büyük bir lcd düşünüyordum. 2 - 2.5m izleme mesafesi olacak, 40" uygun mudur?

Büyük ekranın zararı ne olur? Göz mü yorar? Yakından görüntü kötü mü gözükür?

40" eyidir

zamanla alışıyosun
  • 2 metreden 40'' lcd'de SD yayın izlersen alır atarsın o cihazı balkondan aşağıya
  • quote:

Orjinalden alıntı: playmaker

2 metreden 40'' lcd'de SD yayın izlersen alır atarsın o cihazı balkondan aşağıya

Zamanla alisiyorsun. hatta ikinci gun goruntu daha da guzel gorunur bazi arkadaslarin aldiklari LCD ler hakkinda "baktikca guzellisiyor" yorumlari vardi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: playmaker

2 metreden 40'' lcd'de SD yayın izlersen alır atarsın o cihazı balkondan aşağıya

yok, neredeyse hiç tv izlenmicek(arada bir iki maç belki), çoğunlukla Ps3 , dvd-rip ve HD-rip filmler için. Bu arada dvd-rip filmler kötü görünür mü yakından?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.